Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
doğumda antibiyotik verselerde %100 bebeğe geçmez diye bişey yokmuş sadece riski azaltırlarmış enfeksiyon bebeğe geçerse yaygın olarak yenidoğan zatüresi olurmuş ve buna minicik bir bebek nasıl dayanır bilmiyorumşimdi şu antibiyotiği kullanıyım 2 hafta sonra kontrole gittiğimde yine aynı şeyleri duyarsam doktordan başka bi doktora gitsem diye düşünüyorum bende canım İnşaAllah herşey yeniden yoluna girer
[/QUOTE
çok stres yapmamaya çalış.sonuçta doğumda halen enfeksiyon olursa belki sezeryan olursun.bebegin içinde sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.çünkü genelde boyle bebeğe geçecek enfeksiyon olanları sezeryana alıyorlar..ama doktorun onlemini almış zaten.inş sıkıntı olmaz
doğumda antibiyotik verselerde %100 bebeğe geçmez diye bişey yokmuş sadece riski azaltırlarmış enfeksiyon bebeğe geçerse yaygın olarak yenidoğan zatüresi olurmuş ve buna minicik bir bebek nasıl dayanır bilmiyorumşimdi şu antibiyotiği kullanıyım 2 hafta sonra kontrole gittiğimde yine aynı şeyleri duyarsam doktordan başka bi doktora gitsem diye düşünüyorum bende canım İnşaAllah herşey yeniden yoluna girer
[/QUOTE
çok stres yapmamaya çalış.sonuçta doğumda halen enfeksiyon olursa belki sezeryan olursun.bebegin içinde sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.çünkü genelde boyle bebeğe geçecek enfeksiyon olanları sezeryana alıyorlar..ama doktorun onlemini almış zaten.inş sıkıntı olmaz
evet sezeryanda bi seçenek inşaAllah gerek kalmazda sağ salim gelir meleğim sağol canım
merhaba kızlarr,
bugünn baska bi hastane ve baska bi doktra gittim ilk defa...ve doktoru begenirim diye ödüm kopuyodu çünkü kendi doktoruma ihanet ediyomusum gibi geldi:) maalesef korktugum basıma geldii adam 10 numara 5 yıldız cıktı :) bugüne kadar ikili test,detaylı ultrason,seker yüklemesi vb. bütün testlerimi baskasına yaptırmıs olmama ragmen sanki yeni gebe kalmıs bi hastası gibi detaylı bi sekilde ilgilendi herseyi acıklayarak...cok cok begendim adamı ve şimdi kendi doktorumun oldugu hastaneyle bu yeni doktorun oldugu hastane arasındaki dogum ücretindeki farklar dolayısıyle belki de dr degiştirmek durumunda kalıcam
normal ve sezaryen: 1350 tl (ikisi aynı fiyatmış cok ilginç)
epidural normal ve sezaryen : 1650 tl
bu giriş bilgisinden sonra kızım maşallah cok iyidi:) 1250 gr olmuş boyu da 40-41 cm gibi baya uzun olacak dedi:) suyu,kalp atışları,böbrekleri herseyi iyi herseyi yolunda 30 haftalık bi bebek görünümünde gelişimi iyi gidiyo ultrasona göre dogum 30 eylül görünüyo ama sen ona bakma SAT tarihin önemli dedi aynı kendi doktorumun dedigi gibi:) ve kan sulandırıcı nedeniyle normal dogum yapabilir miyim diye buna da sordum tabiki yapabilirsinn hiç sorun diiil dedii onu da söleyince beni kalbimden vurdu zaten:)
anlayacagınız kafam iyice karıstı kızlar iki doktoru da cok cok begeniyorum ama tabiki gönlümde yatan aslan kendi doktorum:) Allah hakkımızda hayırlısını versin hepimiz için...
maşallah canım bebeğinee kocaman olmuşş nazar degmesin:)
ooo Hena kocaman olmus yaa:) maşallah canım sizee güzel haberlere cok sevindim :) kordonu takma bak benimki dolanmıştı cıkmış kurtulmus bile kordondan:)
merhaba canım gecmiş olsun...ben kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum pıhtılasma cıktıgı için ama senin pıhtılasman oldugunu nasıl anladılar trombofili paneli testlerin yapıldı mı?
