2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

Sik tabi,sonu guzel olacak.zaten pesinat olarak 10-15bin biriktirsen kalani kredi alirsin.annem bana borc olmadan ev sahibi olamazsin derdi.hakliymis..biz de 7yillik kredi aldik,biter mi bu borc diyordum,ama simdi 5ay kaldi.zaman geciyor ve borc odeniyor..

aynen öyle işte en iyisini yapmışsınız.. araba aldık evlenir evlenmez bizden çok araba yiyo valaaa
Bende ev alalım diyorum minişimiz olmadan şuan ödeme zorlugumuzda olmaz erkekler biraz cesaretsiz bu konularda galiba ya da benim eşim öyleee bakalım ne yapcazzz.

"Salat-i Tefriciye" olarak bilinen salâtü selam cümleleri ise hadislerde bulunmamaktadır. Sadece bazı Şia kitaplarında ve Mağripte yazılmış dua kitaplarında yer almaktadır. Bizde dua kitabı yazanlar da bunu oralardan almış ve kitaplarına koymuşlardır. Bu kitapları yazanların, kitaplarının satışını artırmak için, "bunu şu kadar okuyan şöyle olur," gibi ümit verici müjdeler zikretmeleri bunun yaygınlaşmasına sebep olmuştur.

Ancak bu salatü selam, sağlıklı bir yorum yapılması kaydıyla, güzel manaları olan cümlelerden oluşur. Dolayısıyla bunları okumakta da bir sakınca olmaz. Ancak bu salatü selama özel bir yer verip, bunu diğerlerinden farklı bir konumda görmenin bir dayanağı yoktur. Hatta selefi bir yorumla yanlış manalar içerdiğine dair yazılar da okudum. Yani bunda öyle cümleler vardır ki, kastettiğiniz şeye göre manası güzel olabileceği gibi, caiz olmayan manalara da gelebilir.

Muhtemelen birisi bir derde müptela olmuş ve içinden gelen bu cümlelerle uzun süre salâtü selam okuyarak Allah'tan derdinin giderilmesini istemiş, Allah da duasını kabul etmiştir. Sonra da bu çokça okumayı, herkesin aklında kalsın diye 4444 sayısıyla sınırlamışlar ve bu salâvatı bu kadar okuyanın derdine Allah çare verir demişlerdir. Oysa duaların kabulünü sağlayan pek çok şartlar ve sebepler vardır: Dua edenin samimiyeti, çok bunalmış ve hatalarını sildirecek kadar sıkıntı çekmiş ve cezasını tamamlamış olması, çok candan ve ihlâsla dua etmesi, büyük bir iyilik yaptıktan sonra dua etmesi, Allah'ın veli bir kulu olması, belli zamanlarda ve belli yerlerde dua etmesi ve böylece okuduğu duayı bir ism-i azam duası haline getirmesi...

Dolayısıyla bu salâvat cümleleriyle dua edip isteğine kavuşan birisinin bulunmuş olması, herkesin bu sayıda bu salâvatı okuyarak isteğini elde etmesi anlamına gelmez. Hatta istediğini Allah'tan isteme yerine sanki bu salâvat cümlelerinin ve 4444 sayısının bir şifre ve sihirli bir etki oluşturduğunu zannedip, tesiri bundan beklemek, sevap değil, Allah korusun şirk bile olabilir.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, "Salât-i Tefriciye", ya da “Salât-ı Nâriye” olarak bilinen cümleler, bilinmeyen bir insanın bir araya getirdiği cümlelerdir ve bir yorumla çok güzel manalar içermektedirler. Allah Rasulüne bunlarla da salâtü selam okumanın hiç bir sakıncası yoktur, hatta anlamları doğru bilinirse bu güzeldir. Ancak bu cümlelerden ya da bunların belli sayılarda tekrarlanmasından bir medet umma, insanı Allah'tan uzaklaştırabilir, kaş yapayım derken göz çıkarılmış olabilir. İnsan tesiri Allah’tan değil, bunlardan beklemiş olabilir. Dolayısıyla bunlar okunursa bu bilinçle ve manaları düşünülerek okunmalıdır. Bununla yapılan dua mutlaka kabul edilir diye de inanmamalıdır. Yani bu kelimelere ve bu sayıya bir kutsiyet vermemek gerekir. Çünkü kutsallık Allah’tandır ve Allah bu kelimeleri bize ne kendi öğretmiştir, ne de Rasulü vasıtasıyla öğretmiştir. Yani buna Allah’ın bir kutsallık verdiği bilinmemektedir.

