• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ağustos annelerinin doğum hikayelerini okuyordum arkadaşlar Ağustos ayında doğumu bekleyip erken olanlar olmuş :S Bizde artık paylaşırız burada nasıl doğum yaptığımız değil mi?? rahim ağzı uzunluğunu doktorunuz hiç söyledimi

canım benim doktorum 3 hafta sonra alttan muayane edicem bakıcaz rahim agzı uzunluğuna.bebeğin eşi rahime yaslanmış mı diye bakıcam dedi.yaklaşık 35.haftaya gelio bide geldiğinde nst giriceksin dedi.kısmet bekliyorum sabırsızlıkla artık gelsin şu eylül sonu :))

Nstye ben 29. haftamda girdim canım, belim ağrıdığı için doktor sancı var mı diye aldı, önceki günde kendimi çok yorduğum için nst boyunca ağladım bende ya bebeğime iyi bakamadıysam diye,20dk boyunca onun kalp atışlarını dinlemek de iyice duygulandırıyor bizi herhalde. M?nnoşunun iyi olmasına çooook sevindim, zaten kavuşmanıza da az kaldı. Az daha büyüsün beraat edecekler inşallah hepsi:) Ben de Kamurana katışıyorum, böyle bir takip gerekiyorsa haftada bir git, zaten son haftalarda haftada bir gitmemiz gerekiyor diye biliyorum ben, şunun şurasında birşey kalmadı size zaten. Dualarımız seninle canım...

Canım nts de beni düz yatırdı hemşire meğersem yan yatmam gerekiyormuş ondan fenalastım. Ama ben 10 dakika zor dayandım 20 dakika dayanamazdım sanırım nts de durmaya. Her hafta geliyim dedim doktora doktor da olmaz susan bizim için kilo alıp almadığını takip etmemiz cok daha onemli dedi. Her hafta gelirsen kilo miktarında ki artış bizi yanıltabilir dedi sadece hareketlerine dikkat etmemi istedi.evet son haftalarda oyle ama suanda kireçlenme dolayısıyla kilo alımında problem var yada oluşacak o yüzden kilo düzeni cok önemliymiş bu süreçte.

canım çok şükür ki artık Hena çok büyüdü, Allah korusun bugün bile doğsa sorun olmaz. Sen moralini yüksek tut, hareket çok etme, kontrollerine git hayırlısıyla daha kalır o içerde ben inanıyorum :16: neyse ki yaşlanma çok değilmiş canım sadece 3 hafta.. Bu durumda 37ye kadar dayanır bence.

Dualarımız seninle tatlım Allah hayırlısını versin inşallah

Ili hafta once hiç kireçlenme yoktu plesanta da bu 2. Seviyeye sadece 2 haftada gelmiş. Ben de oyle düşünüyorum canım 37-38 e kadar dayanır içimde inşallah kuzucugum. Ya kilo alımında problem olmasın 3 kg kadar çıkalım da gerisi cok sorun değil boyu falan iyi cunku organları da iyidi en son kilo problemmiz var suan için

Tatlım hiç moralini bozma lütfen, inşallah Henamız zamanında sağlıkla dünyaya gelecek,Kaldı ki Allah korusun erken doğum olsa dahi bu saatten sonra hayati tehlikesi yok çok şükür.Dualarımız seninle herşey yolunda gidecek,hiç merak etme.Tabi sen hazırlıkları tamamlayınca kuzucuk da vakit doldu sandı sanırım :)

Oyle dimi :)) hazırlıklar tammda yıkama faslına bir türlü geçemedik teyzesi. Ama artık geçmem lazım. Cok düşünmemem lazım o noktayı. Kuantuma cok inanıyorum düşündükçe çekerim gibi geliyor o ünüzden salinde hazırlıklarımı tamamlayıp artık beklemem gerekiyor

Doktorum her seferinde rahim ağzı uzunluğumu söylüyor.

canım benim doktorum 3 hafta sonra alttan muayane edicem bakıcaz rahim agzı uzunluğuna.bebeğin eşi rahime yaslanmış mı diye bakıcam dedi.yaklaşık 35.haftaya gelio bide geldiğinde nst giriceksin dedi.kısmet bekliyorum sabırsızlıkla artık gelsin şu eylül sonu :))

aaa benimkisi nie sölemiyor acaba?kaç cm dedi canım?

