burada özellikle son günlerde ne yazık ki sorunlu evlilikler okuyoruz. öyle üzülüyorum ki...Hem hamilelik hem bu dertler..
Evet kitabı ablama vermeden önce yarıya kadar okudum ve beğendim..Cidden yatıştırıcı bir etkisi var. O bitirsin alıcam inş :)
Burada sorunu olan herkese bende tavsiye ederim..
Eşlerimizi biz seçtik bu tarz sorunlarda bence her iki tarafta da sorun bulunuyor.
Eşim bana en ufak ters davranışı olduğunda öyle üzülüp öyle büyük bir tepki verdim ki eşimin bana karşı asla sesi yükselmez benim de ona...
ben seni o kadar severken sen sevdiğine nasıl böyle davranırsın senin sevdiğin değil miyim..kalbim buna dayanmaz benim v.s. deyip hüngür hüngür ağlamaya başladım. çek bi elini mi ne demişti o kadarcık şey için :)))) tepkim tamamen gerçekti aslında ama bana davranışlarını benim hassaslığım yönlendirmek zorunda oldu
ama o bana sert tepki verdiğinde farklı bir tepki verseydim. bizim nehirde o yöne akardı ben kötü olan herşeye öyle sert bir set çektim ki taviz asla vermiyorum. saolsun o da anlayışlı yönlendirmelerime tepkisiz kalmıyor çünkü eşlerimiz bizi seviyorken bu sevgiyi hep daha güçlü tutmak azaltmamak için ilk tepkilerimiz çok önemli..
mesela bebeğimiz bir kez ağlarken istediği olursa hep ağlayarak bunu yaptırmaya çalışır. erkekler de bebek gibi
zor değiller tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
snowwhite ın dediği gibi eğer biz iyiysek onlarda iyi olacaktır..ben buna gönülden inanıyorum...
yapıcı, dürüst ve içten olmak çok önemli kesinlikle karşılık görecektir.
anlatmaya çalıştığımı umarım anlatabilmişimdir.
Bence de tatlı dil ve samimiyet önemli bizimde en başta sorunlarımız olmuştu ama zamanla hallettik şükür.Ben bir erkeğe evde huzur verilmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum ama bazı erkeklerin hamurunda var ne yapsan çözüm olmaz.. Allah herkesi mutlu etsin kötü evlilik çok zor..