• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
:)

görümce veya kv ye söyle onlarla git diyecektim.

..

onlar zaten ilgileniyor, zevkle alıyorlar, beşik,puset ,battaniye, giysi vs aldılar ben ayakta duramadığım için dışarı çıkma şansım yok,

Allah anneme sağlık sıhhat versin artık kendi istediklerimi de ona aldırıcam, annem her hafta elinde birşeyle geliyor zaten,
2 parça şey olay oldu ,çok sinir bozucu bir durum oysa zevkle yapılması gerekirdi :(

:) eşin hemen siteye yaz demiş ya.. benzer şeyleri benim de eşim diyor.. ona güldüm.. hafta sonu muayene gittik oradan da annemlere ve park yatak aldık vs derken pazar akşamı evdeydik. eve gelince bir de ben laptop alıyım dediydim... al al diye hemen yanıma getiriyor.. yaz yaz raporunu ver diyo:)))

canım maşallah.. .. dr büyük ihtimal kendini sadece muayeneye vermiş.sağlık açısından bakmış.. son anda söyleseydiniz olurdu. ama önemli olan iyi olması iki hafta sonraya artık..

yeğenim doğmadan ona da demişlerdi böbreğinde birşey var.. doğumdan sonra baktırın diye..
canım siz de öyle yaparsınız..

canım böbrekte küçük birşeyde olsa enfeksiyon şu bu aman dikkat edin.. idrar tahlileri falan yaptırın biraz büyüyünce. aslında sünneti mümkün olduğunca erken yaptırmanızı öneririm. bize demişlerdi ama gelin acelesi yok diye yaptırmadı. ama sonra çocuk neler çekti.. hiç söylemeyim.. ama sünnet olduktan sonra rahatladı..
sünnet olurken sünnetçi dr bize gösterdi. iltihap kireçlenmiş taş gibiydi orada birikmiş..

erken sünnet her zaman iyidir.. erkek bebek olunca daha ilgilenilmesi dikkat edilmesi gerekiyor..

5-6 aylıkken yaptırmanızı öneririm.(tabi erken doğum falan değilse) çünkü bebek yemeye içmeye başlıyor.. sanırım yenidoğan sünnet iyi oluyormuş.. ilk doğduğunda 48 saat içinde yapılınca aneztezi falan almadan yapıyorlarmış.bölgesel uyuşturma yapıyorlarmış.. 6 aylıktan önce lokal anestezi 6 aylıktan sonra da genel anestezi verilerek yapıyorlarmış.. ama tabi iyice bir araştırın bakın.

cnm benm bebısım kız.erkek dgl.ama erkek bebeklerde bu durum sunnetsız olmasından ıdrarını yapamamasından kaynaklandgnı soyledı bugun doktıor oyle bırseydı ıste.bnmkı erkek olsaydı hemen yptırırdım sunnetını cunku bu cok cıddı bır durum.ıkı hafta sonra artık bebegın yuzunu görmek ıstedgmı soylıcem bakalım

kesinlikle katılıyorum %1500 hem de,
geçen gün metroda 20li yaşlarda bir genç ben biner binmez gidip bi adama kalkarmısınız görmediniz galiba hanım hamile dedi :)) kadınlar mal mal bakarken erkeklerin çoğu özür diledi farkedemedik sizi diye,
içimden geçirdim oğlum sen de hep vicdanlı ol bu abi gibi diye :)

Aferin o çocuğa da. Kadınlar da hiç umursamamıştır. Ne biçim insanlarımız var ya. :/

32. haftamızın bitmesine 2 gün kala oğluşumla bennn :)))

$IMG_0957.webp

xnm nasılsın,bebısler nasıl bellı mı cınsıyetlerı

İyiyim canım sağol sıcaktan baygın vaziyette oturuyorum. Sizi heyecanla okuyorum. Gecelikler, yataklar, hastane çıkışları vs. çok eğlenceli. Bebişler iyi, ikili testimizin sonucu da iyi çıktı. Doktor tek yumurta ikizi ve erkeğe benziyorlar dedi ama kesin konuşmadı. Ayrıntılı ultrasona kadar netleşmez herhalde. Ultrasonda birbirine geçmiş gibi görünüyorlar :1: Kahve falı gibi çevire çevire bakıyor doktor yazık:52:

geçen gün metroda 20li yaşlarda bir genç ben biner binmez gidip bi adama kalkarmısınız görmediniz galiba hanım hamile dedi :)) kadınlar mal mal bakarken erkeklerin çoğu özür diledi farkedemedik sizi diye,

