sözün bittiği yer... Allah yardımcınız olsun... Elden hiç bisey gelmiyor dua etmek ve sabretmekten başka. Üzgünüm,,malesef düşük yapıyormm buda gitti yani
Merhaba arkadaşlar,
4 yıllık evliyiz ve eşim azospermi. Genetik, kromozom ve hormon sonuçları çok şükür iyi. Tüp bebek tedavisine başlamaya niyet ettik ama nerede başlayalım bilemiyoruz. Bahçecideki emre bey dışında önerebileceğiniz Doktor, merkez ve ya hastane var mı? Lütfen bize önayak olun, ne yapacağımızı bilemiyoruz :44:
Kizlar,bir blogda okudum iyi tavsiyeler var:
Anne adaylarına, yakın tecrübeye sahip biri olarak birkaç tavsiyem var..
İlk tüp bebek denememde doktorum rahat olduğu ve beni sınırlamadığı için transfer sonrası 3 gün evde dinlenip rutin çalışma hayatıma döndüm ve düşükle sonuçlandı.
2 ay sonraki ikinci transferimde bu sefer başka uzmanlıkdalında bir doktor arkadaşım ve tüp bebek tecrübesi yaşamış kuzenimin tavsiyelerini dinledim.
- Transferden sonraki 1 hafta mümkün olduğunca evde uzanarak, çok ama çok hafif ev işleri ile geçirdim.
- Asla vücudumu belden kırarak eğilmedim, yükseğe uzanmadım. (Ayakkabı giymek gibi zorunlu durumlarda yavaşça dizlerimden kırarak çömeldim; bunu bile sık yapmadım)
-çok sıcak suyla banyo yapmadım, kış olmasına rağmen üşümeyeeğim bir sıcaklıkta yıkandım
- Ev içinde yürüme dışında dışarlarda gezinmedim,evde de dolansam aralarda hep uzandım.
-Uzun süre ayakta durmadım. Yemek yaparken, karıştırırken ocağın önüne çektiğim sandalyede oturdum.
- İkinci hafta eşim hava almam için arabayla bir iki kez çıkardı. Markette kısa yürüyüşler, o kadar.
-doktorlar serbest bıraksa da uzun yürüyüş, araba seyahati (ülkemizde yollar çok kötü, her daim bir çukur-tümsek yüzünden sarsılıyorsunuz;bu embriyonun tutunmasını zorlaştırıyor) Doktor arkadaşım önemle tavsiye etmişti, sanırım bunun büyük etkisi oldu.
-Günde mutlaka en az yarım litre taze günlük süt için..
-Ara öğünlerde meyve-sağlıklı kuruyemiş(ceviz-fındık) yiyin
-Hergün yumurta-peynir ile sağlam kahvaltı yapın
-Protein için et,bakliyat yemeye dikkat edin.
-Bol su şart, günde en az 2 lt
Biliyorum çalışırken bunları yapmak zor, ama transfer tarihiniz sonrası 15 gün izin kullanabilirseniz ve bu süreyi ağırlıklı evde dinlenerek-uzanarak geçirebilirseniz şansınız inanılmaz artar.
İkinci transferimde tüm yukardakilere dikkat ettim, sonuç pozitif
3.hafta içinde bir gün evde fazla hareket ettim, hafif kan gedi…panik oldum tabi, dr “yerleşme kanamalarıdır Coraspini kes, dinlen” dedi..neyseki dediğini yapınca bir daha kanama olmadı..gördüğünüz gibi, dinlenme ne kadar kritik.
Herkesin vücudu farklı ama bu kadar zahmetli ve pahalı bir prosedürü deniyorsanız, geleceğiniz için 15-20 gün evde dinlenmeyi de ihmal etmeyin..mutluluk bu kadar kolay gelebilir:)
İyi şanslar..
