• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
evet canım yaa çok yürüdüm haklısın;) düğün vardı kıyafet aldım kendime, 2-3 saat kendimi kaybetmişim avm lerde:))) şimdiki aklım olsa yürürmüydüm hiç:)) bundan sonra güzel güzel dinlenicem inşallah;) Allah kolaylık versin sana da canım;) ben pazartesi saat 11 de gidiyorum raporu almaya;) hafta sonu bari izinden sayılmasın iki gün diye pazartesi başlatıyorum raporu;) bence sende öyle yapabilirdin;)

Ben onu saymam canım işe başlarken ona göre başlarım. Ben normalde cumartesi pazar çalışmıyorum ki, nasıl sayacaklar iki günü. Benim doktorum izne ayrılıyormuş o yüzden cuma günü gel dedi bana. Bi de ben çalışmaya devam edicem ya nasıl olsa benim için fark etmez herhalde.
O kadar çok işim var ki oysa, giyeceklerini yıkayıp ütülemem ve dolabına yerleştirmem lazım. Çantamı hazırlıcam daha. Benim aslında ağustosta kaçmam lazım ama artık doktorumun takdirine bıraktım:)

canım öyle düşünme..az önce uzun uzun yazdım. silindi yazdıklarım.. neyse..
annede babada veya ikisinde inat,sinirlilik vs varsa o çocukda da oluyor.. yani genetik oluyor bazı huylar.
kıskançlık herkes de var çocuklar da olunca daha hakimiyet kurma durumu oluyor hepsi bu..

benim yeğenim daha yaramazdır çünkü onun genetiğinde inatçılık ve sinirillik çok fazla.. :)
ama o kadar zaman geçirdik.. çünkü annem benimle ilglienmek durumda oluyor. geliyor gidiyor vs. ister istemez bebeği onun daha kıskanması normal... ama o inatçı çocuk halasına veya bebeğe kıyamadı. öyle bir durumumuz olmadı..yanlış anlaşılmasın söz konusu benim bebeğim yeğenim de olsa kimsenin bebeğime zararı vermesini istemem korumam.. zaten kızım olunca kıskanacaktır.. vuracaktır da..

eşimin yeğeniyle çok görüşmeyiz.. sadece bir kez annesi, yengenin karnında bebek var seviyor musun onu oynacak mısın gibi birşey söyledi. çocuk geldi yumruk attı. öncesinde de sadece kendi aramızda bahsetmiştik. o zaman da yumruk atmıştı.. veya teşebbüs etti deyim..ilkinde.. ikincisinde boş yakalandım.. öpüyordu ...

ki eşimin yeğeni babasının korkar..annesi daha yumuşaktır. daha sakin görünür ama nasıl tepki verdiği ortada.. aslında belli olmuyor. hı abim ve eşi emin olun onlardan daha baskıcı,kızar hatta cezalandırıcı vs ama diyorum ya genetiğinde birşey varsa inat gibi o zaman daha yaramaz geliyor..

huylar farklı oluyor.. çocuk büyütmek bu yüzden zor..

ikisi de erkek çocuk ama tepkileri farklı..

başta dediğim gibi kıskançlık farklı olabilir.biraz yaş durumu da olursa.. kardeşinden 7-8 yaş büyük olan kuzenimin kızları var. onlar bile kardeşlerini seviyorlar mı seviyorlar. ama bir tanesi kardeşi ilk doğduğu sıralarda ilgiler. ki dikkat ediyorlardı ama çocuğun kendisinden diyorum ya içine atması vs üzerinde kızarıklar çıkmıştı.. Onlar küçükken kız çocukları ama birbirlerini acayip kıskanırlardı..birbirleriyle tartışır küser, kavga ederlerdi..

