aaa o zaman sen benden önce doğurursun sanırımçııık böyle olmadı, gel normal doğur birlikte çırlayıp hastanenin altını üstüne getirelim:))
Benim eşim zaten hafta içi paso çalışıyor. Eve gelince hemen laptop açılıyor. Birlikte yemeği zor yiyoruz. O yüzden eşimin bana destek olmaya vakti bile yok. Ki eğer sezeryansa mutlaka kızlar mutlaka bir destek gerekiyor bir süre.Kardeşimden biliyorum.Bende ilk doğumumu yapacağım bilemiyorum ama çocuk sahibi olan arkadaşlarıma sorduğumda hepsi mutlaka bir süre destek olacak biri lazım, çok ihtiyaç duyuyorsun şimdi istemesende diyorlar bilemiyorum. Benim korkum da hadi bi süre tek kayınvalidem gelsin ama eşimin anneannesi de onlarda kalıyor. Kayınpederim de emekli falan. Görümcem de bekar. Yani hadi bir kişi neyse de evde hep öyle bir curcunaya gelemem. Yani büyük ihtimal kayınvalidem kalınca anneannee de gelir kalır. İki kişi o bile çok geliyor bana inan. sonra nerdeyse hergün kayınpederim görümcem falan gelirse çatır çatır çatlarım ben.aynen canım ben de böyle düşünüyorum.
ne olursa olsun o dönem ihtiyacımız var. çünkü bebek ne zaman emer ne zaman uyur biz ne zaman uyuruz. hem ev işi hem mutfak hem bebekle uğraşmak. üstüne bir de ameliyatlıyken birilerinin yanımızda olması şart. rahat edeceğim anne var. onu isterim. şimdi kv m ilgilenmese de kimseyi istemem desem olmaz..
zaten kv de yok kendi kızı iki günde kendine gelmiş yok başkası kimseyi istememiş yanlarında vs diyor. ama onların da imkanları var demek ki.. yoksa nasıl bakılacak.. dolayısıyla ne olursa olsun yanımızda birinin olması şart.. eşimle ben yeteriz diyenleri anlıyorum ama bence o kadar da basit değil herşey..
şartlar kimseyi yanında olmasını sağlamaz o zaman tamam.. ama yakınlar varken de kahramanlık yapmak da istemem. sonuçta söz konusu olan bebeğim.. herşey onun için ..onun iyiliği için
:):):) sezeryan tarihi aldın mı?ben sana destek için gelir cırlarım :) :)
Kızlar dün akşam annemlerde olduğumdan 2 ablam ziyaretime geldiler. Biliyorsunuz doğumum ve sonrasında ne annem ne de kv.dem yanımda olamayacaklar.. Yani benimle ilgilenebilecek sadece eşim olacak. Ondan dolayı ablamlar bende kal diye ısrar ettiler. Sen lohusayken bebeği yıkayamazsın yok emzirmeyi kim gösterecek, kızsal ihtiyaçların olacak eşin anlamaz v.s. gibi bin tane bahane saydılar bana...
Annem doğurduğunda yalnızdı... Ne biliyim gerçekten sizce de eşim dışında biri çok mu gerekir. Allah nasip ederse normal doğum olacak zaten hemen kalkarım ablamlar gibi olursa...
Doğum yapıcam eşimi bebeğimi alıp ablamda olsa eşim ve bebeğim için yabancı olan bir eve giricem bana çok saçma geliyor. Hiç istemiyorum. Dik başlı muamelesi görüyorum ılımlı konuşmama rağmen..Eşim şerbette yapar yemek de yapar bebekle de ilgilenir. Herşeyden anlıyor Allaha şükür...Evi gibisi yok insanın..Ablamın 2 çocuğu var evde bana yabancı bir bakıcı var. Ben kendi sakin evimde bebeğim ve eşimle başbaşa olmak istiyorum...Çok mu zor olur ki..
Benim bildiğim işaret ve orta parmağı vajene sokup parmakları içeride açarak ne kadar açıldığına falan bakıyorlar ıyyyy. Ya bunun bir aleti olabilir pekala parmak bu ya parmak offf.Annenin özel olarak incelenmesi gerekirdi :)) mucizevi ...
Tarif etsin Drlar ben o iki parmağı atıp inceliyim
önümüzdeki hafta alıcam ama doktorla ayın biri veya ikisi olarak konuştuk:):):) sezeryan tarihi aldın mı?
