• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Aaa doğum yapmadan bi karşılaşsak ne iyi olurdu aslında, malum ben önden gireceğim için hastaneye, orda pek mümkün olmayacak gibi:)
Bende sonradan anlayınca tüh dedim neden günleri karıştırdım arkadaşımla karşılaşırdım diye söylendim
Hastaneye belki aynı zamanlarda gideriz hiç belli olmaz bana en geç Arife günü dedi ama erken gelebilir
Aynı çevrede oturuyoruz belki de karşılaşıyoruz dur ama farkında değiliz dir :KK48:

çoğu zaten birbirinden duydu, bir de anlayışlı insan halden anlıyor. söylememe gerek kalmadan kırkımın çıkmasını bekleyen de oldu. ben bir de sohbet arasında araya söyledim: 40 gün kimse rahatsız etmese, kendimi toparlasam filan diye. ee aklı olan anlamıştır :)
Ben de zarf atıyorum bakalım umarım anlayışlı olurlar . Pek san ama

kizlar nasılsnız :) ogluşuma yaptgm cici nasıl olmuş :)
2014-09-02 22.32.50.webp

Bizim ki kurulu da nevresimleri falan ne zaman sersem acaba ? 1 hafta daha bekleyim diyorum ama
Ben haftasonu yatağı kurturturum. Haftaiçi de canım istedi zaman nevresimi sererim.
Şu kayınvalidene de başından beri gıcık oluyorum. Ben aslında kadın tutacaktım ama kayınvLidem boşuna para vermeyin diyor. Kadın geçen geldi ütülerimi yapacaktı. Kocişimin gömlekleri her zamanki gibi. İzin vermedim. Evdeyim artık yaparım dedim. Sen de ona göre değer verirsin kayınvalidene. Kızın da inşallah tıpatıp sana benzeyecek. Çatlasınlar.

Elbette. Spinal sezaryende iğne acıtmıyor. Zaten verilen ilaçlar yarı ayık yarı baygın yapıyor insanı. Bebeğim hemen aldı memeyi ama 3 gün yeterli süt gelmedi yine de sık sık emzirdim. Benim başım, belim ağrımadı, ama beni gaz çıkarmak zorladı. 3-4 gün sonra kendime yeter oldum çok şükür. Ama kız kardeşim hiç gaz sorunu yaşamazken, bel ve baş ağrısı çekti bir süre. Ancak o da 3-4 gün sonra her işini kendi yapabilir hale geldi. Bir de dikişli karınla yatağa yatıp kalkarken 1-2 hafta zorlandığımı hatırlıyorum, bunlar haricinde her şey iyiydi şükürler olsun.
ne güzel hemen ayağa kalkmışsın. Ben spinalden korkuyorum. Acaba ablan da mı spinal olmıştu? Genel anestezi istesem daha mı zor iyileşir insan?

ne güzel hemen ayağa kalkmışsın. Ben spinalden korkuyorum. Acaba ablan da mı spinal olmıştu? Genel anestezi istesem daha mı zor iyileşir insan?
kardeşim de spinal oldu. aynı odada genel anestezi ile sezaryen olanlar çok zor ayıldı. korkutmak istemem ama gördüğüm buydu. anne ayılana kadar bebekler ağlıyordu, mama idare ediyor ama anne kokusunu arıyorlar sanki. ayıldıktan sonra toparlanmaları yani doğum yaptığını, aç bir bebeğin kendilerini beklediğini idrak etmeleri, ayağa kalkıp yürümek, gaz sancısı vs derken baya zaman kaybettiler. belki çok etkilenmeyen olmuştur ama ben denk gelmedim.

Ben haftasonu yatağı kurturturum. Haftaiçi de canım istedi zaman nevresimi sererim.
Şu kayınvalidene de başından beri gıcık oluyorum. Ben aslında kadın tutacaktım ama kayınvLidem boşuna para vermeyin diyor. Kadın geçen geldi ütülerimi yapacaktı. Kocişimin gömlekleri her zamanki gibi. İzin vermedim. Evdeyim artık yaparım dedim. Sen de ona göre değer verirsin kayınvalidene. Kızın da inşallah tıpatıp sana benzeyecek. Çatlasınlar.
Aminnn....
Ya zararı yok bana ama çok rahat . Keyifçi bir kadın . Gelinler umurunda değil oğulları mutlu olsun yeter ona ,
Benim ne kadar değer verdiğimin gayette farkında .Tatilden geldi hoşgeldine gitmedim gitmeyeceğim de . Ablam sen çok kızıyorsun kv çocuğun ona benzeyecek diyor çok üzülüyorum . Canım ne olur benim için şöyle içten bir dua ette kızım gerçekten bana benzesin Amin .