canımmmmmmmmmm kızın da büyüdü maşallah heee

Evet teyzesi arada büyüdü gitti kızçem ama ben hiç doğru düzgün yemek yiyemiyorum bebişin kilosu normal ama ben henüz 2 Kg. alabildim endişe ediyorum doktor birşey söylemedi ama ben üzülüyorum oğlumda bu aylarda 5-6 Kg. almıştım zaten o hamileliğimi 12 Kg. da tamamlamıştım bunda 7-8 Kg. zor alıcam herhalde derdim kilo değil bebişimin beslenmesi ama kız hamileliği zor oluyormuş canım hiçbirşey yemek istemiyor

canım böyle dualarla ilgili bizimde hocalar bazı sayılar vardırki okunması belirtillir derdi ama 1 eksik ama bi fazla orasını Rabbim bilir sayılara takılmayın derdi..
yani başta atıyorum sen 4444 değilde 1000 dedin niyetin önemli sadece tefriciye değilki daha bi sürü dua var kuran da yazmayıp okunan bunlarında bi sakıncası yok ama sayısıda yok sonucta güzel dualar

aynen canım valla.
acaba diyorum stres yapıoruz işte o da etkiliyor mu bizi?
ama işi bıraksan diyeli pozitif olacağı garanti değil ki

Açıkçası hele yaz gelince benim hiç çalışım kalmıyor, Allahtan şehir değiştireceğiz de işi bırakacağım en azından keyfi kendim bırakmış olmayacağım. Para kazanmayı seviyorum ama çalışmayı sevmiyorum

kıyamam sana canım..2 kılo azmış evet ya..
ama belkı son aylarında daha cok alırsın ne bıleyım.
bide onemlı olan cok kılo alman deıl bebeğinin durumu.
o sağlıklıysa bence cok kafana takma...
rabbım yardımcın olsun ...

aynen canım yaa..
hava zaten sıcak bide ınsanlarla uğraşıyoruz..
evet senın o konuda avantajın var ne güzel bakalım ben ne yapacağım

Islerin su gibi gitsin bitanem gelince haber ver

Puf moralim bozuktu canim yazamadım kemoterapi saolsun spermlerimizi yok etmiş azosperm olmus eşim düzelmeyebilirmis çok az bi ihtimalle düzelirmis donmus spermler özelde olduğu için devletle anlaşan yere taşımayı önermedi doktor o yüzden rapor alamıyoruz anadolu sağlıkta yaptırcaz bakalim kismetse canım. Benim ultrason sıkıntı yok 8er 9 ar yumurta varmış iki tarafta da öyle yani tatlm

Aaa süper çok sevindim. O zaman herkese senden süt?!

Kızlar kan verdim sabah sonuç 3.30 da çıkar dediler.öglen evde idrar testi yaptım pozitif

Moralini hiç bozma eşinin sağlığı her şeyden çok önemli, hem dondurulmuşların var hem de azosperm olmuşsa tese ameliyatı ile çıkarırlar ki sperm zaten ona gerek bile kalmayacak. Anadolu sağlık hastanesi de çok iyi ve donanımlı hastane bence siz orada bebeğinizi kucağınıza alacaksınız.

Ya benim zikirmatik vardı, yani okuduğum zaman basıyorum daha rahat oluyor kaçta kaldıysam unutmuyorum ama dün çantamda bir düğmesi var ona basılmış 0 landı kaçta kaldığımı da bilmiyorum ama 2.500 - 2.600 arası bir şeydi.

ben sayıya takılmam hiç canım eksik olmus fazla olmus nolacak yok illa 1 tane ne eksik ne fazla diyolar..
sen Allah mısında eksik veya fazla olmaz kabul olmaz diyebiliyosun..
takılma sen sayılara canım 2500 den devam et o zaman niyet önemli bence

çok sevindim Allaha şükür inşallah bir daha böyle bir stres yaşamazsın ve 9 ay sonra bebişini kucağına alırsın.

Hani demir paraları paradan saymayız ben onları öyle bir biriktiririm ki asla harcamam kendi cebimde eşimin cebinde bozuk para bırakmam. hatta eşime bozuk para lazım olur eline cebine atar bulamaz bana kızar biraz bırak diye. Diğelim ekmek alacağım demir 1 lira var birde 10 lira kağıt para var o bir lirayı vermem 10 lirayı bozdururum, ondan kalan bozukları da atarım kumbaraya. Benim annem yıllardır bu yöntemle para biriktirdi altına çevirdi benim bütün çeyizim o paralarla alındı. Bende evlendiğimden beri yapıyorum artık hobim oldu ama şimdi tüp tedavim için harcayacağım. İlk tedavimi eşimin ailesi karşıladı, 2. tedavimi eşim kendi parası ile yapıldı. Şimdi bundan sonra kilerse biriktirdiklerimle yapacağız 2 tüp çıkar

Bence de canım
Allah bizim eksiğimizi aramaz ki hep kendimiz gibi düşünüyoruz, sanki eksiğimizi hatamızı arayacak zannediyoruz.

aaaa işte benden biri dahaa
bende böyle yapıyorum şimdilik bebişime karyola alacak kadar oldu 1 kısmıylada yegenime bişeyler almıştım o bozukların

Bence de canım
Allah bizim eksiğimizi aramaz ki hep kendimiz gibi düşünüyoruz, sanki eksiğimizi hatamızı arayacak zannediyoruz.
aynen canım o yüzden diyorum ya niyet öemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…