• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
günaydınlar...

mutlu,huzurlu günlerimiz olsun..
bugün kızımın park yatağı ve pamuk yatak gelecek. birşey soracağım.. ben mağazadan aldım. onlar getirecek. ya da onlarda siparişle getirip kargoyla mı gelecek bilmiyorum. dolayısıyla bir sorun var mı diye açıp bakılması gerekiyor mu? onlar açacaklar mı yoksa bırakıp gidecekler mi? bu ayı geçtikten sonra falan kurdurmayı düşünüyorum. belki de duruma öyle eylülün ikinci haftasından sonra..

kızlar gece gece çok daraldım buraya geldim canım çok sıkkın :43: eşimle kavga etttik telefonda sebeb yine maddi bebegim 33 haftalık oldu bugüne kadar kıyafet dışında pek bişey almadık şimdi alınacaklar başladı ya bizimkinin karnına agrılar girdi yine nasıl bir adamsa ilk çocugu ama o cocugun bişeyleri eksik olmazsa rahat etmicek :ssz: napıyım bilmiyorum ya aman eksik olsun dicem o ne derse onu yapcam ya da direnip çatır çatır yaptırıcam gece gece aglattı kapattı telefonu offffffffff offffffffff :31:

herkese günaydın,

bugün moralim çok bozuk, bebeğimin doğumuna 2 aydan az kaldı, sanırım beni tanıyanlar biliyordur evden dışarı çıkamıyorum,bebeğin ihtiyaçlarının bir kısmını annem alıyor, bikısmını kayınvalidemler alıyor, bize düşen biberon, emzik vs. ıvır zıvır düşüyor ben büyükbir heyecanla bunları araştırıyorum, ramazandan önce eşime hadi alalım dedim ilgilenmedi, ramazanda zaten kardeşim bizde kaldı diye benimle nerdeyse hiç konuşmadı, bayramda bakalım dedim ilgilenmedi, dün akşam dedimki bana randevu ver, sinili olmadığın bana bağırmayacağın bir günde şu alışverişimizi yapalım dedim, sert cevap verdi ve çıktı o dadan, bütün gece üzüntümden ağladım :( nedense eşim herşeyi burnumdan getirmekten zevk alıyor :( sonra hadi yapalım, bende soğumuş oluyorum :( karar verdim alınacakların listesini çıkartıcam markaları ve fiyatlarıyla birlikte anneme vericem o alsın, internetten almak zorunda olduğum şeyleride kaynıma aldırıcam, parasını veririm alır nolcak..eşimde otursun poposunun üzerine rahatı bozulmasın beyefendinin....

valla kızlar ne deyim ki ben de benzer durumdayım. başka baba adayları da mı böyle?

biz de birşey almadık.. ortaokulda patik örmüştük ev ekonomisi dersinde onu çıkarıp başucuma astım.. yeğenimin küçülenlerini getirdik bir de küvetini.
yani biz birşey almamıştık.. ben internette sürekli birşeylere bakıyorum.baba adayı ise tv ye.. yorgundur sürekli..

sen niye hiç düşünmüyorsun dediğimde düşünmez oluyor muyum hiç diyor.. aslında düşündüğünü biliyorum ama icraat yok.. tamam maddi yönden alamıyor buna da kabul ama ne biliyim üç kuruşu harcamayıp bir kenara koymasını beklerim. başka masraflarına atmden çekiyor... ama bebeğine gelince..

park yatak almaya giderken daha önce beğenmiştik.. ondan alalım dedik. ertesi gün giderken dedim nasıl içine sindi güzel mi? bilmiyorum sen araştırdın demesin mi?
şookk oldum. durdum orada.. ya dedim. o kadar zaman ben baktım araştırdım evet ama sen niye bakmadın.. niye misafir gibi davranıyorsun dedim. üzerime yıkıyorsun dedim..
yok sen ilgilendin diye dedim dedi.. ben taksitle aldım. doğum parasıyla da kapatırım inşallah.

neyse aslında herşeyin başındayız daha.. biz bebeğimizi daha çok hissediyoruz.. ağrısı sancısı tekmeleri kıpırtılarını yaşıyoruz.. hani biz bu yüzden mi daha üstüne düşüyoruz.

