arkadaşlar doğru damara denk gelmiş olabilir ama egunalın dediği gibi hep yaptığım iğne olduğu için bana tuhaf geldi bir de ikisi de farklı yerler iki yerde morarmış bence doz yüksek olduğundan ilaç deride tepki yarattı heralde salı günü doktora sorayım bari elim değmiyo baya bi ağrıyo
Ben bılgılerımı de yazayım, listede varım zannedıyordum yokmuşum.
yaş 29, sorun pko & varikosel, 2.denemem ,doktorum doç dr.murat arslan(bir merkeze bağlı degil,özel)
Bugun sıkıntılarım bıraz daha azaldı.
bugun embrıyolog aradı, yarın transfer varmış.
33 yumurtadan 30u döllenecek boyuttaymış ve bunlardan da 12si döllenebilmiş. 3-4 tanesi ileri gidiyor dediler.
3.gün embrıyosu koyulacak. öncekınde blasttı.
Neden beklemıyoruz 5.gunu dedım, embrıyolog blast denenmiş tutunamamış hem embrıyonun dış ortamda ılerlemesınden cok ana rahmınde olması, gereken yerde doğal ortamda bulunmasından yanayız dedi :44:
Yığınla yumurta var ama kalıtesı iyi degil,
az öz olaydı keşke
bugun karnım şiş, sadece karın agrım var. embrıyologa soyledım, pek de yapacak birşey yok dedi.
Sürekli proteın alıyorum, süt, yumurta et, idrar söktürücü şeyler içiyorum.40.dk. bir lavabodayım.
nefes darlığım ya da istifra yok ama.
BENİM BÖBÜŞ MOSMOR OLURDU HEMŞ,REYE SORDUM NEDEN DİYE GÖBEK ZAYIF (yeteri kadar yağ olmamamsından )DEMİŞTİ
keşke bir hastaneye gitseydin serum takarlardı kontrol altında olurdun[ı][/ı]ben bılgılerımı de yazayım, listede varım zannedıyordum yokmuşum.
Yaş 29, sorun pko & varikosel, 2.denemem ,doktorum doç dr.murat arslan(bir merkeze bağlı degil,özel)
[ı]
bugun sıkıntılarım bıraz daha azaldı.
Bugun embrıyolog aradı, yarın transfer varmış.
33 yumurtadan 30u döllenecek boyuttaymış ve bunlardan da 12si döllenebilmiş. 3-4 tanesi ileri gidiyor dediler.
3.gün embrıyosu koyulacak. öncekınde blasttı.
Neden beklemıyoruz 5.gunu dedım, embrıyolog blast denenmiş tutunamamış hem embrıyonun dış ortamda ılerlemesınden cok ana rahmınde olması, gereken yerde doğal ortamda bulunmasından yanayız dedi :44:
Yığınla yumurta var ama kalıtesı iyi degil,
az öz olaydı keşke
Bugun karnım şiş, sadece karın agrım var. Embrıyologa soyledım, pek de yapacak birşey yok dedi.
Sürekli proteın alıyorum, süt, yumurta et, idrar söktürücü şeyler içiyorum.40.dk. Bir lavabodayım.
Nefes darlığım ya da istifra yok ama.[/ı]
şanslı mıyım bılmıyorum, çok canım yandıMerhaba senın aynı zamanda tedaviye başlamışız demekki benım de ayrın transferim var ama sen daha sanlısın çünkü benım sadace 8 tanecık yumurtam vardı ve 5 tanesı döllendı bu gunki durumlarından haberım yok. sana doktorun yumurta toplama işlemınden sonra ilaç vermedımı ?
teşekkur edıyorum egunal, dur hesaplayım dozlarımı.bır gonal-f bıtırdım. sonra 2.kutuda 50 kalmıştı. doktor 75 yapmamı istedı.canım ekliyorum listeye hemen...
çok yumi olunca kalitede sorun olabiliyor dediğin gibi az ve iyi kalite olması daha önemli..
kaç doz ilaç kullandın sen?
geçmiş olsun canım yarın bebeğin sana sıkıca tutunur inşallah
bulundugum yerdekı hastanede ınan bana ohss.yi duymamışlardır bıle.keşke bir hastaneye gitseydin serum takarlardı kontrol altında olurdun
ayyyy canım ben bunu iltifat olarak mı alsam acabaAma ben zayıf olsamda göbeğimin maşallahı var Top gibi benden önde gidiyo ilaçları vurdukça şişti göbişşşşş
bulundugum yerdekı hastanede ınan bana ohss.yi duymamışlardır bıle.
