hehee:))))Ben anlamam mekan geniş daha neyin çatısından bahsediyorlar anlamıyorum :))
Erkeklerin iri göğüslü ve geniş kalçalı sevmesinin nedeni aslında bilinç altında sorunsuz anne arayışı olduğunu duymuştum. İyi emzirebilen ve sorunsuz doğurabilen olmaları açısından.. Ne kadar doğru bilemem ama bir kaç yerde denk geldim. Geniş kalçanın bence olumlu faktörü vardır sonuçta bebeğin çıkış alanını kapsıyor...Kendimce yorumlarım ama ailemdekilerde bunu kanıtladı belki denk geldi bilmem :)
maalesef gelmiyor, bildiğim kadarıyla medipolde ki hiçbir doktor mesai dışında doğuma girmiyor, nöbetçi doktorların eline kalıyorsun, şansına kim çıkarsapeki doğumun gece olsa gelecek mi?
Amin canım inşallah üzmeden kendiliğinden gelir. Eskiden nasıl herkes normal doğum yapmıyormuş acaba ? Şimdi açıklığı da beğenmiyorlar .Desinler boşver başkalarını onlar inan diyecek birşey bulurlar sen gönlüne göre olanı yap bence:)
DEdiğin gibi bu erkekler hep ehli keyif kızlar naz yapmıyor bu kadar.. arkadaşlarım vur poposuna diyor:)
Ya şimdiki doktorlar hemen bu tarz konuşup insanı sezeryana yönlendiriyor bence normalde yaparsın neden 5 cm açılıp sonra açılmasın ki neden dursun açılma yani.. bence kafana takma olacağına varacak nasılsa kızında inşallah üzmez seni de güzel güzel doğar:)
Canım sen kendini çok yıprattın ama annen kayınvaliden bırak ne düşünürse düşünsünler.. sen ve eşin en önemlisi de sen ne istiyorsun onu düşün..Allah korusun sana ve bebeğine birşey olsa bunun sorumlusu kim olacak..9 ay karnında taşı o güzel duyguyu yaşa ümit et hayal kur sonra birşey olsun o zaman mı aa keşke sezeryan olsa diyecekler..Allah korusun sen hiç riske atma içine sinen doktorda ol sezeryanı bebeğini al kucağına inşallah.Sen şimdiden herşeyi kafana takarsan doğumdan sonra daha çok laf edecekler valla rahat edemezsin sonra..
Teşekkürler canım , Amin inşallah gönlümüze göre olur hepimizin . İsmimizi beğenme ne çok sevindim :) Karyolayı ne zaman hazırlasam acaba ? Daha ben temizlik işlerimi halletmedim ve pilim bittiHerşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım, inşallah bundan sonrası da gönlünüze göre olur. İsim konusunda ben de Beren diyorum, çok tatlı ve zarif bi isim:)
Sizin asansör sistemi farklıymış demek, o zaman kızların dedği gibi birkaç ay idare edersiniz canım, nasılsa diğer türlü oluyormuş..
Hadi maşallah, ne güzel gelişmiş kuzuAma suyun sınırda olmasına rağmen bu haftayı bitirme ısrarını pek anlayamadım ben canım ya, doktorun daha iyi bilir tabi ama 5 gün için niye beklenir ki, nasılsa 37 haftayı doldurdunuz çok şükür. Sen yine bol suyunu iç ama ben fazla evhamlıyım herhalde
Gelme de denilmez ki , o zaman haber vermeyi erteleyebiliriz .ben de bir çok kitapta okudum hatta doğdu ilk an hemen annenin yanına verilmeliymiş bebek doğumhanede. çünkü doğum bebek için bir travma anı, dış dünya alışık olmadığı hava, ışıklar, insanlar...Güven almak için annenin kokusunu, sıcaklığını mutlaka hissetmeliymiş. Ben de ilk saatler baş başa kalmak istiyorum eşim ve kızımla. Hastanede camlı bir bölme var, bebek hazırlanırken aile izliyor oradan izlesinler sonra odaya gelmesinler ya
Ayy çok esprili bir kayın valideniz var , Ben bile sinirlendim beBenim kayınvalidem de İstanbul'da ama uzak sayılır bana. Ve eminim yatılı kalmayı planlıyor bende. Ok kalsın ama bana bi faydası olacağını sanmıyorum ki. Diyorum ya mesela yemek yapmak için mutfağa girecek. Sonrası ocak, tezgah,yerler aman allahım düşünemiyorum bile. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor ya. Birde bebek olunca kapıdan kovsanız bacadan girerim diye espriler yapıp duruyor ne demekse. Dün kontrolüm vardı hemen bebeği soruyor yüzünü gördün mü vs. Ya tek derdin bu mu suratı mı. Valla sinirlendim göstermiyor artık kendini görmedim dedim. Tamam ilk torun ama tepkileri o kadar ama o kadar abartı ki anlatamam.
