• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Aynen oyle eskiden 40 gün adetine uymayı düşünüyordum ama şimdi yok bekleyemem ben okadar evde. Dikişlerim açıldığı andan itibaren yürüyüşler gezmeler bizi bekler sırf bunun için sling aldık bakalım kundakta olacağı için kanguruya koyamayız cunku bizim kuzuyu. Sende mutlaka çık yürü bol bol yoksa gitmez bu kilolar haberin olsun
ay yok .artık 40kalmadı.20guk yeterlo dıor doktorlar.eve kapanamam ben bunalıma grerım.smdı bole kalça ağrısından çok yuruyemıorm ıçim bunalıor

Biz park yatak için Kraft Yataş Microfit Visco yatak aldık..
Ama sert sünger yatağı da öneriyorlar.. park yatak için bulamamıştık.. süngerin de yoğunluğu 32-36 dansite olmalıymış..

çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için canım, yarın eşimle bakacağız artık :)

meraba kızlar nabersiniz :KK51: malum ben bol yatıyorum artık az bişiy dolansam kasıklar agrıyo bu arada dün özeldeki doktoruma gittik durumu anlattık kontrollerim yapıldı bebegimin eşi bi önceki hafta yanındaydı şimdi o da aşagıya inmiş bu da aşırı tehlike değil ama kasık agırlıgı yaparr dedi onun dışında bi sorun yok bebiş iyi :nazar:
Bebeğinin eşi önde mi yani canım? Doğum şekli konusunda bir şey dedi mi peki?

Kızlar bence günde bir defa krem sürmek yeterli değil. Ben her gün hem sabah hem de akşam lierac phytolastil jel sürüyorum. Duştan sonra bebek yağı sürüyorum. Birde gün içinde mutlaka lierac dışında ayrıyeten nemlendirici sürüyorum. Ama tabi çatlamayacağının bir garantisi yok gene de.
Son haftalara dikkat ben durdum durdum 35. Haftamda popişten iki tane çatlak verdim valla. Cokta yağ sürmüştüm ama sanırım kalçama cok sürmedim. Şükrediyorum ki adam akıllı gözükmüyor bile

herkese merhaba,inşallah herkes iyidir,artık forumu takip edemiyorum maalesef,bazen kilitleniyor, garip bir durum oldu, ama burdaki hamilelik günlüğü çok hoşuma gidiyor, hergün bebişteki değişiklikleri yazıyor ya :) bende uğrayıp merhaba der çıkarım bari dedim, önceden ne güzeldi,kim doktora gitmiş, kim ne almış, bakıp fikir ediniyordum, şimdi açıkçası üzülüyorum

Son haftalara dikkat ben durdum durdum 35. Haftamda popişten iki tane çatlak verdim valla. Cokta yağ sürmüştüm ama sanırım kalçama cok sürmedim. Şükrediyorum ki adam akıllı gözükmüyor bile
O kadarla atlatabilirsek iyi bence :) Ben popomada sürüyorum hep. Ama son anda bile çatlayabiliyormuş. İnşallah çatlamayız. Ben kilodan değil de çatlaktan korkuyorum en çok. Fakat şuan için kızımın bana tek olumsuz etkisi göbeğimde çoğalan tüyler oldu. Doktor dökülür alma dediği içinde öyle tüylü tüylü duruyorum.

