• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Selam kızlar aklıma takılan bir konu var bebişiniz doğunca sünnet ettirecek misiniz yoksa eski usul çocuk büyüyünce mi olacak
cnm damlaya katılıorum.erkek olsaydı bebısım ben doğduktan az bır müddet sonra yaptrcktm kı drlar bunun daha sağlıklı oldgnu soyluorlar.hem 5yasına kadar bekletıp çocuğuma sünnet korkusunu yaşatamam.gecen ıkı goruncemın oğlu sünnet oldular ama etrafı yıktılar korkudan.bur tanesı korkudan hala pıpısını tutuor garıbım,sen düşün artık o pıskolojısını.korkudn ne hale geldi çocuklar.bebekken hem daha sağlıklı hemde hemen ceksın bıtsın acısı yavrumun dıe dusunuordum.babası 5yasıbda dusunuordu ama ben oba böyle anlatmca mantıklı geldi.oglun olursa ılerde ben hemen yaptrcam

Sıkılık aynı oluyormuş bildiğim kadarı ile ama sarkma falan oluyor mu acaba? Ama sırf bu yüzden de sezeryan olunur mu yahu.Onda da göbek kalıyor diyorlar.
kızlar kuzenm benm bır sene once cık kolay bır dogum yaptı.2saat sancı cektı doltora goturuldu ve daha arabayı parketmeye kalmadan gozde dogurdu dedıler dusunun yanı.ben ona sordum.yok be oyle sacma seymı olur bana uc dıkıs atıldı 40guj sonra nornal sıkı halıyle ılıskıye grdım.ha bıraz acıor baslarda yalan yok,netıcede bebek cıkıor ordan ama bır zaman sonra oda gecıor ve hıc bollasma falanda olmadı dedı.ama onunkı kolay dogumdukı ona ragmen uc dikiş atılmıs.işte boyle.bence gencız bız toparlar ya nornal dogumda

Doğumdan 1 ya da 2 gün sonra yapıyoruz dediler ama karar veremedim bende ama yaptırmak mantıklı galiba
Bana kalsa ilk hafta hemen yapılsın istiyorum. Hemşire bir arkadaşımın önerisi de bu yönce kendi oğlunu da hemen sünnet ettirdi. Babası sünnet düğünü hayalleri yaşıyor :))
Kardeşim 4-5 yaşlarında sünnet oldu çok acısı aağrısı oldu içim gitti resmen kimsenin öyle bir acı yaşamasını istemem. Hem bebekken yaralar daha hızlı iyileşiyormuş..Bebek ne olduğunu bile anlamıyormuş kımıldamadığından çabucacık iyileşiyormuş. Eşimi ikna etmeyi istiyorum :)

Ben bizzat konuşmadım ama doğum yapan arkadaşım söyledi. Sezeryan 1000 normalde ya 800 ya da 600 dü net hatırlamıyorum. Öyle bir şey :)
cnm öyleyse çok ucuz geldi bana.bnm gttgm sur hastnesndede öyle kı orda muayene 35 .erdem pahalı oldgu halde.hayret ıyıymıs,ben genede sorarm sende ogrenrsen paylaş cnm

Hahaaa cidden komiksin...Ama olmayacak birşey değil. Büyüklerimiz utanacakları için bu konudan bahsetmiyordur bence bahsettiğin gibi durumlar yaşanıyordur gibime geliyor :) Ben yaşarsam anlatırım utanmam... Çok b..ktan bi doğum hikayesi olur :KK70:
valla doktorun elıne işeyenlerı bılıorum cık duydum .ay çok ıgremc ama o an onu dusubmıcen takmıcan bile dıorlar

benim randevum da haftaya cumartesi canım, günler geçmiyor artık.. Her an sanki bişey olacakmış gibi hissediyorum :KK43: son günler bence bu yüzden zor geçiyor.. Erken doğarsa diye içim gidiyor..

Al bendende o kadar arkadaşım.. Banada bişey olacakmış gibi geliyor... Odayı naptın tamamladın mı ? Benim avizemleyatağım kaldı.. Haftaya hallederim sanırım.. Tamamlayınca son halini koyucum :) sendende bekliyorum resim.. Bu arada doğal arapsabunuyla sildim mobilyaları.. Kokusu yok denecek kadar az kaldı... Yatağında çok kararsız kaldık yalnız herkes bişey diyor.. En son yataktan biyatak beğendik ama kafamız karıştı..siz ne aldınız ?