Dun de bana yer vermediler, en son bi yasli teyze dayanamadi kizim gel sen otur dedi, allahtan 3durak gidecektim tesekkkur ettm oturmadim ama insanlar gerçekten cok öküz

İyiyim canım sağol sıcaktan baygın vaziyette oturuyorum. Sizi heyecanla okuyorum. Gecelikler, yataklar, hastane çıkışları vs. çok eğlenceli. Bebişler iyi, ikili testimizin sonucu da iyi çıktı. Doktor tek yumurta ikizi ve erkeğe benziyorlar dedi ama kesin konuşmadı. Ayrıntılı ultrasona kadar netleşmez herhalde. Ultrasonda birbirine geçmiş gibi görünüyorlar :1: Kahve falı gibi çevire çevire bakıyor doktor yazık:52:

Birebir aynı olacak küçük adamlaaarrr :))))))) Ayyy çok güzel yaa. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:) Onların ultrason görüntüleri çok komiktir :))) Birazcık daha büyüsünler de bizimle paylaş fotoğrafı mutlaka annesi. Maşallah küçük erkeklere:nazar::nazar::nazar:

ay demek paşalarımız geliyor desene.sanmıorum degıscegını ama bellı olmaz tabı.ıkı erkekle ugrascandemek Allah yardımcın olsun:1: sağlıklı hayırlı olsunlarda.bır kerede ıkı tane ne guzel:nazar: ikiz olunca ıncelemesı daha zor ve uzun suruor. sıcaklar bızıde bayıltıor cnm ama senın baslarında oldgndan daha zor geçer .ıns hepımız sagsalım bebıslerımızı alırız kucagmza

Canım elevitte domuz jelatini var, decavitte ise sığır jelatini. Sığır jelatininden deli dana hastalığı geçme olasılığı olduğundan ben elevit kullanıyorum. Ayrıca bu domuz jelatini yediğimiz abur cuburdan, dondurmaya, yoğurda kadar herşeyde var. Mesela tiroid hapı da birkaç sene öncesine kadar sadece domuzdan üretiliyordu, şimdi sentetik olanı da var. Tercih meselesi elbette ama bence sağlık konusunda takılmamak lazım böyle şeylere.

Canım Kemeraltı'nda bulursun öyle incik cincik şeyleri, Kızlarağası Hanı var ya onun arka taraflarındaki sokaklarda falan. Aziz bebeyi ben yazmıştım ilk burada ama açıkçası ben de İdilbaby organik ürünlerinden aldım. Tavsiye ederim.

Aynı haldeyiz canım, sıcaklardan oluyor. Sabahları ayaklarımın üstüne basamıyorum. Karnımdaki gerginlik de üşütmekten mi oluyor acaba diye dün gece pike örttüm üstüme. Ama sanırım normal gerginleşmemiz. Herkeste aynı belirtiler olmayabilir, takma kafanı sen. Ama ben de 2 haftadır var bu el ayak ağrıları. Özellikle el parmaklarımın eklem yerlerini sıktıkça öyle tatlı tatlı ağrıyor ki böyle ezilmiş morarmış gibi. Masaj çok iyi geliyor. Eşim sağolsun saatlerce masaj yapıyor ellerime ayaklarıma, oğlum da tepiniyor masaj sırasında. Babası bak oğlum da rahatlıyor deyince daha bir gaza geliyor adamcık :38: Bir de ben burada dereye sokuyorum kısa süreli ellerimi ayaklarımı, rahatlatıyor. Hani Güzelköylü dizisinin çekildiği dere var ya, o işte, buzzzz gibi :34: Belki sabahları ayak olmaz ama ellerini buzlu suya sokabilirsin, rahatlatır, şişini alır. Ama tam olarak geçmiyor, parmaklarımı tam olarak rahat rahat kıvıramıyorum hiç. Eklemlerim ağrıyor. Dahiliye doktoruma soracağım bu durumu, doğum doktoruma ne sorsam normal normal, hamilesin, öyle kolay değil bu işler diyor.

