• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Biz geldik kızlar. Plasenta hala aynı yerinde duruyor ama umuttaki dokorum sağolsun beni yine başından attı.. Neymiş idrara sıkışık olmam gerekiyormuş. Sadece aşağıda olduğunu söyledi. Öbür hafta salı günü sıkışık gel iyice bakayım dedî. Çalışamaz raporumu da yazamadılar. Gittim veraya. Doktor beni görür görmez nasılsın dedi. Göbeğim çok kötü dedim kaşınıyor. Losyon yazdı bana. Çalışamaz raporumu da yazdı. Para vermedim 10 gün içinde gittiğim için. Sezeryanda tecrübeniz nedir dedim. Benim için yüzümü yıkamak gibi bir şey dedi. Bundan sonra plesenta çıkar mı yukarı dedim. Çok zor ama 2 hafta daha takip ederiz dedi. 24 eylülde sezeryanla alırız dedi. Bebeğim 2800 kilo ve 49 cm. Böyle kızlar durum bu..

Maşallah canım paşana:nazar: demek senin için de hayırlısı buymuş yeter ki sağlıkla gelsinler de nasıl olursa olsun.. benim ki de ters bakalım dönmezse bende sezeryan ama takmıyorum artık hayırlısı..

Ya kızlar size ne sorucam biliyor musunuz? Cinsiyet bu saatten sonra değişmez değil mi? Yani 3 farklı doktor kız dedi bebeğime, üstelik doktorum son iki sefer de teyit etti, ama insanlar "belli olmaz seninki erkek karnı gibi. Zaten hep elin erkek tonlarına gidiyor, tatlıyı da çok seviyorsun" gibi sözlerle huzursuz ettiler. Biliyorum söylediklerinin hiçbir bilimselliği yok ama hassas olunca insan takılıyor işte:KK43:

ablama da hep aynı şeyi dediler ama değişmesi ve kız oldu:) yeter ki sağlıklı olsun ne fark eder:)

Maşallah canım paşana:nazar: demek senin için de hayırlısı buymuş yeter ki sağlıkla gelsinler de nasıl olursa olsun.. benim ki de ters bakalım dönmezse bende sezeryan ama takmıyorum artık hayırlısı..

ablama da hep aynı şeyi dediler ama değişmesi ve kız oldu:) yeter ki sağlıklı olsun ne fark eder:)
Desene sende de dönmeme sorunu oldu. Napalım canım bu paşalar biraz kafalarına göre takılıyorlar. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Ya orası öyle de işte insan kendini alıştırınca tuhaf olmaz mı? Bu arada dönmeyelim ilgili şu linke bir bak istersen
http://www.annelikbilinci.com/makaleler/anne-karnindaki-bebegin-ters-durusu.html

Ya kızlar size ne sorucam biliyor musunuz? Cinsiyet bu saatten sonra değişmez değil mi? Yani 3 farklı doktor kız dedi bebeğime, üstelik doktorum son iki sefer de teyit etti, ama insanlar "belli olmaz seninki erkek karnı gibi. Zaten hep elin erkek tonlarına gidiyor, tatlıyı da çok seviyorsun" gibi sözlerle huzursuz ettiler. Biliyorum söylediklerinin hiçbir bilimselliği yok ama hassas olunca insan takılıyor işte:KK43:

Canim by etraftaki hurafeler doktordan dahami tecrübeli anlamıyorum. Takma kafana benim erkek olcak ama 8 aydır toplasan iki kere canim tatli istemiştir bende hamile kaldigimdan beli karnin asagida erken gelir diyorlar hic takilmiyorum.doktorun dediği önemli

Ben çıkmadan önce de yoğunlaşmıştı. Bilerek mi yapıyorlar nedir:) az daha sabret canım 19unda çıkacaktın değil mi? Sen çıktıktan 5 gün sonra kavuşuyorum oğluma. Çok şaşkınım ya:))

Aynen canım valla bilerek midir nedir :S evet canım 19u son günüm kaldı 18 :)
Alıştır kendini annesi 3 hafta sonra geliyor oğlun ;)

mrb kızlar park yatak ları içine aldıgınız yatak lar nasıl visko mu pamuk mu ben almadım ama nasıl alsam bu gunlerde onu arastırıyorum..

