• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
kızlar ya ben gecen ay ıdrarda kan tahlılıde verdım.temmuzun 17sınde vermstm kı o zaman demir ilacıda kullanmadgm halde herseyım normal çıkmıştı.sonra maltofer gol demır ılacına başlattı doktor.ıste hatrlarsınız sonra doktorumu degıstım.bugun gene kan ve ıdrar tahlılı yaptı ama bu seferde demır ılacı kullandgm halde kan degerlerım çok düşük çıktı,resmen bayağı kansızlık çıktı dedı.bunu duzeltmemız lazım yukseltmlyz ben senı böyle dogurtamam dedı.ben senı böyle doğurtamam cümlesıbe kafam çok bozuldu.bu ne demek demırım düşük olursa doğum olmyormu.e sezaryen veya normal olmıcaksa bn nasıl dogurcam.ne demek kı bu smdı
Canım aslında engel olmaması gerekiyor yani evet normal doğumda cok daha fazla kaybediyorsun kan ama ben ne kadara doktora sorduysam engel mi diye hayır ama zamanı gelince bakarız demişti. Belki hatırlıyorsundur bende cok fazla kansızım. Bundan 1 ay once 8.2 ydi kan değerlerim Demir depolarım falanda sınırın altındaydı okadar serum falan kullanmama rağmen suanda da 9.2 kan değerim bide ilaç kullanıyorum ama yükselmiyor muhtemelen kan takılacak Pazartesi günü bana ama doktorum sezeryan için hiç bir zaman kansızlığım sorun etmedi.

kızlar merhaba,
biz geldik..
kilomuz: 2340
boy:fl:66,9 yani bu da 46,8 oluyor di mi:)

dr umuz bize iyi dedi. ekimin ilk haftası sezeryan dedi. dedim eylül sonu vs umuyordum. bekliyordum.. yok dedi. normal gelişim süresi bunu gösteriyor dedi. biraz üzüldüm çok korkularım var önce düşük yaptığım için.. ama inşallah sağlıcakla kucağımı alırım. beklemek benim için sorun değil.yeter ki o iyi olsun.

ikinci bir durum da sezeryandan önce suni sancı vereceklerini söylediler.yani dedim önce acıyı çek sonra yine çek diyorsun dedim. yok dedi. kanamayla ilgili alıştırmak lazım dedi.. yoksa kanamayı durduramayız dedi.

hani geriden gelme durumu vardı benim. ultrasyon için yattığım da ilk onu sordum. yakalamış mı gününü diye.
o da iyi falan yaptı.. çıktısını aldığında bpd ac 33+5, fl 34+3 gösteriyor.benim 34+5 ... yani bir hafta geriden gelmesinin ilgisi var mı acaba.. sormadım soramadım..
eşim yiyeceği içeceği ile ilgili bir öneriniz var mı diye sorduğunda. yok dedi. o kadar da ciddi olsa söylerdi herhalde.. gelşime geriliği var iyi beslen diye..

sancılarım için normal dedi.. akıntı ve yorgunluğu sordum. yani iki adım atınca yürüyeyemidiğimi.olur dedi.. sadece dinlen o zaman dedi. hamilleiğin son ayı en zor dönemi aslında dedi..

hı birde ben bugün kabusla uyanmıştım. resmen evi inlettim. etkisindeydim ağladım.
anlatmayım üzmeyim sizi de..
neyse kv de dr a sordu. kabusla uyandı normal mi dedi. endişelenmeler korkulor oluyor d bu dönemde dedi.
Maşallah subannalah cok güzel anerlerse gelmişsin canım hadi hadi az kalmış sana da :) nerdeyse 1 ay diyelim hatta belki 25 gğnde olabilir azaltalım ki güzel gözüksün dimi annes. :) insan özlüyor içerdeki biran once dışarı çıksın istiyor ama inan son günler de de çıkmasın ya kalsın diyor ben suanda o moddayım kalsın çıkmasını dışarı ;)

Maşallah bebeğine..Bir hafta geride gelmesinin sebebi geç döllenmemi acaba bende de var hep bir hafta geriden geliyor o yüzden..Birde sezeryan olacaksa neden suni sancı verecekler gerçekten ilk defa duydum sen başka doktorada sor istersen çok saçma iki defa acı çekmek:KK43:
teşekkür ederim. bilmiyorum canım olabilir de.. benim sat 2 ocak ama ilişki 15 ocaktı.. antibiyotik kulladığım için de ilerde gitme durumu olmadı. geriledi.. hayırlısı olsun artık..