korkutmak istemem evet gördüğüm bildiğim duyduğum gözlemlediğim kadar erkek çocukları zor.. yetiştirme önemli ama genetikte birşeyler varsa fayda etmiyor.. tepkileri farklı olabilir çocukların.. her çocuk aynı değil.. siz anne baba nasılsanız çocuğunuz da öyle olur:)

yine de çocuklar ki erkek çocukları daha hareketli oluyorlar.. büyüyene kadar da anne babalara sabır versin allah. tabi kız çocuklarının anne babalarına da...
aman diyorum bazen de çocukkende çocukluk yapılmayacaksa ne zaman yapılacak:)) tabi belli sınırlar içinde.. kimseye zarar vermeden.
ama o çocuğu da baskıcı oluşturarak değil biraz da özgür, mutlu büyümeli..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bence süt sağmak önemli..
tamam emzirmek gerekli.. özellikle emmeye alışması için emmesi lazım.. ama aç kalmaması da lazım. bebek emmeyi öğrenecek diye de aç bırakılmamalı.. hem sarılık anne sütüyle atlatıyor..

ben araştırdım. aç bebek çabuk çabuk ağlıyor.. aç bebek üstelik anne sütü alamayan bebek sarılık geçiriyor.

şimdi sezeryanlı doğumlarda yani hemen süt gelmiyor.. ayrıca bebek başlarda emmeyi bilmediği için süt alamıyor. ama onun için anne sütü çok önemli..
bebek öğrenmeye başlasa bile bu sefer emerken uyku pozisyonuna geçiyor. bazen de bebek yalancı meme gibi kullanıyormuş annesinin memesini. yani sakinleşmek için falan..

bu yüzden bebeğe sadece emerek değil süt sağılıp kaşıkla da verilmeli . yani ben öyle okudum. anne sütünden alsın diye..

ama bazıları da bunlarla uğraşmıyor direk bebek maması veriyor. sezaryan olunca zaten başta veriyorlar ondan sonra bundan verelim oluyor. yok sütüm olmuyor,emmiyor diye..

bilmiyorum benim ilk bebeğim yanılıyor olabilirim. ama araştırıyorum bakıyorum. gözlemliyorum anneleri.. yani doğum yapınca gerçekten nelerle karşılarız nasıl bir mücadele veririz.. allah bilir..

merhaba arkadasim yazdiklarin ilgimi cekti, bende ilkinde sezeryan oldum sutum hemen geldi hemde lakir lakir zaten ilk 2 gun gelmiyor agiz sutu denilen siviyi emiyor bebek ama bazen emmeyi beceremiyorlar ve sut daha gec gelebiliyor gercekten sabir lazim, sutum coktu ama 1 hafta yara oldu ve hemen gecti, bu sefer olmaz insallah, mama isine gelince kendinizi sartlmayin illede anne sutu diye bebekler bazen aglama krizlerine giriyo bi seferinde mama verdim ilk ayinda ve oglum susmustu demekki doymuyordu, yegenim ilk ay hem anne sutu hem mama icti ama sonrasinda annesinin sutu cogaldi ve tam 1 yasina kadar emdi masallah, yani kendinizi rahat tutmaya calisin, sartlandirmayin kedinizi, bazi bebekler kendi ritmini kendi oturtuyo bazisindada sabir etmek gerekiyo, simdi ne kadar bos yere pimpiriklenmisim diyorum bi cok seye stres yapmisim , kizimda relax olmaya calisacam insallah

Kız Bebek Baby Shower Partisi Nasıl Yapılır? resim galerimiz için tıklayınız http://www.kadinlarkulubu.com/porta...-baby-shower-partisi-nasil-yapilir-70963.html

ben bu hafta sonu yapıyorum kızlar baby shower partisi :21: davetiye falan bile hazırladım, süslemeler,stickerler, inşallah güzel bir anı olacak benim için. yapsam mı yapmasam mı diye çok düşündüm sonra arkadaşlar da yardım etti yapmaya karar verdik, işten de 1 yıl ayrı kalacağım,hep birliğkte eğleneceğiz kız kıza :49::29:...

aslında böyle bir parti daha iyi oluyor.. bir günün masrafıyla..yani düğün gibi düşünün..herkes davetli olduğu zamanı biliyor ona göre hediyesini falan da orada verir. bir de herkesi eve farklı zamanlarda toplamıyorsunuz.. mikroplar hastalıklar kol geziyor.. bebek oldukları için daha çok etkileniyorlar ve tedavi daha zor oluyor.. hem zaman size kalıyor..bebekle daha çok ilgilenilir..