belki bebek doğunca böyle olmazlar en azından bazı ilgisizlerin babaların bir kısmı..
yani ben eşime şunu eksik alınması lazım dediğimde alacaktır ama kredi çekip.. o yüzden ben ona harcatmayacağım.. o mevcut borcu bitirsin yeter.. sonra lüksleriyle birlikte katıp bebek için harcadım demesin..

bugün rüyamda demek ki eşlerden konuşacakmışız:))
başka bir tanıdık bana evlenme teklifi ediyo rmuş..(ki rüya bu 15 yıldır görüşmediğimiz ki öncesinde bile konuşmadığım biri) ben de eşimin bu durumlarından sonra sanırım hemen kabul ediyorum. evlilik hazırlıkları vs diyorlar. kalacağımız evi gösteriyorlar.. neyse ben bu arada eşime nasıl söyleyeceğim bu durumu diyorum.. üzülür diyorum. sonra eşimin iyi davranışları aklıma geliyor bana böyle davranıyordu bu evlenecğim kişi o şekilde davranmaz vs diyorum. eşimi özlerim falan diyorum.
yani kızıyorum ama seviyorum da..:)

ikinci gördüğüm rüyada çok güzeldi. kucağımda bir kız çocuğu sarılmışım. boynunu benim omzuma koymuş ben de onun omzuna.. :16: sonra bir tel. çaldı uyandım. yanlış numara..
:50:

Son düzenleme:
ben de öyle düşündüm canım küçük valize koyayım dedim ama acaba bebeğinkini ayrı çantaya mı koysam bilemedim. Orda telaşla karışmasın da her şey birbirine. Bu sefer de görmemişin bi bebeği olmuş olmasın :1:

Bebeğin ilk giyeceklerini eşimiz ya da annemiz verir hemşireye o yüzden onu ayrı poşetlemek lazım. Ben eşime dicem bunu verirsin diye :))) Anneme de dicem :) Benim eşim heyecanlandığında kalıyor öyle çünkü:1: Nişanlandığımz gün de robota dönmüştü. Gülüyordu, güldüğünün farkında değildi. Yine aynı olacak:) Olmazsa bebek çantasına da koyabilirsin sen :) Ben iki çanta yük etmemek için tek valiz hazırlıcam.

Günaydın kızlar. Doğum çantası hakkında konuşuosunuz bende emin değilim ama küçük valiz mantıklı gelio. Ve ne koyacağız içerisine bebek için ve kendimiz için...

Ben küçük bir elde taşınan valize hazırladım ama benimkiler anca sığdı, bebek için de bakım çantasına hazırlayacam inşallah, 2 çanta olacak yani

aynen canım ya bizim de az şeyimiz gitmeyecek yani ancak sığar bir çantaya. Ben de mi ayrı ayrı iki çanta yapsam bilemedim.

Günaydın kızlar. Doğum çantası hakkında konuşuosunuz bende emin değilim ama küçük valiz mantıklı gelio. Ve ne koyacağız içerisine bebek için ve kendimiz için...

Hazırladıktan sonra buraya yazalım, bi bakalım eksiklerimiz var mı. Birbirimizin eksiğini görürüz tamamlarız:)

Bebeğin ilk giyeceklerini eşimiz ya da annemiz verir hemşireye o yüzden onu ayrı poşetlemek lazım. Ben eşime dicem bunu verirsin diye :))) Anneme de dicem :) Benim eşim heyecanlandığında kalıyor öyle çünkü:1: Nişanlandığımz gün de robota dönmüştü. Gülüyordu, güldüğünün farkında değildi. Yine aynı olacak:) Olmazsa bebek çantasına da koyabilirsin sen :) Ben iki çanta yük etmemek için tek valiz hazırlıcam.

benimki de çok heyecanlıdır hep :) her şeyi ben organize ederim :1: bir de eşim de inşallah doğuma girecek canım benimle o yüzden bilmiyorum uğraşır mı o işlerle.. Görümceme tembihlerim ben de annem de o sırada ağlıyor olur muhtemelen :16: ben en iyisi koyulacakları ortaya bir çıkartayım ona göre düşüneyim nasıl yapacağımı..

