Canım hamilelik ve doğum nedeniyle işçi sözleşmesinin fesh edilmesi İş Kanunlarına aykırıdır. Eğer bu şekilde seni işten atmaya kalkarlarsa dava açacağını söylersin, belki korkup vazgeçerler, eğer korkmazlarsa da gerçekten davı açtığın takdirde kötü niyet tazminatını veya eşit işlem aykırılık nedeniyle 4 aylık ücret tutarında tazminat alırsın.
evet canım ama malum benim doğum raporu aldığımda yerime başkasını alırlar. (burası öyle çok iyi olsa bırakmam ama değil) ki doğuma kadar da yapmadıklarını bırakmazlar. inan hamile olmadan ki şartlar resmen bezdirmek için gibi ama bu onların düzensizliği,çıkarcılıkları vs. yüzünden..
kaldı ki dediğin gibi o tazminatı vs vermemek için elinden geleni yaparlar.
ayrıca bir de eşimin maalesef nerden geldiği belli olmayan yüklü kredileri yüzünden kirayı düşürmemiz lazım.bunun için de taşınmak. önceden ben kendi evim olsun çalışıyım kiraya giderse gitsin diyordum ama şimdi öyle değil. ayrıca zor şartlar altında çalışıyorum aldığım kiraya gidiyor. üstüne borç var. hiç gücüm kalmadı. biraz da ben dinleneyim. zaten hamilelik yüzünden çok halsiz oluyorum. iğneler ilaçlar ben de tat tuz bırakmadı.
burada adaletsizlik var. tamam bana ne yapacağımı ne kadar alacağımı söylediler ama çalışanlar arasında adaletsizlik de var. kimsenin hakkında gözüm yok. ben üniv.mezunuyum 17 yaşından belli çalışıyorum (şuan 35) ben sabah 08,30 -19 ve bütün gün yorucu. herkes patron burada. yemek işine gelen ilkokul mez.değil sabah 9 dan sonra gelir kimse bir şey demez. akşam 16,30da gider. gününün yarısı çeneyle geçer. kimse de bir şey demez. onun bile h.içi yeri gelir yerine ben bakarım. ctsi de gelmez.. ve aynı ücreti alıyoruz.
Son düzenleme: