• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Daha hiç hazırlık yapmadın mı? Bende doğum çantamı falan hazırlamadım daha.Evi temizledim salon kaldı. Birde herşeyi kendim yapıyorum. Annem gelince de bi el atar son dk artık. Ama ben mümkün olduğunca evi kirletmemeye de özen gösteriyorum şimdilik. Bebek şekeri vs onları da ayarlamadım ben. Gerçi abartı hiçbir şey de yapmıyorum. Olduğu kadar. Kıyafet olayını da sadece ihtiyacı kadar aldım şimdilik.
Aynı şekilde hazırlanıyoruz Lakitocum:) Ben de ihtiyacı kadar aldım şimdilik, hem çok az giyecekler dedikleri için hemde kıyafet çok gelir dedikleri için aldıklarım elimde patlamasın diyorum ama bi yandan da gözüme yakındaki mağazaları kestriyorum, lazım olursa eşimle çıkıp alırız diye. Bebek şekerlerini de internetten bakıyorum ama doğumdan sonra sipariş veririm onları da, ilk günden toplanmaz herhalde insanlar başımıza:)

Gunaydin ben dogurmak istiyorum artıkk
Ben de ben de:)

Canım sanırım haftaya başka bir doktora giderim, 3 hafta çok uzun,sonraki hafta da kendi doktoruma,Nst'ye bağlayacakmış.Bakalım nasıl birşey :)

Benim ufak tefek şeylerin dışında alınacak birşeyim kalmadı canım.Ama hepsi çok dağınık şekilde torbalar içerisinde duruyor.İzne ayrılınca toparlarım artık diyorum.Daha hiçbir hazırlık yapmadım, çok da gözümde büyüyor...Bi de hep erkenmiş gibi geliyor,sanki şimdi yıkayıp kaldırsam,tozlanır gibi geliyor hep.Bu gidişle yetiştiremeyeceğim galiba :)

Süpersin valla, herşeyi halletmişsin,bekledin bekledin ve bir anda atak yaptın :)
Coolcum benim de gözümde çok büyüyordu ve bende hepsini kendim hallettim ama sana küçük bi tüyo vereyim, hepsini ambalajından çıkarınca renkli ve beyaz diye ayırıp makinede 15 dklik kısa programda 30 derecede sabun tozuyla yıkadım, kıyafetleri, battaniyeli falan iki yıkama oldu zaten, uyku setini de aynı şekilde yıkayıp kuruttuktan sonra ütüleyip bir hurca katlayıp koydum,tozlanmaz bu şekilde. Ütü korkutuyor insanı ama hepsi minyatür kıyafet olduğu için bir ütü darbesiyle halloluyorlar merak etme canım:)

Aaa o zaman bende üye olayım

Bende ağrısından çekiniyorum , sezeryanda yine iyi günü biliyorsun :)
Baya yürüyorsun , sürekli takip ediyorum buna rağmen doğum sancın olmuyor . Tam zamanların halbuki
Doktorum normal doğumlar 37 - 38 haftalarda olur dedi , o bakımdan haftaya başlıyorum beklemeye . Ama sende
neden olmadı ya...

İlişkiye girmeye kızımdan çekiniyoruz biz :) Ben ağdadan korkuyorum canım yanar diye . Önümüzdeki hafta sonu giderim . Faceye bekleyin bende geliyoruuummm , hatta bana davet gönderin :)

Canım benim doktorum 42 haftayı hayatta bekletmez .En geç 40 . hafta o zamana kadar geldi geldi , gelmezse Arife günü yani 40. haftada alırım dedi . Faceye üye olmam için davet göndermeniz gerekiyor galiba ben facede biraz acemiyim de ...

Doğrudur canım ama Bülent Bey acele ediyor galiba normal doğumlar 37-38 de olur dedi . 3 Ekim son gün dedi .
İnşallah canım ya Kızım kendiliğinden gelsin o kadar çok istiyorum ki , aslında acıya da dayanıklı değilim dir artık neyime güveniyorsam . Ağdaya haftaya cumartesi gideyim diyorum ben 37 bitiyor . Kontrolün haftaya cumartesi değil mi senin ? Ben randevumu aldım canım , 17 eylül çarşamba ...

Faceye geliyorum canım sana adımı - sanımı özelden yazayim :KK55:Tabi kızlar bana davet gönderirler ise gerek kalmaz . Doktora gitmişsin maşallah kızına güzel haberlerle döndün . Nefes egzersizlerini ben bilmiyordum Yeşime yazınca gördüm teşekkürler .