aslında eşimin amcasının küçük bir yeri var.böyle düğün kına, sünnet davetiyeleri için.. .ben de orada mı yapsam.. yani biz masrafları karşılarız bir de herkes bütçesine göre masraf yapar. bu süslemeler vs. olmazsa uygun bir fiyat bir fiyat verir. hem reklamı olur derim:)))

hehehe bizim ve eşimin sülalesinde ilk bebek partisi yapan da ben olurum herhalde:))

hayatçım böyle birşeye kalkışırsan yardım eden de oluyor baya. biz hediyeler için arkadaşımla eminönüne gittik çok yardımcı oldu sağolsun.oda kokusu yaptık dışına stikerler hazırladık, mumluklar falan aldım.yine arkadaşım kapı süsü baby shower taçları yaptı arkadaşlarım için, pasta börek vb. içinde herkes birşey yapıp getireyim modunda. ben evde yapacağım 20-25 kişilik bir parti olacak, ama daha çok kişi çağıracaksan ve yer varsa bence de dışarıda yapabilirsin. ponponları falan da krapon kağıdı alıp yaparsın hiçbir zorluğu yok, ama sana yardım edenler olsun. müzikleri ayarladım falan hazırlık aşaması biraz uzun sürüyor ama hatıra sonuçta yapabilirsin.:46:

Son düzenleme:
hayatçım böyle birşeye kalkışırsan yardım eden de oluyor baya. biz hediyeler için arkadaşımla eminönüne gittik çok yardımcı oldu sağolsun.oda kokusu yaptık dışına stikerler hazırladık, mumluklar falan aldım.yine arkadaşım kapı süsü baby shower taçları yaptı arkadaşlarım için, pasta börek vb. içinde herkes birşey yapıp getireyim modunda. ben evde yapacağım 20-25 kişilik bir parti olacak, ama daha çok kişi çağıracaksan ve yer varsa bence de dışarıda yapabilirsin. ponponları falan da krapon kağıdı alıp yaparsın hiçbir zorluğu yok, ama sana yardım edenler olsun. müzikleri ayarladım falan hazırlık aşaması biraz uzun sürüyor ama hatıra sonuçta yapabilirsin.:46:

Selam canım, aldığın ve yaptığın şeyleri paylaşır mısın fotoğraflarını? Ben de bu haftasonu eminönüne gidicem inşallah. Aklımda bikaç şey var onları alacağım. Sen erken yapıyosun aslında iyi de ediyosun. Ben 20 eylülde yapacağım. Bakalım nasıl olacak. Benim de birçok şeyim hazır şimdiden.. Özellikle taç ve mumluk olayını merak ettim.

Eger ana kucagiysa hem evde hem arabada kullanabilirsiniz.onlar dogumdan itibaren 1 yila kadar kullaniliyor hatta ben cybex aldim 1.5 yas diyorlar ici genis oldugu icin.bide aparat aldim bebek arabasina uygun yani ilk zamanlar bebek arabadinin puseti yerine ana kucagini takicaz.arabada da onu kullanicaz.bir de bwbekler 6 aydan donra oturmaya baslayinca kullanabildikleri oto koltuklari var.sizinki hangisinden anlamadim ama o da modeline gore 2.3.4 yasa kadar kullaniliyor.ben benim aldigimi ekliyim fikir olsun..umarim yardimci olabilmisimdir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar şu ana kucağı mevzusu hala bende soru işareti :26: bu konuda detaylı bilgi verebilecek olan var mı ? bu arabada kullanılan modeller evde de kullanılabilir denmiş ama genelde insanlar evde eve özel rahat ana kucağı alın bu araba için olanlar da çocuk sıkış pıkış duruyor rahat edemeyebilir evde demişler. ben eve de ayrı mı alsam diyorum şu aşağıdaki tarzda...siz nasıl hareket edeceksiniz ?

http://www.e-bebek.com/fisher-price-yagmur-ormani-deluks-anakucagi_FPR-83346

Çok teşekkürler kızlar.. o kadar mutlu oldum ki herkesin bebeği sağlıklı olur inşallah diye dua ettim..Bişey olacağını düşünmek o ihtimal bile ne kadar üzücü beterin beteri vardır derler o yüzden ufak şeyler için kimse üzülmesin lütfen bu hayattaki en önemli şey sağlık hele canımızın içi yavrularımızın sağlığı herşeyden önemli:16:

Canım gözünaydın çok sevindim :))

bugun doktora gtcektm hem doktorumla tanıscaktm ama hala belım felaket agrıor.zor yuruyorum.ıns yrn gıdebılrım artık sabrım kalmadı

Merhaba Güzel anneler ve bebişleri
Bugün çok mutluyum.Muayeneye gittik ve o iki beyincik arasında boşluk olması birşey ifade etmez sizinki zaten çok azmış dedi.Benim de içim rahatladı bebişimi tam göremedim doktor ayrıntılı gibi baktı ölçümlerini yaptı olsun o sağlıklı olsunda ben görmesem de olur.Geçmişi okumadım umarım herkesler iyidir ve sağlıklıdır.Çok öpüyorum:16:

çok sevindim canım :16: herman beye mi gittin? Gözün aydın çok güzel bir haber bu :emir_bebek:

kızlar şu ana kucağı mevzusu hala bende soru işareti :26: bu konuda detaylı bilgi verebilecek olan var mı ? bu arabada kullanılan modeller evde de kullanılabilir denmiş ama genelde insanlar evde eve özel rahat ana kucağı alın bu araba için olanlar da çocuk sıkış pıkış duruyor rahat edemeyebilir evde demişler. ben eve de ayrı mı alsam diyorum şu aşağıdaki tarzda...siz nasıl hareket edeceksiniz ?

http://www.e-bebek.com/fisher-price-yagmur-ormani-deluks-anakucagi_FPR-83346

Ben ana kucağı aldım. Arabaya da bağlanabiliyor ama arabamız yok bizim. Evde kullanıcam. Zaten bebek uyurken yatağında yatacak. Sadece uyanıkken yanımda durması için ona yatırıcam. Ki en fazla 6 ay yatıyor bu ana kucaklarında. Sonrasında bağlasan durmaz :)))))))

Selam canım, aldığın ve yaptığın şeyleri paylaşır mısın fotoğraflarını? Ben de bu haftasonu eminönüne gidicem inşallah. Aklımda bikaç şey var onları alacağım. Sen erken yapıyosun aslında iyi de ediyosun. Ben 20 eylülde yapacağım. Bakalım nasıl olacak. Benim de birçok şeyim hazır şimdiden.. Özellikle taç ve mumluk olayını merak ettim.

Canım erken yapıyorum çünkü doğumda yurt dışında olacağım, orada da bir baby shower organize edilebilir :1: 22 ağustosta gidiyorum ondan onceki tek boş haftam da buydu,arkadaşlarla bir organizasyon olsun istedik veda gibi.bir kaç foto paylaşayım.bu baby shower işlerinde önemli olan concept belirlemek canım. ben ilk başta konseptim yurt dışına gideceğimden uçak ve uçuş temalı olsun dedim ama sonra baktım bu konuda ucuş temalı birşeyler bulmak sticker vb. ve hediye olarak çok zor. bu nedenle temayı değiştirip denizci temalı yapmaya karar verdim.

partiyi yapayım bu cumartesi bir arkadaşım da fotolarını çekecek, burada tüm ayrıntıları paylaşırım sana da fikir verir.benim bebek erkek olunca konsepti belirlemek daha zor oldu, kız için konspet daha kolay.seçenek çok çünkü...

