2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
ben doğum iznimi yıllık iznimin ortasında aldım. sonra evi taşıyacaktık yine izin aldım.
bizim insan kaynakları söylerdi öyle bişey olsa diye düşünüyorum. devletteyim ben de. inşallah öyle değildir. çok üzülürüm :KK43:
bu haftada çalışıp cumadan doktora gidip pazartesi itibariyle iş görememezlik raporu alıcam. pazartesiden itibaren izinli olmak istiyorum.
peki sence pazartesi alacağım maaş, 4 aylık ücretli iznimin ilk maaşımı? yoksa ekim 15teki mi benim ücretli iznimin ilk maaşımı olacak?[/QUO

Ben devlette çalışmıyorum ama özelleştirilen bir kurumda çalışıyorum
İK'daki tecrübeli çalışanlara sordum, sadece kadın doğumdan rapor alamazsın, ama nezle olursan gidip KBB'den alabilirsin mesela demişti

Emin misin canım bu konuda? Ben şansımı deneyeceğim son hafta rapor alabilmek için. Çünkü mantıksız bir durum. Hamilelik dışında bir rahatsızlığım olmuşsa neden doğum izninden harcansın ki?

Canım malt içeceği eczanelerde vardır. Ama tablet kadar etkili değilmiş. Bira mayası hapı da vardır GNC yoksa Solgar marka falan mutlaka bulunur eczanelerde. Aklım sende hep, sağlıkla dönün.

Odada buzdolabı oluyor, buzdolabına koyarsın. Sağma makinesinin biberonu var. Süt saklama poşetleri var. Süt saklama kabları daha iyiymiş poşetlerden. Poşetler koku yapıyor diye yazıyor bazı bloglarda. Deneyip öğreneceğiz. Ama buzlukta 6 ay falan saklandığını söylüyorlar. Sütümüz bol olursa sağar, 6 aydan sonrası için kullanabiliriz.

Mantıksız bence de. Ben de 2 hafta rapor alıp doğum iznimin 2 haftasını sonraya atayım dedim ama olamayacağını söyledi idare. Geçen sene bizim okulda 5 kişi doğum yaptı hepsine sordum kabul edilmediğini söylediler. Sen bir idareye sor canım, bir de doktoruna danış. Bana da haber ver de bakalım bizimkiler mi sorun yapmış acaba?

kızlar ben birşey unuttum.
dr bana hastaneye yatışın sırasında variz çorabı da getir demişti. lazım olacak demişti. sizden birşey istendi mi..

Şükür canım yaramazlar arada korkutuyorlar böyle bizi:) adet sancısı gibi değildi benimki karnım kasılıyordu birde kasıklarıma baskı oldu vuruyordu sanki kasıklarıma doktoru aradım düzenli mi dedi değil dedim isterseniz gelin nst ye bağlayıp alttan muayene ediyoruz dedi..Alttan bakarız diyince dişçiye gidipte ağrısı geçenler gibi oldu ağrı geçti:))bende gitmedim tabii umarım vaktinden önce gelmez miniklerimiz:)

Evet mimikler bizi korkutuyor bazen çok şükür hareketlendik biz de:) Amin canım sağlıkla vaktinde gelsinler inş.
Ay o alttan bakma meselesi beni de çok geriyor ne yapıcaz hiç bilmiyorum. Çatı muayenesi olan var mı forumda acaba ???

Eşim okul müdürü arada göreve başlama yapıp rapor alabilirsin ben kabul ettim öğretmenlerimin raporlarını dedi. Yoksa ocak ayı açıkta kalıyor 2.Dönemi de düşünüyorum.İlk oğlum da kasım doğumlu bir yıl kendim baktım. Ayrım yapmak istemiyorum:-(

Canım o şöyle olmuyor mu? doğum iznin bitince göreve başlama yapıyorsun sonra sağlık raporu alıp gitmemeye devam ediyorsun. Tabi idarenin tavrı önemli bu konuda. benim de 19 aralıkta iznim bitiyor 10 gün rapor hakkım var bu yıldan, 5er 5er alırım yeni yıl girince de 40 gün rapor hakkı geliyor ya ilk dönemi öyle kapatırım diyorum inş. Yoksa nasıl bırakıp giderim 2 aylık kızımı. Sen gene eşine bir sor bakalım ben böyle biliyorum.

