• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
kizlar acil yardima ihtiyacim var.birazdan hastaneye dogum raporu almaya gidecegim.Dogum iznimin basladigini bildirimi yani SGKya raporu aldigim hastane mi yapiyor?Yoksa isveren mi?Bana arkadasim hastane bildiriyor dedi.
günaydın canım yeni gördüm kusura bakma.. hastane sisteme işliyor sana bir çıktı veriyor sende o cıktının fotokobisini iş verenıne veriyorsun engeç ertesi gün sgk işveren sistemine kayıt düşüyor onların yapacak bir şeyi yok taki doğum raporu ellerine ulaşana kadar ,ondan sonra sisteme girişini onaylıyorlar. bu süre zarfında aylık bildirge ile birlikte senın eksik gününü 16 hafta bildiriyorlar.

günaydın canım, güzel haberlerini bekliyoruz :) ya canım o konuda ben de kararsızım yıkamak istiyorum ama bişey olur mu diye de korkuyorum aslında.. Arkadaşlarıma bir sorucam, sana da yazarım
Teşekkürler canım bana mutlaka haber ver olurmu yıkamak istiyorum ben zaten kesinlikle

günaydın kızlar hamiş smile yok mu ben mi bulamadım :KK43: neyse 35. haftayada girdik bugün:cool:evde yat yat çok sıkıldım ama napalım durmak yok yatmaya devam :KK69: sizlerden naber

Günaydın güzel anneler...
Kızlar yeni bir şey öğrendim; bu diş macunlarında bebeğe zararlı maddeler varmış ben sürekli kullandım diş macunu:(
Siz biliyor muydunuz? Kullandığınız zararsız bir ürün var mı en azından son 2 ay kullanmasam diyorum.
bu arada cumartesi günkü randevumu pazartesiye almak zorunda kaldım:( Bu ay o kadar çok erteledim ki randevuyu bir türlü gelmedi doktora gideceğim gün...En son 2 hafta önce görmüştüm kızımı ama o da kendi doktorum değildi.
Şu doğum konusunda da karar veremiyorum epiduralli mi epiduralsiz mi? siz ne düşünüyorsunuz??

Kızlar yeni bir şey öğrendim; bu diş macunlarında bebeğe zararlı maddeler varmış ben sürekli kullandım diş macunu:KK43:
Siz biliyor muydunuz? Kullandığınız zararsız bir ürün var mı en azından son 2 ay kullanmasam diyorum.
bu arada cumartesi günkü randevumu pazartesiye almak zorunda kaldım:KK43: Bu ay o kadar çok erteledim ki randevuyu bir türlü gelmedi doktora gideceğim gün...En son 2 hafta önce görmüştüm kızımı ama o da kendi doktorum değildi.
Şu doğum konusunda da karar veremiyorum epiduralli mi epiduralsiz mi? siz ne düşünüyorsunuz??
Benim normal doğum olursa epiduralsiz yapıcam.
Diş macunu kullanmayıp da ne kullanıcaz bilmiyorum ki her şeye de zararlı diyorlar. Ben o kadar da sakınmadım kendimi. Çok da rahat geçti hamileliğim çok şükür.

Kızlar doğum ücretleriniz ne kadar özellikle İzmirli olanlar hangi dr ve hastane olduğunu yazabilir mi
Canım medical park. Çiğdem hanım. 3-4 ay önce sormuştum normal doğum 2000tl. sezeryan 2500tl idi. Haftaya tekrar konuşacağım, odaları falan gezdircekler istersen gene bilgilendiririm öğrenince.

Kizlar bu arada ben emzirme sutyeni ve atlati hic almadim bana cok gereksiz geldi ozellikle sutyen dedikleri penyeden bisey bana gore degri en fazla 5tl onun ama dunyanin parasina satiyolar normal bi penye sutyen taksan zaten onu alttan yukariya siyirmakta bisey yok ki ben bikactane sade penye bikactanede desteksiz sungerlilerden aldim ablam hep bunlari kullaniyo iki cocugunuda emzirdi hep bugun yine bakayim dedim inceledim ama onlara o parayi vermeye kiyamadim... bazi seylerde sanki sadece paratuzagi zaaflarimizi kullaniyolar...
Ben bi tane emzirme südyeni aldım, adet yerini bulsun:)) Ben de gereksiz buluyorum sadece hastane için aldım aslında. Evde normal südyenimi takarım.

