2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Bizim bebişler uykucu galiba canım. ben çocukken çok uykucuymuşum, hele bebekken hep uyuyormuşum kızım annesi benziyor herhalde:) kız mıydı canım seninki de?
şekerden olduğunu sanmıyorum canım havalar sıcak,biz hemen yoruluyoruz uyuklaman çok normal.

benim oğluşum olacak inşallah, bende eskiden çok uyurdum, çalışmaya başladıktan sonra uykum azaldı , dediğin gibi sıcaklardan olabilir birde test süresince beklemem gerekti yoruldum galiba

teşekkürler, monurol vermiş bu akşam yatmadan içecekmişim, birde zinnat sabah akşam birtane, biraz internettede araştırdım iltihap erken doğum sebebi olabiliyormuş, midem de ilaç kabul etmiyor ama mecbur başlıcam,

şekerim yüksek çıktığı için zaten yediklerime çok dikkat etmem gerekiyor, eşimede söylicem meyveyi az sebzeyi bol alsın, kayınvalidelerlede konuşurum mantı felan getirmesinler, 3 ay sıkıcam artık dişimi

canım ben şimdi okudum yazdıklarını. verdikleri antibiyotikler hamilelere uygun oluyor canım, ben ilk 3 ayın içindeyken vajinal yoldan kullandım düşün enfeksiyon var diye. idrar olu enfeksiyonu içinse bir çok hamile arkadaşım kullandı antibiyotik, doktoruna güven canım.
Şekeri de kafana takma canım, dikkat et yeter

kızlar bende cumartesiden beri daha çok aşağıda hissediyorum oğlumu.. genellikle oralara vuruyor bu aralar :31: normaldir diye düşünüyorum .. mesaneme sanırım baskı yapıyor, tuvaletim varmış gibi oluyor :1: bazı anlarda da göğüs altıma çok vuruyor, ard arda tekmeler atıyor :1: sonra uzun süre sesi çıkmıyor, yoruluyor sanırım :emir_bebek:

selam canım eltimde hamile ve idrar yollarında iltihap var ama erken doğum falan olmadı henüz. 37. haftada maşallah. her yazanada kafa takma. geçmiş olsun. diyete gelince bende yapıom alışırsın.

canım ben şimdi okudum yazdıklarını. verdikleri antibiyotikler hamilelere uygun oluyor canım, ben ilk 3 ayın içindeyken vajinal yoldan kullandım düşün enfeksiyon var diye. idrar olu enfeksiyonu içinse bir çok hamile arkadaşım kullandı antibiyotik, doktoruna güven canım.
Şekeri de kafana takma canım, dikkat et yeter

teşekkürler arkadaşlar,

mecbur kullanıcam akıntı beni çok rahatsız ediyor, sürekli riskli gebelik denildiği için erken doğumdan çok korkuyorum, inşallah olmaz, şeker testini zaten doktor ısrar ettiği için yaptırmıştım, dediğiniz gibi biraz daha dikkatli olmam gerekiyor, 3 ay sıkıcaz artık dişimizi, annelik kolay değilmiş :)

kızlar bende cumartesiden beri daha çok aşağıda hissediyorum oğlumu.. genellikle oralara vuruyor bu aralar :31: normaldir diye düşünüyorum .. mesaneme sanırım baskı yapıyor, tuvaletim varmış gibi oluyor :1: bazı anlarda da göğüs altıma çok vuruyor, ard arda tekmeler atıyor :1: sonra uzun süre sesi çıkmıyor, yoruluyor sanırım :emir_bebek:

benim oğluşumda sürekli aşağılara vuruyor,doktordan yeni geldim ve çok şükür sorun yok, sanırım başı aşağıda olduğu için vuruşlarını daha sert hissediyorum

benim oğluşumda sürekli aşağılara vuruyor,doktordan yeni geldim ve çok şükür sorun yok, sanırım başı aşağıda olduğu için vuruşlarını daha sert hissediyorum

benim kızım da aynı anda hem aşagıdan hem yukarıdan vuruyo doktora sordum elleri ve ayakları aynı anda hareket ediyordur dedi :)