Damla cim ben daha once sezeryan oldum sana gonul rahatligiyla soyluyorum hiic korkma dogumdan sonra kuru kayisi kompostosu ic mutlaka inan kabiz falan olmazsin hemde gazin rahat cikar sezeryan sonrasi nekadar cabuk yurumeye baslar nekadar cok yurursen okadar cabuk iyilesirsin ve rahat edersin ama inan oyle suan dusundugunkadar agrin acin olmuyo ilk gunler zaten surekliagri kesici igne yapiyolar sonrada oyle cok agri olmuyo zaten inan hersey cok kolay olacak... tatlim bu arada kismetse senin dogum yaptigin gun benimde kontrolum var senin ameliyat kacta ve oda numaran ne seni ziyarete gelmek isterim bi 5 dk hatta kompostonu taze kaynatip getiririm istersen :KK66:
Ayy canım çok duygulandım şimdi :) hiç birsey istemem ama gelirsem inanılmaz mutlu olurum. Sanırım doğumdan önce yada doğumdan sonra desteğe ihtiyacım olcak. Kuru kayısı alcam yanıma zaten mutlaka ama komposto hiç aklıma gelmemişti. Kayısı çayı almayı düşündüm bian sonra dedim aman ishal falan olurum ondan bu yüzden vazgeçtim. Annemde oyle söylüyor sürekli yürümüş ve gercekten agrısı sızısı olmamış. Hastaneden çıkmış ertesi gün evde misafir ağırlamıs. Oda numaram yalnış hatırlamıyorsam 212 yedi sanırım hastanenin en büyük vip odasıymış o şekilde bulabilirsin beni. Ben sana salı günü net olarak söylerim herseyi.

valla doktorun elıne işeyenlerı bılıorum cık duydum .ay çok ıgremc ama o an onu dusubmıcen takmıcan bile dıorlar
Cidden o an onu düşüneceğini pek sanmıyorum :) ablamın içinden Bülent ersoy çıkmıştı doğumhaneye giderken doğurtun beni diye bağırıyordu inanamadım normalde kibar bi kızdır :))

Bana kalsa ilk hafta hemen yapılsın istiyorum. Hemşire bir arkadaşımın önerisi de bu yönce kendi oğlunu da hemen sünnet ettirdi. Babası sünnet düğünü hayalleri yaşıyor :))
Kardeşim 4-5 yaşlarında sünnet oldu çok acısı aağrısı oldu içim gitti resmen kimsenin öyle bir acı yaşamasını istemem. Hem bebekken yaralar daha hızlı iyileşiyormuş..Bebek ne olduğunu bile anlamıyormuş kımıldamadığından çabucacık iyileşiyormuş. Eşimi ikna etmeyi istiyorum :)
aynen ya bızım ufaklıklarda hala acı cekıor cektuklerı korkuda cabası.cnm sen eşine anlat onada mantklı gelır.hem 5yasında sünnet düğünü gene yapılırkı ılla pipisini kestrmek şart dglki.

cnm öyleyse çok ucuz geldi bana.bnm gttgm sur hastnesndede öyle kı orda muayene 35 .erdem pahalı oldgu halde.hayret ıyıymıs,ben genede sorarm sende ogrenrsen paylaş cnm
Erdemde 50 tl muayene doğum senin hastanede daha mı pahalı? Bu tarz durumlarda ücreti çok önemseyemiyorum imkanlarım ölçüsünde tabii. Dr benim için çok önemli..

Cidden o an onu düşüneceğini pek sanmıyorum :) ablamın içinden Bülent ersoy çıkmıştı doğumhaneye giderken doğurtun beni diye bağırıyordu inanamadım normalde kibar bi kızdır :))
ay cok guldum buna ya .ıcımızden bır hayvan cıkarsa sasrmam

Benimde pazartesi randevum var doktoruma sorayım bi.
Bende merak ediyorum anlatırsın sonra...Çok problem olduğuna inanmıyorum insanın doğası bu ve ben her zaman doğal olandan yanayım. Çok problem olsaydı 5 çocuk ardından bu durumları önemseyen akrep burcu babam anneme hala bu kadar aşık olmazdı :D (5 çocuk da normal doğum)

Erdemde 50 tl muayene doğum senin hastanede daha mı pahalı? Bu tarz durumlarda ücreti çok önemseyemiyorum imkanlarım ölçüsünde tabii. Dr benim için çok önemli..
hyr hyr benm hastanedede aynı fıyatlat.sadece muayene 35lıra. Erdem pahalı bır hastane olgu halde ne kadar ucuzmuş dedım sasrdm.evet bnde paraya bakmıorm ama tabı öyle mılyarlar gerçek durumunda yok.tufaya gelmemek ıcın öğrenmek ıyıdır her zaman.bnm aklımda hala gttıgın doktora da gıdıp muayene olmak varda oyuzden sordum.surdakınde begendm ama nornal doğum yanlı mı onu blmedgmden tedırgınım.bakalm kısmet artk

aynen ya bızım ufaklıklarda hala acı cekıor cektuklerı korkuda cabası.cnm sen eşine anlat onada mantklı gelır.hem 5yasında sünnet düğünü gene yapılırkı ılla pipisini kestrmek şart dglki.
Henüz doğmadığı için bu konuda ısrarcı olmadım sadece fikirlerimizi söyledik. Hele doğsun ben ikna etmesini bilirim:)

