• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Teyzeleri dün akşam çok yürüyemediğimizden, bugün oğlumla biraz fazla sabah sporu yaptık maşallah. Çok yordum sanırım aç karnına Denizimi. 1 saat kadar ormanda deniz kenarında yürüyüş ve yarım saat yüzme. Bir de yaramaz ben dalarken popoyu dikleyince oğlum hop noluyor diye kasıklarımda bir sancı yaptı. Çok korktum ve kızdım kendime. Ama spor iyi geldi, ayağımın şişi indi çok şükür. Gerçekten yürüyüşün bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim. Hatta ilk yürüdüğüm akşam şişler inmezse bir daha yürüyüp yormam kendimi demiştim ama şimdi ayaklarım rahatlayınca hep yürümek istiyorum. Bugünkü biraz fazla oldu gerçi.
Aaaa mutlaka önce bebişlerin karnını doyuruyoruz canım. Çok çok önemli :) Bu arada nerde oturuyorsun böyle mis gibi deniz, orman vs. İmrendim :)

tabi canım..
ayy dr un kendisinin tarzı öyle miymiş...

ben alerji testi yaptırmıştım. 2 yıldan fazla nerdeyse herşeyden uzak bir şekilde beslenme tarzım vardı. yani buğday ürünleri,yumurta,biberin her çeşidi,susam,yulaf,çavdar,ayçiçek yağı,baharatlar,kuruyemişler,guar (dondurma ve tatlılarda kullanılıyor) vs. bunların hiçbirini yiyemiyordum. bunlarsız yiyeycek var mı.. sağlığım için sıkıntı çekiyordum.
yani arkadaşlarla akrabalarla bir araya geldiğinizde hamur işi yemeyeceksiniz nasıl bir arada birlikte yeyip içeceksiniz. herkes aynı şeyi yiyecek diye birşey yok ama bu kadar böyle olunca biraraya gelmenin ortamı paylaşmanın bir anlamı kalmıyordu.
onlar yiyor sen bakıyorsun.. başka alternatif oluyor kendini yememem lazım diyorsun tutuyorsun ama nereye kadar..

abartmadan herşeyden yenebilir. öncelikle hijyenik olması tercih edilir elbette.

Aynen sana katılıyorum öyle herşey kitaplardaki gibi olmuyor tabii ki bebeklerimiz için daha dikkatliyiz ama herşeyden yememiz gerekir.. ayy hamileyiz biz:)

Bebek yağı dışında diğerlerine katılıyorum. Bebek yağında kanserojen petrol ürünü var. Lierac'ın içeriğinden hamileliğimizin başlarında çok bahsetmiştik zaten. Ben son zamanlarda çatlak olasılığı arttığı için katı kakao yağı aldım. Onu benmari usulü eritip, zeytinyağıma karıştırdım. Ama düzenli sürmüyorum bu ara, 3-4 günde bir. Çatlakları bekliyorum, bana da merhaba derler yakında :) Kakao yağını çok duydum, bir de ana sağlıkta hemşire arkadaş da önerdi. Tavsiye ederim, çünkü uzun süre nemli kaldığımı hissediyorum onu sürünce.

Canım çok değil mi bu kadar biberon? Ben de süt sağma pompasının biberonu ve ekstradan Avent geniş ağız 125 cam var ama Dr. Browns 120 cam da almayı düşünüyordum. Biraz önce kardeşimle konuştum, sadece kaşık biberon kullanıyorlarmış. Doktorları öyle istemiş. Çok çok memnunlar, anlattı ayrıntılı bir şekilde. Ama ek gıdaya geçince normal biberon alırlar mı bilmiyorum. Sanırım ben de kaşık biberon alacağım.
http://www.kliksa.com/urun/medela-k...in/902099880?gclid=CNPB6Lf5o8ACFWTHtAodSicAag

Haklısın ama bedduamız da kabul oluyor sanırım. Hiç yapmadığım şey ama eşimi, beni, karnımdaki yavrumu haksız yere çok üzen bir adama bela okudum. Adam o hafta bağırsak iltihaplanmasından acil ameliyat oldu. Ameliyatı da zor geçmiş. Şimdi eli karnında geziyor önümüzde. Eşime dedim sorsana ona acaba birinin mi bedduası tuttu diye.

Canım güzel haberlerle gelmişsin,maşallah sana ve bebişine. Bu arada biz de dün gece 12 gibi eşimle tostçuya gidip, ketçaplı mayonezli turşulu tost yedim. Zararlı ama tutamadım kendimi. Uyuyamayacaktım yoksa. Normalde yemediğim zararlı şeyleri hamilelikte yiyesim geliyor. Kola bile istiyor canım, yıllardır doğru düzgün içmemişimdir oysaki.
Ama canım bu biberonlar plastik yani 0 bpa değil mi?