Canım içinde domuz yağı bulunması benim için sorun değil. Çünkü kullandığımız ilaçların içinde bilmediğimiz bu tür şeylerden var. Bu sadece bilineni o kadar. Şifa niyetine yiyilip içilenden insana ne zarar gelebilir ki. Ben uzun zamandır kullanmıyordum, enerjim düştü, elimi kolumu kaldıramadım. Şimdi kullanıyorum. Sağlık bakanlığının hamileyken ve emzirirken verdiği vitamin ilacı bu.

Kimbilir şimdiye kadar neler neler yemişizdir.Daha nelerin içinde de vardır kimbilir. Bile bile yemeyi tercih etmeyen önemseyen çok kişi var. Bende onlardan biriyim. Yararı var zararı yok elbette. Sadece manevi inancla ilgili bir durum bu..
Müslüman bir ülkedeyiz ve benim gibi bundan rahatsız olan çok insan varken ve başka alternatif varken sağlık bakanlığının bu ilacı yazması bence inanalara saygısızlık...
Senin sorun yapmaman çok iyi, yapmış olsan cidden sinir bozucu bir durum oluyor :))

Ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu :16:

DOĞUM ÇANTASI
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
Göğüs pedi
ıslak mendil
Battaniye (biri penye)
Pamuk (baby&me)
Bebek bezi
Ped
Fırça
Şampuan
3 takım Yenidoğan
Pişik kremi
Muslin bez
Havlu
Nevresim tk
Göğüs kalkanı
Göğüs koruyucu
Göğüs ucu kremi
Depend hasta çamaşırı
Nemlendirici
Dudak balmı
toka
Humana still-tee çay
Hastane çıkış kıyafeti
Fotoğraf Makinesi
Roll-on
Kirli çamaşır torbası
Sigorta kartı
Kimlik
İpad
Sarj aletleri
atıştırmalık

benimki de çok heyecanlıdır hep :) her şeyi ben organize ederim :1: bir de eşim de inşallah doğuma girecek canım benimle o yüzden bilmiyorum uğraşır mı o işlerle.. Görümceme tembihlerim ben de annem de o sırada ağlıyor olur muhtemelen :16: ben en iyisi koyulacakları ortaya bir çıkartayım ona göre düşüneyim nasıl yapacağımı..

Eşin doğuma girecekse sen ona hiçbir şey söyleme :) O zaten doğumda çok heyecanlı olur :))) Benim eşim doğuma girmek istemiyor. Ben bakamam öyle diyor. Zaten benimki bu konuda çok dayanıksız. Beni o halde görünce bayılır :) Bi de onunla uğraşamam sancılı halimle:1::1:
Sen akışına bırak o zaman. Her şeyini yıka ütüle, sonra hangi çanta ile götüreceğine karar verirsin :)

Ben bir liste yapmıştım kızlar, eksikler olabilir bana hatırlatın lütfen ama genel çerçeve bu :16:

DOĞUM ÇANTASI
2-3 takım gecelik
diş fırçası
diş macunu
sabun
kağıt havlu
makyaj malzemesi
terlik
çorap
çamaşır (4 adet)
emzirme atleti (3 adet)
Göğüs pedi
ıslak mendil
Battaniye (biri penye)
Pamuk (baby&me)
Bebek bezi
Ped
Fırça
Şampuan
3 takım Yenidoğan
Pişik kremi
Muslin bez
Havlu
Nevresim tk
Göğüs kalkanı
Göğüs koruyucu
Göğüs ucu kremi
Depend hasta çamaşırı
Nemlendirici
Dudak balmı
toka
Humana still-tee çay
Hastane çıkış kıyafeti
Fotoğraf Makinesi
Roll-on
Kirli çamaşır torbası
Sigorta kartı
Kimlik
İpad
Sarj aletleri
atıştırmalık

:)) Listeyi görünce bir aylık tatile gidiyorsun sandım canım valla bunlar valize bile zor sığar:30: bana çok fazla geldi bir gece kalınacak sonuçta ama sen bilirsin...