Oyy kuzuya bak hele ... Maşallah canım güzel haberlerle geldin sende , kordonu kafana takma canım bir şey olmaz doktorumuzunda dediği gibi sezeryan da problem olmaz . Bir sonraki randevun ne kadar zaman sonraGünaydın canlar,biz de kontrolden geldik...
34'ten sonra coraspini bıraktığımız için suyuna dikkat edecez demişti ya dün akşam suyu gayet iyi çıktı çok şükür.First'e duyurulur:)Nst'de küçük sancılar vardı ama bebeğin kalp atışları iyi olduğu için beklemeye devam ediyoruz.
Pıhtılı arkadaşlarım, dün bir de iğne saatinde geri sayıma başladık biz. Şimdiye kadar akşam 10'da yapıyordum ya artık iğne saatini her gün 1 saat geri çekerek sabah 7'de sabitleyince artık doğuma hazır olacaksın dedi:)
Bu arada kızımın boynunda bir tur kordon vardı, merak etme sıkıntı olmaz çünkü zaten sezaryan olacaksın dedi ama normal doğumda sıkıntı olabilir,belki bu yüzden de sezaryana dönebilirdi dedi. Bu aralar gidenler kordonların durumunu da sorun olur mu? Bizden haberler böyle, dualarınızı bekliyoruz kızlar..
Kuzular bu haftalarda yüzünü gösterrmediği için biz birini yakalamışken kamuoyuyla paylaşalım,36.haftasında kızımız:)Eki Görüntüle 1233266
Az kaldı dayan canım , maşallah yine iyi dayandım benim evde sürekli uykum geliyorben de sıkıldım gerçekten canım hiç çalışmak da istemiyor aksi gibi bir sürü de iş var. Masamı falan da toplamam lazım. Burdaki eşyalarımı eve taşımam lazım..
Bence baştan konuşun , kalmaya gelmesinler ... Lohusa döneminde kırıcı olabiliriz , tartışma olmasın .Kızlar bende de belki yersiz ama şöyle bi sıkıntı başladı arada yani aklıma gelince sıkılıyorum. Ben doğum yaptıktan sonra ev böyle cümbür cemaat devamlı olsun istemiyorum. Ama öyle olacak gibi. Annem yanımda çok uzun kalamaz çünkü Ankara'da yeğenime bakıyor. Kayınvalidem ben seni yalnız bırakmam dedi ama insan hep yanında biri sıkılır yahu mıç mıç. Birde tek kayınvalidem yok ki eşi,annesi, görümcemde bekar zaten. Sanki benden çıkmayacaklar gibi geliyor. Birde kayınvalidem çekiştirmek için asla demiyorum ama mesela bir salata yapar yerler, dolap kapakları leş gibi olur, yerde domates suları falan. Öyle olursa ben ne yapacağım? Ne faydası var bana?
Az kaldı dayan canım , maşallah yine iyi dayandım benim evde sürekli uykum geliyor
Bugün annemlere gittim kahvaltıya:) akşama kadar oradaydım. Evde hîç zaman geçmiyor ya. Bebeğim doğsa da onunla ilgilensem geçse zaman. Ama bi an evvel iyileşmek istiyorum. El ayak çekilsin. Bebeğimle yalnız kalayım istiyorum. İnşallah düşündüğüm gibi olur.