Ya canım aynı durum bendede var.ben görmemişim tam göbeğimin altında kırmızı bir çatlak varmıs eşim gördü bende aynadan görmüştüm ama pantolon,külot iz yaptı sanıodum.meğersem çatlakmış.göğsümün altıda isilik oldu ne yapsam da oluo cok sıcak burası.
kızlar benim de karnımın alt tarafında çatlaklar oluşmuş...benim de kardeşim farketti kırmızı kırmızı çizgiler oluşmuş ve sanki gitgide de derinleşiyor ve artıyor gibi geliyor :( ben de Bella B nin çatlak kremini almıştım ama hiç düzenli kullanmadım, duştan sonra da genelde bebek yağı sürdüm ama bu kremleri ya çok düzenli kullanacaksın işe yaraması için günde 2 defa falan (ben 3 günde 2 günde falan aklıma geldikçe kullandım) ya da hiç kullanmayacaksın...kremi de rezil ettim saçma sapan kullanarak, paramı da,göbüşümü de :)) bir de bence genetikle ilgili bir şey bu iç karnın darsa ve gerilmeye ve şişmeye erken başlamışsa (ki benim öyle) ve annede falan olmuşsa illa ki ne kullanırsan kullan çatlıyorsun... benim bir arkadasım var subatta doğum yaptı 19 kilo falan aldı ve karnında bir tane bile çatlak yok, sadece bir kaç tane popoda var o kadar... bir arkadasım daha var, ben çatlak kremini sürekli kullandım ama yine de heryerim çatladı dedi... demekki neymiş kremler çok düzenli kullanıldığında bir nebze de olsa işe yarıyormuş ama kahrolası genetikte varsa vücudun çatlamaya müsaitse çatlıyormuşsun...
Napalım bu izler de bize minik meleklerimizden kalıcı bir hatıra olur artık :)))

kızlar benim de karnımın alt tarafında çatlaklar oluşmuş...benim de kardeşim farketti kırmızı kırmızı çizgiler oluşmuş ve sanki gitgide de derinleşiyor ve artıyor gibi geliyor :KK43: ben de Bella B nin çatlak kremini almıştım ama hiç düzenli kullanmadım, duştan sonra da genelde bebek yağı sürdüm ama bu kremleri ya çok düzenli kullanacaksın işe yaraması için günde 2 defa falan (ben 3 günde 2 günde falan aklıma geldikçe kullandım) ya da hiç kullanmayacaksın...kremi de rezil ettim saçma sapan kullanarak, paramı da,göbüşümü de :)) bir de bence genetikle ilgili bir şey bu iç karnın darsa ve gerilmeye ve şişmeye erken başlamışsa (ki benim öyle) ve annede falan olmuşsa illa ki ne kullanırsan kullan çatlıyorsun... benim bir arkadasım var subatta doğum yaptı 19 kilo falan aldı ve karnında bir tane bile çatlak yok, sadece bir kaç tane popoda var o kadar... bir arkadasım daha var, ben çatlak kremini sürekli kullandım ama yine de heryerim çatladı dedi... demekki neymiş kremler çok düzenli kullanıldığında bir nebze de olsa işe yarıyormuş ama kahrolası genetikte varsa vücudun çatlamaya müsaitse çatlıyormuşsun...
Napalım bu izler de bize minik meleklerimizden kalıcı bir hatıra olur artık :)))
Ama sen ihmal etme genede şimdiden başla ve düzenli kullan. Sakın ihmal etme kendini.

Ya canım aynı durum bendede var.ben görmemişim tam göbeğimin altında kırmızı bir çatlak varmıs eşim gördü bende aynadan görmüştüm ama pantolon,külot iz yaptı sanıodum.meğersem çatlakmış.göğsümün altıda isilik oldu ne yapsam da oluo cok sıcak burası.
Mesajını okuduğum gibi göremediğim karnımın alt kısmına ayna tuttum çatlak varmış..Hiç çatlağım yok diye gayet rahat ve mutluydum bu konuda...çok moralim bozuldu :((bir kaç gün zeytinyağı sürmeyi ihmal ettim bundan dolayı hemen oluşmuş olabilir mi?
:(
Sana da çok geçmiş olsun..

Mesajını okuduğum gibi göremediğim karnımın alt kısmına ayna tuttum çatlak varmış..Hiç çatlağım yok diye gayet rahat ve mutluydum bu konuda...çok moralim bozuldu :KK43:(bir kaç gün zeytinyağı sürmeyi ihmal ettim bundan dolayı hemen oluşmuş olabilir mi?
:KK43:
Sana da çok geçmiş olsun..
Sadece zeytinyağı mı sürüyordun? Birde bende tırstım şimdi eve gidince hemen bakmalıyım. Bu çatlakların görüntüsü nasıl oluyor?