Ayy canım çok duygulandım şimdi :) hiç birsey istemem ama gelirsem inanılmaz mutlu olurum. Sanırım doğumdan önce yada doğumdan sonra desteğe ihtiyacım olcak. Kuru kayısı alcam yanıma zaten mutlaka ama komposto hiç aklıma gelmemişti. Kayısı çayı almayı düşündüm bian sonra dedim aman ishal falan olurum ondan bu yüzden vazgeçtim. Annemde oyle söylüyor sürekli yürümüş ve gercekten agrısı sızısı olmamış. Hastaneden çıkmış ertesi gün evde misafir ağırlamıs. Oda numaram yalnış hatırlamıyorsam 212 yedi sanırım hastanenin en büyük vip odasıymış o şekilde bulabilirsin beni. Ben sana salı günü net olarak söylerim herseyi.

Damlacim evde birgün oncefen kayısı kompostonu yap ve brendirdan cek boza kivami gibi olcak onu bir siseye koy bardakla ic eger kivami katı olursa sulandir birde yanina petibor biskuvi ikisi birarada güzel süt yapar.

ay cok guldum buna ya .ıcımızden bır hayvan cıkarsa sasrmam
Suni sancıdan dolayı oldu ne kaynanam ne ablam suni sancıya izin verme diyor. Ablamın ilk doğumunda gıkı çıkmamış gözünden yaş bile gelmemiş zamanı gelmiş gitmiş doğurmuş çıkmış çok basitti diye anlatır. suni sancı almazsak bişeycik olmaz bebeği kucağımıza alır koşa koşa çıkarız inş :)

hyr hyr benm hastanedede aynı fıyatlat.sadece muayene 35lıra. Erdem pahalı bır hastane olgu halde ne kadar ucuzmuş dedım sasrdm.evet bnde paraya bakmıorm ama tabı öyle mılyarlar gerçek durumunda yok.tufaya gelmemek ıcın öğrenmek ıyıdır her zaman.bnm aklımda hala gttıgın doktora da gıdıp muayene olmak varda oyuzden sordum.surdakınde begendm ama nornal doğum yanlı mı onu blmedgmden tedırgınım.bakalm kısmet artk
Muayene tahlil falan ucuz değil de doğum için çok uygun bir tutar bence...
Ablam 700 mü ne vermişti 8 eylül gibi gidicem unutmazsam sorarım normal doğumu da daha konuşmadım ama bende gidişat şimdilik pek normal Allaha şükür :) Bebek doğru pozisyona çoktandır girmiş durumda bekliyoruz artık :)

Suni sancıdan dolayı oldu ne kaynanam ne ablam suni sancıya izin verme diyor. Ablamın ilk doğumunda gıkı çıkmamış gözünden yaş bile gelmemiş zamanı gelmiş gitmiş doğurmuş çıkmış çok basitti diye anlatır. suni sancı almazsak bişeycik olmaz bebeği kucağımıza alır koşa koşa çıkarız inş :)
sunı sancının acısı yapay oldgndan ötürü mu çok yüksek acaba.Allah yardmcmz olsun

cnm damlaya katılıorum.erkek olsaydı bebısım ben doğduktan az bır müddet sonra yaptrcktm kı drlar bunun daha sağlıklı oldgnu soyluorlar.hem 5yasına kadar bekletıp çocuğuma sünnet korkusunu yaşatamam.gecen ıkı goruncemın oğlu sünnet oldular ama etrafı yıktılar korkudan.bur tanesı korkudan hala pıpısını tutuor garıbım,sen düşün artık o pıskolojısını.korkudn ne hale geldi çocuklar.bebekken hem daha sağlıklı hemde hemen ceksın bıtsın acısı yavrumun dıe dusunuordum.babası 5yasıbda dusunuordu ama ben oba böyle anlatmca mantıklı geldi.oglun olursa ılerde ben hemen yaptrcam
Doğru canım yaptırcam bende büyük ihtimalle yazık oğluma o korkuyu hatırlasın istemem

Muayene tahlil falan ucuz değil de doğum için çok uygun bir tutar bence...
Ablam 700 mü ne vermişti 8 eylül gibi gidicem unutmazsam sorarım normal doğumu da daha konuşmadım ama bende gidişat şimdilik pek normal Allaha şükür :) Bebek doğru pozisyona çoktandır girmiş durumda bekliyoruz artık :)
ben hıc blmyrm bnmkı dondumu donmedımı.ıns donmustır.hıc bsey hıssetmıorum.ben bırde catın dar dderse dıe korkyorum

Back
X