Yürüyüşü yapalım canım , özellikle hamilelikte çok iyi doğumu kolaylaştırıyor . Bu hafta yaptırayım da benim hamileliğimden beri azaldı baya , ama bakayım yinede :D teşekkürler ...
Bizim kızlar ters fikirli Gül:) benimki de her gün daha çok aşağı iniyor sanki garibim ya, o normal doğuma hazırlanıyor biz sezaryan planları yapıyoruz, ama seninki de vakti gelince normal yolla gelir inşallah canım:) sıkboğaz etmeyin kızcağızı şimdiden:)

benim en samimi dostumun burcu koç:) ben boğa burcuyum canım yükselenim de aslan. ikisi de dediğim dedik, kararlarından vazgeçmeyen, öncü burçlar:) benimle anlaşmak biraz zor ama anlaşan da bırakmaz yakamı kolay kolay:)) ya ben aslında öyle çok duygusal birisi değildim. tamam vicdanlı birisiyim ama duygusallık hamilelikte had safhaya cıktı:)

Aboo, o nasıl bi kombinasyon olmuş o öyle?:)geçen eşine esip gürlemelerin ondanmış kuzum,tabi sonra yine şeker gibi yumuşaman da:) benim erkek kardeşim boğadır, sinirleri zıpladı mı kaçıyoruz ondan artık alıştık ama normal halinde de inanaılmaz yufka yürekli, pamuk gibidir ablacım:)

slm canlarım ben geldim sizlerin heyecanı başlamıştır artık neler oldu bitti bilmiyorum inş vakitsiz doğumlar olmamıştır biri beni bilgilendirirse sevinirim
Merhaba Gvn, genel olarak herkes iyi çok şükür ama son haftalar da zor geçiyormuş, sen daha iyi bilirsin tabi. Sen nasılsın, geçmiş olsun oğluşun rahatsızlanmış, iyi mi şimdi?

Yazdıkların bana da aynısını düşündürmüştü biliyorsun...Şimdi tastiklendi..Bu ne büyük saçmalık kişinin tercihine saygı yok resmen para için adam kesiyorlar...
Öyle gıcığım ki bu duruma belki de bu yüzden sezeryanı hiç istemiyorum..Risk var sezeryan falan ağzı yaparlarsa bu son günlerde bana da 10 tane Dr a görünür öyle karar veririm. Etrafım hastane dolu zaten çok da zor olmaz...Hiç kafan karışmasın imkanın varsa başka Dr a görün derim..Bu ciddi bir mesele sonuçta..
Ben de sırf bu sebepten alternatif, normal doğum yanlısı doktor listesi belirledim. Hatta eşime de "doktorum ola ki risk misket lafı edip sezaryene yönlendirmek ister düşünelim deyip çıkar beni, farklı doktor görüşlerine başvuralım" dedim. Sonuçta ben anne olarak panik yapabilirim ama en azından eşim sakinleştirir diye düşünüyorum

Aynı şekilde hazırlanıyoruz Lakitocum:) Ben de ihtiyacı kadar aldım şimdilik, hem çok az giyecekler dedikleri için hemde kıyafet çok gelir dedikleri için aldıklarım elimde patlamasın diyorum ama bi yandan da gözüme yakındaki mağazaları kestriyorum, lazım olursa eşimle çıkıp alırız diye. Bebek şekerlerini de internetten bakıyorum ama doğumdan sonra sipariş veririm onları da, ilk günden toplanmaz herhalde insanlar başımıza:)

Ben de ben de:)

Coolcum benim de gözümde çok büyüyordu ve bende hepsini kendim hallettim ama sana küçük bi tüyo vereyim, hepsini ambalajından çıkarınca renkli ve beyaz diye ayırıp makinede 15 dklik kısa programda 30 derecede sabun tozuyla yıkadım, kıyafetleri, battaniyeli falan iki yıkama oldu zaten, uyku setini de aynı şekilde yıkayıp kuruttuktan sonra ütüleyip bir hurca katlayıp koydum,tozlanmaz bu şekilde. Ütü korkutuyor insanı ama hepsi minyatür kıyafet olduğu için bir ütü darbesiyle halloluyorlar merak etme canım:)

Bizim kızlar ters fikirli Gül:) benimki de her gün daha çok aşağı iniyor sanki garibim ya, o normal doğuma hazırlanıyor biz sezaryan planları yapıyoruz, ama seninki de vakti gelince normal yolla gelir inşallah canım:) sıkboğaz etmeyin kızcağızı şimdiden:)