canım cok gecmiş olsun...üzülmee bak erken farkedilmiş en azından dogum sırasında ne yapılması gerektigini biliyosunuz artık önlem alınırsa hiç korkmaya gerek yokk
canım çok sağol inşaAllah korktuğumuzu yaşamayız
sizede maşaallah çok şükür herşey güzel yolundaymış
ben süt içemedim yogurt peynirde düzenli değil 4 buçuk aydan şu ana kadar kalsiyum ve agrılarım oldukça magnezyum aldım şu an reflüm çok beter ilaç alamıyorum doktorunla konuş benceKızlar süt yoğurt ve peynir tuketemeyen var mı benim gibi doktorumdan kalsiyum mu istesem kullanan var mı
Çok sağol canım iyi oldu söylemen magnezyum verdi kasılma için ama kalsiyumda isteyimben süt içemedim yogurt peynirde düzenli değil 4 buçuk aydan şu ana kadar kalsiyum ve agrılarım oldukça magnezyum aldım şu an reflüm çok beter ilaç alamıyorum doktorunla konuş bence![]()
bilmiyorum ki, annemi çok sevdiğim aklıma geldi, dedimya hormonlar işte , artık iyice sıkıldım galiba evde aklımı dağıtacak birşeyler bulmam lazım,
bazen kendimi çok yalnız hissediyorum
Pozitif düşünelim canım, inşallah 2 hafta sonra geçer giderdoğumda antibiyotik verselerde %100 bebeğe geçmez diye bişey yokmuş sadece riski azaltırlarmış enfeksiyon bebeğe geçerse yaygın olarak yenidoğan zatüresi olurmuş ve buna minicik bir bebek nasıl dayanır bilmiyorumşimdi şu antibiyotiği kullanıyım 2 hafta sonra kontrole gittiğimde yine aynı şeyleri duyarsam doktordan başka bi doktora gitsem diye düşünüyorum bende canım İnşaAllah herşey yeniden yoluna girer
![]()
Maşallah annesimerhaba kızlarr,
bugünn baska bi hastane ve baska bi doktra gittim ilk defa...ve doktoru begenirim diye ödüm kopuyodu çünkü kendi doktoruma ihanet ediyomusum gibi geldi:) maalesef korktugum basıma geldii adam 10 numara 5 yıldız cıktı :) bugüne kadar ikili test,detaylı ultrason,seker yüklemesi vb. bütün testlerimi baskasına yaptırmıs olmama ragmen sanki yeni gebe kalmıs bi hastası gibi detaylı bi sekilde ilgilendi herseyi acıklayarak...cok cok begendim adamı ve şimdi kendi doktorumun oldugu hastaneyle bu yeni doktorun oldugu hastane arasındaki dogum ücretindeki farklar dolayısıyle belki de dr degiştirmek durumunda kalıcam
bu giriş bilgisinden sonra kızım maşallah cok iyidi:) 1250 gr olmuş boyu da 40-41 cm gibi baya uzun olacak dedi:) suyu,kalp atışları,böbrekleri herseyi iyi herseyi yolunda 30 haftalık bi bebek görünümünde gelişimi iyi gidiyo ultrasona göre dogum 30 eylül görünüyo ama sen ona bakma SAT tarihin önemli dedi aynı kendi doktorumun dedigi gibi:) ve kan sulandırıcı nedeniyle normal dogum yapabilir miyim diye buna da sordum tabiki yapabilirsinn hiç sorun diiil dedii onu da söleyince beni kalbimden vurdu zaten:)
anlayacagınız kafam iyice karıstı kızlar iki doktoru da cok cok begeniyorum ama tabiki gönlümde yatan aslan kendi doktorum:) Allah hakkımızda hayırlısını versin hepimiz için...
ooo Hena kocaman olmus yaa:) maşallah canım sizee güzel haberlere cok sevindim :) kordonu takma bak benimki dolanmıştı cıkmış kurtulmus bile kordondan:)
merhaba canım gecmiş olsun...ben kan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum pıhtılasma cıktıgı için ama senin pıhtılasman oldugunu nasıl anladılar trombofili paneli testlerin yapıldı mı?