Benim doktorda bakıyor ama bana söylemedi her seferinde normal diyor sadece 28 haftalıkken 61 mm dedi onun içinmi dedi anlamadım

Dayanacak inşallah henamız merak etme canım;) Rabbim hepimizin meleklerini sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah;) boyu kilosu gayet iyiymiş maşallah annesi;) sen ilgili bilinçli bir annesin bu dönemi kolay atlatacaksın, ne kaldı ki şurda kızınla kavuşmanıza;)

Cok şükür ki birsey kalmadı ama işte 36 da falan gelmesinden korkuyorum. Doktor diğer muayenede atıyorum suyun oldukça azalmış olursa hadi artık alıyoruz diyerek sezeryanla almamız gerekebilir haberin olsun diyince korktum suanda bizi idare edecek kadar suyu varmış ama ne olur ne biter bilemiyoruz işte. Amin canım hepimizin meleklerini korudu inşallah Rabbim

Ili hafta once hiç kireçlenme yoktu plesanta da bu 2. Seviyeye sadece 2 haftada gelmiş. Ben de oyle düşünüyorum canım 37-38 e kadar dayanır içimde inşallah kuzucugum. Ya kilo alımında problem olmasın 3 kg kadar çıkalım da gerisi cok sorun değil boyu falan iyi cunku organları da iyidi en son kilo problemmiz var suan için

canım istersen arkadaşıma sorayım, o ne yemiş ne içmiş diye? Zaten bu yaşlanma denen şey 31.haftadan sonra çıkıyormuş ortaya canım, belki o yüzden yoktu son gittiğinde. Ya da çok yeniydi anlaşılmadı. Neyse bak her işte bir hayır vardır.

Bence kalacak karnında ve sağlıkla güzel güzel pembiş pembiş doğacak :16:

Merhaba cnm valla ben gebeligimin basindan beri baskent universitesi hastenesine gidiyorum doktorum göğşen onalan ben kendimde. ankara eğitim arastirmada çalışıyorum yaniaz cok tum hastaneler hakkimda bilgim var. arastirmadigim doktor kalmadi . Gogsen beyden o kadar memnunum ki docent zaten kendisi .baska doktora hic gidesim yok dogum ucretlerinde bile ben yardimci olurum sen merak etme dedi. Sezeryan olursa kesin kendi doktorum olacak ama doktorum normal olursa bana gelmene hic gerek yok bosuna para verme onun icin yine de sen bilirsin her turlu yardimci olurum dedi. Ve kendisi kesinlikle sende sezeryan dusunmuorum bi terslik olmaidgi surece ne gerek var dedi. Baska dr olsa para icin kolay olsun diye hemen sezeryan derdi valla . Bende düşünüyorum oyle bakalim .normal dogum icin aklimda bir iki secenek var .sen kac haftaliksin ? Buarada hangi semttesin ?

samsung S4

Hulisi hocada varmis kalabalik diye mi gitmedin.bende ank dayim.
Tavsiye uzerine mi gittin.
Ben burdaki yazanlardan etkilenip bi baskente gitmeyi dusunuyorum.

canım sen ne zaman çıkıyorsun doğum iznine? En geç ben çıkacağım sanırım burda :)

Açıkçası dayanabildiğim kadar gelmek istiyorum, sanırım benim doğumum Eylül'ün sonu gibi olur, çünkü sezeryan doğumlarda 15 gün öncesine alınıyormuş diye duydum, dr henüz net birşey söylemedi.Ama öyle olursa planım Eylül'ün ilk veya ikinci haftası izne ayrılmak yani 34. veya 35. haftalarda. Senin planın nedir ?

Bu arada oyun halısına bayıldım,bebiş oynamazsa, içine girip ben oynarım valla :))

Nst çekilirken neden panik atak geldi canım, zor bir şey mi? Kireçleme olayını kafaya takma, zaten az kaldı artık. Kontrollerine gider baktırırsın sürekli. Bence 15 günde bir değil her hafta git. Boyu kilosu gayet iyi maşallah. İnşallah erken doğum olmaz canım. 37. haftaya kadar beklese bile çok iyi. Stres yapma ki böyle bi durumu iyice tetiklemiş olma.
Günden güne ne ile karşılaşacağımız da belli olmuyor. Allah yardımcımız olsun.