Benim normal doğum olursa epiduralsiz yapıcam.
Diş macunu kullanmayıp da ne kullanıcaz bilmiyorum ki her şeye de zararlı diyorlar. Ben o kadar da sakınmadım kendimi. Çok da rahat geçti hamileliğim çok şükür.
Ben de epiduralsiz istiyorum ama dayanabilir miyim acaba ağrıya diye de aklıma gelmiyor değil?
Bence de her şey zararlı her şey de koruyucu-katkı var ama ne bileyim internettede araştırdım triclosan ve florid adlı maddeler bebeği etkileyebiliyormuş falan yazıyordu. Hala mecbur kullanıyorum ama alternatif bir ürün varsa kullanmayı düşünüyorum

Ben de epiduralsiz istiyorum ama dayanabilir miyim acaba ağrıya diye de aklıma gelmiyor değil?
Bence de her şey zararlı her şey de koruyucu-katkı var ama ne bileyim internettede araştırdım triclosan ve florid adlı maddeler bebeği etkileyebiliyormuş falan yazıyordu. Hala mecbur kullanıyorum ama alternatif bir ürün varsa kullanmayı düşünüyorum
Annelerimiz nasıl dayandıysa biz de dayanırız herhalde. E kolay değil, koca bi bebek çıkıyor :))) İnşallah kolay olur doğumlarımız. Sancı çekmesi önemli değilmiş, doğumun kolay olması önemliymiş. Sancıyı hepimiz çekicez öyle ya da böyle. Sezeryan dışında.. İnşallah çok fazla kesik atmazlar.. Bu yüzden bebeğim 3 kilo olsun yeter diyorum ben :/ Fazlası zor çıkar :)))))))))))))))

Benim arkadaşım epiduralle yaptı üstelik Acıbadem'de. Beyin kanaması geçirdi sonra evlerden uzak. Ağrı eşiği tabi ki önemli ama ben bi yazıda okudum. Diyor ki "Avrupa'da kadınlar daha az ağrısı doğururlar çünkü onlar da adı "doğum eylemi"dir bizde ise "doğum sancısı" adına sancı dediğin birşeyin ağrısız olmasını beklemek sürpriz olur"
Elbette ki bir miktar sıkıntımız olur ama onlar da bebeğimizin akciğer solunumuza alışması için gerekliymiş. Inşallah Allah da yardımcımız olur pıt diye doğuruveririz

Annelerimiz nasıl dayandıysa biz de dayanırız herhalde. E kolay değil, koca bi bebek çıkıyor :))) İnşallah kolay olur doğumlarımız. Sancı çekmesi önemli değilmiş, doğumun kolay olması önemliymiş. Sancıyı hepimiz çekicez öyle ya da böyle. Sezeryan dışında.. İnşallah çok fazla kesik atmazlar.. Bu yüzden bebeğim 3 kilo olsun yeter diyorum ben :/ Fazlası zor çıkar :)))))))))))))))

İnşallah amin kolay olsun hepimiizimn inş canım ben korkuyorum da biraz. Normal doğum sonrası çok rahatmış sezeryana göre ben de normal istiyorum hep ama doktorum ne diyecek daha bir şey söylemedi. Ben alttan muayenede bile rahat duramıyorum o yüzden o an panik falan yapmaktan korkuyorum. İnşallah her şey yolunda gider.

Kesi atmak konusunda ben perine masajını duydum. Düzenli olarak yapılması durumunda yırtık ve kesi ihtimalini ciddi azaltıyormuş

İnşallah amin kolay olsun hepimiizimn inş canım ben korkuyorum da biraz. Normal doğum sonrası çok rahatmış sezeryana göre ben de normal istiyorum hep ama doktorum ne diyecek daha bir şey söylemedi. Ben alttan muayenede bile rahat duramıyorum o yüzden o an panik falan yapmaktan korkuyorum. İnşallah her şey yolunda gider.
Alttan muayene edildiği zaman sakin oluyorsun, o zaman sancıların olacak, dokunmalarından panik olmazsın. Bende şuanda korku yok ama sancı başladığında eminim olacaktır :/ Bi de ben hiç o çatala yatmadım. Bakalım çatı muayenesinde falan ne olucak halim :)

Alttan muayene edildiği zaman sakin oluyorsun, o zaman sancıların olacak, dokunmalarından panik olmazsın. Bende şuanda korku yok ama sancı başladığında eminim olacaktır :/ Bi de ben hiç o çatala yatmadım. Bakalım çatı muayenesinde falan ne olucak halim :)
Çatal pek hoş değil:)birincisi çok kötüydü benim de ikincisinde kamerayla bakıldı biraz daha rahattım. İnşallah çatı muayenesi falan da rahat geçer. Allah yardımcımız olsun inşallah. Bir sürü kadın bunu yapabilmişse biz de yapabiliriz inş, ananem 12 tane doğurmuş hastanede falan da değil yani. Doğal bir süreç olarak düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ben hep. Bir de kızımı o sıcacık mis gibi kokusuyla kucağıma aldığımı hayal edince insan kendini daha bir güçlü hissediyor.:)Olumlu düşünelim inş olumlu gitsin her şey.