Annem beşiğini falan kuralım, karnın iyice düşmüş, zamanı gelmiş gibi duruyor dedi. 24ünden önce gelmez inşallah. Ben o güne odaklandım bi de bebeğim ne kadar gelişse o kadar kardır. Aile hekimine de gidemedim bugün. Yarın gidicem artık:)
Annem geldi insanın ne varsa annesinde var . Mutfak dolaplarımı sildik yeni doğuma hazır dizayn ettik , her şeyi doğuma endeksledimBenim de öğleden sonra çok uykum geliyor canımkahve içmek zorunda kalıyorum yoksa hiç konstantre olamıyorum işlere neyse 2 haftam kaldı inşallah. Sen napıyosun evde? Yatışta msn :)
Karın düşmesini nasıl anlıyorsunuz ? ben bir türlü anlayamıyorum . Evde vakit gerçekten geçmiyor . Ben temizlik yaparken çok zorlandığım için artık onuda yapamıyorum. Bende doğumdan sonra beni rahat bıraksınlar istiyorum .Bugün annemlere gittim kahvaltıya:) akşama kadar oradaydım. Evde hîç zaman geçmiyor ya. Bebeğim doğsa da onunla ilgilensem geçse zaman. Ama bi an evvel iyileşmek istiyorum. El ayak çekilsin. Bebeğimle yalnız kalayım istiyorum. İnşallah düşündüğüm gibi olur.
Annem beşiğini falan kuralım, karnın iyice düşmüş, zamanı gelmiş gibi duruyor dedi. 24ünden önce gelmez inşallah. Ben o güne odaklandım bi de bebeğim ne kadar gelişse o kadar kardır. Aile hekimine de gidemedim bugün. Yarın gidicem artık:)
Doğru söylüyorum canım haftasonu eşime kurdurturum. Zaten iki hafta kalıyor o zaman. Canım benden son kez kan aldılar. İki tüp. Genel değerlere bakıyorlar. Kan değeri vitamin değeri tiroit tahlilleri falan. Bakalım ne çıktı. Tsh testin süper çıkmış maşallah canım darısı başıma:)Canım sen kur yatağını nolur nolmaz gelmez 24ünden önce bence ama tedbirini al bence. Aile hekimine neden gidiceksin canım? Ben de bugün son tsh testimi yaptırdım dozu düşürmüştük 0,80 çıktı :)
Canım ben anlamıyorum ama büyükler anlıyor. Yada tecrübeli olanlar diyim. Ya benim doğum da okullar açıldıktan sonra oluyor. Okula giden kardeşim de var. Annem nasıl kalacak bende onu düşünüyorum. Yatağıma sereceğimiz dantelli pike takımımı meydana çıkarıcam. Onu serecek annem eve dönüşümde.. Ayyy hiç iş bitmiyor ama yine de evde sıkılmayı başarıyoruz. Ben evde durdukça da her şey batıyor bana. Bi ara koltukları sileyim dedim. Sonra delirme dedim. Kayınvalidem gelecek silecek. Diğer hafta çağırıcam onu pencereleri de silsin. Şu iki işi bi kafamdan atayım.Karın düşmesini nasıl anlıyorsunuz ? ben bir türlü anlayamıyorum . Evde vakit gerçekten geçmiyor . Ben temizlik yaparken çok zorlandığım için artık onuda yapamıyorum. Bende doğumdan sonra beni rahat bıraksınlar istiyorum .
Ama eminim ki , hiç rahat bırakmayacaklar kalıya gelecek herkes hiç istemiyorum
Annem geldi insanın ne varsa annesinde var . Mutfak dolaplarımı sildik yeni doğuma hazır dizayn ettik , her şeyi doğuma endeksledimyürüyüş yapmaya çabalıyorum . Evde internet olmadığından ancak akşamları bakabiliyorum forma , sizleri ihmal ettiğimi düşünmeyin .