slm kızlar nasılsınız bayadır giremiyorum memleketeydim evime geeldim fakat tayinimiz çıktı ev toplama telaşı çıktı daha 3 ay önce ev taşıdık şimdi tekrar taşıyorum baya yorucu benim doğumada az kaldı çok heycanlıyım kızlarr damla doğuma gitmiş işallah sağlıkla alır kızını kucağına ee sizden nbrrr

Canım o şöyle olmuyor mu? doğum iznin bitince göreve başlama yapıyorsun sonra sağlık raporu alıp gitmemeye devam ediyorsun. Tabi idarenin tavrı önemli bu konuda. benim de 19 aralıkta iznim bitiyor 10 gün rapor hakkım var bu yıldan, 5er 5er alırım yeni yıl girince de 40 gün rapor hakkı geliyor ya ilk dönemi öyle kapatırım diyorum inş. Yoksa nasıl bırakıp giderim 2 aylık kızımı. Sen gene eşine bir sor bakalım ben böyle biliyorum.
Canım haftaya belli olur. Bakalım haftaya benim 35 bitiyor. İki haftayı idare etmeye çalışacağım. Buraya yazarım.

merhaba kızlar çok takip edemiyorum artık burayı. Evin önünde köpekler kocaladı beni bende koşabildiğim kadar koştum sağ kasığıma bi ağrı girdi kaç gündür ne oturabildim ne uyuyabildim sağıma soluma dönerken ağlayarak döndüm birde bebek aşağıya doğru dönmüş. Doktora gittim hamile olduğum için birşey yapılmaz böyle çekeceksin dedi. Bebeğin eşide kireçlenmiş yaşlanma diyorlar ya 9 gün sonra tekrar gidicem şimdi biraz daha iyiyim ama arada bıçak saplanır gibi bi ağrı giriyor. Dopum yaklaştığı içinde bu ağrılar olabilir dior doktor sizlerdede varmı. Bebeğim 2600 gram olmuş 35 haftalık. Sizce eş yaşlandı diye sezeryan mı yapar

Damlacığım dualarım seninle, yarın güzel haberlerini almak için gözüm burada olacak. Güzel kızını göz açıp kapayana kadar kucağına alacaksın inşallah. Epidural ve spinal sezeryan olan çok arkadaşım var hepsi de çok memnunlar, sen de hiç sıkıntı çekmeyeceksin ben eminim. O kadar heyecanlıyım ki geçen gece ben de seni gördüm rüyamda, doğuma gidiyordun.

Kamurancım son dönemde senin de doğum şekliyle ve plesentanın önde olmasıyla ilgili sıkıntılarını okudum. 2 arkadaşım senin yaşadıklarını yaşadı. Birinin doktoru en baştan dönmez kesin sezeryan olacaksın dedi, çok az normal doğum yaptıran anneleri genelde sezeryana teşvik eden bir doktor olduğunu sonradan öğrendik. Diğerinin doktoru ise son gün bile yer değiştirebilir, bebeğin ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi dedi ve arkadaşım sancıyla hastaneye gittiğinde plesenta yer değiştirmediği için sezeryana alındı. Sen de çok takılma doktorun gün vermiş inşallah Cihangiri sağlıkla kucağınıza alacaksınız.

Bu arada hepinizin doğum haberlerini - özellikle pıhtılı arkadaşlarımı - heyecanla bekliyorum, hazırlıklarınızı takip ediyorum. Biz kuzularımla 20 haftalık olduk. 27 Eylüldeki ayrıntılı ultrasonu iple çekiyorum. Doktorum 34. haftayı görelim sonra ne zaman isterse gelsin beyler dedi. Umarım çok erken doğum yapmam. Herkese sevgiler...

Canim benimm sendenn guzel haberler alinca o kadar mutlu oluyorum ki:) bebisleree cok ii bak hersey cok guzel olacak insallahh:)

Evet mimikler bizi korkutuyor bazen çok şükür hareketlendik biz de:) Amin canım sağlıkla vaktinde gelsinler inş.
Ay o alttan bakma meselesi beni de çok geriyor ne yapıcaz hiç bilmiyorum. Çatı muayenesi olan var mı forumda acaba ???
Bende korkarak gitmiştim 10 sn sürdü anlamadım bile acı falan yok kızlar