Ben kraft yataş visco aldım çok yumuşak değil bebeklerde zaten çok ağır değil içine gömülmezler, benim yatağımda visco kızım da rahat etsin istedim

Kızlar ben de bişey soruyum hastane odanızı süsletiyor musunuz? Hastanede 1-2 gün kalınıyo sadece ve bana gelen giden çok olmaz ama bebeğin yatağını ve kendi yatağımı süsletsem bebek şekeri vs ikramlarımı da oraya götürsem mi?
Yoksa hepsini evime mi yapıyım bilemedim işte:110::KK51:

Desene sende de dönmeme sorunu oldu. Napalım canım bu paşalar biraz kafalarına göre takılıyorlar. Hakkımızda hayırlısı olsun.
aynen doktora sordum dönmesi için ben bir şey yapabilir miyim diye hayır isterse döner diyor.. şimdiden istediklerini yapıyorlar yerim ben onları:KK36:

Ya orası öyle de işte insan kendini alıştırınca tuhaf olmaz mı? Bu arada dönmeyelim ilgili şu linke bir bak istersen
http://www.annelikbilinci.com/makaleler/anne-karnindaki-bebegin-ters-durusu.html

baktım linke ama son kontrolde doktor yöntemler var ama işe yaramaz diyor.. denesem mi dedim ama karışmakta istemiyorum oğlum karar versin:)

Kızlar ben de bişey soruyum hastane odanızı süsletiyor musunuz? Hastanede 1-2 gün kalınıyo sadece ve bana gelen giden çok olmaz ama bebeğin yatağını ve kendi yatağımı süsletsem bebek şekeri vs ikramlarımı da oraya götürsem mi?
Yoksa hepsini evime mi yapıyım bilemedim işte:110::KK51:

Hastaneyi de hafiften süsle istersen içinde kalmasın sadece kapısına tül falan yapabilirsin ya da kapı süsü evdekini abartabilirsin istersen tabii..İçinden nasıl geliyorsa öyle yap süsle püsle:D

aynen doktora sordum dönmesi için ben bir şey yapabilir miyim diye hayır isterse döner diyor.. şimdiden istediklerini yapıyorlar yerim ben onları:KK36:

baktım linke ama son kontrolde doktor yöntemler var ama işe yaramaz diyor.. denesem mi dedim ama karışmakta istemiyorum oğlum karar versin:)

Hastaneyi de hafiften süsle istersen içinde kalmasın sadece kapısına tül falan yapabilirsin ya da kapı süsü evdekini abartabilirsin istersen tabii..İçinden nasıl geliyorsa öyle yap süsle püsle:D

Yani görmemişin bi kızı olmuş ii ki demesinler bana diye düşünmüyor da deilim :KK71:

Erkekler çok rahatına düşkün oluyorlar:)) genelde erkeklerden çıkıyor böyle şeyler:)) biz o daracık yerden çıkmayız diyorlar herhalde:)))) ben sezeryan olacak olsam da çatı muayenesi yaptırıp çatımın geniş mi dar mı olduğunu öğrenmek istiyorum. Ona da dar derse en azından o da darmış dicem.

Ayy aynen aynen bana da oyle söylüyorlar eşimde sürekli panik halinde ya değişirse modunda Allah'tan yeni doktoe değiştirdikte ondan da tehit aldık kesin kız diyor herkes düşünsene doğduğunda erkek olduğunu nasıl bir facia olur :) benim karnımda sivri ve hep tatlı aşerdim

Bende de şişede olandan vardı geçen yazdan kalma. Onu sürüyorum iki gündür ama işe yaramıyor. Kalıp şeklinde olduğunu bilmiyordum. Alırım yarın ya yeter ki rahatlatsın. Çok fena kaşınıyor. Yara yaptım kaşıya kaşıya kabardı. Doktor da kızar belki de bana yarın. Ama dayanamıyorum ki. İnşallah işe yarar canım ya alıcam yarın eve dönüşte.