Eşin doğuma girecekse sen ona hiçbir şey söyleme :) O zaten doğumda çok heyecanlı olur :))) Benim eşim doğuma girmek istemiyor. Ben bakamam öyle diyor. Zaten benimki bu konuda çok dayanıksız. Beni o halde görünce bayılır :) Bi de onunla uğraşamam sancılı halimle:1::1:
Sen akışına bırak o zaman. Her şeyini yıka ütüle, sonra hangi çanta ile götüreceğine karar verirsin :)

aynen canım :) benden heyecanlı olur muhtemelen :) benimki Allahtan soğukkanlıdır bu durumlarda :38: ben bayılırım o bayılmaz :1: evet öyle yapayım en iyisi canım, bu haftasonu bu işe bir girişeyim yoksa iki ayağım bir pabuca girecek :18:

Kimbilir şimdiye kadar neler neler yemişizdir.Daha nelerin içinde de vardır kimbilir. Bile bile yemeyi tercih etmeyen önemseyen çok kişi var. Bende onlardan biriyim. Yararı var zararı yok elbette. Sadece manevi inancla ilgili bir durum bu..
Müslüman bir ülkedeyiz ve benim gibi bundan rahatsız olan çok insan varken ve başka alternatif varken sağlık bakanlığının bu ilacı yazması bence inanalara saygısızlık...
Senin sorun yapmaman çok iyi, yapmış olsan cidden sinir bozucu bir durum oluyor :))

Tabi canım özellikle hamile kalmadan evvel dışardan yediklerimizde kimbilir neler oluyor. Gerçi ben heryerde yemem ama :))
Canım her şeye bir şey diyorlar, bu yüzden hamilelikten bunaldım. Tetanoz aşısı olmayın dediler, sağlık bakanlığı yapıyor. Ben iki doz oldum.
Sonra şeker yüklemesi yaptırmayın dediler. Yaptıracaktım nasip olmadı, bıraktım.
Neyse ki şuanda yapılacak test falan kalmadı. İnsan hamileyken 30. haftadan sonra nefes alıyor. Tabi sıcakları saymazsak.

Ben küçük boy çekmeli valizime hazırlıcam :)
Bebeğin ilk giyeceklerini ayrı poşete koyucam.

valla canım iyi düşünmüşsün.. ben de acaba çok fazla olur mu diye düşündüm.

evde boşta küçük bir çanta vardı dedim ona sığmaz mecbur bir tane daha alınacak diye dertleniyordum.. ama şimdi sen öyle deyince aklıma yattı.

sonuçta hastane işi bu değil mi ne olacağı belli olmaz.. dediğin gibii bebek ve annenin eşyaları olacak.. küçük çantaya da babasınınkini koyarız. bir iki tshir,havlu vs. çünkü bizim ev çok uzak eve gel git yapmasını istemiyorum.

ayyy çok mutlu oldummm.benim küçük valizim kırmızı:)) sadece 6 sene önce bir kez kullandım.. böylelikle kullanmış da olurum.. kızımla benimkini koyarım.

Son düzenleme:
:)) Listeyi görünce bir aylık tatile gidiyorsun sandım canım valla bunlar valize bile zor sığar:30: bana çok fazla geldi bir gece kalınacak sonuçta ama sen bilirsin...

hahahaha canım her şey hazır olsun nolur nolmaz mantığında olduğum için :1: yaptığım araştırmalar sonucunda oluşturdum canım bu listeyi çok olsun az olmasın :34:

sen nerelerdesin bu arada? ne var ne yok?

Kızlar birde göğüs ucu kremi aldınız mı ne zaman kullanmaya başlıycaz ucunu çıkarmak için masaj yapın diolar ya pek anlamadım onu. Ve benim 2 gündür sağ göğüsüm yanıo ve canım yanıo sizin göğüslerinizde var mı yanmalar

aynen canım :) benden heyecanlı olur muhtemelen :) benimki Allahtan soğukkanlıdır bu durumlarda :38: ben bayılırım o bayılmaz :1: evet öyle yapayım en iyisi canım, bu haftasonu bu işe bir girişeyim yoksa iki ayağım bir pabuca girecek :18:

Benim de yapmam lazım ama ben şuanda akşamları eve gittiğimde yatak yorgan yıkıyorum :)) Annemler bizde kaldı ya, onların yatak yorganını yıkıyorum ki kaldırıcam. Ondan sonra oğluma geçicem teyzesi :))))))) Ben 1 eylülden itibaren işe gelmicem ama o zamana bırakırsam ben çok ağırlaşırım ve yapamam. O yüzden haftasonları yapmam lazım. Sabun tozunu da almadım daha. Ne çok şey var alınacak. Bi türlü bitmiyor. Haftasonu glprenses'den okudum da Allahtan gittim hemen madame coco'dan terliğimi aldım. Bi tane de eşimle anneme aldık :)

kızlar doğum çantasını nasıl bir çantaya hazırladınız? Küçük çantaya sığmaz sanırım her şey? Valiz falan mı yaptınız?

Ben 2 çanta hazırlıcam. Benimki spora giderken taktığım küçük valiz gibi nike ın çantası hafta sonu tatile çıkarken bile kullanıyordum yetiyor. Şeker pembesi gayet de şık. Oğlumada chiccodan çanta var bol cepli kullanışlı onu takıcam.
Geceliği almadım tek eksiğim bu sanırım. Bayramın 3. günüydü sanırım şifanın oradaki tarif ettiğiniz gecelikçiye gittim kapalıydı :)))

valla canım iyi düşünmüşsün.. ben de acaba çok fazla olur mu diye düşündüm.

evde boşta küçük bir çanta vardı dedim ona sığmaz mecbur bir tane daha alınacak diye dertleniyordum.. ama şimdi sen öyle deyince aklıma yattı.

sonuçta hastane işi bu değil mi ne olacağı belli olmaz.. dediğin gibii bebek ve annenin eşyaları olacak.. küçük çantaya da babasınınkini koyarız. bir iki tshir,havlu vs. çünkü bizim ev çok uzak eve gel git yapmasını istemiyorum.

ayyy çok mutlu oldummm.benim küçük valizim kırmızı:)) sadece 6 sene önce bir kez kullandım.. böylelikle kullanmış da olurum.. kızımla benimkini koyarım.

Canım valize anca sığıyor emin ol :)) Benim küçük kardeşim doğarken de hastaneye valizle gitmiştik. Çok heyecanlı oluyor :)))))))))
Bak ben babasına bir şey düşünmemiştim. Ona da bi iki tişört koyayım, heyecandan terler belki:1::1:

Kızlar birde göğüs ucu kremi aldınız mı ne zaman kullanmaya başlıycaz ucunu çıkarmak için masaj yapın diolar ya pek anlamadım onu. Ve benim 2 gündür sağ göğüsüm yanıo ve canım yanıo sizin göğüslerinizde var mı yanmalar

Masaj olayını bilmiyorum ben canım. Doktorum bana göğüs ucu kremi kullanmanı istemiyorum, göğüs uçlarını uyarma, erken doğum olur dedi. Onu hastaneye giderken götürürüm. Şimdi kullanmıyorum.

Benim de yapmam lazım ama ben şuanda akşamları eve gittiğimde yatak yorgan yıkıyorum :)) Annemler bizde kaldı ya, onların yatak yorganını yıkıyorum ki kaldırıcam. Ondan sonra oğluma geçicem teyzesi :))))))) Ben 1 eylülden itibaren işe gelmicem ama o zamana bırakırsam ben çok ağırlaşırım ve yapamam. O yüzden haftasonları yapmam lazım. Sabun tozunu da almadım daha. Ne çok şey var alınacak. Bi türlü bitmiyor. Haftasonu glprenses'den okudum da Allahtan gittim hemen madame coco'dan terliğimi aldım. Bi tane de eşimle anneme aldık :)

evet canım ya giderek ağırlaşıyoruz valla :( benim de halıları falan kuru temizlemeye vermem lazım ama 1 ay sonra vereyim daha temiz olsun diye düşündüm. Benim doğum iznim 19 eylülde başlayacak inşallah, o zamana kadar her haftasonu bişey yapmam lazım.. Sabun tozunu migrostan aldım canım benim dalan roxy. Çok övdüler henüz kullanmadım ama güzel görünüyor.

Ehehe sen de mi aldın o terlikten :) ben almıştım ilk burda :) ama çok rahat değil mi? Bir de çok ucuz :16: sen hangi rengini aldın canım?

Back
X