Aboo, o nasıl bi kombinasyon olmuş o öyle?:)geçen eşine esip gürlemelerin ondanmış kuzum,tabi sonra yine şeker gibi yumuşaman da:) benim erkek kardeşim boğadır, sinirleri zıpladı mı kaçıyoruz ondan artık alıştık ama normal halinde de inanaılmaz yufka yürekli, pamuk gibidir ablacım:)

aynen kardeşin gibiyim:) sert duruyorum ama sinirli değilsem pamuk gibiyim, iş beni sinirlendirmesinler:) eşim eskiden sinirlendiğimde panik olurdu şimdi gülüyor:) ya cidden kızınca çok abartıyorum sanırım, inşallah bu bebiş de beni büyütür ben onu büyütürken:)) 31 yaşındayım ama bazen 5-6 yaşında gibi hareket ediyorum:) nerelisin sen? ne iş yapıyorsun canım?

kızlar birşey soracağım.şampuanlara bakıyorum da..
chicco malum bir marka.
onun şampuanını alan yoktu sanırım. baktım fiyatı uygun.ama içinde birşey mi var yoksa.
sebamed mi alsam ne önerirsiniz siz ne aldınız.

uff çok yoğun birgündü çok şükür bitti, akşamda bebeğin bebişini temizledim, çekmeceleri sildim, yarında inşalla çekmeceleri yerleştiricem,

aynen kardeşin gibiyim:) sert duruyorum ama sinirli değilsem pamuk gibiyim, iş beni sinirlendirmesinler:) eşim eskiden sinirlendiğimde panik olurdu şimdi gülüyor:) ya cidden kızınca çok abartıyorum sanırım, inşallah bu bebiş de beni büyütür ben onu büyütürken:)) 31 yaşındayım ama bazen 5-6 yaşında gibi hareket ediyorum:) nerelisin sen? ne iş yapıyorsun canım?
Alışana kadar biz de çektik kardeşimden ama çözdükten sonra biz ona kıyamıyoruz şimdi:) valla bu biraz yapı meselesi canım ümidini kırmak istemem ama bence senin kızçe de senden çeker biraz :)ama çözene kadar tabi, sonra da o da kıyamaz sana:)
Ben Diyarbakırlıyım canım, ailemi bırakıp İstanbula geldim evlenince ki biz kardeşlerimle etle tırnak gibiydik o yüzden gurbetlik çekiyorum. Bu arada öğretmenim.

Yaa,ne güzel bir çekiştirmeyniş o öyle?:) Ben yengeç burcuyum canım, yükselenim de Koç. İkisini de yansıtıyorum bence çünkü bbi yandan yengeç gibi, duygusal, sulugöz ve şefkat yumağı bi yandan da koçlar gibi herkese gölge etme başka ihsan istemem modunda oluyorum. Senin burcun ne?:)

Ben de yengeç burcuyum ben deeee :KK9: Benim yükselenim oğlak ama kocam koç :)

benim en samimi dostumun burcu koç:) ben boğa burcuyum canım yükselenim de aslan. ikisi de dediğim dedik, kararlarından vazgeçmeyen, öncü burçlar:) benimle anlaşmak biraz zor ama anlaşan da bırakmaz yakamı kolay kolay:)) ya ben aslında öyle çok duygusal birisi değildim. tamam vicdanlı birisiyim ama duygusallık hamilelikte had safhaya cıktı:)

Şimdi anlaşıldı :-)

Kızlar grup olarak son ayımıza girdiğimiz şu gün ve haftalarda hazırlıkları hızlandırmışken biraz da manevi takviye yapalım bünyemize diye bakarken şöyle bi yazı buldum. Artık dualarımızı da arttırsak iyi olacak, malum doğum anı, doktorun o anki mahareti gibi her türlü faktörden etkilenebiliriz, Allah hepimizle beraber olsun inşalalh.

nsana şuur veriyor dua. Herşeye gücü yeten yüce Varlık hakkında bir şuur..

Hem O'nunla aranda duygusal bir yakınlık sağlıyor dua.

Kendi küçüklüğünü, muhtaçlığını hissediyorsun.

Sonra bu dünyaya geliş amacımız olan ibadet etmek ve sığınmak hallerini çok içtenlikle yaşamış oluyoruz dua ederken.

Ve acıları, sıkıntıları karşılarken bize büyük bir kuvvet oluyor.

Doğum sancısı, hastalık ağrısı, maddi manevi her nevi sıkıntıda "Bunun bütün yükünü sen kaldıramazsın, yük senin üzerine yüklenmiş zannetme. Bundan kurtulmak için güçlü bir merciden medet iste, kaldıramayacağın yüklerin altında ezilme" diyor dua.