Nts de fenalık geldi cunku hem oda sıcakta hemde düz yattım ben hemşire yada kim olduğunu bilmiyorum bir bayan düz yatmamı söyledi meğersem yama doğru yatacakmışım. O yüzden cok fena oldum. Her hafta gidemiyorum ne yazıkki canım cunku bu durumda bebeğin kilo tabibi cok önemliymiş. Her hafta gidersem yalnış yönlendirme olabilirmiş kilo konusunda oyüzden 2 hafta sonraya çağırdı ama ben bunu 10 güne indiririm. Ben 37 yada 38. Haftaya kadar dayanacagını düşünüyorum işte 36. Haftada gelmez kızım canım ne kadar cok durursa okadar iyi. Aynen oyle bugun iyi ama yarın ne ile karşılacagımızı bilmiyoruz. Bide Allah'tan 2 haftada bir gidiyorum randevuya ben. Yada ayda 1 gitseydim ve cok cok sonra öğrenseydim yaşlanma olayını bilmiyorum napardım

Açıkçası dayanabildiğim kadar gelmek istiyorum, sanırım benim doğumum Eylül'ün sonu gibi olur, çünkü sezeryan doğumlarda 15 gün öncesine alınıyormuş diye duydum, dr henüz net birşey söylemedi.Ama öyle olursa planım Eylül'ün ilk veya ikinci haftası izne ayrılmak yani 34. veya 35. haftalarda. Senin planın nedir ?

Bu arada oyun halısına bayıldım,bebiş oynamazsa, içine girip ben oynarım valla :))

Canım ben sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum yani 37.haftaya kadar. O da 19 eylüle denk geliyor. Ama tabi doktor ne der bilemem. Evet sezeryanda 38.haftada alıyorlarmış canım. Ben normal istiyorum ama bakalım. Bir yandan da 19 eylül çok geç gibi geliyor :53:

Sorma yaa ben de oynarım yatıp valla :) bence onlar da çok sevecek :34:

canım istersen arkadaşıma sorayım, o ne yemiş ne içmiş diye? Zaten bu yaşlanma denen şey 31.haftadan sonra çıkıyormuş ortaya canım, belki o yüzden yoktu son gittiğinde. Ya da çok yeniydi anlaşılmadı. Neyse bak her işte bir hayır vardır.

Bence kalacak karnında ve sağlıkla güzel güzel pembiş pembiş doğacak :16:

Sorsana canım sana zahmet olmazsa. Evet ama genetik oluyormuş bu lireçlenmelerin çoğu. Bende annemden öğrendim muane için gittiğinde hem yüksek kilolu oldugum için hemde annemin suyu bittiği için direk sezeryana alınmış 38. Haftasında. Yani muhtemelen annemde de vardı bu yaşlanma olayı ama suyunun bitmesiyle hamileliği son bulmuş annemin

Dayanır canım inşallah... Dua ederiz bizde sana. Öyle birşeyi ilk defa senden duydum nasıl birşeyse artık bi bebeklerimizi sağlıcakla kucaklasak insan endişe ediyor korkuyor artık değilmi

Valla canım dikkat etmek lazım bu son haftalar gercekten sıkıntı oluyormuş insanda. Oyle gercekten korkuyorum yani ne olacak ne bitecek ne zaman gelecek falan diye

Canım ben sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum yani 37.haftaya kadar. O da 19 eylüle denk geliyor. Ama tabi doktor ne der bilemem. Evet sezeryanda 38.haftada alıyorlarmış canım. Ben normal istiyorum ama bakalım. Bir yandan da 19 eylül çok geç gibi geliyor :53:

Sorma yaa ben de oynarım yatıp valla :) bence onlar da çok sevecek :34:

Ben de bilemedim, eşime kalsa 32. haftada ayrıl, sonrasında ücretsiz izin alırsın diyor ama özel sektörde ücretsiz iznin çok da hoş karşılanmayacağını hepimiz biliyoruz.Ama bir yandan da son ana kadar çalışmak erken doğuma sebep olur diye korkuyorum.Sanırım doktorun dediklerine göre karar vereceğim ne zaman ayrılacağıma.

Bu arada bir arkadaşımda da varmış bu oyun halısından, oyuncakları bazen çıkarıp, bebek arabasına, anakucağına vs. takıyormuş ve bebei çok oyalıyormuş.Aklında olsun.Yunusun titreşimine bayıldım :)

Son düzenleme:
Canim benim hic moralini bozma insallah Hena annesininuzmeyecek ve zamanini bekleyecek hepimizin dualari sizinle...bide tatlim artik istersen yuruyusleri birak ne kdr dogru bulmiyorum ama bunhftalarda yapilan uzun yuruyusler de erken dogumu tetikliyo demisti bi tanidigim nolur nolmaz sen fazla hareket etmemeye calis tatlim

Evet canım haklısın artık daha az yürümem lazım en azından 1,5-2 saat değil de sanırım en fazla yarım saatlik tempoya indirmem gerekiyor. Cok cok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin kuzuları bekler ve zamanlarında gelirler dünyaya