Canım kafeinsiz latte içiyorum. Zararlı biliyorum ama maalesef içmezsem çalışamıyorum :KK43: işim gereği pür dikkat olmam lazım sürekli çünkü.. Bu kadın hamile iş vermeyelim de demiyolar yığıyolar da yığıyolar :/
Snoww ben de latte ve kahve içiyorum son 4 gündür. Her akşam. Çok canım istiyor. Üstelîk sadece canım istediği için. Artık içmicem ya nerden bulaştım buna. Hiç içmezdim ben.

spinalden daha doğrusu doğumun her şeklinden korkuyordum, ameliyathaneye girene kadar tir tir titriyordum resmen, bacaklarım benim değildi sanki ama ilaç ve uyuşma sonrası insan bebeğini görmek için sabırsızlanıyor. görsem, koklasam diyorsun artık.

kardeşim de spinal oldu. aynı odada genel anestezi ile sezaryen olanlar çok zor ayıldı. korkutmak istemem ama gördüğüm buydu. anne ayılana kadar bebekler ağlıyordu, mama idare ediyor ama anne kokusunu arıyorlar sanki. ayıldıktan sonra toparlanmaları yani doğum yaptığını, aç bir bebeğin kendilerini beklediğini idrak etmeleri, ayağa kalkıp yürümek, gaz sancısı vs derken baya zaman kaybettiler. belki çok etkilenmeyen olmuştur ama ben denk gelmedim.
En iyisi doktorumla karar vermek. Zaten doktoruma sancı başladıktan sonra sezeryana girsem olur mu diye sorucam. Bebek gelmek istediği zaman gelse yani.. Bakalım bu konuda ne düşünüyor.

Doğumdan önce doktorum bir sürü tahlil yaptırdı idrar da dahil ve onları not aldı , sen de yaptır bence
O zaman ben bi devlete randevu alayım da doğum öncesi tahlilleri istesinler. Sonuçları kendi doktoruma gösteririm. Aslına sezeryana girmeden önce tahlilleri yapıyorlar ama aynı tahlilleri mi isterler acaba

Aminnn....
Ya zararı yok bana ama çok rahat . Keyifçi bir kadın . Gelinler umurunda değil oğulları mutlu olsun yeter ona ,
Benim ne kadar değer verdiğimin gayette farkında .Tatilden geldi hoşgeldine gitmedim gitmeyeceğim de . Ablam sen çok kızıyorsun kv çocuğun ona benzeyecek diyor çok üzülüyorum . Canım ne olur benim için şöyle içten bir dua ette kızım gerçekten bana benzesin Amin .
Canım sen kayınvalideni hiç aklına getirme. İnsan olsa çocuklarının eşlerine çocuklarından daha çok değer verirdi. İnşallah kızın sana benzicek. Senin genlerin baskın çıkacak. Allah görüyor..

Canim iki sefer genel anesteziyle sezeryan oldum ana senin gorduklerini yaşamadım zaten narkozun dozunu öyle ayarliyorlarki bebek çıktıktan sonra hemen ayilmaya başlıyorsunu beni odama goturduklerinde yari uyaniktim kisa bir süre sonra ayildim ve ondan sonra bebegimi emzirdim.senin bu olaya sahit oldugun yer ozelmi yoksa devletmi tabiki suda var herkesin ağrı eşiği farklı ben bebegimi görünce agri hic umrumda olmadi.

Canim iki sefer genel anesteziyle sezeryan oldum ana senin gorduklerini yaşamadım zaten narkozun dozunu öyle ayarliyorlarki bebek çıktıktan sonra hemen ayilmaya başlıyorsunu beni odama goturduklerinde yari uyaniktim kisa bir süre sonra ayildim ve ondan sonra bebegimi emzirdim.senin bu olaya sahit oldugun yer ozelmi yoksa devletmi tabiki suda var herkesin ağrı eşiği farklı ben bebegimi görünce agri hic umrumda olmadi.
devletti canım. sanırım devletin ilgisiz anlarına denk geldim ben. ayılmadan ve kirli kıyafetle odaya getirmişlerdi. ayılırken saçmalamaları hala aklımda.

En iyisi doktorumla karar vermek. Zaten doktoruma sancı başladıktan sonra sezeryana girsem olur mu diye sorucam. Bebek gelmek istediği zaman gelse yani.. Bakalım bu konuda ne düşünüyor.
bu konuda da iyi düşünmek lazım canım. benim dr um 38 de sezaryen demişti ben 40 ı bekleyeceğim dedim, bekledim de. meğer sezaryen günü kakasını yapmış, yemek üzereymiş, tam zamanında sezaryene alınmışım. Allah'a şükrettim ki daha fazla geç kalmamışım. Doğduğundan kaka içindeydi tüm vücudu.

Back
X