Canım en basitinden biz bebekken hepatit aşısı olmadık. Bir de doğar doğmaz hepatit aşısı nedir ya? Bana kalsa hiçbir aşıyı yaptırmayacağım da çalıştığım okulda Suriye'den gelen çocuklar var. O da risk yaratıyor ne yazık ki. Bakanlık ebeveynlere aşı yaptırmama özgürlüğü getirecekti, n'oldu o iş bilmiyorum henüz.Canım ya bu bebek aşılarının hangisi gerekli hangisi gereksiz biliyormusun? Deli gibi aşı dayıyırlar bebeklere bende istemiyorum hepsini yaptırmak ama işte korkuyorum da
canım bana cumartesi-pazar hiç bir şeyi ssk ödemiyor dediler bilmiyorum sabah veya öğleden sonra ayrı mı var mı diye.
Çoook iyiyim canım evde olmak süper. Bir de şu sıcaklar olmasa:) geç olmaz canım inşallah şimdiden araştırmaya başla. Benim hazırlıklar bitti sadece hasta bezi mi alsam ped mi karar veremedim o kaldı. Kanama çok mu olur bilmiyorum.. şimdilik doğum korkusu yaşamıyorum başıma nasıl birşey gelecek bilmediğimden olsa gerek :)))
Bayanlar merhaba ben belki eylül belkide kasım annesi olucam henüz bilmiyorum size sorum nts kontrolüne ne kaçıncı haftada girdiniz?
evet canım o çok sıcakkanlı bir adamdı. Ya o kadar sinirlerim bozuldu ki anlatamam sana. Gerçekten.. Zaten kilosu da az geldi, kafası büyük bilmem ne.. Üfff
Maşallah güzel hanıma ama annesine yine göstermedi demek yüzünü..
Doktorun etrafı gerçekten çok dolu ama işini iyi yapıyor bence de ben şu istediği paraya takıldım ben sormamıştım çok fazlaymış hastane ne kadar istiyor acaba sordun mu?
Canım bana biraz kilosu az gibi geldi ama sağlıklı nasıl olsa önemli olan bu. Bu doktoru sen fazla sevmemişsin, inşallah gönlüne göre birini bulursun ama bi seferlik gidişle karar verme. Ben de bir defasında böyle geldim doktorumdan ama sonraki gidişlerimde hep iyiydi. Hem profosyonel olması iyi değil mi?
Canım bak ne diycem sana, ben 2 hafta önce kendi doktoruma göründüm. Maşallah 11 gün öndeydi. Bir hafta önce de başka bir doktora göründüm 32. hafta raporu için. Doktor hemen daha önce kilosu kaç çıktı, benim söylediğim kiloyu sakın sorun etmeyin. Cihazdan cihaza fark ediyor dedi. Çünkü bir hafta öncekinden birkaç gram daha az söyledi. Ben hemen bu hafta iyi beslenemedim dedim. Sakın öyle düşünmeyin, ölçümden ölçüme fark ediyor, kesinlikle beslenmenizle ilgisi yok dedi. Bunu ayrıntılı ultrasonda da anlamıştım. İki ayrıntılı yaptırmıştım. Çünkü birinde 650 gram diğerinde yarım kilo civarı çıkmıştı. Kilosu başka doktorda başka çıkabilir yani. Hiiiiiç sıkma canını. Çocuk içeride zayıflayacak değil ya.
evet canım o çok sıcakkanlı bir adamdı. Ya o kadar sinirlerim bozuldu ki anlatamam sana. Gerçekten.. Zaten kilosu da az geldi, kafası büyük bilmem ne.. Üfff
Canım en basitinden biz bebekken hepatit aşısı olmadık. Bir de doğar doğmaz hepatit aşısı nedir ya? Bana kalsa hiçbir aşıyı yaptırmayacağım da çalıştığım okulda Suriye'den gelen çocuklar var. O da risk yaratıyor ne yazık ki. Bakanlık ebeveynlere aşı yaptırmama özgürlüğü getirecekti, n'oldu o iş bilmiyorum henüz.