Merhaba annişler. Hastanedeyiz biz hala. Nts çekildik ölüyorum sandım birden krizim geldi panik atak krizi yeni yeni kendime geliyorum. Şimdi doktoru bekliyoruz. Denildiği gibi kireçlenme hakimmiş. Suyum duan cok iyimiş o bizi koruyormuş ama bebeğin hareketlerini sürekli takip etmem gerekiyormuş. 15 gğnde bir nts ye muaneye gelmem gerekiyormuş. Suyu biterse ki aniden bitebiliuormıs hemen alınması gerekiyormuş. Bugünden itibaren erken doğum riskimiz var. Boyumuz 45 cm kilomuz 2300 olmuş maşallah. Kiteçlenmemiz yani plesanta yaşlanmamız 2. Seviyedeymiş şuanda yani 37. Hafta hamilelerde olan durumdaymış oyle işte dualarınızı eksik etmeyin en azından 38. Haftaya kadar dayansın benim kızım. Son olarak doğum pozisyonuna girmiş artık

Cwnim cok sukur henamiz kocaman olmus dunki doktor nasil olctuyse artik yerim ben onu ya maasallah damla cim bence hiic canini sikma en kotu ihtimal bundan sonra dogum olsa bile hena miz kuveze bile gerek duymayacak kadar buyudu cok sukur Rabbim bugunlere saglimla gelmeyi nasip etti bizlerde bu gunleri gorebiliriz insallah ama ben e iki hafta senin icin cok uzun haftada bir gitmelisin zaten sunun surasi kac hafta kaldi ki zaten 36dwn sonra rutin olarwk haftada bir bakiliyo senin riskli durumun oldugu icin bundan sonra daha sik gitmen gerek benim dusuncem banada doktorum 3hafta sonra gel dedi ama bana bu hqftadan sonra uc hafta uzun gibi geliyo iki hafta sonra demesini beklerdim o anda arkadasim vardi yanimda onun hqkkinda konusuyoduk laf karisti cikinca pisman oldum uc hafta uzun ben iki hafta sonra geleyim diye ..neyse ben iki hafta sonrasi icin zeynep kamilden randevu aldim bide oradaki doktorlara gorunmek istiyorum onlarin bakis acilari daha farkli oluyo nekadar olsa bide Allah korusun en n dogum riskli bi durum olursa mecbur doguma yine oraya gitmek ger bilir en azi ndan kaydim olsun ... orada dogum yapmis biri olarak en son isteyecegim sey ama yeni dogan yogunbakimi cok gelismis oranin ozellere bu konuda guvenemem

Merhaba annişler. Hastanedeyiz biz hala. Nts çekildik ölüyorum sandım birden krizim geldi panik atak krizi yeni yeni kendime geliyorum. Şimdi doktoru bekliyoruz. Denildiği gibi kireçlenme hakimmiş. Suyum duan cok iyimiş o bizi koruyormuş ama bebeğin hareketlerini sürekli takip etmem gerekiyormuş. 15 gğnde bir nts ye muaneye gelmem gerekiyormuş. Suyu biterse ki aniden bitebiliuormıs hemen alınması gerekiyormuş. Bugünden itibaren erken doğum riskimiz var. Boyumuz 45 cm kilomuz 2300 olmuş maşallah. Kiteçlenmemiz yani plesanta yaşlanmamız 2. Seviyedeymiş şuanda yani 37. Hafta hamilelerde olan durumdaymış oyle işte dualarınızı eksik etmeyin en azından 38. Haftaya kadar dayansın benim kızım. Son olarak doğum pozisyonuna girmiş artık

bana da bu kireçlenmeyi 28.haftamda söylemişti doktor cumartesi tekrar kontrole gidicem ne durumda olduğuna bakmaya, erken doğum riski varmış ve plesentada kalsiyum kalıntıları oluştuğundan bebek iyi beslenemeyebiliyormuş, düşük kilolu doğabilirmiş, daha benim kızım 1.100 gr' dı senin kızın 3.000' e yaklaşsa zaten bi sorun olmaz bence.
Bakalım ctsi benim dr.dan çıkınca başka bi dr.a daha gidebilirim ben de

damlacım artık strese girme ,bak bebeğin büyüdü kilosuda cok iyi maşallah. bizim dualrımız seninle merak etme.alalhın izniyle erken doğsa bile sorun olmucak inşallah.henamız zamanında gelicek inşallah annesinide üzmücek.dikkat et kendine.peki sebeb neymiş neden kireçlenme olmuş bişey dedilermi?

İnşallah teyzesi inşallah hersey güzel olur da bebişlerimiz zamanlarında gelirler dünyaya. Genetik oluyor plesanta yaşlanmaları dedi annemde de var olduğunu düşünüyoruz sabahtan beri cunku benim de suyum bitmiş 38. Haftada 4.800 le dünyaya gelmek zorunda kalmışım

Back
X