konsepti denizci renkleri mavi kırmı beyaz yaptım.
bir pasta belirledim, genelde baby shower partilerinde pasta oluyor canım şeker hamurundan.sen kendin de yapabilirsin becerikliysen.ben bu aşağıdaki pastanın ilk 2 katını yaptıracağım,20 25 kişilik yaptıracağımdan çok büyük olmasına gerek yoktu.
$nautical.webp
kayık şeklinde mumluklar aldım.mesela kız bebek için oje falan alıp dışına stikerler yapıyorlar.
eminönünden küçük şişlerle, içine doldurmak için deniz taşı ve oda kokusu aldık, yarın arkadaşla dolduracağız..yanına da bambu çubuklar aldım.
denizci temalı davetiye hazırlayıp ozalitçide bastırdım çok da ucuza geldi,davetiy örneğim aşağıda.adres isim ve teli sildim ondan biraz tipi kaydı davetiyenin :)
$IMG-20140804-WA0005 (2).webp
davetiye ve denizci temasına göre stickerler hazırladım onların da fotosunu burada paylaşırım. stickerleri şişelerin şekerlerin dışına yapıştıracağım.
baby shower taçları yaptık, taçların yapılışı burada anlatılmış.
http://zeynepharikalardiyarinda...............tr/2014/01/baby-shower-tac-yapm.html
beimkilerde böyle oldu.
$IMG-20140723-WA0003.webp
eminönünden kupcake standı aldım, bir arkadaşım cupcake ve bebek kurabiyesi yapacak o gün için süslü kurabiyelerden.bulunsun diye kağıt bardak tabak ve renkli pipetler aldım. yuvarlak şekerler aldım.renkli peçeteler aldım.sende konspete uygun birşeyler mutlka bulursun.
birkaç oyun hazırladım, oyun fikirlerinde şu site çok yardımcı oldu.
http://zeynepharikalardiyarinda...............tr/2012/09/bu-yaz-dugun-olsun-kna-gecesi.html
eminönünden kağıt poşetler aldım onlarında üzerine sticker yapıştıracağım.poşetlerin içine hediyeleri koyacağım.
kitap ayracı tasarladım yine onları da ozalitçide bastırdım.

Merhaba Güzel anneler ve bebişleri
Bugün çok mutluyum.Muayeneye gittik ve o iki beyincik arasında boşluk olması birşey ifade etmez sizinki zaten çok azmış dedi.Benim de içim rahatladı bebişimi tam göremedim doktor ayrıntılı gibi baktı ölçümlerini yaptı olsun o sağlıklı olsunda ben görmesem de olur.Geçmişi okumadım umarım herkesler iyidir ve sağlıklıdır.Çok öpüyorum:16:

Gerçekten çok güzel bir haber. İlk defa duymuştum bu boşluk durumunu aklımdaydın hep.. Çok sevindim :)

gözünaydın canım ,çok sevindim valla. sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.

Canım gözünaydın çok sevindim :))

çok sevindim canım :16: herman beye mi gittin? Gözün aydın çok güzel bir haber bu :emir_bebek:

Gerçekten çok güzel bir haber. İlk defa duymuştum bu boşluk durumunu aklımdaydın hep.. Çok sevindim :)

Çok sağolun kızlar burada olmak sıkıntılarımı azaltıp mutluluğumu çoğaltıyor valla:16: Allah herkese sağlıklı bebekler versin.
Herman beye pazartesi gidicem inşallah cerrahpaşaya gittim hemde perinatoloji bölümüne korkmuştum çünkü oradaki doktor biz görsek söylemezdik gereksiz bilgi olmuş ama doktor takip için söylemiş önemli bir durum yok dedi..

Ben ana kucağı aldım. Arabaya da bağlanabiliyor ama arabamız yok bizim. Evde kullanıcam. Zaten bebek uyurken yatağında yatacak. Sadece uyanıkken yanımda durması için ona yatırıcam. Ki en fazla 6 ay yatıyor bu ana kucaklarında. Sonrasında bağlasan durmaz :)))))))

doğru söylüyorsun ya, 6 aydan sonra içinde zaten durmaz. o zaman geniş bir oto koltuğu tipi ana kucağı almak daha mantıklı evde de onu kullanırım.

merhaba arkadasim yazdiklarin ilgimi cekti, bende ilkinde sezeryan oldum sutum hemen geldi hemde lakir lakir zaten ilk 2 gun gelmiyor agiz sutu denilen siviyi emiyor bebek ama bazen emmeyi beceremiyorlar ve sut daha gec gelebiliyor gercekten sabir lazim, sutum coktu ama 1 hafta yara oldu ve hemen gecti, bu sefer olmaz insallah, mama isine gelince kendinizi sartlmayin illede anne sutu diye bebekler bazen aglama krizlerine giriyo bi seferinde mama verdim ilk ayinda ve oglum susmustu demekki doymuyordu, yegenim ilk ay hem anne sutu hem mama icti ama sonrasinda annesinin sutu cogaldi ve tam 1 yasina kadar emdi masallah, yani kendinizi rahat tutmaya calisin, sartlandirmayin kedinizi, bazi bebekler kendi ritmini kendi oturtuyo bazisindada sabir etmek gerekiyo, simdi ne kadar bos yere pimpiriklenmisim diyorum bi cok seye stres yapmisim , kizimda relax olmaya calisacam insallah

