Yumurtaların gelişimini takip etmek için aralıklarla ultrasona girip kan vereceksin.
Yeterli olgunluğa gelince yumiler çatlatma iğnesini vuracaksın.
Çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra OPU yani yumurta toplama işlemine gireceksin.
Opu nasıl bir işlem; Gece 12 den sonra birşey yemeyi içmeyi bırakıyorsun opu ya gelmeden önce.Bazı yapılması ve yapılmaması gerekenleri sana hastane söyleyecek.Ameliyathaneye gireceksin.Kimi yerlerde tamamen soyunman ve önlüğü öyle giyinmen gerekiyor kimi hastanelerde de üzerinde atletinin kalmasına izin veriyorlar.O masaya yatacaksın.Anestezi için ilk olarak damar yolu açacaklar.Hazırlık aşamasına şahit olmamak için hemen uyutulmayı talep edebilirsin.Speklum denen o aletle vajinayı açacaklar.Temizleyecekler.Buralarda acı vs..hissetmiyorsun.Sonra damardan seninle konuşurlarken anesteziyi verecekler ve farkında olmadan uyuyacaksın.Bana göre en keyifli kısmı burası uykun geldiği gibi dalıyorsunuyandığında herşey bitmiş oluyor.Yumurta sayının çokluğuna göre işlemin süresi belli olur maksimum 20 dk uyursun.Sebi sedye ile yatağına götürürler.Ayağa kalktığında azcık kanaman olabilir yanında ped götür.Birazda işlemden kaynaklı ağrın olabilir.Sen opudan çıkmaya yakın eşinden sperm isterler bi zahmet versin artık sen o kadar işlemden geçmişin ertesi gün sana yumilerin kaçı döllendi haberini verecekler ve transfer gününü beklemeye başlayacaksın.
Gelelim transfere; genelde 3.ya da 5.gün embriyo transferleri yapılıyor. 2.4.6.günlerde transfer olanlarda var..
Transfere çağırdıklarında su içmeni ve sıkışık olmanı isteyecekler.Yeterince sıkışınca seni transfere alacaklar.sıkışık olmandaki amaç ultrasonda rahim görüntüsünün net görülebilmesi ve embriyonun en doğru yere bırakılması için şart.Aç olman gerekmiyor herhangi bir kısıtlama yok transfer öncesinde..sadece oje sürme parfüm sıkma vs..kimyasallarla girme yani ameliyathaneye.Ayrıca hem toplamada hem transferde takıların olmasın üzerindeTransferde muayene pozisyonu gibi yatıyorsun speklum denen o aletle o bölge açılıyor incecik beyaz bir çubukla adı katader oluyor işte onunla rahimin içine ultrason eşliğinde embriyo bırakılıyor sen bu sahneyi ekrandan izliyorsun.ve işlem bitiyor.seni sedye ile yatağına alıyorlar bir süre kalkmıyorsun lakin aşırı sıkışmaktan kaynaklı işeyesin geliyor kalkma diren gerekirse yatağına sürgü iste yatakta yap.yarım saat hiç bişi için kalkma...
tatlım sen le ben kalmışız :)
canım çok teşekkür ederim detaylı anlatmışsın çok rahatladım diyebilirim inşallah sonucumda pozitif olur bana doktorum 5.gün embriyosu koycam dedi bizim sayımızda azlık var spermde o yüzden 5. gün olacak büyük ihtimalle o tuvalet konusu korkutucu sürgü ne bu arada cahilliğime ver bilmiyorum nasıl bişeyYumurtaların gelişimini takip etmek için aralıklarla ultrasona girip kan vereceksin.
Çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra OPU yani yumurta toplama işlemine gireceksin.