daha önce burda duymuştım ben de şaşırmıştım. dr uma güveniyorum tanıdık . o yüzden samimi bir şekilde sordum. iki defa mı acı çektirmek mi istiyorsunuz tarzında.. alıştırmak için yoksa kanamayı durdurmak için deyince ikna oldum. gibi..

canım bir şey daha var.. sezeryan da olsa alttan muayene yapacağız dedi. sanırım sancılar konuluşurken . ama şimdi bakmayım biraz daha büyüsün yerinden oynatmayalım dedi. tam anlamadım eşime bir soruyum .. ne demişti..

[QUOTE="naboo, post: 36740980, member: 193909"

Cumartesiden beri annem buradaydı, alışverişi, yemeği vs derken zaman geçti ama akşam gidiyor sonra naparımmben de bilmiyorum:KK43:

Benim doktorum +\-3 hafta problem değildir, normal sınırdır demişti, hiç endişe etme:)

[/QUOTE]

canım iyi ki annelerimiz var allah başımızdan eksik etmesin.

inşallah canım öyledir. belki de bu yüzden birşey demedi..

Kizlar bnm bu basima gelenler nolcak ya :)) Allah beterinden saklasn tabii de.. bgn agdaciya gttm hazir vakit varken, zaten acidi brz hamilelktendr dedim.. eve geldim tuvalete grnce farkettim tombul tombl olms malum yer.. sasrdim aynaya baktim sok oldum!! Alerji mi olmuuus su mu toplamiiis yanmis mi sicaktan kabarmis hicbsy anlamadm.. brz buz uyguladm yanmasi gecti ama hala sis sis.. agdaya gidecekler dikkat, gtmez olay dim offf

Geçmiş olsun canım ya, iyi ki yazdın bunu. Ben de tereddütteydim ama şimdi ağdacıya gitmemeye karar verdim. Makinenin traş kısmıyla alabildiğim kadarıyla alırım. Hiç riske atmayayım şu son günlerde.

Günaydınlar herkese biz geldik sonunda. 3.100 gram olmuş tosunum doktorda diyor stres bitti bak ne kadar kilo almış bu hafta :) gercekten de oyle 300-400 gram arası almış. Ama suyumuz sınıra gelmiş doktor bu hafta bol bol istirat eteceksin kalkmayacaksın dedi napıyım dayancam artık aman pazartesiden once gelmesin kuzum. Dayanır mı bu suyu Pazartesi'ye kadar dedim dayanır ama sonrasını bilemem dedi yani iyiki haftaya alıyoruz kuzumu. Onun dısında 7-7.30 da hastanede olacağım 9 gibi kızım dünyaya gelecek. Spinal sezeryan olacağım. Fıtığım için problem olmayacağını söyledi anestezi doktorum, asıl problem panik atağımdaymış. Eğer ameliyatta cok panik olursam uyutulacağım. Bizden bu kadar anneler artık gercekten doğuma gidiyorum sadece 5 günüm kaldı :)

Maşallah sizeeee :nazar::nazar::nazar::nazar: Damlacığım sana demiştik ama sen ister istemez stres yapmıştın. Bak çok şükür herşey yolunda, fıstığımız da kocaman olmuş. Allah sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza. Bahtları güzel, ömürleri uzun olsun inşallah. :nazar:
Hamilelik zaten yeterince hassas ediyor insanı ama o ben hamileyim diye hiç özel bir çaba içine girmedi. Hani ilgi göstereyim,üzerine gitmeyeyim hamile diye düşünmedi hiç. Yarın öbür gün ne olur bilmiyorum ama bu hamileliğimde yaşadıklarımı asla unutmayacağım. En mutlu olmam gereken günlerim ağlayarak geçti.

Canım benim çocukluk arkadaşım da baba olmaya hazır değildi. Hatta eşine çok çektirdi hamileliğinde. Bebeği aldırması için baskı bile yaptı. Ama oğlunu kucağına aldığında öyle bir ağladı ki ve şimdi muhtelem bir baba ve iyi bir eş.