Şifa olsun canım, inşallah iyi gelir. Hemoroide bile çok iyi geldi. Bilmiyordum bu özelliğini kakao yağının, rastgele sürdüm çok canım yanınca. Sonra araştırdım, basur memelerine çok faydalıdır yazıyordu.

canım Erzurumluyum ben, ıspanak yemeğine bile et koyan bir annem var benim:)) doktor b12 düşüklüğünün troidle alakalı olduğunu söyledi. midemle ilgili asit olsa rahatsız etmez mi beni? hamilelikte bile yanma sıkıntım filan olmadı hiç. 25mg levotrion kullanıyordum hamilelikte 150 mg oldu. benimki çok sıkıntılı. troid sıkıntısı olan ve ilaç kullanan gebelerin bebeklerine doğumdan sonra kan tahliliyle bakılıp troid hastası olup olmadığına bakılıyormuş. sanırım önlem amaçlı ilaç da veriliyormuş bebeğe. doktorunla konuş istersen. ben söyledim doğumdan sonra tahlil yapacağız bebeğe dedi. troid yaman hastalık, elimi kolumu kımıldatacak halim olmuyor bazen, çok yoruyor. biraz strese girsen üzülsen mahvediyor.hayatta ne yazık ki her zaman güllük gülistanlık olmuyor:)

İşte mide asidin az olduğundan B12 emilimin az olabilir. O nedenle de midende yanma falan olmuyordur belki. Dediğin gibi bebişe doğunca ve belirli aralıklarla yapılacak tiroid tahlilleri. O yüzden üzülüyorum, benim yüzümden kanını alacaklar :( Bana doktorum tiroid vücudun orkestra şefidir demişti, çok haklı.

Sağol azurecim. Siz de olmasanız insan nasıl geçirirdi bunca ayı. Isim konusunda bu kadar olumlu konuşan çok az insan var etrafımda :KK43:
Burda aynı süreçlerden geçmek bize müthiş bi empati imkanı veriyor galiba:) şu insanların herşeye müdahale etme özelliği hepimizin derdi galiba, hayır fikir vermek tamam da, koca insanlarız bizim yerimize karar vermeye çalışmaları anlaşılmaz.

Aynen oyle :) resmen göbek adı olarak kaldı :) ee tarih konusunda ne konuştu doktor canım 15 is diye hatırlıyorum sanki ben
Doktorum artık herşeye hazırlıklı olmalıyız dedi bana, her kontrol bir heyecan bizim için artık:)

Naboocum bana da karnıma bakıp erkek bu,değil mi diyorlar ama ben asıl Kuranda "Anne karnındaki bebeğin durumunu ancak Allah bilir" ayetinden işkillenip ya bi sürpriz olmasın sonra, dedim. Geçen kontrolde doktora da sordum ya biz bebişe hep kızımız diyoruz ama bi sürpriz olmaz dimi artık dedim, o da ultrason lobunu cinsiyetine dayayıp bak kahve çekirdeği dedi, istediğin kadar pembeler alabilirsin dedi:) Ama ben yine de mavileri turkuazları da seviyorum, tek renk olacak değil ya pamuk kızlarımız.Bi dahaki kontrolde bak bakalım sen de görebilecek misin o kahve çekirdeğini?:)

Şifa olsun canım, inşallah iyi gelir. Hemoroide bile çok iyi geldi. Bilmiyordum bu özelliğini kakao yağının, rastgele sürdüm çok canım yanınca. Sonra araştırdım, basur memelerine çok faydalıdır yazıyordu.

İşte mide asidin az olduğundan B12 emilimin az olabilir. O nedenle de midende yanma falan olmuyordur belki. Dediğin gibi bebişe doğunca ve belirli aralıklarla yapılacak tiroid tahlilleri. O yüzden üzülüyorum, benim yüzümden kanını alacaklar :KK43: Bana doktorum tiroid vücudun orkestra şefidir demişti, çok haklı.
Ben bugün her şeyi unuttum canım ya. Nst sonucumu göstermedim. Kakaoyu almadım. Doktor losyon yazdı onu almadım. Yarın aile hekimime gidicem. Hallederim hepsini artık.