Slm kızlar ben de dun dr a gittim calisabilir raporumu aldim.bebegim 1 hafta onde zaten hep oyle cikiyordu yani 33.haftadayiz ama 34 cikiyor.kilosu 2500 olmus biraz cok normal dogum olabilir diyordu daha onceki muayenede ama kilosu cok nsl olur bilemedim daha kilo alir bebegim heralde.ben de kilo vermisim ☺ boyle olan varmi aranizda?

Günaydın güzel anneler:KK66: bugün oğluşumu görmeye gidicem saat2.30 da. Geçen sefer gittiğimde kilo artışı az gelmişti. Bakalım kaç kilo oldu miniğim... herkese musmutlu günler:KK68:

Görüş var yani bugün:) güzel haberlerle gel inşallah, Erdemciğe selamlar:)
kızlar herkese tekrar günaydın.bugun ayın 22 si benim doğumum sezeryan olacağı için doğumuma tam 1 ay var allahım şaka gibi ya .haftayada işyerinde son haftam,evdeyim artık .düşündükçe heyecan yapıorum :)))
Naboo'nun da bu hafta sonmuş, son hafta kolay geçer zaten. Ağustos ay takviminde son basamak zaten, Eylül de şafak sayarız artık, ben de çok heyecan yapıyorum. Bu arada biz daha gün konuşmadık ama sezaryen olacağı için biz de 20-25 arası bekliyoruz, ayı günlere denk gelebiliriz. Ben hep olumlu sezaryen süreçlerini dinliyorum ve okuyorum, bizimki de kolay olur ve çabucak toparlanırız inşallah.

Günaydın :) Güzel haberlerini yaz buraya :) Ben de yarın sabah 9da görücem oğlumu inşallah :)
Bizim de yarın 15.30 da görüşümüz var, benim kız biraz erkek Fatma, yani sizin oğluşlara yakın gidiyor gelişimi, ne kadar oldu çok merak ediyorum, inşallah bütün kuzuların keyfi yerindedir:)

günaydın kızlar hamiş smile yok mu ben mi bulamadım :KK43: neyse 35. haftayada girdik bugün:cool:evde yat yat çok sıkıldım ama napalım durmak yok yatmaya devam :KK69: sizlerden naber
Ben de yarı yatıştayım, böyle gezen hamişleri görünce özeniyorum bazen ama olsun canım ya sayılı gün nasılsa geçer inşallah.
Kızlar yeni bir şey öğrendim; bu diş macunlarında bebeğe zararlı maddeler varmış ben sürekli kullandım diş macunu:KK43:
bu arada cumartesi günkü randevumu pazartesiye almak zorunda kaldım:KK43: Bu ay o kadar çok erteledim ki randevuyu bir türlü gelmedi doktora gideceğim gün...En son 2 hafta önce görmüştüm kızımı ama o da kendi doktorum değildi.

Ben Amwayin glister macununu kullanıyorum canım, bitkisel olduğu söylendiği için piyasadaki ürünlerden iyidir diye aldım ama yine de tam bilemeyiz tabio_O

Ben bi tane emzirme südyeni aldım, adet yerini bulsun:)) Ben de gereksiz buluyorum sadece hastane için aldım aslında. Evde normal südyenimi takarım.

Normal sütyenler de olur tabiki ama bunlar da çok rahat Kamurancım, bi dene istersen. Ben hastane çantasına koydum ama şu anda kullanıyorum,emzirirken de sıyırmaktan kolay olur. Yine de sadece işlevsel birşey olduğu için pahalı birşey almadım ben. Şahinler'de 12.5 lira ve penyesi gayet iyi, aklında olsun.

Hayırlı cumalar hamile bacılarım. Bir hafta daha geçti ve izne kaldı 1 hafta:KK9:
Hayırlı cumalar canım, nihayet bitiyor mesainiz, evde olmak çok iyi gelecek :)
Bence de biz sancıdan değil o bebk ordan nasıl çıkacak ondan korkuyoruz ama o da Allahın hikmeti, yani yumurtaya can veren Rabbim, herşeye de Kadir elbet. Hem normal doğumda son yarım saate kadar sancılar arada şak diye kesilip dinlendiriyormuş anneyi, korkmamakla çok iyi yapıyorsun, motivasyon çok önemli:)

Back
X