Evet haklisin cnm dayanamaliyim:KK43:

Biliyorum oyle tatlim ama ne biliyim aspirin beni tirstiriyo normal dogum istedigim icin:) yani sanki ne kdr erken birakirsam o kadar ii olur gbi geliyodu gercio zaman da Allah korusun bebise bisey olur mu diye kafayi yerdim heralde...

Canim bak aklima bisey geldi ben normal istiyorum yaa hersey yolunda giderse 12 ekim beklenen dogum yani 40 haftaya gore ve ben 5 hafta once birakmis oluyorum aspirini... Ama sen sezaryen olcaksin ve muhtemelen 38. Hftanda ebis dogacak o yuzden de senin daha erken aspirini birakman. Bana normal gibi geldi sen bence doktorunu dinle ve aspirini kes...
canım haftasonuda içiçcem bi tane sonrada içmeyi düşünmüyorum.bakalım artık nasip

:)) çok iyi demişin valla canım. Bazende sağlıksız şeyleri yemek istiyoruz ama
Gerçekten bazen canım çok istiyor sağlıksız şeyler geçen nasıl cips çektiyse canım bir oturuşta 2 büyük paket yedim ve ancak gözüm doydu:)) ohh dedim resmen hasret kalmış gibi:) bazen böyle kaçamaklar olur onun dışında dikkat ediyoruz tabii hepimiz bebeklerimizi annelerinden daha çok kim düşünüp endişelenebilir ki

Aaaa mutlaka önce bebişlerin karnını doyuruyoruz canım. Çok çok önemli :) Bu arada nerde oturuyorsun böyle mis gibi deniz, orman vs. İmrendim :)

Ama teyzesi gece 12 de tost yemiştik. Tok karnına da spor yapamayacağımız için öyle oldu bu sabah. Zaten normalden erken kalktık. Spor sonrası normal saatimizde yaptık kahvaltımızı. Oksijenle beslendi bu sabah, sonra mama :)

En çok babamız yorulmuş galiba, 2 saattir uyuyor :D

Sağol canım. Normalde İzmir'de yaşıyoruz ama şimdi yazlıktayız. Marmaris civarında. Tatilimizin bitmesine az kaldı. Ay sonu kontrolümüz var, döneceğiz. Eşim bu sabah kahvaltıda bayramda İtalya turundan bahsediyordu. Biz bu bayram evde pışpışlama turu yaparız anca dedim. Gerçeklerle yüzleşmek lazım :D

Ama canım bu biberonlar plastik yani 0 bpa değil mi?

Öyledir mutlaka Damlacığım. Yoksa emzirme hemşireleri önermezdi. Çok profesyonel bir hemşireleri varmış.

Haklısın ama bedduamız da kabul oluyor sanırım. Hiç yapmadığım şey ama eşimi, beni, karnımdaki yavrumu haksız yere çok üzen bir adama bela okudum. Adam o hafta bağırsak iltihaplanmasından acil ameliyat oldu. Ameliyatı da zor geçmiş. Şimdi eli karnında geziyor önümüzde. Eşime dedim sorsana ona acaba birinin mi bedduası tuttu diye.
Çok güldüm...Duamız gibi kötü dualarımız olursa o da kabul olabilir tabii:)) Bunu hiç düşünmemiştim :KK48: Umarım tekrar kötü dua etmeni gerektirecek bir durum yaşamazsın..Kötülük yapanın vay haline :KK70:

Teyzeleri dün akşam çok yürüyemediğimizden, bugün oğlumla biraz fazla sabah sporu yaptık maşallah. Çok yordum sanırım aç karnına Denizimi. 1 saat kadar ormanda deniz kenarında yürüyüş ve yarım saat yüzme. Bir de yaramaz ben dalarken popoyu dikleyince oğlum hop noluyor diye kasıklarımda bir sancı yaptı. Çok korktum ve kızdım kendime. Ama spor iyi geldi, ayağımın şişi indi çok şükür. Gerçekten yürüyüşün bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim. Hatta ilk yürüdüğüm akşam şişler inmezse bir daha yürüyüp yormam kendimi demiştim ama şimdi ayaklarım rahatlayınca hep yürümek istiyorum. Bugünkü biraz fazla oldu gerçi.
canım ben hergün 1 saatten fazla yürüyüş yapıodum.son doktor kontrolümden sonra doktor yasakladı en fazla 20 dak,yarım saat dedi.sende dikkat et kendine

Çok güldüm...Duamız gibi kötü dualarımız olursa o da kabul olabilir tabii:)) Bunu hiç düşünmemiştim :KK48: Umarım tekrar kötü dua etmeni gerektirecek bir durum yaşamazsın..Kötülük yapanın vay haline :KK70:

İlahi adalet, benim suçum yok :D Hamile kadınları üzenler derdine yansın, gelecek cezayı beklesin bence ;) Şap diye yapışıyor, gözümle gördüm yani.

canım ben hergün 1 saatten fazla yürüyüş yapıodum.son doktor kontrolümden sonra doktor yasakladı en fazla 20 dak,yarım saat dedi.sende dikkat et kendine

Canım zaten yürürken kasıklarım falan sancıyor. Bir de beni gören herkes Ekime kalmaz senin doğum diyor. Dün akşam İngiliz arkadaşlarla rastlaştık, sen eylül annesi olacaksın dedi kadın bana. Haydaaaa dedim, Türkleri anladık da sana noluyo :) Hep başak burcu oğlun olacak diyorlar. Terazi istiyorum arkadaş, başak ters bizim aileye. Dağınıklığımızdan çıldırır yavrum.

