2014 de Tüp Bebek Yapacakların Paylaşım Topiği

Kaçıncı Kez Tüp Bebek Yaptırıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    861
  • Anket Kapalı .

bak o mesaj kutusu aklıma gelemdi ya :))))) 4500 unite ne canım.Benim gonal f 2 gün 225 lik kullandım kalan günlerde de 300 lük kullandım. gonal f 450 lik 5 kutu...Menogon 75 lik 3 kutu vermişti 4 kutu daha aldım.Dozunu sonra yukselttiler canım.yumurta rezervim azdı amh 0,84... e2 ikinci testte 84 e çıktı dedi.Bugünkünü bilmiyorum.Yarın yeniden kontrole gideceğim.sorarım bakalım kaç olması gerekiyorki.Bugün yumurtam 2 adet 9mm 2 adet 6 mm dedi 9 mm liklerle işleme devam edebiliriz diğer iki tane üzerine oynayacağız büyürse büyüyecek ama çok az yumurtan dedi. hayırlısı canım ne diyim.Tabi şansımı azaltıyor.kaçı tutar kaçı tutmaz sanki bol yumurta var dimi...

Canım muhtemelen T3, T4, TSH değerlerine bakacaktır. Bu testler çok önemli TSH hormonu tiroid bezinden üretiliyor ve kanda salınıyor TSH değeri; bu senin üretim merkezin üst sınır 5,50 yüksek çıkarsa çalışmıyor demektir yani hipotiroidi hastasısın, 1 in altında çıkarsa çok çalışıyor demektir bu seferde hipertiroidi hastasısın demektir. T3 ve T4 ise kandaki değerin yani bu değer senin deponda bulunan miktar üretim merkezi çalışmıyor olsa bile deponda bir miktar hormon bulunabilir bunu anlamak lazım. Bu testler gebelikte çok önemli TSH değerinin gebelikte 1,2-2 arasında seyretmesi gerekiyor düşük çıktığında pek problem yok ama eğer yüksek çıkarsa bu senin tiroid hormonun yok demektir gebeliğin ilk üç ayında bebeğin henüz tiroid bezi oluşmadığından senin tiroid hormonunu kullanmak isteyecek ve annede olmayınca işte o an sıkıntılar oluşuyor zeka geriliği, boy kısalığı v.b hastalıklar ortaya çıkıyor ben hipotiroidi hastasıyım yani tiroid bezim çalışmıyor ömür boyu tiroid hormonu ilacı kullanacağım ama özellikle gebelikte 2 ayda bir kan verip değerimi kontrol ettirmem lazım biraz uzun oldu

Oyyyyy kıyamam ben ona yaaaaaa sanki o kadın çocuk olmadı anlamıyorum ben bu insanları :85:

Süper anlaşılır bi şekikde yazmışsın çoook teşekkür ederim cnm benim
Çok önemli bişi değil sanmıştım ama halbuki baya önemliymiş inşallahhhn sonuç temiz çıkar :26:

İnşallah canım inşallah bende inan çok inanıyorum bizde anne olacağız hemde çifter çifter

Kız deme bende ekimde başlayacağım, melindam da

Ohhh ekimde beraberizphala sen ben beraber gün sayicazinşallah beraber dogurucaz

ne denir bilmiyorum hangi kelimelerle acını paylaştıgımı söylesem tarifi yok biliyorum.
Rabbim sabır versin canım,gözyaşları içinde okudum yazdıklarını
bizim sınavımızda böyleymiş Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın bizlerede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
güçlü duruşun , umudun hiç bitmesin Rabbim mukafatını tez zamanda çifter çifter versin inşallah

kızlar tüp bebek sonrası ilk reglimi 2 haziranda olmuştum 29 mayıs test günümdü
neyse gayet normal bi regl gördüm sıkıntı bişey olmadı
2.reglimi de 1 temmuzda bekliyordum normalde 28-29 gün döngüm çünkü ama malesef zamanında gelmedi o da 4 temmuzda kahverengi lekelenme başladı sonrasında 8 TEMmuzda söküldüm şimdi de yine 3.regl için 5 6 agustos diyordum yine gelmedi hala
yani döngümün 28 günden 30+ çıkması normalmi sizlerde de böyle olmadı bi kaç ay boyunca:26::26::26:
bugün 8 i tam 30 gün oldu ne zmn gelick bilmiyorum yarın bile gelse 31 gün yapıo :26: canım sıkıldı

(( canımmm ne olduu böyle..
çok çok üzüldümm.. neden böyle oldu yaa sinir oldum inan.. geçen hafta konuşmuştuk kanaman vardı ama varya bu doktora sinir oldum ben şimdi sana neden hamiş olduğunu anladığın gün clexana falan vermediki.. çok biliyorlar ama bir şey oluncada oralı olmuyorlar.. canım homozigot ve heterozigot olan herkez doğuma kadar mutlaka kan sulandırıcı iğne kullanmak zorunda yoksa bebiş bizi bırakıyor.. bunu sadece özeldeki doktorlar demiyor, bu hafta Cerrahpaşa genetik bölümü ile görüştüm oradaki proff bastıra bastıra kaç kez aynı şeyi dedi.. adam zaten bana yazdığı raporun altınada yazmış kan sul. kullanmazsan düşükle sonuçlanır diye.. coraspirin yeterli değil..
çok çok geçmiş olsun canım..

canım rapor evrağında sana kaç ünite ilaç uygun görüldüğü yazılıyorya ona 4500 dedim.. bende öyle yazıyor okadar aldım eczaneden..
rezervin benim gibi az canım ne yazıkki ama olsun bir tane olsun bizim olsun zaten bize gerekli olan bir tane embriyo canım.. benim hiçbizaman donmuşum olamadı ama umrumda değil baştan tedavi görmekte güzel hiç farketmiyor..
hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz ne varsa hepsi toplanıp döllensin canım en kalitelisinden..

canım o tarz şeyler arada oluyor.. benimde çok düzenlidir ama bu tedavilere başladım başlayalı ya 2 gün ileri gidiyor ya 3 gün geri gidiyor:)) bi denge yok.. hormon ilaçlarının etkisi geç görülmüş olabilir, üşütmüş olabilirsin, yaz döneminde çok çıplak ayakla geziyoruzya oda adeti ve yumoşları çok etkiliyor..

Slm canim sana bi sorum olacak.tedavi icin gerekli ilaclari ben nerde rahatlikla bulabilirim? Hastahanenin icinde eczane varmi ben oyle duydum da...

Doğurucaz dimi o günleride görücez dimi şuan bunları yazarken ağzım resmen kulaklarıma gitti

Kuzum bunlar normal ilaçlar hormonları etkiliyor benim reglim hiç ağrı olmazdı tedavilerdn hep ağrılı oluyor bu arada ne oldu o iş

Hemen hemen bende aynı sorunu yaşadım cnm ilk adetim düzgündü ikinci adetim baya zor oldu ilk dört gün kahverengi lekelenme oldu sonradan geldi o da üç gün sürdü :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…