canım cok gecmiş olsun...üzülmee bak erken farkedilmiş en azından dogum sırasında ne yapılması gerektigini biliyosunuz artık önlem alınırsa hiç korkmaya gerek yokk
Pozitif düşünelim canım, inşallah 2 hafta sonra geçer gider![]()
Maşallah annesiselvi boylu olacak senin minik kuş desene
neresi hesabına geliyor içine siniyorsa orayı tercih et bence canım. Herşeyin güzel olmasına sevindim:))
merhaba kızlarr,
MTHFR testi ve faktör testiyle anlaşıldı ne zaman başladın iğneye biraz bilgilendirir misin...merhaba kızlarr,
Saolasın canımm öyle yapıcaz artıkk hem içimize sinsin hem bütcemize yetsin:))
Maşallah bebişine herşeyin yolunda olması ne güzel:) bu hangi hastane ve doktor canıım bende değiştirmeyi düşünüyorum da fikir olur..
soyle bakım sen hangı hastane doktora gttın de bu kadar begendın cok merak ettım.bu arada bebısıne MASAALLAH.SUBHANALLAH.
MTHFR testi ve faktör testiyle anlaşıldı ne zaman başladın iğneye biraz bilgilendirir misin...
marmaristeyim kızlar ben... benim doktorlarr size yaramaz o yüzden :))
hepimizin bebeğinee maşallaahhh:))
OH NE GUZEL YERDE OTURUOSUN VALLA KISKANDIM :)
marmaristeyim kızlar ben... benim doktorlarr size yaramaz o yüzden :))
hepimizin bebeğinee maşallaahhh:))
OH NE GUZEL YERDE OTURUOSUN VALLA KISKANDIM :)
evlenip yerlestim buraya cnm...istanbulda dogup büyüyp sora buraya gelmek cok zor geldiama yazın buralar cennet gibi tabii o da baska:))
genellikle burada bizim gibi pıhtılaşması olanlar o testleri gebeliğin başında yada hamile kalmadan yapıldı.senin 26. haftanda neden şüphelenip bu testleri istediler.önemli olan farkedilmesi.en azından hemen ignelerine ve aspirinine başlarsınız.genel olarak hepizin tedavisi ayni.seker testinde kaç mg yükleme yapıldı.bana da geçtiğimiz hafta yapıldı.benimde 138 çıktı 50 mg lık yapılmıştı.yani sınırda çıktı siniri 140 mis.2 doktora danistim birisi önemli değil normal dedi.birisi 2 hafta sonra 100 mg lık yaptır dedi.ben de çok arada kaldım.simdi kafamda gore diyet yapmaya çalışıyorum.az ve sik yiyorum.bakalım belki 100 luk yaptiririm.senin doktorun ne önerdi seker icinMTHFR testi ve faktör testiyle anlaşıldı ne zaman başladın iğneye biraz bilgilendirir misin...
Selam kızlar nasılsınız?? Benim moralim çokkk bozuk2 hafta önce kontrole gittiğimde doktor idrar kültürü yapmıştı ve onda "b grubu beta hemolitik streptokok" diye bi bakteri çıktı doktor ilaç vermedi o an lavabodan falan kapmış olabilirsin testi tekrarlayalım demişti geçen hafta tekrar örnek verdim bugün sonuçları görüştüm yine aynı bakteri aşırı çoğalarak çıkmış ve doktor antibiyotik tedavisine başladı. Sanırım taşıyıcı olarak kalan değişik bi bakteriymiş doğum sırasında bebeğe enfeksiyon geçme riski varmış o yüzden doğuma geldikten sonra muhakkak damar yoluyla sürekli antibiyotik vermemiz lazım sana bunu unutma dosyana not düştüm ama sende hatırlat çok önemli doğum sırasında antibiyotik alman dedi
Bebeğime bulaşır bişey olursa dayanamam ben
2 hafta sonra yine gidicem bakteriyi kontrol edecekler aşırı moralim bozuldu
![]()