Günaydınlar canım bizde uzun zamandan beri ilk defa eşimle uyuyakalmışız son zamanları gercekten cok zor geçiyor hamileliğin

aynen canım ya :/ akşam yatmak istemiyorum erkenden, direniyorum bu sefer sabah kalkmak zor oluyor :S Allah'tan azıcık hafifledim gibi hissediyorum, bikaç hafta önce çok fenaydım, ağrım sancım çok oluyodu yatıp kalkarken zorlanıyordum ama şimdi daha iyi hissediyorum kendimi.. karnım da azıcık indi belki onun da etkisi vardır

Herkeslere günaydın geçmişi okumaya çalıştım ama umarım birşeyler kacırmamısımdır. Kaldı mı bize 4 gün :) anam bitmesin bu hamilelik :( sanırım üzülmeye başladım son günlerini artık dolu dolu yasamak yemek içmek istiyorum sanırım son günlerde 2 kg alabilirim deli gibi yemek yiyorum tadını çıkartıyorum herseyin kıymetini bilin valla bide cok tırsıyorum ben bu sezeryandan bugun iyice araştırma yapcam bakalım nedir ne değildir be zaman ayağa kalkıp yürüyüşlerime sorunsuzca devam edebileceğim merak ediyorum

Herkeslere günaydın geçmişi okumaya çalıştım ama umarım birşeyler kacırmamısımdır. Kaldı mı bize 4 gün :) anam bitmesin bu hamilelik :KK43: sanırım üzülmeye başladım son günlerini artık dolu dolu yasamak yemek içmek istiyorum sanırım son günlerde 2 kg alabilirim deli gibi yemek yiyorum tadını çıkartıyorum herseyin kıymetini bilin valla bide cok tırsıyorum ben bu sezeryandan bugun iyice araştırma yapcam bakalım nedir ne değildir be zaman ayağa kalkıp yürüyüşlerime sorunsuzca devam edebileceğim merak ediyorum

bana da aynı şey oldu biliyo musun? yaklaştıkça ay kalsın içimde demeye başladım :) canım bence her yerden okuma, herkesin bünyesi farklı. Anında ayaklanan da var, bikaç gün ağrı çeken de var.

Herkeslere günaydın geçmişi okumaya çalıştım ama umarım birşeyler kacırmamısımdır. Kaldı mı bize 4 gün :) anam bitmesin bu hamilelik :KK43: sanırım üzülmeye başladım son günlerini artık dolu dolu yasamak yemek içmek istiyorum sanırım son günlerde 2 kg alabilirim deli gibi yemek yiyorum tadını çıkartıyorum herseyin kıymetini bilin valla bide cok tırsıyorum ben bu sezeryandan bugun iyice araştırma yapcam bakalım nedir ne değildir be zaman ayağa kalkıp yürüyüşlerime sorunsuzca devam edebileceğim merak ediyorum

oo 4 gün hee Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah kolaylıkla olur ve kısa zamanda ayağa kalkıp ihtiyaçlarını yürüyüşlerini yapabilirsin canım dualarımız seninle olacak tam saatin belli mi? bende muayenede olacağım ptesi

teşekkür ederim. bilmiyorum canım olabilir de.. benim sat 2 ocak ama ilişki 15 ocaktı.. antibiyotik kulladığım için de ilerde gitme durumu olmadı. geriledi.. hayırlısı olsun artık..

daha önce burda duymuştım ben de şaşırmıştım. dr uma güveniyorum tanıdık . o yüzden samimi bir şekilde sordum. iki defa mı acı çektirmek mi istiyorsunuz tarzında.. alıştırmak için yoksa kanamayı durdurmak için deyince ikna oldum. gibi..

canım bir şey daha var.. sezeryan da olsa alttan muayene yapacağız dedi. sanırım sancılar konuluşurken . ama şimdi bakmayım biraz daha büyüsün yerinden oynatmayalım dedi. tam anlamadım eşime bir soruyum .. ne demişti..

[QUOTE="naboo, post: 36740980, member: 193909"

Cumartesiden beri annem buradaydı, alışverişi, yemeği vs derken zaman geçti ama akşam gidiyor sonra naparımmben de bilmiyorum:KK43:

Benim doktorum +\-3 hafta problem değildir, normal sınırdır demişti, hiç endişe etme:)

canım iyi ki annelerimiz var allah başımızdan eksik etmesin.

inşallah canım öyledir. belki de bu yüzden birşey demedi..[/QUOTE]

Âmin canım torunlarıyla ve bizlerle uzun ve sağlıklı ömürler nasip etsin Rabbim.