çatlatma ıgnesını bıle 20dk. Telefon goruşme trafıgınden sonra yaptırabılıyorum.küçük bir yerdeyız.denilen herseyı yapıyorm, nefes darlığım olmadıgı ıcın cok endişe etmedık acıkcası :44:
şanslı mıyım bılmıyorum, çok canım yandı
ılaç vermez olur mu, bi dunya.gunde 7 tane falan ıcıyorumdur.
senınle aynı sureçten gececegız demek, beraber beklerız artık
sağlıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın Allah..Senın de mı 3.gun embrıyosu olacak canım?
teşekkur edıyorum egunal, dur hesaplayım dozlarımı.bır gonal-f bıtırdım. sonra 2.kutuda 50 kalmıştı. doktor 75 yapmamı istedı.
yanı toplamda 600+550+75 yaptım. Toplam 1225:44:
çok çok teşekkur ederım canım, sagol guzel dıleklerın ıcın
iki kez 225, sonra 150.tatlım ilk bir kaç gün kaç doz vurdun tek seferde onu soruyorum...
52 kiloyum zaten. ölçmeden de bakılınca anlaşılıyor karnım şiş malesefcanım geçen yıl kız kardeşimdede oldu ohss ve tarnferin 5. Günü başladı 8. Güne kadar bekledik sonra kardeşimi hemen tüp bebek yaptırdığımız has götürdüm hatta telefon açtım tarnferden sonra ok sık karşılamayız ohss ile dediler gelemyin yada siz bilirisn vs dediler gittik dr muayene etti yatış verdi test gününe kadra has kaldı kardeşim bizim buradada yok kapsamlı has biz adanada gideriz 1.5 saat var aramız ama risk almamak lazım birde göbek çevreni ölç mezro ile ohss varsa göbek bölgen şişer
iki kez 225, sonra 150.
step down yapacagız dedı. cok ile başlayıp az doza dogru indi:44:
52 kiloyum zaten. ölçmeden de bakılınca anlaşılıyor karnım şiş malesefyarın nasılsa doktorla buluşacagız, bakalım ne karar verecek
pko için yüksek dozla başlamışsın tabii ama doktorun vardır bir bildiği yüksek başlayıp düşürcez demiş belki ilk 2 dozda belki fazla tepki olmaz diye denemiştir çok yumi gelince düşürmüş olabilir dozu e2 değeri önemli tabii bir de yükseldiyse dozu düşürmüştür..
bende pko luyum sendeki kadar yumi olmadı hiç..ilk denememde 250 doz kullandım ve ohss oldum hastanede yattım 4 gün zor günlerdi sonraki doktorum yanlış tedavi uygulanmış 150 dozu geçmemeli sen pko lusun demişti sonrakilerde ohss olmadan atlattım ağrım sancımda olmadı..
sağol canım öyle yapıyorum, su şişesi hep yanımda.2 litreyı gecmek için ugrasıyorum.canım bol bol sıvı al birde kardeşime enrji içeceği aldırmışlardı has günde 6.7 kutu içmişti
sağlıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın Allah..Senın de mı 3.gun embrıyosu olacak canım?
yarın sabah gidecegim bakalaım kaç dollemış yumurta sağlıklı onun için sanslı oldugu soyledım caanım allah tüm isteyenlere evlatlarını bir an önce kucaklarına almayı nasıp atsın (cuma gunu eyup sultana gidip dau edecegım hepimiz için) bana 2 tane transfer edecek edecek dua edıyorum dondurmayada yumurta kalsın dıye. aynu gunlerde test yapacagız insaallah burakı arkadaşlarımıza 2 pozitif haberi veriririz
yarın sabah gidecegim bakalaım kaç dollemış yumurta sağlıklı onun için sanslı oldugu soyledım caanım allah tüm isteyenlere evlatlarını bir an önce kucaklarına almayı nasıp atsın (cuma gunu eyup sultana gidip dau edecegım hepimiz için) bana 2 tane transfer edecek edecek dua edıyorum dondurmayada yumurta kalsın dıye. aynu gunlerde test yapacagız insaallah burakı arkadaşlarımıza 2 pozitif haberi veriririz
bılgılerıne baktım da yasından dolayı 2 tane koyacak doktorun belli ki. Senın de bu açıdan şansın yuksek. İnşallah iyi olur hepımız ıcın. Allah dualarını, dualarımızı kabul etsın
[ı]sağol canım öyle yapıyorum, su şişesi hep yanımda.2 litreyı gecmek için ugrasıyorum.
Soda iç dedi ebe de, onu da içtim. Işte sureklı lavabodayım.
[/ı]
senın ohss riskin yoktur da ondan dememiştir. transferde idrara sıkışık olunuyor biliyorsundur zaten.bana doktor su tüket falan demedı ya şimdi okuyorum tamam su içiyorumda oyle 2 litre falan değil sadace yarın sabah hastaneye giderken 2 litre su içmen lazım dedım şimdiden mı içeyim hay allah kafam karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?