Valla canım çift yönlü olması tabiki iyi rahatlık bakımından. Onun dısında biz oto koltuğu alcaz cunku o koltuk olmadan bebeğimdir dışarı çıkamam cunku ben evde oturmayı düşünmüyorum kızımla beraber. Olmasın hafta canım bağışıklığını kazansın. Valla Polonya'da yaşadığım sürelerde görüyordum insanlar dışarı çıkartıyordu ufacık bebekleri. Polonya -15 derece olur kısın. Düşün artık o yüzden şart oto koltuğu. He numarada biz ama kucağı yerine 0 yas olanı alcaz 0-13 kg arası olanı.

teşekkür ederim görüşlerine..

sağol canım :)) benim ilk dozda öyle olmuştu kolumu kaldıramıyordum ama 2. doz pek acıtmaz diyolar ama bakalım görücez

inşallah canımm

bilmiyorum ki canım almayı düşünmediği için hiç araştırmadım. en azından almak için acele etmiyorum bunları ben..

yanıltmak da istemem..

ana kucağı aslında kullanışlı olduğunu sanmıyorum. yani bebekler onun için fazla durmak istemiyor. kısa süreliğine kullanılıyor biraz büyüyünce kendini atıyorlar vs. yani emn.kemerleri olsa da öyle bir hareket ediyorlar ki onunla birlikte düşebilirler de.. yeğenlerimden biliyor hiç durmadılar..

hani onun içine koyup mutfakta birşeyler yapmayı falan düşünmüyorum. öyle bir durumda sonuçta yanında ya ben olurum ya annem ya kv ya babası ya dedesi olur..:)

amu şu amaçla da kullanılıyor sanırım bilmiyorum da onun içine konup bir yerlere gitmeyi.. valla o zaman da bebek çantası alınsa daha mı uygun olur hem içinde rahat uyur dinlenir vs.

ama oto koltuğu gerekiyor bir şekilde. gerçi belli bir yaştan sonra onu da açmak istiyorlar ama arabada gerekli birşey..aynı zamanda kullanılması zorunlu..çünkü kucaktan düşme sarsılma ihtimali daha çok.

arabanın çift yönlü olması fiyat farkı çok oluyorsa bence çok da gerekli birşey değil. tabi bunlar bütçeye göreye değişiyor. yani kim istemez çift yönlü olsun ama fark varsa..bir de ne kadar çok özellik varsa o kadar çok kullanımı zor oluyor diye de duydum..

kafam gerçekten pek karışık çözemedim daha :) arabamız var ve 9ay ana kucağını kullanabilsek görevini tamamlar aslında sonra da mecbur büyük araba koltuğu alacağız...

bi doğsalarda sevsek :)))

evet elifcim ama zamanında gelsinler ben de senin gibi geçiriyorum içimden sonra da hep zamanında inşallah diye dua ediyorum :emir_bebek:

canım benimde her kontrolümde değişiyor 4 ü 6 sı oluyor.. ama bunun sorun olacağını sanmıyorum.. yapılan ölçümlere göre ortalama bir tarih veriyor.. bir orun olsa dr uyarır zaten..

hmm anladım teşekkür ederim canım

Diğer ürün dediğin ne var ki canım şampuan, pisik kremi bide yağı değil mi zaten ? Ben şampuanı mustela, pisik kremini bepanthol, bebek yapı olarak ta saf zeytinyağı süreceğim. Bebek sabunu aldım bide %100 doğal zeytinyağından yapılmış.

evet canım öyle o kadar da ben daha sadece şampuan aldığım için yağı, pişik kremi ve sabunu almadım... annem de bize hep zeytinyağı sürüyormuş ben de öyle yapacağım sanırım...

Diğer ürün dediğin ne var ki canım şampuan, pisik kremi bide yağı değil mi zaten ? Ben şampuanı mustela, pisik kremini bepanthol, bebek yapı olarak ta saf zeytinyağı süreceğim. Bebek sabunu aldım bide %100 doğal zeytinyağından yapılmış.

set olarak almak daha uygun galiba :44: sen nasıl düşünüyorsun canım ayrı ayrı almayı mı? setlerin içinde şampuan var ama sen şampuanını aldığına göre ayrı alman daha iyi olur :31:

evet canım var genelde setlerin içinde şampuan, ben hangisini hesaplı bulursam ondan alacağım inşallah...

teşekkür ederim görüşlerine..

inşallah canımm

kafam gerçekten pek karışık çözemedim daha :) arabamız var ve 9ay ana kucağını kullanabilsek görevini tamamlar aslında sonra da mecbur büyük araba koltuğu alacağız...

