2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

Hormonlar yolundaysa hemen başlanıyor iğnelere
Ağrı acı yok hiçbiri dayanılmayacak şeyler değil
En korktuğum işlem yumurta toplama ve anesteziydi en güzel en rahat kısmı oymuş meğer
İdrara çok sıkışmazsan idrar söktürücü verip bi kaç dakika yürütüyolar ben hiç sıkıntı yaşamadım çok sürmüyor zaten işlem yatmak zorunda olsan da sürgü vs bi şekilde hallediliyor sıkıntı yok
İnşallah ilkinde pozitifi görürsün sağlıkla hayırlısıyla.

Adetin 2.günü kan verip ultrasona giriyorsun sorun çıkmazsa hemen aynı gün iğnelere başlarsın bu tedavinin adı KISA PROTOKOL olur..
Doktorun herşey normal bu ay başlıyoruz adetinin 21.günü gel derse bu UZUN PROTOKOL oluyor..
tedavi protokolünü doktor belirliyor yumurtalık durumuna bağlı olarak...
2 protokolün arasındaki fark uzun da regl olmadan 10 gün önce iğneye başlıyorsun regl oluyorsun ve ikinci iğne ekleniyor bu aşamadan sonrası kısa protokol ile aynı..
kısa derse hemen aynı gün iğneye başlarsın..
yumurta gelişimini takip etmek için ara ara muayeneye çağırır daktır...
yumiler 17-18mm olunca en son iğnen çatlatma iğnesi olur vurduktan 33-36 saat sonra OPU yani toplama işlemi yapılır bu da genel anestezi altında olur..
Ameliyathaneye soyunup girersin ameliyat önlüğü ile
Damar yolu açılır
O ara seninle konuşurlarken damardan anesteziyi verirler hooopppp gittiiiiiiiiii
Maksimum 20 dk uyursun gözlerini açtığında hafif regl ağrın olur..
Seni yatağa götürler tamamen kendine gelmen için...
Bir süre yatarsın kendine tamamen gelince eve gidersin..
Yanında ped bulundur hafif bir kanaman ya da lekelenmen olabilir bu doğaldır..
Ameliyat ortamı vs..anlattıklarım zor ve itici gelebilir hiiiiççç öyle değil inan basit bir işlem...
sen opudan çıkarken eşinde sperm verir...
aynı gün döllenme olur
ertesi gün yumilerin kaçı döllendi haberini verirler..
embriyo gelişime bağlı olarak 2-3-4-5 ya da 6.günde transfer olursun..
transfer muayene şeklinde öyle düşün..
sadece sıkışık gideceksin su içeceksin bol bol o kadar..
transfer 5 dk..
sonra yatağa alırlar dinlen diye bu arada wc ihtiyacın olursa az daha dayan olmadı sürgü iste ördek de diyolar
ona işersin ben hep öyle yaptım kalmadan

Sağol canım
Her zaman yanındayız (m) ...
Lütfen içine atma ve paylaş bizimle..

Ben de bişi paylaşıcam önemsiz ama 1,5 ayda 4-5 kilo aldım sürekli yiyorum ama hep de açım. Bu progestan iğnesi yapıyor olabilir mi bu sürekli açlığı? Hiç duydun mu canım böyle bişey?

Oyle yapiyorum zaten sizden baska kimseye anlatmadim anlatamamda iyi varsiniz canlarim ♥♥

Soylenecek cok sey var belki ama soylenecek yer var zaman var. Sadece yalniz olmadigini, 100 de 100 yuz kusursuz olsan da kusurunu bulacaklarini bil. İcine atmadan, ne hissediyorsan, o bu su ne der demeden tum yalinliginla anlat ki acin azalsin biraz. Birine! densiz bu durumundan kurtulmasi icin akil, fikir verir mi bilmem ama sana sabir, guc, kararlilik versin... 🙏

Kara bulutlarini dagitabilme gucu diliyorum. Ve iyi bir tedavi diliyorum. Once saglik! Bunu hallet, digerleri zaman icinde yolunu bulacaktir...

iPhone'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim kendimi engelleyemiyorum normaldede cok duygusal bi insanimdir..biraz zamana birakacam ama ona karsi asla eskisi gibi olamam bu kesin ((suanda bile agliyorum

İyi akşamlarr yanlış hatırlamıyosam senin bi virüs çıktı deme canım bak bende tüp bebek sürecinde kan verdimde doktor bana aynısını dedi sonra bidaha kan istedi dedi bi önceki kan yanıltıcı olabilir genelde böle çıkar dedi eşime söledim hiç üstünde durmadı bende aynı şekilde hiç üstünde durmadım kan verdim 3 gün sonra tertemiz çıktı inşallah seninde öyle olur ama kırmışsınız birbirinizi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar kafama takıldı çarşamba histeroskopi olcak daha önce kürtaj oldum için gerek görmezseler para için yapmazlar değil mi

teşekkür ederim bitanem o senin güzelliğin
Yeni cicilerinide iyi günlerde kullan
Olsun canım Allah kabul etsin şimdiden..

oyyyy ne kadan mikemmel bir fal buuu..
falcı bacı bizim şopar kime benzicek acaba ben kız istiyorum sen erkek dedin ama neyse artık yapcek bişi yok