Mecbur kalınca sezeryan olmak zorundayız. Keyfin kaçmasın, ben 1 ayı aşkındır neden diye soruyorum kendime. Ama artık kesin kararımı verdim sezeryan için. Ben oğlumu da kendimi de riske atamam.
Kesinlikle çok çok doğru düşünüyorsun. Benim etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu sezeryan doğum yaptı ve hepsi çok çok memnun. Hem şöyle bir şey de var; topu topu 10 cm kadar kesi yapıyorlar yani aslında oldukça küçük bir kesi. Doktoruna güveniyorsan hiç endişe etme bence.

bana da aynı şey oldu biliyo musun? yaklaştıkça ay kalsın içimde demeye başladım :) canım bence her yerden okuma, herkesin bünyesi farklı. Anında ayaklanan da var, bikaç gün ağrı çeken de var.
Haklısın aslında ama cok merak etmeye başladım basıma neler gelecek bilmiyorum :( dikişlerin acısından cok korkmaya başladım benki aman nolcak diyen kız simdi korkmaya başladım işte.1 hafta sonra ayağa kalkıp en azından yarım saat yürüyebilmek istiyorum. Depresyona girerim ben evde otur otur otur. En güzeli canım içimizde kalsınlar çıktıkları anda o karıscak bu karıscak delircem ben hemde hamilelilik cok güzel bir duygu son haftaları saymazsak tabi

oo 4 gün hee Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah kolaylıkla olur ve kısa zamanda ayağa kalkıp ihtiyaçlarını yürüyüşlerini yapabilirsin canım dualarımız seninle olacak tam saatin belli mi? bende muayenede olacağım ptesi
Ne güzel sende güzel güzel haberlerle gelirsin inşallah. Evet canım 7-7.30 gibi yatışım yapılacak tahlil falan alcaklarmış 9-10 gibi ameliyatta olcam

Kızlar sürekli soluma yatıyorum hatta gündüz uzanırken bile sola uzanıyorum ama birkac gündür sol bacagımda popoya doğru kemik batarcasına bir ağrı var şu an oturamıyorum bile :KK43: neden kaynaklanıyor olabilir? Cuma nst ye giricem dr'uma da danışıcam :'(
Bana da doktorum yan yat dedi ama mutlaka soluna yat demedi. O yüzden sağ sol yatıyorum ben. Bence sende arada sağına dön. Belki sol tarafına çok yüklendin ve kas ağrısı oldu. Birde yeterli kalsiyum almıyor olabilirsin. Kalsiyum alımını artır eğer yeteri kadar almıyorsan.Ben günlük yediğim yoğurt, peynir dışında mutlaka yarım litrede süt içiyorum.

Geçmiş olsun canım ya, iyi ki yazdın bunu. Ben de tereddütteydim ama şimdi ağdacıya gitmemeye karar verdim. Makinenin traş kısmıyla alabildiğim kadarıyla alırım. Hiç riske atmayayım şu son günlerde.

Maşallah sizeeee :nazar::nazar::nazar::nazar: Damlacığım sana demiştik ama sen ister istemez stres yapmıştın. Bak çok şükür herşey yolunda, fıstığımız da kocaman olmuş. Allah sağlıkla hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza. Bahtları güzel, ömürleri uzun olsun inşallah. :nazar:

Canım benim çocukluk arkadaşım da baba olmaya hazır değildi. Hatta eşine çok çektirdi hamileliğinde. Bebeği aldırması için baskı bile yaptı. Ama oğlunu kucağına aldığında öyle bir ağladı ki ve şimdi muhtelem bir baba ve iyi bir eş.
Amin canım benim amin. Evet baya baya büyüdü artık ciddi bir kilo artışı olmuş maşallah boyu da cok uzun 50,5 cm :) 51 cm doğacak sanırım :)

Haklısın aslında ama cok merak etmeye başladım basıma neler gelecek bilmiyorum :KK43: dikişlerin acısından cok korkmaya başladım benki aman nolcak diyen kız simdi korkmaya başladım işte.1 hafta sonra ayağa kalkıp en azından yarım saat yürüyebilmek istiyorum. Depresyona girerim ben evde otur otur otur. En güzeli canım içimizde kalsınlar çıktıkları anda o karıscak bu karıscak delircem ben hemde hamilelilik cok güzel bir duygu son haftaları saymazsak tabi

canım zaten ilk gün ağrı kesici veriyorlarmış çok hissetmiyormuşsun. 1 hafta çok uzun bir süre bence rahatlıkla yürürsün canım. İkinci gün ayaktasın bak gör ;) hiç korkma azıcık kesicekler annesiii :)

Back
X