Kızlar dün akşam annemlerde olduğumdan 2 ablam ziyaretime geldiler. Biliyorsunuz doğumum ve sonrasında ne annem ne de kv.dem yanımda olamayacaklar.. Yani benimle ilgilenebilecek sadece eşim olacak. Ondan dolayı ablamlar bende kal diye ısrar ettiler. Sen lohusayken bebeği yıkayamazsın yok emzirmeyi kim gösterecek, kızsal ihtiyaçların olacak eşin anlamaz v.s. gibi bin tane bahane saydılar bana...
Annem doğurduğunda yalnızdı... Ne biliyim gerçekten sizce de eşim dışında biri çok mu gerekir. Allah nasip ederse normal doğum olacak zaten hemen kalkarım ablamlar gibi olursa...
Doğum yapıcam eşimi bebeğimi alıp ablamda olsa eşim ve bebeğim için yabancı olan bir eve giricem bana çok saçma geliyor. Hiç istemiyorum. Dik başlı muamelesi görüyorum ılımlı konuşmama rağmen..Eşim şerbette yapar yemek de yapar bebekle de ilgilenir. Herşeyden anlıyor Allaha şükür...Evi gibisi yok insanın..Ablamın 2 çocuğu var evde bana yabancı bir bakıcı var. Ben kendi sakin evimde bebeğim ve eşimle başbaşa olmak istiyorum...Çok mu zor olur ki..
Canım yazdıklarına tam olarak katılıyorum..Bende inanıyorum Allah insanların vicdanlarındadır bence de çok doğru bir söz...al benden de o kadar. dışarda sakat kedi görsem ağlıyorum, dilendirilen çocuk görsem ağlıyorum, haberleri izlemek kabus zaten. eşim yasaklıyor çoğu zaman. geçen gün avm de 3-4 yaşlarında bir çocuğa annesi çok sert tokat attı. eşim beni zor tuttu bağırıp çağırdım ağlayarak o çocuğa nasıl öyle vurursun diye. eşim tutmasa kadını parçalayacaktım. yanlış hatırlamıyorsam Gabriel Garcia Marquez'in bir kitabındaydı bu söz: "Allah insanların vicdanındadır". bu sözü hiç unutmuyorum. vicdanı olmayanın Allah'ı yoktur. İster hayvan ister insan farketmez merhamet,vicdan göstermek gerek. Allah vicdanımızın körelmesine hiç izin vermesin inşallah. Dua en büyük kapıları açar canım. Dünyadaki tüm canlılar için dua ederim ben namaz kıldığımda,ezan okunduğunda, ellerimi semaya her açtığımda.
Ayyy yok hemen vazgeçtimmmbu konuda da iyi düşünmek lazım canım. benim dr um 38 de sezaryen demişti ben 40 ı bekleyeceğim dedim, bekledim de. meğer sezaryen günü kakasını yapmış, yemek üzereymiş, tam zamanında sezaryene alınmışım. Allah'a şükrettim ki daha fazla geç kalmamışım. Doğduğundan kaka içindeydi tüm vücudu.
önümüzdeki hafta alıcam ama doktorla ayın biri veya ikisi olarak konuştuk
Bence de cnm... Ablamların 2side bana gelemezler ablamın biri çalışıyor. Gel diyor da bakıcısına baktıracak beni psikopatça hastaneye yakın ben yakınım birşey olsa gelirim diyor...Diğeri evde ama 2 çocuğu var ve bana çok uzak gelme ihtimali yok kendisi markete bile zor gidiyor...canım bence de evinde eşinle birlikte kal. çok ihtiyacın olursa onlar gelir gündüz yardım eder. başka bir evde bebeğin eşinle rahat edemezsin.
araya bayram giriyorya, ne olur ne olmaz ben bayramda stresten doğururum :)1 Ekim güzel bir tarih:) 1 Ekim dünya yaşlılar günü:))) biraz daha kalsa karnında olmuyor mu? gani 40. haftaya yakın olsan sezeryan gibi?
Canım yazdıklarına tam olarak katılıyorum..Bende inanıyorum Allah insanların vicdanlarındadır bence de çok doğru bir söz...