Aynı anası dedim yaamanin tabağa bakmayı unutmuşum kizce oraya saklanmışAyy güzel mi güzel tatlı mı tatlı senin soparlar arka arkaya gelcek benim fallar çıkar ona göre

Yürüdüm geldim ohh

Vücutta et olmayınca ayva oluyo kız etsiz butsuzluk başa bela

Kız arkamdan beni çekiştiriyo

Ben ben hemen yolluyom adımı tatlm ama adet olabilirim tesbih de olur dimi tatlm
et but daha başa bela bikerem

Aysin1 uzun uzun tum detaylari cok guzel oz ve net aktarmis. İnsallah cok tecrube etmeden hemen bebegine kavusursun. Simdiden bol sans, yolun acik olsun 🙏

Hsg rahim filmi, kan sayimi tahlillerin, fsh, amh ve sperme ait testlerinizi yaptiniz 2. Gun sadece antral folikuller ve rahim (kist myom) durumuna bakacak ve ilaclar belirlenecek degil mi? Bunlar olmazsa olmazlar cunku....

Su gibi akip gitsin tedavi sureci igne fobin yoksa OPU da dahil hic zorlugu yok... Transfer sikisikligi icin surgude popoyu yukarda tutmaya ugrasmak (dolup dolup tasabiliyor) psikolojik olarak rahatsiz hissettirebiliyor. Ben bu kez yetiskin bezi kullandim cok ama cok rahat ettim, tavsiye ederim. Hemen yapmak zorunda olmadan, popoyu yukarda tutmadan usulusul rahat rahat yaptim. (3 tane ancak yetti bilgin olsun.) 😘

Ben de bişi paylaşıcam önemsiz ama 1,5 ayda 4-5 kilo aldım sürekli yiyorum ama hep de açım. Bu progestan iğnesi yapıyor olabilir mi bu sürekli açlığı? Hiç duydun mu canım böyle bişey?

canım fazla almışsın gibi geldi bana :) son aylarda da alacaksın fazlasıyla :) için kıyıldığında domates salatalık marul meyve gibi şeylerle geçiştirsen daha iyi olur sanki :) benim drum uyuzdu sürekli tartıp uyarıyordu kilo konusunda :)

kızlar kafama takıldı çarşamba histeroskopi olcak daha önce kürtaj oldum için gerek görmezseler para için yapmazlar değil mi

Bence tup bebekte en onemli tetkiklerden biri. Endiselenme lutfen. Ozel saglik sigortasi varsa endometrium kontrolu dahilinde yaptiriliyor, ben oyle yaptirdim.

Zor bir operasyon degil. Eger az regli oluyorsa veya ara kanama varsa zaten mutlaka yapilmali...

Ben iyi ki yaptirmisim. HSG de gorulmeyen yapisikliklar acildi, biopsi icin parca alindi ve iltihap cikti. Bunedenle 1 ay yogun antibiyotik tedavisi gordum ve bu surecte tutunma imkansiz oldugu icin transfer yapilmadi.

Yapisiklik fazla ise yapisma tekrar olmasin diye balon uygulanacaktir.

Simdiden cok gecmis olsun. Sansin bol, yolun acik olsun.

Allah razı olsun arkadaşım içim çok rahatladı daha önce devlette amelyat oldum da laporoskopi histeroskopi oldum yapışıklık açılmamıştı inşallah burda diğer yapışık olanda açıllır

Hanimlar ankara etlik hastanesi infertilite bolumu bugün aradi. Ucretsizvs dediler. Ama oraya gidince net bilgi vereceklermis. Ankarali arkadaşlara duyrulur

Sorma canım çok fazla oldu ki ben normalde yemek yemeyi hiç sevmeyen biriydim nasıl bu hale geldim anlayamadım sürekli açım meyve vs de yiyorum ama işte her şeyi fazla yiyorum dr şimdilik iyisin demişti bana sonra da başka sorunlardan hiç kiloya takılmadık haliyle muayenede ama normal değilim tabi. Yarından itibaren dikkat edeyim bakalım biraz.

Progestanın böyle birşey yaptığını duymadım canım...
Öyle olsa tüm gebelerimiz aynı şeyi yaşardı..
Şeker yüklemesi yapılacaktır her gebeye yapıldığı gibi bakalım nasıl çıkacak sonuç.
Normalde şekeri olmayanların bile gebelikte gebelik şekeri çıkıyor bu da fazla acıkma fazla kilo demek..
Bu durumda diyet veriliyor gebe de olsan..
Sen yinede dikkat et yediklerine..

Son düzenleme:

Tüh suçu atamadım ilaca :) öyle yapıyım sağol canım dikkat edicem artık. Daha şeker falan yapılmadı da kandaki şekere bakılmıştı 64 çıkmıştı dr bişiy demediydi. Kesin bana diyet verilir dediğin gibi.

maden suyu iç yavrucum...
içindeki mineraller gebeliğe çok faydalı hem de mide sıkıntılarına iyi gelir..

canım benim dr içirmiyor hep sayıyor bir liste :) şu yasak bu yasak diye
yarın ilk kontrole gideceğim :) bebeğimi göreceğim allahım nasip ederse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…