Opu nasıl bir işlem; Gece 12 den sonra birşey yemeyi içmeyi bırakıyorsun opu ya gelmeden önce.Bazı yapılması ve yapılmaması gerekenleri sana hastane söyleyecek.Ameliyathaneye gireceksin.Kimi yerlerde tamamen soyunman ve önlüğü öyle giyinmen gerekiyor kimi hastanelerde de üzerinde atletinin kalmasına izin veriyorlar.O masaya yatacaksın.Anestezi için ilk olarak damar yolu açacaklar.Hazırlık aşamasına şahit olmamak için hemen uyutulmayı talep edebilirsin.Speklum denen o aletle vajinayı açacaklar.Temizleyecekler.Buralarda acı vs..hissetmiyorsun.Sonra damardan seninle konuşurlarken anesteziyi verecekler ve farkında olmadan uyuyacaksın.Bana göre en keyifli kısmı burası uykun geldiği gibi dalıyorsunuyandığında herşey bitmiş oluyor.Yumurta sayının çokluğuna göre işlemin süresi belli olur maksimum 20 dk uyursun.Sebi sedye ile yatağına götürürler.Ayağa kalktığında azcık kanaman olabilir yanında ped götür.Birazda işlemden kaynaklı ağrın olabilir.Sen opudan çıkmaya yakın eşinden sperm isterler bi zahmet versin artık sen o kadar işlemden geçmişin ertesi gün sana yumilerin kaçı döllendi haberini verecekler ve transfer gününü beklemeye başlayacaksın.
Gelelim transfere; genelde 3.ya da 5.gün embriyo transferleri yapılıyor. 2.4.6.günlerde transfer olanlarda var..
Transfere çağırdıklarında su içmeni ve sıkışık olmanı isteyecekler.Yeterince sıkışınca seni transfere alacaklar.sıkışık olmandaki amaç ultrasonda rahim görüntüsünün net görülebilmesi ve embriyonun en doğru yere bırakılması için şart.Aç olman gerekmiyor herhangi bir kısıtlama yok transfer öncesinde..sadece oje sürme parfüm sıkma vs..kimyasallarla girme yani ameliyathaneye.Ayrıca hem toplamada hem transferde takıların olmasın üzerindeTransferde muayene pozisyonu gibi yatıyorsun speklum denen o aletle o bölge açılıyor incecik beyaz bir çubukla adı katader oluyor işte onunla rahimin içine ultrason eşliğinde embriyo bırakılıyor sen bu sahneyi ekrandan izliyorsun.ve işlem bitiyor.seni sedye ile yatağına alıyorlar bir süre kalkmıyorsun lakin aşırı sıkışmaktan kaynaklı işeyesin geliyor kalkma diren gerekirse yatağına sürgü iste yatakta yap.yarım saat hiç bişi için kalkma...
günaydın canımmmmmmmmm :)
benim göbekten daha kolay oluyor canım :) benim kollarım zayıf ::) opu kolay canım uyuyon uyanıyon anestezi aldığın için birkaç saat önce yemeyi içmeyi bırakıyon :) ogün kaç tane topladıklarını söylüyorlar :) ertesi gün işleme girebilenleri ve onlardan döllenenleri bildiriyorlar :) sonra gün gün gelişenler hakkında bilgi :) embriyo durumun sayıya göre 2,3,4,5. günler transfer :) genelde 3 ve 5. günler taransfer :) toplandığı günü saymıyorsun ama :) sonra transfer günü sıkışık olacaksın 5 bilemedin 10 dkkada bebişler içerde görüyorsun ışık toplarını :) 12 gün sonra müjde inşallah :)
hmm bak onuda merak ediyorum uyandığımda kaç yumurtam olduğu hemen söyleniyor mu inşallah sıkı
canım çok teşekkür ederim detaylı anlatmışsın çok rahatladım diyebilirim inşallah sonucumda pozitif olur bana doktorum 5.gün embriyosu koycam dedi bizim sayımızda azlık var spermde o yüzden 5. gün olacak büyük ihtimalle o tuvalet konusu korkutucu sürgü ne bu arada cahilliğime ver bilmiyorum nasıl bişey
rica ederim..