Resmi tatil oluyor ya cumartesi öğleden sonra ve pazar günü, bir de bayram tatilleri. O günlerde ödemiyor artık sgk. Ama cumartesi öğleden önce normal sgk ile görünüyorum doktora ve reçetemi de alıyorum.
1 ay önce doğum yapan arkadaşım ilk olarak, hasta bezi al mutlaka dedi bana. Çok kanarsa da ürkerim ben ya
Merhaba. Eylül değildir o, ekim ya da kasımdır annesi. Ben daha girmedim 33. haftadayım.
Canım bak ne diycem sana, ben 2 hafta önce kendi doktoruma göründüm. Maşallah 11 gün öndeydi. Bir hafta önce de başka bir doktora göründüm 32. hafta raporu için. Doktor hemen daha önce kilosu kaç çıktı, benim söylediğim kiloyu sakın sorun etmeyin. Cihazdan cihaza fark ediyor dedi. Çünkü bir hafta öncekinden birkaç gram daha az söyledi. Ben hemen bu hafta iyi beslenemedim dedim. Sakın öyle düşünmeyin, ölçümden ölçüme fark ediyor, kesinlikle beslenmenizle ilgisi yok dedi. Bunu ayrıntılı ultrasonda da anlamıştım. İki ayrıntılı yaptırmıştım. Çünkü birinde 650 gram diğerinde yarım kilo civarı çıkmıştı. Kilosu başka doktorda başka çıkabilir yani. Hiiiiiç sıkma canını. Çocuk içeride zayıflayacak değil ya.
teşekkür ederim canım :) göstermedi valla.. bilmiyorum canım işini iyi mi yapıyor dersin? Canım hastane ücretini benim sigortam karşılıyor o yüzden sormadım. Ama hastaneydi odaydı doğumdu derken 10000 olur bence
Gözün aydın Snowwhite. Bebeğinin iyi olmasına sevindim. Doktor konusunda ise profesyonel olması daha iyi değil mi?merhaba anneler, biz geldik doktordan, her şey yolunda, suyum normal kilo 1871 gr boy 43 cm.. Rahim ağzı kapalı, secde pozisyonunda durduğu için yüzünü göremediknapalım artık. Bu gidişle normal doğum görünüyor.
Doktor iyiydi, fazla profesyoneldi, etrafında 2 hemşire bir asistan doktor vardı, kendimi bi garip hissettim. Hastane ücreti dışında 3300 TL para veriliyormuş doğum için. Çok emin olamadım kızlar. 15 gün sonrası için kontrol randevusu verdi. Bakalım ona da gideceğim sonra karar vereceğim. Bana fazla profesyonel geldi açıkçası yani işte şu ok bu ok şunu yapın bunu yapın 15 gün sonra gelin hhooop bye şeklinde :/ kafam allak bullak oldu iyice. Moralim bozuldu, keşke çok sevseydim
teşekkür ederim canım :) göstermedi valla.. bilmiyorum canım işini iyi mi yapıyor dersin? Canım hastane ücretini benim sigortam karşılıyor o yüzden sormadım. Ama hastaneydi odaydı doğumdu derken 10000 olur bence
yanii sanki bütün söleyecegi seyleri bi sıralamaya sokmus ve sölemiş ve göndermiş sizi...beni tek rahatsız eden doguma girmeyecek olması...aynı sıkıntıyı bnde yasıyorum biliyosun
Masal ın kilosunu cok kafana takma bi kere cokk az diil kilosu kaldıkii zaten Masal hanım hep bizim tombalaklardan biraz daha fit cıkıyodu ultrasonlarda o yüzden hiç üzülme cnmm ultrason ölçümleri herzaman dogru sonuc vermiyo
Ben o kadar veremem ki yani aile bütçesini zorlamış olurum ama ona da gerek yok.. benimde moralim bozuldu şimdi ya ne yapsam ne etsem offaynı hastanede Alin hanım varmış hastanenin doktoru acaba o hastaneden ayrı ücret ister mi ki.. benim iş yerimden bir bayanda ona gidiyor ve hiç değiştirmemiş.Pazartesi herman beyde kontrolüm artık hayırlısı bende sorayım tüm ücretleri olmadı Alin hanıma da sorarım müsaitse.. artık bıktım tüm şartların bir araya gelmemesinden
Gözün aydın Snowwhite. Bebeğinin iyi olmasına sevindim. Doktor konusunda ise profesyonel olması daha iyi değil mi?