..............................................................................................

Fazla uzatmadan okunabilecek dualara geçeyim:

- Hamilelik süresince, doğum yaklaştığında ve özellikle doğum sancısı çekerken"İnşikak Suresi" okumak (Özellikle bebeğin kafa gelişiyle değil makattan geldiğinde dönmesi için çok okunabilir. Tabi doktor sezeryan için ikna edivermezse)

...............................................................................................

- Peygamberimiz (ASM) şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Anlamı:

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

..............................................................................................

- Sancı ve ıkınma esnasında "Sümmessebile yesserah" (Abese Suresi, 20) ayetini okumak

Anlamı:

Sonra yolu ona kolaylaştırdı.
....................................................................................................

- Ferahlamak için İnşirah suresi okumak

...................................................................................................

- Rabbie yessir duasını okumak.

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr.

Anlamı:

Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!

.......................................................................................................

Sadece bu dualar okunacak diye birşey elbette yok. İçten geldiği gibi dua etmeli. Aklımıza gelen başka Kuran ayetleriyle de dua edebiliriz:

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

Anlamı:

Âlî ve Azîm olan Allah'tan başka güç ve kuvvet verecek yoktur.

* * *

Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül Arşil Azim. (Tevbe, 129).

Anlamı:

Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.

* * *

Hasbünallahu ve ni'mel Vekil (Al-i İmran, 173)

Anlamı:

Allah bize yeter. O ne güzel vekîldir!"

Bu dualar arsından en çok "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" , "Rabbi yessir vela tuassir, Rabbi temmim bi'l hayr" birde ailem yetişemezse diye "Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül Arşil Azim" dualrını günde 100 defa okumaya çalışıcam ben. Sayısı mühim değil ama bi kapıyı ne adar çalarsan açılma ihtimali o kadar yüksek olur diye ısrarcı olmakta fayda var:)Siz de kolay gelen bir iki taneyi seçebilirsiniz kankalarım:)
Hatta Damla doğumdayken hep beraber (Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr./Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!) duasını okuyabiliriz:)

Son düzenleme:
Canım benim doktorum 42 haftayı hayatta bekletmez .En geç 40 . hafta o zamana kadar geldi geldi , gelmezse Arife günü yani 40. haftada alırım dedi . Faceye üye olmam için davet göndermeniz gerekiyor galiba ben facede biraz acemiyim de ..

Yürüyüşü yapalım canım , özellikle hamilelikte çok iyi doğumu kolaylaştırıyor . Bu hafta yaptırayım da benim hamileliğimden beri azaldı baya , ama bakayım yinede :D teşekkürler ...

Canım zaten ben de beklemem 42yi :/ ama doğumlar genelde 37. Hafta bittijten sonra 40a kadar oluyormuş bakalım nasıl olacak bizimki :)
Ben eklerim canım seni gruba :)

Ben de yengeç burcuyum ben deeee :KK9: Benim yükselenim oğlak ama kocam koç :)

Seninle de benziyoruz bence Snowcum:)ama bu durumda ben senin ve eşinin kombinasyonu oluyorum , benim de annem oğlak olduğuna göre dur bakiym, ikimiz arasındaki fark ne olabilir?:) Hımm,annem bana göre biraz daha realist hatta şüphecidir, birde daha analitik, yani olayın başını sonunu daha iyi görür. Öyle misin sen de?:)

Kızlar grup olarak son ayımıza girdiğimiz şu gün ve haftalarda hazırlıkları hızlandırmışken biraz da manevi takviye yapalım bünyemize diye bakarken şöyle bi yazı buldum. Artık dualarımızı da arttırsak iyi olacak, malum doğum anı, doktorun o anki mahareti gibi her türlü faktörden etkilenebiliriz, Allah hepimizle beraber olsun inşalalh.

nsana şuur veriyor dua. Herşeye gücü yeten yüce Varlık hakkında bir şuur..

Hem O'nunla aranda duygusal bir yakınlık sağlıyor dua.

Kendi küçüklüğünü, muhtaçlığını hissediyorsun.

Sonra bu dünyaya geliş amacımız olan ibadet etmek ve sığınmak hallerini çok içtenlikle yaşamış oluyoruz dua ederken.

Ve acıları, sıkıntıları karşılarken bize büyük bir kuvvet oluyor.

Doğum sancısı, hastalık ağrısı, maddi manevi her nevi sıkıntıda "Bunun bütün yükünü sen kaldıramazsın, yük senin üzerine yüklenmiş zannetme. Bundan kurtulmak için güçlü bir merciden medet iste, kaldıramayacağın yüklerin altında ezilme" diyor dua.

