Günaydın canım ya bence sancıları çektikten sonra sezeryana girmenin hiç bir mantığı yok. Ben o catıymış şuymuş falan pek inanmıyorum normal doğum istesem de çatı muayenesi yaptırmazdım. Iki parmakla insanlar ne darlığı ölçebilir ki köyde ki kadınlarımıza çatı muayenesi mi yapıyorlar sanki. Valla sancı noktasına gelse sezeryan olmam ben ama korkuyorum iste o noktaya gelmekten bile korkuyorum. Bana da bazen bu plesanta yaşlanması sanki bahane gibi geliyor. Ama korkuyorum iste yine dediğim gibi korkmasam yine normali beklerim
canım bazen normal diye başlayan doğumlar sezaryen ile sonuçlanabiliyor. burda önemli olan bebeğin gelmek istediği zaman. Senin durumun çok farklı, ben bunu senin gibi panik atak hastası olmayan insanlar için yazdım. Bir tercih yapmam istense genel anestezi ancak mecbur kaldığımda yaptıracağım şey olurdu. Mesela kimisinde epidural tutmuyor, kimisi panik oluyor falan o zaman genel anestezi yaptırırsın ama sırf kendin için genel olmak bana bencillik gibi geliyor. Bebeğin ilk anlarında en çok anneye ihtiyacı var ve bu ihtiyacı elinden almayı istemem. Ayrıca o anı yaşamak çok güzel olmaz mı? Hem senin hem bebeğin için.. Zaten her yerde artık yazıyor, eminim okumuşsundur eğer anneyle ilk temas gerçekleşmiyorsa mutlaka babayla yaşatın diye.
Mesela ben de sezaryenden deli gibi korkuyorum. Ama mecbur kalırsam ne diyebilirim. Seninki de öyle. Belki normal yapabilsen çat diye doğuracaktın, bilemezsin.