2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .
canım hayırlı olsun allah kucagımıza almayıda nasip etsin inşaallah herkese nasip etsin allahım

Kızlar ya bu opu ve en çok merak ettiğim transfer nasıl oluyor biri detaylı bilgi verebilir mi 😊ve ben dun ilk iğnemi vurundum ilaçlarımı da içtim 😊😊

Birde siz iğneyi koldanmı göbekten mi yapıyorsunuz doktorum bana koldan vurun dedi 😊

herkese iyi güzel bol neşeli haftasonlarııııııııııııııııııııı

Kızlar ya bu opu ve en çok merak ettiğim transfer nasıl oluyor biri detaylı bilgi verebilir mi 😊ve ben dun ilk iğnemi vurundum ilaçlarımı da içtim 😊😊
evet cnm bende çok merak ediyorum o süreçleri kısaca anlatsalar çok güzel olur aralarda yazıyorlar ama kayboluyor sayfalar arasında bilenler anlatacaktır cnm muhakkak tedavin hayırlı olsun sonuna kadar

Kızlar ya bu opu ve en çok merak ettiğim transfer nasıl oluyor biri detaylı bilgi verebilir mi ��ve ben dun ilk iğnemi vurundum ilaçlarımı da içtim ����

Öncelikle hayırla sonuçlansın inş canım. İğneleri göbekten yaptım ben hep. Opu anestezi ile oluyo. O yüzden orayı hissetmiyorsunuz. Sadece o gün boyunca kasıklarında hafif bi ağrı oluyo o kadar. Sonra transfer idrara sıkışık gidiyorsun ki içeri rahatça görülebilsin. O işlem 5 dk ancak sürüyor. Sonrasında odana alıyorlar. Hemen sürgü veriyorlar idrarını boşaltıp, 2 saat kadar dinleniyorsun. Veee eve gidip 12 gün sonra hayırlı sonuçlar alıyorsun inş

Son düzenleme:
aslında benim aklımı kurcalayan hangi uygulamanı daha doğru olduğu. benim doktorum tuvalete çıkmamda bi sakınca görmezken bi diğer doktor neden bunu uygun görmüyor(?)

Onu bende okudum bazi dr sikismadan yapiyor transferi hangisi dogru bilmiyirum ama ikisindede hamile kalan olduguna gore tartismaya acik bence

transfer nasıl oluyor işte embriyo konulurken ulturasondan görüyor muyuz sadece aynen muayne gibi hiçbişey gormuyormuyuz

transfer nasıl oluyor işte embriyo konulurken ulturasondan görüyor muyuz sadece aynen muayne gibi hiçbişey gormuyormuyuz

Doktor alttan embriyoyu koyarken hemşirede karnından ultrasonlar balıyor sen de embriyoları koyarken ekrana bakabilirsin. Canım

Doktor alttan embriyoyu koyarken hemşirede karnından ultrasonlar balıyor sen de embriyoları koyarken ekrana bakabilirsin. Canım

ayy çok teşekkürler cnm eşleri içeri almıyolar dımı eşim bunu merak ediyor bnde merak ediyorum

Daha 3 kere transfer oldu. Ama dr.aret kamar da ilk kez olacak. Nasıl bir sistemi var bilgi verirmisiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Birde siz iğneyi koldanmı göbekten mi yapıyorsunuz doktorum bana koldan vurun dedi 😊

canım hayırlı olsun tedavin sonu bebekli olsun
genelde göbekte yaptırıyorlar yag tabakası oldugu için pek acıtmıyor ondan ama bazı drlar koldan da dıyebılıyor farketmıyor ıkı turlu de olur.bu tedavının en guzel yanı opu olurken guzelım nazrkoz alıyorsun ve hıcbısey hıssetmıyorsun

Yok canım almıyorlar aslında eşlerin de girmesine gerek yok tatlım. Doktorun erkek mi?

evet erkek cnm.. iyi ben zaten onu bakışlarıyla kasılırım ama çok sevdim doktorumu inşallah bebeğim önce Rabbim sonrada onun vesilesi ile gelecek 😊

Hmm banada aynen öyle dedi göbek yağlı olabiliyor koldan daha iyi dağılım olur dedi 😊inşallah cnm inşallah hepimizınki bebişli sonlanır tedavilere opu evet anestezili olacak ya bilmem çok korkutmuyor inşallah bakalım