Fazla uzatmadan okunabilecek dualara geçeyim:

- Hamilelik süresince, doğum yaklaştığında ve özellikle doğum sancısı çekerken"İnşikak Suresi" okumak (Özellikle bebeğin kafa gelişiyle değil makattan geldiğinde dönmesi için çok okunabilir. Tabi doktor sezeryan için ikna edivermezse)

...............................................................................................

- Peygamberimiz (ASM) şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Anlamı:

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

- Sancı ve ıkınma esnasında "Sümmessebile yesserah" (Abese Suresi, 20) ayetini okumak

Anlamı:

Sonra yolu ona kolaylaştırdı.
....................................................................................................

- Ferahlamak için İnşirah suresi okumak

...................................................................................................

- Rabbie yessir duasını okumak.

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr.

Anlamı:

Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!

.......................................................................................................

Sadece bu dualar okunacak diye birşey elbette yok. İçten geldiği gibi dua etmeli. Aklımıza gelen başka Kuran ayetleriyle de dua edebiliriz:

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm.

Anlamı:

Âlî ve Azîm olan Allah'tan başka güç ve kuvvet verecek yoktur.

* * *

Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül Arşil Azim. (Tevbe, 129).

Anlamı:

Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.

* * *

Hasbünallahu ve ni'mel Vekil (Al-i İmran, 173)

Anlamı:

Allah bize yeter. O ne güzel vekîldir!"

Bu dualar arsından en çok "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" , "Rabbi yessir vela tuassir, Rabbi temmim bi'l hayr" birde ailem yetişemezse diye "Hasbiyallahu La İlahe İlla Hüve Aleyhi Tevekkeltü ve Hüve Rabbül Arşil Azim" dualrını günde 100 defa okumaya çalışıcam ben. Sayısı mühim değil ama bi kapıyı ne adar çalarsan açılma ihtimali o kadar yüksek olur diye ısrarcı olmakta fayda var:)Siz de kolay gelen bir iki taneyi seçebilirsiniz kankalarım:)
Hatta Damla doğumdayken hep beraber (Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr./Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla tamamla!) duasını okuyabiliriz:)

sağolasın, ben birde yapılası gereken sünnetleri öğrenicem inşallah, kurban kesme, saçını kestirip altın alma vb şeyler, hafta sonu fırsat bulursam bakıcan inşallah

slm canlarım ben geldim sizlerin heyecanı başlamıştır artık neler oldu bitti bilmiyorum inş vakitsiz doğumlar olmamıştır biri beni bilgilendirirse sevinirim
Hoşgeldin canım :) çok şükür her şey yolunda:) damla pazartesi doğum yapacak:) ben 24ünde doğum yapıcam:) arada da normal doğumlar olabilir zamanla görücez:)

Seninle de benziyoruz bence Snowcum:)ama bu durumda ben senin ve eşinin kombinasyonu oluyorum , benim de annem oğlak olduğuna göre dur bakiym, ikimiz arasındaki fark ne olabilir?:) Hımm,annem bana göre biraz daha realist hatta şüphecidir, birde daha analitik, yani olayın başını sonunu daha iyi görür. Öyle misin sen de?:)

Hahaha çok tatlısın :) bence de benziyoruz aslında oğlak ve koçlar da benzer ikisi de mantıklıdır. Şüpheci hiç değilim, realist de olduğum söylenemez ama analitik düşündüğüm doğrudur ;)
Ay yazık bize nerdeyse zıt burçları yaşıyoruz bi yandan duygusal yengeç bi yandan mantıklı yükselenler :KK14:

Merhaba Gvn, genel olarak herkes iyi çok şükür ama son haftalar da zor geçiyormuş, sen daha iyi bilirsin tabi. Sen nasılsın, geçmiş olsun oğluşun rahatsızlanmış, iyi mi şimdi?
iyi çok şükür iyi olmanıza sevindim cnm brz zor oluyor evet ayaklar şişiyor uyku zorlaşıyor karın taş kesiyor oğlum iyi gibi brz şuanda

kızlar birşey soracağım.şampuanlara bakıyorum da..
chicco malum bir marka.
onun şampuanını alan yoktu sanırım. baktım fiyatı uygun.ama içinde birşey mi var yoksa.
sebamed mi alsam ne önerirsiniz siz ne aldınız.
cnm sana komilinin bebe şampuanını öneriyorum bence sebamed gibi pahalı markalara girme derim komiliden memnun kalacaksın kokusuda kalıcı hem

Back
X