dr bana elevit yazmıştı.. kullandım.. sonra sağlık ocağına gitmiştim iğne yazdırmaya.. orada hemşire bana decavit verdi. elevit bitince kullan dedi. yani hemşire de öyle birşey demedi.

neyse kendi dr uma da söyledim. elevit bitti sağlık ocağı decavit verdi diye.. o da keşke elevit kullansan dedi.. çünkü her ne kadar muadil de olsa elevit daha etkili dedi..neyse kullan dedi..
bugünde decavit bitti. elevit almayı düşünüyorum. çünkü sağlık için kullanıyoruz. açıkçası ben decavite de güvenmiyorum. ilaç piyayası olunca yani ticaret girince işin içine sağlıktı,inançtı umurlarında olmuyor.herşeyi yapıyorlar. söylüyorlar..

dr uma güveniyorum. dolayısıyla birine güvenip ona göre adım atmamız lazım.. yoksa niye dr gidiyoruz veya ayriyetten para ödüyoruz. burdan bakarız internetten araştırırız söylentilerlerle alırız ilaçlarımızı..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

güzel köylüyü biz de izliyoruz.nerede çekiliyor muğlada çekilmiyor muydu?

Kadınlar asla aslaaaaaaaa yer vermiyorrr. Ne varsa erkeklerde var. Ben zaten hamilelikten sonra kadınlara gıcık olmaya başladım :/ Allah onlara da yaşatsın öyle otobüste minübüste hoplaya zıplaya gitmeyi ne diyim ki başka. Kulağına takmış kulaklığı, elinde bir kitap. Senin her tarafın kültürlü olsa ne yazar. Daha halden anlamıyorsun. Kadınlarımız gerçekten çok anlayışsız. Allah erkeklerden razı olsun.

Bende de durum aynı kadınlara ayrı gıcık oluyorum otobüste ittirmeler kıç dayamalar saçları kucağına atmalar o kadar düşüncesizler ki..cakkıdı cakkıdı sakız çiğnemeler bağıra bağıra telefonda konuşmalar minnacık çocuklarını cam kenarından oturtup uyuma numarası yaptırmalar :1: Hemcinslerim ama beni genelde onlar çok sinir ediyor. Belki empatik olmalarını beklediğimiz için bilemiyorum...

önlerde yazıyor gerektiğinde hamile,yaşlı vs ye verin diye.. en azından oraları verseler yine iyi..
ama bazı erkekler dahil oturuyorlar kalkmıyorlar..

en son bayanın biri yer verdi bana o da iki durak sonra inecekmiş.. yoksa mümkün değil yer veren olmuyor..

Son düzenleme:
Bende de durum aynı kadınlara ayrı gıcık oluyorum otobüste ittirmeler kıç dayamalar saçları kucağına atmalar o kadar düşüncesizler ki..cakkıdı cakkıdı sakız çiğnemeler bağıra bağıra telefonda konuşmalar minnacık çocuklarını cam kenarından oturtup uyuma numarası yaptırmalar :1: Hemcinslerim ama beni genelde onlar çok sinir ediyor. Belki empatik olmalarını beklediğimiz için bilemiyorum...

Bi gerçek var ki kadınlar erkeklerden daha anlayışsız ve samimiyetsiz. Eğri oturup doğru konuşucam. Erkeklerin arkadaşlıklarına varana kadar daha samimi buluyorum. İçleri dışları bir. Kadınlarda sinsilik var. Erkekler bunu beceremiyor :)

Birebir aynı olacak küçük adamlaaarrr :))))))) Ayyy çok güzel yaa. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:) Onların ultrason görüntüleri çok komiktir :))) Birazcık daha büyüsünler de bizimle paylaş fotoğrafı mutlaka annesi. Maşallah küçük erkeklere:nazar::nazar::nazar:
İlk haftalarda ikisi birden ekrana sığıyordu ve tamamen ayrı görünüyorlardı, artık önlü arkalı, başlı kıçlı nasıl denk gelirse öyle buluyoruz. Doktor tek tek yakalayıp foto veriyor ama ultrasonla iyi görüntü ararken birimin kafası diğerinin kaburgasına falan karışıyor. Alınlarına etiket yapıştırma fikri var eşimin karışmasınlar diye :52::52:

ay demek paşalarımız geliyor desene.sanmıorum degıscegını ama bellı olmaz tabı.ıkı erkekle ugrascandemek Allah yardımcın olsun:1: sağlıklı hayırlı olsunlarda.bır kerede ıkı tane ne guzel:nazar: ikiz olunca ıncelemesı daha zor ve uzun suruor. sıcaklar bızıde bayıltıor cnm ama senın baslarında oldgndan daha zor geçer .ıns hepımız sagsalım bebıslerımızı alırız kucagmza
Tatilde evdeyim daha şişmedim, midem de rahatladı, sizlerin durumunu düşünemiyorum bile. Koca göbekle bu sıcakta bir de çalışmak zordur. Allah yardımcınız olsun. İki bebeğe nasıl yetişeceğimi ben de merak ediyorum, ilk yıllar zor olacak ama tek seferde büyüyecekler inşallah.

İlk haftalarda ikisi birden ekrana sığıyordu ve tamamen ayrı görünüyorlardı, artık önlü arkalı, başlı kıçlı nasıl denk gelirse öyle buluyoruz. Doktor tek tek yakalayıp foto veriyor ama ultrasonla iyi görüntü ararken birimin kafası diğerinin kaburgasına falan karışıyor. Alınlarına etiket yapıştırma fikri var eşimin karışmasınlar diye :52::52:

Sen birebir aynı olmalarına rağmen onları ayırt edebileceksin. Çünkü sen onların annesisinnnnn :)) Ne ilginç bir şey :)

Son düzenleme:

Tatilde evdeyim daha şişmedim, midem de rahatladı, sizlerin durumunu düşünemiyorum bile. Koca göbekle bu sıcakta bir de çalışmak zordur. Allah yardımcınız olsun. İki bebeğe nasıl yetişeceğimi ben de merak ediyorum, ilk yıllar zor olacak ama tek seferde büyüyecekler inşallah.

bnm karnım yok enazından bellı olcak sekılde yok.doktor bugun sıkayetın ne dedı.hamıle oldgmu anlamadı.hamıleym deyınce ıkı uc aylık sandı.son adet 4 ocak deyınce acaıp sasrdı.tarıhtede bır ılkmıyım anlamadmkı nıye bukadar sasrıyorlar.o yüzden benı sadece sıcaklar ve bu bel ağrısı zorluor.ıns oda bıran once geçer.rahatladgna sevndm cnm bız Allahın ıznıyle ıkı ay kadar sonra rahatlıcaz darısı senın basına ıns

bnm karnım yok enazından bellı olcak sekılde yok.doktor bugun sıkayetın ne dedı.hamıle oldgmu anlamadı.hamıleym deyınce ıkı uc aylık sandı.son adet 4 ocak deyınce acaıp sasrdı.tarıhtede bır ılkmıyım anlamadmkı nıye bukadar sasrıyorlar.o yüzden benı sadece sıcaklar ve bu bel ağrısı zorluor.ıns oda bıran once geçer.rahatladgna sevndm cnm bız Allahın ıznıyle ıkı ay kadar sonra rahatlıcaz darısı senın basına ıns

canım sen foto eklemiştin herhalde ancak son durumda nasıl görünüyorsun merak ettim doğrusu.. tarihte bir ilk misin bakalım:))

onlar zaten ilgileniyor, zevkle alıyorlar, beşik,puset ,battaniye, giysi vs aldılar ben ayakta duramadığım için dışarı çıkma şansım yok,

Allah anneme sağlık sıhhat versin artık kendi istediklerimi de ona aldırıcam, annem her hafta elinde birşeyle geliyor zaten,
2 parça şey olay oldu ,çok sinir bozucu bir durum oysa zevkle yapılması gerekirdi :(

anlıyorum canım.. diyorum ya benzer durumlu eşimde var benim. ben de aynı duygular içerisindeyim. ilk bebeğimiz ikinci olsa bir yere kadar anlarım. kaldı ki o zaman bile insan heyecanlanıyorum.

hani ben birşey demesini birşey yapmasını vs bekliyorum. önemli olan almak da değil.. hani heveslenip internetten birşeylere baksa bebek için hoşuma gidecek.. ya da bebek ile ilgili bir mutluluğunu hevesini belli edecek bir iki kelime.

bazen kızım hareketini hissetmeyince konuşuyorum. uzun uzun.. dil döküyorum. bazen o da fark ediyor. kızım bir iki tekme at anneye diyor. öyle demesine sevinir oldum yani. başka da birşey demiyor zaten..