Yumurtaların gelişimini takip etmek için aralıklarla ultrasona girip kan vereceksin.
Yeterli olgunluğa gelince yumiler çatlatma iğnesini vuracaksın.
Çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra OPU yani yumurta toplama işlemine gireceksin.
Opu nasıl bir işlem; Gece 12 den sonra birşey yemeyi içmeyi bırakıyorsun opu ya gelmeden önce.Bazı yapılması ve yapılmaması gerekenleri sana hastane söyleyecek.Ameliyathaneye gireceksin.Kimi yerlerde tamamen soyunman ve önlüğü öyle giyinmen gerekiyor kimi hastanelerde de üzerinde atletinin kalmasına izin veriyorlar.O masaya yatacaksın.Anestezi için ilk olarak damar yolu açacaklar.Hazırlık aşamasına şahit olmamak için hemen uyutulmayı talep edebilirsin.Speklum denen o aletle vajinayı açacaklar.Temizleyecekler.Buralarda acı vs..hissetmiyorsun.Sonra damardan seninle konuşurlarken anesteziyi verecekler ve farkında olmadan uyuyacaksın.Bana göre en keyifli kısmı burası uykun geldiği gibi dalıyorsun uyandığında herşey bitmiş oluyor.Yumurta sayının çokluğuna göre işlemin süresi belli olur maksimum 20 dk uyursun.Sebi sedye ile yatağına götürürler.Ayağa kalktığında azcık kanaman olabilir yanında ped götür.Birazda işlemden kaynaklı ağrın olabilir.Sen opudan çıkmaya yakın eşinden sperm isterler bi zahmet versin artık sen o kadar işlemden geçmişin ertesi gün sana yumilerin kaçı döllendi haberini verecekler ve transfer gününü beklemeye başlayacaksın.
Gelelim transfere; genelde 3.ya da 5.gün embriyo transferleri yapılıyor. 2.4.6.günlerde transfer olanlarda var..
Transfere çağırdıklarında su içmeni ve sıkışık olmanı isteyecekler.Yeterince sıkışınca seni transfere alacaklar.sıkışık olmandaki amaç ultrasonda rahim görüntüsünün net görülebilmesi ve embriyonun en doğru yere bırakılması için şart.Aç olman gerekmiyor herhangi bir kısıtlama yok transfer öncesinde..sadece oje sürme parfüm sıkma vs..kimyasallarla girme yani ameliyathaneye.Ayrıca hem toplamada hem transferde takıların olmasın üzerinde Transferde muayene pozisyonu gibi yatıyorsun speklum denen o aletle o bölge açılıyor incecik beyaz bir çubukla adı katader oluyor işte onunla rahimin içine ultrason eşliğinde embriyo bırakılıyor sen bu sahneyi ekrandan izliyorsun.ve işlem bitiyor.seni sedye ile yatağına alıyorlar bir süre kalkmıyorsun lakin aşırı sıkışmaktan kaynaklı işeyesin geliyor kalkma diren gerekirse yatağına sürgü iste yatakta yap.yarım saat hiç bişi için kalkma...

günaydınlarrrrr

günaydın canımmmmmmmmm :)

benim göbekten daha kolay oluyor canım :) benim kollarım zayıf ::) opu kolay canım uyuyon uyanıyon anestezi aldığın için birkaç saat önce yemeyi içmeyi bırakıyon :) ogün kaç tane topladıklarını söylüyorlar :) ertesi gün işleme girebilenleri ve onlardan döllenenleri bildiriyorlar :) sonra gün gün gelişenler hakkında bilgi :) embriyo durumun sayıya göre 2,3,4,5. günler transfer :) genelde 3 ve 5. günler taransfer :) toplandığı günü saymıyorsun ama :) sonra transfer günü sıkışık olacaksın 5 bilemedin 10 dkkada bebişler içerde görüyorsun ışık toplarını :) 12 gün sonra müjde inşallah :)

herkese iyi güzel bol neşeli haftasonlarııııııııııııııııııııı
günaydın canım :) Allah neşeni eksik etmesin :)

[SUB][/SUB] günaydııııınnnnnnn

günaydın canımmmmmmm :)

yok şekerim benim burnuma kokmaz canım çekmez ..kafandaki deli soruların cevabı bende özel yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…