Oh oh maş. canım Herşeyin yolunda olması çok güzel.Biz de geldik :)) kızımız süper maşallah. Her ne kadar dondurma yesem de elimi almış ağzına uyuyordu kaldıramadım sonuc olarak :) onun dışında çatı ağrılarım normalmiş ama fıtığım olduğu için sağlık raporunu cuma gunü verecek sezeryan olacağım için. Henüz doktorla tarih belirlemedik ama 12 Eylül'den sonra olur dedi yine sezaryen için. Onun dışında kansızlığım için damardan serum takılacak 5 gün boyunca. Kansızlığım oldugu için kaşıntı problemim daha cok görülebilirmiş. Kasık ağrılarım için idrar testi istedi. 15-16 tane lökosit ve bakteri görüldü. Erken doğumu tetikleyebilir bol bol su iç dedi bir de tek kullanımlık antibiyotik ilaç verdi. Doğum pozisyonuna girmemiş. 36. Haftadan once girmez zaten dedi. Kordonu baya uzunmuş bir problem olur mu dedim olmaz dedi. Boynuna dolanabilir mi dedim gayet rahat bir şekilde dolanabilir dedi anlamadım bende neden oyle rahat söyledi. Hareketlerini hergün en az 10 kere hissetmem gerekiyormuş yani bilinenin aksine iki saatte 10 kere değil günde en az 10 kereymiş. Boyumuz 42 cm olmuş. Kilomuz 1880 yani 1900 diyelim olmuş diyelim :) ultrasona gore 33 haftalık gözüküyoruz. Sat 2 hafta oncesinde :) evet bizden bukadar ama ultrasonda artık gercekten bir bebek gibi görünüyordu şok oldum görünce :) hepinize cok cok selam söylemek istediyse de yine uyuyordu teyzeleri ama biz öpüyoruz ikimiz, sizleri cok cok :)
Ben park yatak düşünüyorum büyüyüncede artık ona göre düşünücem. Şuan az yer kaplaması ve taşınabilir olması önemli bence.kızlar beşik konusunda ne yaptıınız? herkes park yatak deyip duruyor ama ben pek emin değilim bir kere plastik olması sağlıklı gelmiyor bana. Ama taşınabilir olması ve katlanabilir olması da bayağı cazip. Hangisini alsam karar veremedim, mobilya beşikler de görüntü olarak çok güzel, büyüyebilenleri de var. Bir de benim yer problemim var yatak odasında, 60*120 ebatlarında almayı düşünüyorum çok mu dar olur sizce?
tavsiyelerinizi bekliyorum....
Kızlar süt yoğurt ve peynir tuketemeyen var mı benim gibi doktorumdan kalsiyum mu istesem kullanan var mı
Biz de geldik :)) kızımız süper maşallah. Her ne kadar dondurma yesem de elimi almış ağzına uyuyordu kaldıramadım sonuc olarak :) onun dışında çatı ağrılarım normalmiş ama fıtığım olduğu için sağlık raporunu cuma gunü verecek sezeryan olacağım için. Henüz doktorla tarih belirlemedik ama 12 Eylül'den sonra olur dedi yine sezaryen için. Onun dışında kansızlığım için damardan serum takılacak 5 gün boyunca. Kansızlığım oldugu için kaşıntı problemim daha cok görülebilirmiş. Kasık ağrılarım için idrar testi istedi. 15-16 tane lökosit ve bakteri görüldü. Erken doğumu tetikleyebilir bol bol su iç dedi bir de tek kullanımlık antibiyotik ilaç verdi. Doğum pozisyonuna girmemiş. 36. Haftadan once girmez zaten dedi. Kordonu baya uzunmuş bir problem olur mu dedim olmaz dedi. Boynuna dolanabilir mi dedim gayet rahat bir şekilde dolanabilir dedi anlamadım bende neden oyle rahat söyledi. Hareketlerini hergün en az 10 kere hissetmem gerekiyormuş yani bilinenin aksine iki saatte 10 kere değil günde en az 10 kereymiş. Boyumuz 42 cm olmuş. Kilomuz 1880 yani 1900 diyelim olmuş diyelim :) ultrasona gore 33 haftalık gözüküyoruz. Sat 2 hafta oncesinde :) evet bizden bukadar ama ultrasonda artık gercekten bir bebek gibi görünüyordu şok oldum görünce :) hepinize cok cok selam söylemek istediyse de yine uyuyordu teyzeleri ama biz öpüyoruz ikimiz, sizleri cok cok :)
merhaba kızlarr,