Ablamın 2 çocuğu var aşırı zeki ve tatlılar ablam sürekli bağırıyor ve ne yazık ki resmen dövüyor...Cidden dayanamıyorum yüreğim elvermiyor. Öyle çok üzülüyorum ki...Ablamlarda sürekli bebeğin doğsun sende anlarsın görürsün diyor. İnanmıyorum kendi parçama bu denli acımasız davranabileceğime...Ablamların bir kez çocuk gelişimiyle ilgili bir kitap okuduğunu görmedim yapılan eleştirileri de asla kabul etmiyor yaptıklarında kendini haklı görüyor. Senin anlattığın olaydan bu geldi hemen aklıma ablam ama cidden çok sinirleniyor ve üzülüyorum..
kakasını yiyebiliyormuş. Bizim öğretmenin bebeği öyle öldü buraya da yazmıştım. Ayrıca dediğin gibi benim plesenta aşağıda olduğu için normal doğum sancısında kanama başlayabileceği için bu riski yine göze alamıcam. Yok anacım, rabbim bana bu sancıyı yaşatmak istemiyor. Takdir böyle.Çok tatlısın :) benim bi arkadaşım hamileliği boyunca günde 3-4 tane türk kahvesi içti onun kızı bile doğduysa :) ben kendimi çok kasmıyorum ya elbette kola falan hiç içmedim içmem de ama kahvenin çok zararlı olduğunu düşünmüyorum zaten doktorlar günde 2 fincana izin veriyor.
Bu arada ben de sezaryen olursam sancıyı bekliycem inşallah.. Bence mecbur kalmadıkça böylesi daha sağlıklı ama senin özel durumun var doktor ne der bilmiyorum
araya bayram giriyorya, ne olur ne olmaz ben bayramda stresten doğururum :)
zaten kendimi hazırladım o gün istiyorum, artık Allahın izniyle bebeğimi kucağıma alıp kendime bakmak ve iyileşmek istiyorum
Bence de cnm... Ablamların 2side bana gelemezler ablamın biri çalışıyor. Gel diyor da bakıcısına baktıracak beni psikopatça hastaneye yakın ben yakınım birşey olsa gelirim diyor...Diğeri evde ama 2 çocuğu var ve bana çok uzak gelme ihtimali yok kendisi markete bile zor gidiyor...
Başka bir evde bende asıl eşimde rahat edemeyiz. Sadece eşim rahat etmese bile ben rahat edemem. Eşimin rahat etmediğini bildiklerinden senin için katlansın falan diyorlar sinir oluyorum bu tavırları da hiç hoş değil...
Çok geri bir teknik bu pazartesi randevum olacak isterlerse istemiyorum dicem...Benim bildiğim işaret ve orta parmağı vajene sokup parmakları içeride açarak ne kadar açıldığına falan bakıyorlar ıyyyy. Ya bunun bir aleti olabilir pekala parmak bu ya parmak offf.
Ablamların ikisi de gelemezler. Gel diyorlar da biri çalışıyor bakıcısı bakacağına bana annemlerde kalırım komşularım çocukluk arkadaşım var onlar bakar daha iyi...Diğer ablamın 2 çocuğu var o kadar yaramazlar ki daha beter olurum zaten... Eşim beceriklidir tutar bebeği o sorun değil..canım az önce dediğim gibi yanımızda mutlaka birilerinin olması lazım. ama senin durumunda olan biri için yapılacak bir şey yok. evde kal bence. iki üç gün ablan gelsin. akşamda gider..
ama yok ameliyatlı falan olacaksan ablanda kalsan iyi olur çünkü gece gündüz kucağına bebeği alman lazım. bebeği sana verecek sonra beşiğine yatıracak birileri lazım. eşin bunları yaparsa evin de kal derim. çünkü erkekler hani tutamazlar bebeği başta.. korkarlar..
Hahaaa kadın çok iyiymiş...Süper :)tatlım çok zorlanırsan gelip ben bakarım sana:))) doğum yapan bir arkadaşımı hastaneye ziyarete gitmiştim. bir odadan yüksek bir müzik sesi geliyordu dayanamadım kapıyı çalıp baktım. yeni doğum yapmış bir kadın kalkmış kocasıyla ankaranın bağları şarkısı eşliğinde göbek atıyordu:)))))))) normal doğum yaptım hemen ayağa kalktım fırsatın varsa normal yap dedi:) o kadını kendime idol edindim. normal doğum yapıp kalkıp göbek atacam:))) sen de inşallah normal doğum yaparsan hemen ayaklanırsın eşinden maşallah marifetliymiş inşallah kimseye ihtiyacın kalmaz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?