sperm sayısında azlık var diye 5.gün embriyosu konmuyor tatlım bunu tamamen döllenmeden sonraki süreç belirliyor embriyo gelişimi takip ediliyor az sayıda embriyo yola devam ederse 3.gün transferi yaparlar çok sayıda yola devam ederse 5.güne kadar bekletirler labaratuvarda...5.gün embriyosunun tutunma şansı daha fazladır.Dışarıda daha fazla duran ve yaşayan embriyo anne rahminde de tutunma şansı fazladır diye düşünülüyor.Kesin tutar demek değil ama...Sürgü dediğim şey büyükçe bir tas gibi düşün altına kokuyorlar ve salıyorsunördekte deniyor
Canım benimmmmmmm saolasın oğlumuz geliyormuş hayırlısı Allah'tan Rabbim bizleri bir çok cefaya sınasa da sonunda muradına erenlerden Eylesin sabrımızın selametini görmeyi nasip etsin darısı hepinize inşallah canım sevinçlerimiz daim olsun
rica ederim..
sperm sayısında azlık var diye 5.gün embriyosu konmuyor tatlım bunu tamamen döllenmeden sonraki süreç belirliyor embriyo gelişimi takip ediliyor az sayıda embriyo yola devam ederse 3.gün transferi yaparlar çok sayıda yola devam ederse 5.güne kadar bekletirler labaratuvarda...5.gün embriyosunun tutunma şansı daha fazladır.Dışarıda daha fazla duran ve yaşayan embriyo anne rahminde de tutunma şansı fazladır diye düşünülüyor.Kesin tutar demek değil ama...Sürgü dediğim şey büyükçe bir tas gibi düşün altına kokuyorlar ve salıyorsunördekte deniyor
arkadaşlar ilk 5 günü bol sıkıntı ve tv izlemekle geçirdim..
inşallah iyisiniz tedavisi başlayanlar varsa güzell bi tedavi süreci diliyorum..
olumsuz sonuç alan arkadaşlar varsa çok geçmiş olsunn bu son negatif olsunn diyelim..
olumlu sonuçlar alan arkadaşlarımız varmış phala'dan haberleri aldım onlarıda ayrıca tebrik ediyorum Allah kucağınıza aldırsın..
çok öpüyorummm
Canlar opudan çıktım. Ağrım biraz fazla. Hic korkmayın uykunun tadını çıkarın. Benim ağrı sebebim kistler olabilir. Tavsiyem rahat bişeyler giyin yanınıza ped alın ve kolay bir ayakkabı seçin. Allah yardımcımız olsun
Canlar opudan çıktım. Ağrım biraz fazla. Hic korkmayın uykunun tadını çıkarın. Benim ağrı sebebim kistler olabilir. Tavsiyem rahat bişeyler giyin yanınıza ped alın ve kolay bir ayakkabı seçin. Allah yardımcımız olsun
Yumurtaların gelişimini takip etmek için aralıklarla ultrasona girip kan vereceksin.
Bişey soracam canim ya ben şimdi 5 gündür şu aslanpencesi çayını iciyorumda kaç gün daha icim bilemedim.bide yine 5 gündür soğan kuru yapıyorum
Yapımı,kullanım şekli ve süresi aşağıdaki gibi canım..
4 5 gram (yaklaşık bir tutam) kurutulmuş arslanpençesi kaynamakta olan yarım litre suyun içine atılır ve hafif ateşte 12 dakika sıcaklığını kaybettirmeden demlenir. Daha sonra süzülür ve soğumaya bırakılır . Demleme işlemi tamamlandıktan sonra mutlaka süzme işleminin yapılması gerekir. Kesinlikle demleme süresi tamamlandıktan sonra daha fazla kabın içinde bitkiyi bekletmeyiniz ve süzerek bitkiyi ayırınız. 45 gün boyunca bir gün arayla (gün aşırı) bir su bardağı içilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir.
Canim senin sonucunu çok merak ediyorum inşallah olumlu olur.allah kucaklarimizi boş birakmasin
Ben burdayım kuzularım biraz dan hazırlanıp yola çıkıyoruz, büyük ihtimalle bu gün kaç yumurta ile yol alacağımız ve operasyon günümüz belli olcak. Gene gelip sizlere haber vereceğim
Kizlar eve geldim hamdolsun rabbime on tane yumurtam toplanmis hic beklemiyordum..insallah hepsi benimle kalir aminnn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?