katılıyorum. ben sadece hiçbirşekilde inada binip yok anne sütü vereceğim diye çocuğu aç bırakmamak gerektiğini ya da sütüm yok mama vereceğim diye çocuğu da anne sütünden mahrum bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.

işte ortalama ilk 2 gün süt gelmiyor, bebek ememiyor ya da meme yara oluyor işte bu zamanlarda aç bırakılmamalı.mamaysa mama verilmeli. ancak bir yandan da süt çıkarmak için uğraşmalıyız da.. bir kaşık mı iki kaşık mı ne verebiliyorsak..

yeğenim doğduğunda sezaryanla oldu..gelinin ailesi şartlandırdı ona anne süt içecek başka birşey verilmeyecek diye..
annem sezaryan olunca mama olacak vs, süt hemen gelmez diyor... o da hayır çocuğun alışması lazım hem de anne sütünden başka birşey verilmemesi lazım..onların da gelinleri öyle söylemiş ..ben pek bilmiyordum ama annem söyledi umursamadılar.

neyse sonra bebek ağlıyor. durmuyor tabi.. en son gelinleri gecenin bir vakti nöbetçi eczaneden almış getirmiş.bundan alsın diye.. eee o zaman kadar hazırlamak varken bebeğe niye eziyet ediyorsunuz.. başka da vermediler.. emmeyi öğrensin diye.. yavaş yavaş süt geldi..bebek biraz alıştı emmeye.. bu sefer de obez olur çok emzirme dediler o da tabi onları dinledi.. dr gittiklerinde dr bebek sarılık atlatmış demiş.. .. bol bol anne sütü alsın tamamen geçirsin demiş..

sonra 4 aylık falandı sanırım (emin değilim) yoğurt vermeye başladı. ama geceleri bebek ağlıyordu. durmuyordu. ek birşeyler yedir denildiğinde mama muhallebi vs yok anne sütünden başka birşey verilmez. sadece yoğurt verilir onu da gündüz veriyorum. diyordu..

5-6 aylık falandı çocuk geceleri hiç durmuyordu dra götürdü.. dr hazır mama önerdi. annesi vermem hazır mama dedi.. o zaman pirinç ununa biraz pekmezle yapıp geceleri verin demiş.. çocuk uyumaya başladı..

ama tabi anne sütü de çok önemli.. ihmal etmemek lazım.. elden gelen yapılmalı. su bol içmeli süt olsun. yine de olmayabilir tabi.. Süt sağılmalı bir iki kaşık da olsa verilmeli.. alışsın diye emzirmeli vs.

yani dediğiniz gibi kesinlikle birşeye şartlandırılmamalı.

Canım erken yapıyorum çünkü doğumda yurt dışında olacağım, orada da bir baby shower organize edilebilir :1: 22 ağustosta gidiyorum ondan onceki tek boş haftam da buydu,arkadaşlarla bir organizasyon olsun istedik veda gibi.bir kaç foto paylaşayım.bu baby shower işlerinde önemli olan concept belirlemek canım. ben ilk başta konseptim yurt dışına gideceğimden uçak ve uçuş temalı olsun dedim ama sonra baktım bu konuda ucuş temalı birşeyler bulmak sticker vb. ve hediye olarak çok zor. bu nedenle temayı değiştirip denizci temalı yapmaya karar verdim.

partiyi yapayım bu cumartesi bir arkadaşım da fotolarını çekecek, burada tüm ayrıntıları paylaşırım sana da fikir verir.benim bebek erkek olunca konsepti belirlemek daha zor oldu, kız için konspet daha kolay.seçenek çok çünkü...