Sadece zeytinyağı mı sürüyordun? Birde bende tırstım şimdi eve gidince hemen bakmalıyım. Bu çatlakların görüntüsü nasıl oluyor?
Öyle moralim bozuldu ki anlatamam..Daha da artmasından korkuyorum :( bol bol su içicem ablam dışarıdan yaptığın nemlendirme bi işe yaramıyor su içmelisin tek ilacı su diyordu haklıymış sanırım...
Fotoğrafını çekmeye çalıştım senin için beceremedim. Hafif pembemsi kısa kısa bi alanda oluşmuş çizgiler az var. ama var işte....:(görebildiğim hiçbir yerde bir tanecik yok bu sitenin yararı işte kim bilir hiç farketmicektim..İlk aylarda badem ve kayısı yağı kullanıyordum. Bir kaç aydır sadece zeytinyağı sürüyorum...

Öyle moralim bozuldu ki anlatamam..Daha da artmasından korkuyorum :KK43: bol bol su içicem ablam dışarıdan yaptığın nemlendirme bi işe yaramıyor su içmelisin tek ilacı su diyordu haklıymış sanırım...
Fotoğrafını çekmeye çalıştım senin için beceremedim. Hafif pembemsi kısa kısa bi alanda oluşmuş çizgiler az var. ama var işte....:KK43:görebildiğim hiçbir yerde bir tanecik yok bu sitenin yararı işte kim bilir hiç farketmicektim..İlk aylarda badem ve kayısı yağı kullanıyordum. Bir kaç aydır sadece zeytinyağı sürüyorum...
Bence moralini bozma bu kadar. Küçük küçükse bir şey olmaz. Bu arada Lierac ampul var. Jel değil. Bildiğim kadarıyla yeni oluşan çatlaklarda etkili. Bi araştır istersen.

Bence moralini bozma bu kadar. Küçük küçükse bir şey olmaz. Bu arada Lierac ampul var. Jel değil. Bildiğim kadarıyla yeni oluşan çatlaklarda etkili. Bi araştır istersen.
Çok saol evet araştırıcam :) Küçük küçükler umarım işe yarar..

Öyle moralim bozuldu ki anlatamam..Daha da artmasından korkuyorum :KK43: bol bol su içicem ablam dışarıdan yaptığın nemlendirme bi işe yaramıyor su içmelisin tek ilacı su diyordu haklıymış sanırım...
Fotoğrafını çekmeye çalıştım senin için beceremedim. Hafif pembemsi kısa kısa bi alanda oluşmuş çizgiler az var. ama var işte....:KK43:görebildiğim hiçbir yerde bir tanecik yok bu sitenin yararı işte kim bilir hiç farketmicektim..İlk aylarda badem ve kayısı yağı kullanıyordum. Bir kaç aydır sadece zeytinyağı sürüyorum...
Selam,

Okurken dikkatimi cekti, aynı durumu sabah ben de yasadım.

İnan sürmediğim krem, yağ kalmadı, günde de 4 lt ye yakın su iciyorum ben ama maalesef ben de sabah selamlaştım kendileriyle :(

kızlar pekı çatları anladı bu donem catlıoruz,pekı sutyen taktığı halde göğüsleri sarkan var mı?bnm göğüsler küçücüktü.80b takıodum ve evde sutyensz gezdm yıllarca hıcte sarkmadı. Hamile kalınca manda memesi gıbı buyudulcr büyüdü.kac beden büyüdü blmıom,dun artık buyudugunden sutyenı cıkardgmda karnımn üstüne kadar gelıor.esımde dedı sankı bıraz ssarkmıs.onceden kıyafetm göğüs altına grmezdı smdı terledgmde bodymı göğüs altına skstrıom duşunun.bu sarkmada bnm çok moralım coktu.szdede varmı normalmı bu ?doğum yapmış Bazı anneler dıorkı ıstedgn kadar sutyen tak doğumdan sonra sarkıor zaten.eskısı gbı tas goguslerın olmuyor.gerek emzırmekten gerek sut dolmasndan sarkıyormus

Selam,

İnan sürmediğim krem, yağ kalmadı, günde de 4 lt ye yakın su iciyorum ben ama maalesef ben de sabah selamlaştım kendileriyle :KK43:
Selam,