Onlar anne sütüyle bi gelişecek göreceksin annesi :))) Sen bunu sıkıntı yapma.canım bilmiyorum doktor haftasıyla uyumlu dedi ama sizinkilere bakılırsa bizim kız minnak kalıcak anlaşılan.. Bakalım canım ya hayırlısı olsun napalım..
Bu arada kilosunu kafana hiç takma ölçümden kaynaklı sanırım bana bir hafta önce gittiğim doktor 1706 demişti Herman bey 1500 dedi.. az ölçüyor sanırım
Onlar anne sütüyle bi gelişecek göreceksin annesi :))) Sen bunu sıkıntı yapma.
Evet ben de araştırdım parmakla oluyormuşçatı muayenesini parmakla yapıyor doktor bildiğim kadarıyla ıııyyyy
Canım ya bu bebek aşılarının hangisi gerekli hangisi gereksiz biliyormusun? Deli gibi aşı dayıyırlar bebeklere bende istemiyorum hepsini yaptırmak ama işte korkuyorum da
Memeler sütle dolup sızladığında mıııı? Amaniiiii. Neyse süt dolsun da yeter ki. Bu sabah meme uçlarım kararmıştı, duş aldım geçti. Rengi niye değişiyor acaba kan dolaşımıyla falan mı ilgili?
Maşallah beynine minnoşun :) Toparlarız annesiii, ben hiç dert etmiyorum kiloları. Zaten yavrumuzun peşine koşturmaktan zayıflayacağız ki
Canım hemen ılık adaçayı gargarası yap, ama sakın yutma, tükür. Çok çok iyi geliyor.
Ben hep cumartesi sabah yazdırıyorum ilaçları, sorun olmuyor. Ama cumartesi öğleden sonra ve pazar günleri muayene ücretini de ödemiyor artık sgk. Cumartesi sabah sorun yok bildiğim kadarıyla. Hastanede öyle dediler bana.
Yok canım bebefox destekli değil. Ben sıkılırım evde destekliyle. Kışın işe giderken bile sutyen takmam. Sadece yazın dışarıya çıkarken, o da hafif birşeyler. Mesela şimdi ten marka straplez yarım atlet kullanıyorum dışarı çıkarken. O bile bunaltıyor beni. Memelere özgürlük :)
Ben de dün akşam yavaş yürüdüm, pek etkili olmadı. Yürüyüş yaparken eczaneye girdik tansiyon için. Eczanedeki çalışan dedi ki bizim eczacı bayan da İzmir'e gitmişti alışverişe, o gün çok yürümüş, İzmir'de doğurmuş erkenden. Korkuttu bizi ya.
Doğumu kısmetse Egepol'de yapacağım canım. SATa göre değil ama ultrasona göre 1 Ekim görünüyor doğum tarihi dedi doktorum. Ben de "Süper, zaten 1 Ekim istiyordum. Benim doğum günüm 1 Ekim." dedim. Yani sezeryan istediğimi ima ettim. O da tamam, 1 Ekim yapalım o zaman dedi. Ama başka birşey konuşmadık. Yani çok kesinleşmiş değil. Ama bayrama denk gelmesin istiyorum. Muhtemelen bayramdan önce olur hayırlısıyla. Sen de doktoruna sor istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?