Merhaba arkadaşlar,
4 yıllık evliyiz ve eşim azospermi. Genetik, kromozom ve hormon sonuçları çok şükür iyi. Tüp bebek tedavisine başlamaya niyet ettik ama nerede başlayalım bilemiyoruz. Bahçecideki emre bey dışında önerebileceğiniz Doktor, merkez ve ya hastane var mı? Lütfen bize önayak olun, ne yapacağımızı bilemiyoruz :44:
Canım noldu hayırdır? işten yenı geldım okuyunca sok oldummalesef düşük yapıyormm buda gitti yani
ben bunları yapamadım ayrıca doktorumda hıç bişey demedı sadece ağır iş yapma dedi.. ben ılk transfer gunu ve ertesı gun yattım.. diğer gun işime geri döndum ızın alamazdm çnku bu tedavıye başlarken doktora gidıp geldğim için sürekli izin aldım zaten daha fazla alamazdm.özel iş yerınde çalışıyorum memur değilim o yuzden sıkıntı ızın konusu... işim muhasebe işi, ama ıllakı ayakta, otur kalk. dosya evrak işi oluyor..hareket halındesın. işte idare edebildiğim kadar idare etmeye çalışıyorum.. üstelik kendı aracımızla hergun gelıp gıdıyorum.. eğildimde kalktımda yurudumde.. napayım mecburum işe gitmeyede...üstelık prolaktınım yukseldı bıde ilaç alıyorum.. ilk tüp denemem. o kadar masraf ettık, sınırları zorladık...rabbım nasip ettıyse olur inş.. hayırlısı olsun.. Dedıklerıne gore o zman benımkı zor mu tutunması, şuan bıle işten yazıyorum... süreklı oturarak pc başındayım.. Bu şekılde geçırıyorum bende napayım.. bi yandan da korkuyorum bişey olck dıye ama..evdede ailemden kımse yok yardım edecek, tek eşim edıyor işte edebildiği kadar öle.. benım hıkayemde böyle.. rabbımm hayırlı evlat versın sağlıklı bir şekılde inş herkese..
Merhaba arkadaşlar,
Canımsın rabbim tez zamanda şifa versin ankarayı düşünürsen anatolia yı önerebilirim ilk denememde tuttu rabbim sonunu getirsin inşallah.benim orda gözlemlediğim erkek interfilitesi çoğu gelenler.görünce gidince sende aynı fikirde olacaksın.iyice burayı araştır derim.wmbriyologlar çok iyi.
Hayırlısı olsun canım nerde oturuyosun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bahçeci fulya (mustafa bahçeci), istanbul tüp bebek merkezi (aret kamar), şişli memorial (semra kahraman), istanbulun hemen hemen en iyileri diye biliyorum canım, Allah yardımcın olsun
Moralin niye bozuluyormuş adet olalım da içimiz dışımız temizlensin tedavi günümüz yaklaşsın bu sefer başaracağız arkadaşım, bu sefer Allahımızın bize evlat vereceğine yürekten inanalım öyle yol alalım.
Bacım ne çalışması, maddi anlamda çok büyük sıkıntınız yoksa çalışma derim şu kısacık hayatta vaktini çalışarak ne harcayacaksın. Para kazanıyorsun tamam ama çalışınca o para bir şekilde gidiyor mesela örnek, maaşımın yarısı yol parası, öğle yemeğine, yok bir yerde çay iç pasta ye, her zaman merkezde olduğum için öğle arası dükkan geziyorsun nasılsa maaşım var diye beğendiğini alıyorsun aslında almasan da olur yani para kazanıyorsun ama o para bir çırpıda gidiyor. Yorgunluğu da yanına kar kalıyor aman boş ver yan gel yat, öbür taraf için çalış. Ben işten çıkıp asıl diğer taraf için çalışmak istiyorum. Çalışmak istemiyorum nasılsa 7 yıl sonra emekliyim ama yaşı bekleyeceğim maalesef.
Bahçeci fulya (mustafa bahçeci), istanbul tüp bebek merkezi (aret kamar), şişli memorial (semra kahraman), istanbulun hemen hemen en iyileri diye biliyorum canım, Allah yardımcın olsun
ALLAH razı olsun canım bizimde dualarımız sizlerle inşallah herşey güzel olacakgeçen cuma gitmiştik tek kese vardı.yarında randevum var bakalım nolcak.rabbim inşallah en kısa zamanda sizlerede nasip etsin hep duamızdasınız merak etme
Irenbeden herkes memnun canım ama iyice araştır kente de bir bak istersen:26:
doktor aramıs pgd dıyo baska bırsey demıyor sımdı
malesef düşük yapıyormm buda gitti yani
Canım bende calısıyorum transferden sonra 3 gun dınlendım sonra ıse basladım ev ısı falan yurume hıc dert degıl benım dr strese gırme yeter dedı sen hıç merak etme rabbım izın verırse hersey olur
canım fulya bahçeciye giden arkadaşlrım var çok memnunlar bende aradım geçenlerde 5900tl fiyat +ilaç dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?