evet elifcim ama zamanında gelsinler ben de senin gibi geçiriyorum içimden sonra da hep zamanında inşallah diye dua ediyorum :emir_bebek:

tabi inşallah zamanında gelsinler,az kaldı zaten ben bebişimi yıllardır bekliyorum 3 ay daha sabrederim :))

canım merhaba bende bursadayım ya sen hangi doktora gidiyorsun ben çok kararsızım şu doktor işinde yahuu

merhaba canım, ben Medicabil'de Oktay Altun'a gidiyorum, şimdilik memnunum... benim şubatta arkadaşım da onda doğum yapmıştı ve memnundu, insanı rahatlatan bir doktor bu sene biraz kalabalık ama ben de onda başladım ve memnunum diye onda devam ediyorum... senin gittiğin doktorlar kimler ve memnun kalmadın mı ?

bana bi önceki doktorumda bebek için en az işe yarayan şey karbonhidrat demişti ama bilmiyorum beyin gelişimine etkisi olduğuyla ilgili bi şey duymamıştım evet yürüyüşe başlasam iyi olacak sanırım benimde bikini bölgemdeki kemiklerim ağrıyo yüreümek zor geliyo ama bakalım artık öyle yapıcaz heralde evet ciğer gelişiminin gerilediğini ben de okudum bi de sarılık riski de yüksek oluyomuş :26:

Yürüyüşler yemekten hemen sonra olmalıymış şeker ölçümüne etkisi olsun diye. Ben yürüyeniyorum işte. Benim doktor erken doğum yapar kontrol etmeliyiz dedi.

canım merhaba bende bursadayım ya sen hangi doktora gidiyorsun ben çok kararsızım şu doktor işinde yahuu

cnm hepsi birbirinden güzel Allhım güle güle kullanmayı nasip etsin. bebek telsizi eksiğim var demişsin. baby well tavsiye ederim ben kızımda onu kullanıorum çok iyi. dubleks evde de rahatça kullanılıo. alt kattan üst kattaki bebeğini rahatça duyuosun bu telsizle. hem fiyatıda makul. şimdi yine indirimde olması lazım.

çok teşekkür ederim canım telsizde kararsız kaldık zaten önerilere ihtiyacım var, dediğin markaya da bir bakayım rahat çekmesi ve parazit yapmaması önemli benim için tabi... bakayım fiyatlarına da alalım olmazsa ve genel alışverişini bitirelim artık bebişimizin :))

merhaba canım, ben medicabil'de oktay altun'a gidiyorum, şimdilik memnunum... Benim şubatta arkadaşım da onda doğum yapmıştı ve memnundu, insanı rahatlatan bir doktor bu sene biraz kalabalık ama ben de onda başladım ve memnunum diye onda devam ediyorum... Senin gittiğin doktorlar kimler ve memnun kalmadın mı ?

meraba canım ben en başta doruk a gittim zeynep çolak die bi doktor vardı onunla hiç anlaşamadım ve medicalpark ahmet yılmaz a gidiyorum kimle konuşsam sezeryancı dediler korktum o yuzden çünkü ben normal istyorum allah izin verirse bu yuzden soğudum doktordan çok başarılı çok azimli bi doktor elinden geldiğince yardımcı oluyo gecenin bi yarısı bile arayablrsn dio. Ama sezeryan diomuş çoğu kişiye bana da (bebeğim önden gidio biraz haftasına göre kilolu oğluşum) sezeryan gibi duruo dedi buda korkttu beni.... Değiştirsem değiştirmesem mi bilemedim çok kararsızım

Son düzenleme:
bende de yorgunluk belirtileri başgöstermeye başladı, işte bile uyuyakalacam nerdeyse :52: şeker yüklemesine bağlamamak gerek bu dönemde çok hissetmemiz mucize ve şans aslında doktorun dediğine göre, bebeiğin duruşu ile de alakalı.

ben tatile girdiğim için şanslıyım sanırım her gün öğleden sonra en az iki saat uyuyorum gecede kesintisiz uyuyorum çok şükür ne kadar uyursam kardır diye düşünüyorum bir kaç hafta sonra istesemde benim cadı uyutmayacak :9:

Kızlar merhaba ya ben pazar gününden beri kızımın hareketlerine taktım, kuruntu mu yapıyorum acaba?
pazar gününe kadar hep çok hareketliydi gündüzleri falan. ama kaç gündür gündüzleri az hareket ediyor, uzun aralıklarla ve hareketleri derinden gelmeye başladı, korkmaya başladım iyice. Hareketlendiği olmuyor mu oluyor dışarıdan bile gözüyor ama azaldı sanki ve şekli değişti. bugün sağlık ocağında kalp atışlarını dinledik çok şükür iyiydi ama gene tam rahatlayamadım. sizin bebişlerin hareketleri nasıl böyle uzun aralıklarla mı? bir de böyle aşağılara vuruyor bazen derinden.

benim de öyle oluyor canım bugün çok hareketli mesela ama iki gün önce neredeyse hiç hissetmedim bazende içeriden vuruyor organlarıma doğru şuan küçük olduklarından kafalarına göre takılıyorlar biraz büyüyüp de karınlarımıza sığmadığında her hareketlerini hissedeceğiz:emir_bebek:

Bu sabah doktor a gittim kizlar muaynemiz cok guzel gecti oglusum 703gr olmus cok sukur haftasiyla uyumlu plasentada tertemiz hicbi sorun kalmamis suyuda normal mis doktorda bende koca bir oh cektik doktor bukadar kisa bi surede guzel toparlamis dedi... sonra seker testimizi yaptirdik 75 lik ve cok sukur sonuclar guzel cikti sadce idrarda cok az bakteri goruldu onun icinde doktor tek kullanimlik suda eritilecek bi toz verdi baska biseye gerek yok bol su ic dedi ... 5agustos gibi gel 28.haftada ozaman dooplerde kan akimlarini tekrar bi kontrol ederiz zaten ondan sonrasindada bizim icin onemli olan nts olacak dedi... cok sukur arkadaslar bugun buyuk bi oh cektim... test sonuclarini beklerken maagazalari dolastim biraz nevresim takimini ve yastigini aldim pamidor dan da bitane 5 li hast cikisi kulak pamugu tirnak makasi banyo sungeri mama onlugu uctanede pantolon ayaksizlsrdan benim zibin takimlari hep ayakli cunku soguk olurda iki alt giydirmk gerekirse ayaksiz da olsun dedim ... bizden haberler bukadar...

Alya cim cok sukur sizin testinizde guzel cikmis asinizi da olmussunuz cok sukur bende dun oldum kolum birazcik agridi ama gecti ..

gözün aydın canım bende haftaya yaptıracağım şeker testini aşının ikinci dozunuda yarın kısmetse inşallah senin gibi benim sonuçlarımda güzel çıkar bebişin aldıklarını güzel günlerde giysin

meraba canım ben en başta doruk a gittim zeynep çolak die bi doktor vardı onunla hiç anlaşamadım ve medicalpark ahmet yılmaz a gidiyorum kimle konuşsam sezeryancı dediler korktum o yuzden çünkü ben normal istyorum allah izin verirse bu yuzden soğudum doktordan çok başarılı çok azimli bi doktor elinden geldiğince yardımcı oluyo gecenin bi yarısı bile arayablrsn dio. Ama sezeryan diomuş çoğu kişiye bana da (bebeğim önden gidio biraz haftasına göre kilolu oğluşum) sezeryan gibi duruo dedi buda korkttu beni.... Değiştirsem değiştirmesem mi bilemedim çok kararsızım
bende ahmet yılmaza gidiyorum ve inanılmaz memnunum geçen cumartesi randevum vardı ben özel muayenesine gidiyorum ben normal doğurmayı çok istiyorum dedim o da şimdilik bir sıkıntın yok inşallah son zamanlarda bir problem olmazsa normal doğum gerçekleşir dedi zaten normal doğum isteyenlerin %80 ni bir sıkıntı çıkmadıkça yapıyor dedi benim bir çok arkadaşım ahmet yılmaz'a gitti bir arkadaşım dışında hepsi normal doğum yaptı biriside öncki sezeryan olduğundan bunuda sezeryan yaptı

Ben de sıkıldımmmm. Sabah da zor uyandım zaten :/
Müdüre kalsa bana doğum iznime kadar izin vermicekti. Zor izin aldım. Sonrasında da kullanıcam zaten annemin ameliyatı var. Ya hamilelikten sonra hayatım çok yoğunlaştı benim. Sizin de öyle mi?

Bir yandan da o kadar yoğunuz ki aksi gibi :( benim de çok yoğunlaştı canım bi de kafam hep dolu bi sürü şeyi aynı anda düşünüyorum

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X