Doğru söylüyorum canım haftasonu eşime kurdurturum. Zaten iki hafta kalıyor o zaman. Canım benden son kez kan aldılar. İki tüp. Genel değerlere bakıyorlar. Kan değeri vitamin değeri tiroit tahlilleri falan. Bakalım ne çıktı. Tsh testin süper çıkmış maşallah canım darısı başıma:)
Canım ben Hibor kullanıyorum, etkisi 24 saat, iğneyi de yavaş yavaş sezaryan saatine çekiyor ki doğum sabahı iğne olmasam da pıhtılaşma tetiklenmesin. yani en son bir önceki gün iğne yapmış olacam.canım iğne saatini sabaha cekmek bana mantıksız geldi ama acaba yanlıs mı düşünüyorum...sonucta iğnenin etkisi 12 saat ve sizler sezaryen olacaksınız sabah sezaryene girmeden iğne olmak sacma diil mi amacımız kanamanın mümkünn oldugunca az olması diil mi neden o zaman iğneyi sabah yapıp kanamayı artırıyoruz?neyse cuma ggünü gidicem ya doktora bende bi sorarım bakalım herkes dr una sorsun da haberleselim yeniden:)
walla ben saatimi şaşırtmıyorum hiç cnm bana en fazla 15 dk farketsin iğne saatlerin demişti gittiğim bütün doktorlar sende öyle 1 saat flan ara vermemeye calıs tatlım..
ben iğneyi hala göbekten yapıyorum....koldan 1 kere yaptım cok acıdı kanadı morardı bida yapmam
evet cnm iğneye dogumdan sonrada devam edeceğimizi söledi benim doktor
Damlacım ben daha önce spinal anesteziyle küçük bir ameliyat geçirdim, ameliyattan sonra kesinlikle boool boool su iç, bitter çikolata ve nescafe de iç demişlerdi ama ben az içtim galiba, taburcu edilecekken başımı ağrıdan kaldıramadım yastıktan ve taburcu oluşumu ertelediler, o başağrısına yakalanmamak için suyu sakın unutma canım.Bende spinal olacağım Pazartesi. Epidural da birsey takılıyormus anestezi doktorum istersen epidural spinal de yapabilirim dedi ama 3 gğn sonra çıkacakmış o taktığı sey bende hiç uğraşmak istemedim yok spinal yeterli dedim benim doktorumda baş ağrısının olabileceğini ama ağrı kesicilerle geçeceğini söyledi
Eylüle bir bilet daha:) Allah selamet veesin sizede ...kızlar selammmnette sıkıntı vardı bayadır yoktum ... doğuran varmı??? ben 15 eylülde gülce'mi kucağıma alıcam inş
Teşekkürler canım , Amin inşallah gönlümüze göre olur hepimizin . İsmimizi beğenme ne çok sevindim :) Karyolayı ne zaman hazırlasam acaba ? Daha ben temizlik işlerimi halletmedim ve pilim bittiHep uykum geliyor ve çok yorgunluk halim var
inşallah sorun olmaz canım ya, zaten bülent bey merak etme birşey olsa seni eve göndermez yatışını yapardım dedi, rahatladım biraz:) bi sonraki 13 eylülde, sizin ne zaman?Oyy kuzuya bak hele ... Maşallah canım güzel haberlerle geldin sende , kordonu kafana takma canım bir şey olmaz doktorumuzunda dediği gibi sezeryan da problem olmaz . Bir sonraki randevun ne kadar zaman sonra
Valla benim karnım da gittikçe aşağı iniyor ama ben yatak takımlarını falan hep yıkayıp ütüleyip dolabına kaldırdım, biz hastanedeyken veya eve gelince bile serilir hemen, şimdi erken bence kızlar.Bugün annemlere gittim kahvaltıya:) akşama kadar oradaydım. Evde hîç zaman geçmiyor ya. Bebeğim doğsa da onunla ilgilensem geçse zaman. Ama bi an evvel iyileşmek istiyorum. El ayak çekilsin. Bebeğimle yalnız kalayım istiyorum. İnşallah düşündüğüm gibi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?