Geçen de yürüyüş yaparken eczaneye girip tansiyon ölçtüreyim dedim. Çalışan bayan, bizim eczacı hanım da İzmir'e alışverişe gitmişti. Çok yürüdü, orada doğurdu döndü deyince tırstık :) Ama doktor yarım saat 45 dakika tempolu yürü dedi. Çok da rahatladım yürümeye başlayınca, şişlerim indi. Hayırlısı bakalım :)

İlahi adalet, benim suçum yok :D Hamile kadınları üzenler derdine yansın, gelecek cezayı beklesin bence :KK66: Şap diye yapışıyor, gözümle gördüm yani.

Canım zaten yürürken kasıklarım falan sancıyor. Bir de beni gören herkes Ekime kalmaz senin doğum diyor. Dün akşam İngiliz arkadaşlarla rastlaştık, sen eylül annesi olacaksın dedi kadın bana. Haydaaaa dedim, Türkleri anladık da sana noluyo :) Hep başak burcu oğlun olacak diyorlar. Terazi istiyorum arkadaş, başak ters bizim aileye. Dağınıklığımızdan çıldırır yavrum.

Geçen de yürüyüş yaparken eczaneye girip tansiyon ölçtüreyim dedim. Çalışan bayan, bizim eczacı hanım da İzmir'e alışverişe gitmişti. Çok yürüdü, orada doğurdu döndü deyince tırstık :) Ama doktor yarım saat 45 dakika tempolu yürü dedi. Çok da rahatladım yürümeye başlayınca, şişlerim indi. Hayırlısı bakalım :)
canım 45 dak yürüceksende tempolu yürüme ağır ağır yürü.bak korkutma beni :))

canım 45 dak yürüceksende tempolu yürüme ağır ağır yürü.bak korkutma beni :))

:D Güldürdün beniiiii. Tamam canım, çok sağol. Zaten benim şu anki tempom kaplumbağa temposu gibi anca :)

ben de kaşık biberon alacağım ilk etapta, umarım kullanabilirim rahatlıkla..

Kardeşim çok memnun canım. Sen sıkıyormuşsun ve görüyormuşsun ne kadar emdiğini. Maşallah yeğenim hep anne sütüyle besleniyor. Sağdıkları sütü de kaşık biberonla veriyorlar. Memeden uzaklaşmasın diye bunu aldırmış emzirme hemşiresi. Ama markası başkaymış. Zor bulmuşlar.

Kardeşim çok memnun canım. Sen sıkıyormuşsun ve görüyormuşsun ne kadar emdiğini. Maşallah yeğenim hep anne sütüyle besleniyor. Sağdıkları sütü de kaşık biberonla veriyorlar. Memeden uzaklaşmasın diye bunu aldırmış emzirme hemşiresi. Ama markası başkaymış. Zor bulmuşlar.

aynen canım benim yeğenlerim de kaşık biberonla içtiler. Madela var sanırım bizimkiler hangi marka kullandı bilmiyorum. Ama memeden uzaklaşmaması için güzel bir ürün

ben evde yemek yerken sandalyede zor oturuyorum. resmen kasıklarımda hissediyorum. çok yoruluyorum.çalışanlara allah kolaylık versin.inşallah hayırlısıyla izninize ayrılırsınız.

magnezyum içiyordum.bir kaç gündür bitti içmiyorum. kramp vs oluyordu. hatta kasılma.. ama gece,sabah olmadı. inşallah da olmaz. nerdeyse düşünüyordum. nöbetçi eczane buluyum alıyım diyordum. çünkü erken doğum riskim var. kasılmaları engelliyorsa içiyim durdursun diye..

neyse yarın dr a sorarım artık...

gerçekten çok zor ya:( magnezyum mutlaka al, kasılmalara ve kramplara çok iyi geliyor. 2 gün almadım kramplar oldu bugün aldım daha iyiyim.

Bu hafta işe gelip gitmek bana da zor gelmeye başladı.Bazen eve dönüşte karnımın hafif ağrıdığını hissediyorum.Ama izne çıkmak için de daha erken.Mecbur katlanacağız canım ama iş yerindeki son günlerimiz sonuçta,bunu düşünüp mutlu olalım :)

aynen öyle canım, şafak sayıyorum resmen 4 haftam kaldı:)

Back
X