Kizlar bnm bu basima gelenler nolcak ya :)) Allah beterinden saklasn tabii de.. bgn agdaciya gttm hazir vakit varken, zaten acidi brz hamilelktendr dedim.. eve geldim tuvalete grnce farkettim tombul tombl olms malum yer.. sasrdim aynaya baktim sok oldum!! Alerji mi olmuuus su mu toplamiiis yanmis mi sicaktan kabarmis hicbsy anlamadm.. brz buz uyguladm yanmasi gecti ama hala sis sis.. agdaya gidecekler dikkat, gtmez olay dim offf

Kayınvalidem içeri giremedi. Çok kalabalıktı. Sen de mecburi sezeryan olacaksın eş önde olduğu için değil mi..
Evet canim bana da 9 gun oncesini verirse 30 eylull der gibi insallah yarin guzel haberle gelirim.dua edin sans dilegin lutfen kizlar

Son düzenleme:
Merhaba, ben internette baya araştırdım bu doğum pozisyonu olayını. Bazı önerilen hareketler var, incele istersen.

Sağol canım, ben de hastane için sordum zaten :) madame coco demiş kızlar önceki sayfalarda baktım beğendim, galiba gidip ondan alacağım

Ohh ohhh maşallah paşaya, kocaman olmuş. Artık zamanı yaklaşmış onun annesi :) bence artık Umut'a hiç bel bağlama. Bak vera nasıl ilgili, hiç tereddüt etme, umuttaki Dr büyük ihtimalle doğumda da aynı tavırda olacak, o yüzden hiç düşünme bile

Ne kadar iyiymiş bak ben de çoğu kez verecek yer bulamıyorum. Seninle irtibat halinde olalım o zaman
tmç cnm ben bır ara sana özelden atarm face adımı eklesırız

Tam olarak vardığım söylenemez. Yarın doktor saati söyleyecek ve ben buna hazır değilim henüz yükselene göre ayar yapamadım. Ama sanırım yükseleni terazi olsun istiyorum ne biliyim akrep burçları cok ateşli oluyor :) kızım biraz daha uysal olsun güzel olsun bakımlı olsun istiyorum kesinlikle cok etkili yükselen burçlar kişiliğin oluşumunda hatta ayın durumu bile cok etkili mesela ilay dolunayda doğuyor napcaz bilmiyorum mesela benim yükselenim balık bu yüzden bazen cok kırılgan bir ruh haline bürünebiliyorum duygusallığım da çabası Kamuran doğru söylüyor simla kesinlikle saatini de belirlemelisin
Canım sonuçta benim fikrim tamamen etrafımdaki tanıdığım insanlarla orantılı oluyor. En yakın arkadaşlarımdan biri kız akrep.. Akreptense teraziyi kat kat tercih edebilirim ama bu benim kendi düşüncem yorumum.
Akrep bayanları genelde tehlikeli olabiliyor. Hataya meyilli ve yaptıkları hatalar içinde "evet hata biliyorum ama ben buyum" diyebiliyorlar. Dürüstlük ok de ben pek hoşlanmıyorum bu burçtan. Severim arkadaşlarımı da bazen cidden tahammul edemiyorum :)İyice oku bence cidden etkili bir durum:)

Canım burçlardan hiç anlamam. Yükselen alçalandan ziyade mümkünse öğleden önce sezeryan olsun istiyorum ki bi an önce bitsin:/ korkum var:/
:) Hepimizde benzer korkular var. Tarih yaklaştıkça korkuyorum yalan yok:( Senin günün belli daha rahat ol.. Düşünsene normal olduğunu ne zaman nasıl geleceği belli değil...Eşim yanımda olacak mı kendi Dr um orda olacak mı? Herşey öyle muammma ki...Ben macerayı severim. Sanırım güzel bir hikaye bizi bekliyor ;) Umarım herşey yolunda gider canım ...

Back
X