kızım gelince öyle olacağını sanmıyorum ama. sevecektir ilgilenecektir.. ama ne kadar nereye kadar allah bilir:)

cnm benm bebısım kız.erkek dgl.ama erkek bebeklerde bu durum sunnetsız olmasından ıdrarını yapamamasından kaynaklandgnı soyledı bugun doktıor oyle bırseydı ıste.bnmkı erkek olsaydı hemen yptırırdım sunnetını cunku bu cok cıddı bır durum.ıkı hafta sonra artık bebegın yuzunu görmek ıstedgmı soylıcem bakalım

ayyy pardon canım.. :40:
bana niye erkek bebek gibi geldi bilmiyorum.. neyse canım o zaman çok önemli değil..yine de ihmal etmemek lazım.

canım önce muayene etsin işini bitirsin soracağın varsa yine sor sonra mutlaka görmek istediğini söyle.. zaten bir dahakine biraz daha yaklaşmış olacak

32. haftamızın bitmesine 2 gün kala oğluşumla bennn :)))

Eki Görüntüle 1209241

maşallahh tatlım ikinizede ...

sorma cnm ya ev konusu banada dert.benmde 20 mılyar kadar kaybım oldu.bnm sahsı paramdı ama bır olaylar oldu alıp ıse yatırdı once ıı kazanıordu sonra adamla mahkemelik oldu.ben tabı o parayı esıme gosterdgm ıcın cok pısman oldum.mahkemeyı kazancaz dıor ama mahkemeye dusenı Allah kurtarsın.seneler sonra kazansa nolur.smdı paramız yetmıor.bırıkmısımısızın uzerıne o benm bırıkımımı koyaydık rahat rahat krediye grebılıorduk ama esımın saçma sapan bır ıse yatrması bızı mahfettı.erkeğe para gosterılmıcekmıs ben bunu ogrendım.bır sene sonra paramızı alcaz dıorda alsak nolur.bn smdı ev alcaktm kaybetmesydı ve bebegımı kendı evımde yetıstrcektm.zaten yaklasımk bır mılyar kıra oduoruz buraya hemde ev ev olsa.kısın buz gıbı catı altı.dogalgaz yaramıor ıse.tıtrıorum.kırayada cıkamıorz bebegı nasıl bu soğukta korucam blmıorum düşündükçe sınır krızlerıne gırıorum bı erkeklerın bencıllıklerıne.benm haberım olmadan benm sahsı paramı ıse yatırmakta ne demek.cok kavga ettık oda cok pısman oldu ama olsa nolur.smdıde bırıkımımızı yok tapu varmış yok arsasına bılmem ne cıkıomus ona verebılırmıs ev alamayabılırmısz ama bıtınce ordan bıze 3 ev cıkarmıs.benı dünde ole sınır ettı.bana anlatma paramızada dokunmıcaksın dedım korkuttum.dokunursan bosancam hemen dedım odu patlıor.oyuzden senı cok ıyı anlıorum.ama senın esın haklı kimseye kabul ettiremez .zaten gecınmek zorken bırde onu çıkardılar basınıza.
bebıs konusunda ıkı hafta sonra ozellıkle yatarken muayene de hemen dıcem yuzunu görmek ıstıorum cok ozledım dıye.evet az kaldı ve bnm hıc bseyım hazır dgl bu kaybettgmz para ve alamadgmz ev yüzünden.sevınemıorum bıle bazen