konsepti denizci renkleri mavi kırmı beyaz yaptım.
bir pasta belirledim, genelde baby shower partilerinde pasta oluyor canım şeker hamurundan.sen kendin de yapabilirsin becerikliysen.ben bu aşağıdaki pastanın ilk 2 katını yaptıracağım,20 25 kişilik yaptıracağımdan çok büyük olmasına gerek yoktu.
Eki Görüntüle 1208371
kayık şeklinde mumluklar aldım.mesela kız bebek için oje falan alıp dışına stikerler yapıyorlar.
eminönünden küçük şişlerle, içine doldurmak için deniz taşı ve oda kokusu aldık, yarın arkadaşla dolduracağız..yanına da bambu çubuklar aldım.
denizci temalı davetiye hazırlayıp ozalitçide bastırdım çok da ucuza geldi,davetiy örneğim aşağıda.adres isim ve teli sildim ondan biraz tipi kaydı davetiyenin :)
Eki Görüntüle 1208364
davetiye ve denizci temasına göre stickerler hazırladım onların da fotosunu burada paylaşırım. stickerleri şişelerin şekerlerin dışına yapıştıracağım.
baby shower taçları yaptık, taçların yapılışı burada anlatılmış.
http://zeynepharikalardiyarinda...............tr/2014/01/baby-shower-tac-yapm.html
beimkilerde böyle oldu.
Eki Görüntüle 1208383
eminönünden kupcake standı aldım, bir arkadaşım cupcake ve bebek kurabiyesi yapacak o gün için süslü kurabiyelerden.bulunsun diye kağıt bardak tabak ve renkli pipetler aldım. yuvarlak şekerler aldım.renkli peçeteler aldım.sende konspete uygun birşeyler mutlka bulursun.
birkaç oyun hazırladım, oyun fikirlerinde şu site çok yardımcı oldu.
http://zeynepharikalardiyarinda...............tr/2012/09/bu-yaz-dugun-olsun-kna-gecesi.html
eminönünden kağıt poşetler aldım onlarında üzerine sticker yapıştıracağım.poşetlerin içine hediyeleri koyacağım.
kitap ayracı tasarladım yine onları da ozalitçide bastırdım.

detaylı bilgi için çok teşekkür ederim :16: benimki dışarda olacak o yüzden bardak, tabak falan almayacağım. Ama hediye alternatifi düşünmek istedim.

Ben de hediye olarak lavanta kesesi, kokulu taş ve kurabiye vereceğim. Eminönünden ben de hediye için kağıt torba alacağım. Etiket tasarımım yapıldı, davetiye yaptırmayacağım. Mail yolu ile davet edeceğim, ama büyük afiş yaptırıp mekanın girişine koymayı düşünüyorum.

Bizim partimizin konsepti kuş :16: taçları kendim yaparım ben de çok teşekkür ederim yapılışı için :16:

Pasta siparişi de hazır, ben beceremem keşke becerebilsem ama zamanım da yok zaten :14:

bu arada adaşız :34: kitap ayracı da çok güzel olur :)

cupcake standını falan nerden aldın canım?

pastanız, temanız çok tatlı çok güzel bir parti olacağından eminim :34:

doğru söylüyorsun ya, 6 aydan sonra içinde zaten durmaz. o zaman geniş bir oto koltuğu tipi ana kucağı almak daha mantıklı evde de onu kullanırım.

Benim kuzenin bebeği 6 aylıktı, durmadı üstünde. İniyor üstünden, sürekli dönüyor zaten. O yüzden şu ev tipi ana kucaklarına gerek görmedim ben. Hem aşıya giderken götürücem hem de evde kullanıcam ben.
Zaten 6 aylıkken arabasını alıcam, arabayla götürücem.

Çok sağolun kızlar burada olmak sıkıntılarımı azaltıp mutluluğumu çoğaltıyor valla:16: Allah herkese sağlıklı bebekler versin.
Herman beye pazartesi gidicem inşallah cerrahpaşaya gittim hemde perinatoloji bölümüne korkmuştum çünkü oradaki doktor biz görsek söylemezdik gereksiz bilgi olmuş ama doktor takip için söylemiş önemli bir durum yok dedi..

hadi bakalım inşallah gönlüne göre bir de doktor bulursun canım :16:

Back
X