İnan sürmediğim krem, yağ kalmadı, günde de 4 lt ye yakın su iciyorum ben ama maalesef ben de sabah selamlaştım kendileriyle :KK43:
Lakito Lierac ampul yeni çatlakları tedavi edebiliyormuş dedi. Ben onu denicem..O kadar su de içiyorsan bu yaşadığımız durum sanırım genetik :(
Umarım artmazlar herhangi bir farklı tedavi yolu bulursan paylaşırsan sevinirim :)

kızlar pekı çatları anladı bu donem catlıoruz,pekı sutyen taktığı halde göğüsleri sarkan var mı?bnm göğüsler küçücüktü.80b takıodum ve evde sutyensz gezdm yıllarca hıcte sarkmadı. Hamile kalınca manda memesi gıbı buyudulcr büyüdü.kac beden büyüdü blmıom,dun artık buyudugunden sutyenı cıkardgmda karnımn üstüne kadar gelıor.esımde dedı sankı bıraz ssarkmıs.onceden kıyafetm göğüs altına grmezdı smdı terledgmde bodymı göğüs altına skstrıom duşunun.bu sarkmada bnm çok moralım coktu.szdede varmı normalmı bu ?doğum yapmış Bazı anneler dıorkı ıstedgn kadar sutyen tak doğumdan sonra sarkıor zaten.eskısı gbı tas goguslerın olmuyor.gerek emzırmekten gerek sut dolmasndan sarkıyormus
Benim de aşırı büyüdü ama hep destekli sütyen kullandım. Sarkma olmadı henüz çok şükür...Sen de sarktıysa bile hemen bozma moralini serbest bırakma o kadar destekli kalıplı kullan mümkünse...
Çok büyük olduklarından altına tşört fln sıkışabiliyor normal yerçekimi var :) benim ki 100 ün üstündedir normalde zaten 90 dı.Geçici bir durum olabilir yaşadığın...

cevabını görünce zeytinyağ sürmeyi unuttuğumu farkettim. duş alıyım çamaşırı asıyım yemeği ısıtıyım vs diye diye kaldı.. çok sağol:)

canım penye sütyen kullanıyor musun.. ben bu emzirme sütyenlerinden kullanıyorum. öncesinde ben de öyleydim resmen pişiyordum. şimdi rahatım. yani üst taraflarımdan su akıyor ama altı öyle pişik vs yapmıyor..

pişik kremlerine gelince.. dra ben o tarz şeyleri sorduğumda çatlama için gögüs ucu vs zeytinyağ kullanıyım mı dediğimde hamileler için kullanılan kremler var onlarda alabilir kullanabilirsin demişti..

yani içeriğinde tam olarak ne olduğu bilinmeyen kremler yerine bildik kullanıbalir kremlerden almayı tercih etmek lazım. mağdem senin de ciddi bir sorunun varsa bence al ve kullan. sonuçta pişik bu..

ben çatlaklar için kremi almayı ne yalan söyleyim benim için bütçeme o kadar ihtiyaç varken lüks geliyor. yani gerçekten işe yarıyor mu.. yoksa olacak zaten oluyor mu.. zeytinyağ aynı işi görüyor mu.. sonuçta onların içinde de yağ var.. bilmiyorum.. inşallah geçer.

ya galiba yarıyor bu çatlak kremleri.bi yakını sadace poposuna surmemis ve sadece orası çatlamış yani krem çok ise yaramış onda.öyle olunca ben de krem aldım ama yinede catladim maalesef.herkeste ayni etkiyi yapmıyor ama almayı düşünürsen yinede bunu tavsiye ediyorlar..liearac krem.pisik için sutyen onerin için saol ben evde hic takamiodum pisik olmayacaksa takayim bari..

Çatlak kremi şart değil zeytinyağı, badem yağı , susam yağı, kakao yağı, bebek yağı hepsi olur özellikle cildi kuru olanlar çok daha düzenli sürmeli en az günde 1 kez ve bol su içmek her durumda faydalı.

Back
X