İnşallah ev alırsınız canım.Eşinin senden habersiz birikiminizi alması hoş olmamış.. Ben evliliklerde senin benim muhabbetini sevmem...Herşey ikinizin oluyor bence evlenince ama kullanımına da ikinizin karar vermesi gerekiyor. Benim evlilikte öyle ve bu konuda hiçbir prob. yaşamıyoruz. Eşim maaşını alır bana verir. Bende gerekli ödemeleri düzenler eşime söylerim. bu ay bu kadar kenarda bu kadar kullanabileceğimiz var bu kadar ödedik diye muhabbeti ay başında ve sonuna doğru yapılır. Para ilişkileri yıpratabilir. Sizde de bu olmuş...huzurunuz olsun siz iyi geçinin gerisi gelir evde olur herşeyde inş. O kadar başına kakma bence olan olmuş.Pişman da olmuş. Yaptıkları sonrası pişman değil pişkin olan ne kadar erkek var biliyor musun :1:
Onu suçlamaktan ziyade bu durumun seni yıpratışı ve üzüşünü dile getirebilirsin bu onda daha etkili olur bence...
Kendini suçla bu onda tam tersi etki yaratacaktır :))
Ayrıca evliliklerde boşanma kelimesi şaka dahi olsa bence dile getirilmemeli annemle babam onca kavga ederlerdi asla böyle birşey duymadım. Kendi evliliğimde de bunu örnek alıyorum. Söylediğim tespitler ne kadar işe yarar bilemem ama mutlu bir yuvaya sahibim Allah a şükür...Bunun nedeni eşimin süper oluşu falan değil. Süperde değil zaten :) Onu tanıyorum ve ona eşim gibi davranıyorum. Bazılarımız bunu karıştırıyor. Göt etmeler üstünlük savaşları. Hata yaptıklarında her fırsatta dile getirmeler..Bu şekilde olunca ilşki yıpranıyor saygı azalıyor sevgi bile...
3 günlük dünya eşin yapmış bir hata para bulunur ama huzur bulunmaz.. Bence daha fazla bu konuda üstüne gitme...Söyle söyleyeceğini rahatla tekrar tekrar gündeme getirip huzurun bozulmasın...Çünkü bu hiçbir işe yaramaz ancak canınızı sıkmaya devam eder...
Birşeyi çok istersen olur elbet Allah yardımcı olacaktır inan umudunu kesme...Bizim kenarda sadece 25 bin vardı ve ev sahibi olduk ben çok istemiştim :D oldu. İste senin de olacak emin ol:))

Bence yasal izin daha uzun olmalı.. Hep düşünüyorum benim koşullarım rahat sonuçta ama bir çok anne adayı bebeğiyle daha fazla vakit geçirebilmek için karnı burnunda hala işe gidiyorlar ve devam edecekler..Haklılar da.. buna çok üzülüyorum çünkü gerçekten de zor bir süreç.. Dediğin gibi dökülüyoruz. Hep bir sorun oturdun mu kuyruk sokumun batar..Ayakta oldun mu ayakların şişer v.s. Yani çalışacak durumda değiliz artık bence...Abim de bunu gördüğünden artık gelme dedi..Bunu daha büyük yerlerinde görmesi gerekiyor artık..

kesinlikle katılıyorum en az 1 yıl olmalı doğum izni.. Özel sektörde maalesef böyle bir şansın yok :14:

ben bi küçük valiz diodum ama bunlara bi büyük lazım :) sağolasın canım aklımda olmayan birsürü şey varmış :)

evet o emzirme tekniğini gösterir inş hemşireler sadece ucunu değil koyu olan kısmı sokmamız gerekiomuş bebeğin ağzına... Inşallah öğrenicez be canım bilmediğimizden çok ince düşünüoruz sanırım.

rica ederim canım ne demek :34: aynen canım kahverengi kısmın tamamını vermen gerekiyor. Gösteriyormuş hemşireler zaten. Bir de internette tekniklerin anlatıldığı yerler var ordan da bakabilirsin

cnm cok saol o devletteki heriften sonra ınan ıcım cok rahatladı.evet yuzunu gormedgm ıcın ne yalan soylıyım cok uzuldum.esımınde bugun dogumgunu hesapta bebısının yuzunu gostercektım:43: olsun ıkı hafta sonra inş gorurum.zten bebıs uyuyordu aletı karnımda gezdırmeye başlayınca hıssettı tekmelemeye başladı yaramaz:1:

inşallah canım, bazı bebekler doğuma kadar göstermiyormuş kendini bakalım bizimkiler o kadar utangaç mı :16:

güle güle kullanın..
doğru ya bir de çamaşırları yıkamak için deterjan vardı yıkayıp hatta lekesi olanlar vardı.(yeğenimin olduğu için) ütüleyip hazıirr olması lazım..

dalan diye bir sabun tozu mu var? veya hacı şakir sabun tozunu öneriliyor?
kullanımda bir sorun oluyor mu? direk makineye koyuyoruz değil mi.

sağol canım :16: dalan roxy ve hacı şakir sabun tozu canım. Direk makineye deterjan gibi koyuyorsun ama iki kez duruluyorsun

Back
X