merhaba kızlar çok takip edemiyorum artık burayı. Evin önünde köpekler kocaladı beni bende koşabildiğim kadar koştum sağ kasığıma bi ağrı girdi kaç gündür ne oturabildim ne uyuyabildim sağıma soluma dönerken ağlayarak döndüm birde bebek aşağıya doğru dönmüş. Doktora gittim hamile olduğum için birşey yapılmaz böyle çekeceksin dedi. Bebeğin eşide kireçlenmiş yaşlanma diyorlar ya 9 gün sonra tekrar gidicem şimdi biraz daha iyiyim ama arada bıçak saplanır gibi bi ağrı giriyor. Dopum yaklaştığı içinde bu ağrılar olabilir dior doktor sizlerdede varmı. Bebeğim 2600 gram olmuş 35 haftalık. Sizce eş yaşlandı diye sezeryan mı yapar

selam canım, çok geçmiş olsun dikkat et kendine, bol bol dinlen. Plasenta yaşlanması Damla'da da vardı, şimdi doğuma girdi :) sezaryen yapıyorlar canım bu durumda bir de sıkı takip ediyorlar. Sen de ihmal etme sık sık git doktora. Maşallah güzel de büyümüş bebeğin. Proteine devam ;)

selam canım, çok geçmiş olsun dikkat et kendine, bol bol dinlen. Plasenta yaşlanması Damla'da da vardı, şimdi doğuma girdi :) sezaryen yapıyorlar canım bu durumda bir de sıkı takip ediyorlar. Sen de ihmal etme sık sık git doktora. Maşallah güzel de büyümüş bebeğin. Proteine devam :KK66:
:)) tşk ederim canım. İnş. normal olur. Ama risk varsa mecbur artık. Ne yapalım. Bu ağrılar beni epey yordu.

slm kızlar nasılsınız bayadır giremiyorum memleketeydim evime geeldim fakat tayinimiz çıktı ev toplama telaşı çıktı daha 3 ay önce ev taşıdık şimdi tekrar taşıyorum baya yorucu benim doğumada az kaldı çok heycanlıyım kızlarr damla doğuma gitmiş işallah sağlıkla alır kızını kucağına ee sizden nbrrr

canım ya kolay gelsin..

ahc canım ya tamam hayvanlara zarar vermesinler ama böyle durumlar olmamalı. senin ve bebeğini böyle. korkutmaya buna izin vermeye kimsenin hakkı yok.

bu plesanta yaşlanma olayı canım takip edilmesi gereken bir süreç. Damla çok şükür 38 i buldu. hayırlısı olsun canım.
inşallah sağlıcakla kucağına alırsın.

kızlar ben birşey unuttum.
dr bana hastaneye yatışın sırasında variz çorabı da getir demişti. lazım olacak demişti. sizden birşey istendi mi..
Merhaba Hayat.Bende hamile varis çorabi kullaniyorum.çünkü bacaklarimda cok ödem birikiyor.Birde varisim çıkmasın diye damarlarım yüzdysel.Yalnız bu çorap berbat birsey giymek işkence hele ki bu sıcakta.Birde asla kafana göre almayacaksın çünkü basınç dereceleri var.Hafif,orta,yüksek gibi.Bunu da doktorun söylemesi gerekiyor.Birde dizevkadar mı,kasığa kadar mı,külotlu mu onu da öğren.Doktor niye istedi bilmiyorum enteresan dediğim gibi çin işkencesi.Varislerin mi var?Ya da dogum öncesi ya da sonrası ödemleri kontrol altına almak için istemiştir.

Merhaba Hayat.Bende hamile varis çorabi kullaniyorum.çünkü bacaklarimda cok ödem birikiyor.Birde varisim çıkmasın diye damarlarım yüzdysel.Yalnız bu çorap berbat birsey giymek işkence hele ki bu sıcakta.Birde asla kafana göre almayacaksın çünkü basınç dereceleri var.Hafif,orta,yüksek gibi.Bunu da doktorun söylemesi gerekiyor.Birde dizevkadar mı,kasığa kadar mı,külotlu mu onu da öğren.Doktor niye istedi bilmiyorum enteresan dediğim gibi çin işkencesi.Varislerin mi var?Ya da dogum öncesi ya da sonrası ödemleri kontrol altına almak için istemiştir.
merhaba canım.
ben de varis yok. ama dediğin gibi doğum öncesi ve sonrası ödemleri kontrol etmek için olabilir. farklı varis çorapları olmasını söylemen iyi oldu. hastaneye yatışım belli oluncca olunca bunu soruyum. nasıl bir çorap lazımmış.

Geçmiş olsun arkadaşım dikkat et kendine.. Damlada da aynı sorun vardı eşi kireçlenmişti o yüzden sezeryan olucak bugün ama bebek gayet sağlıklıydı kontrollerde ve kilo alımızda ilerlemişti ;) sen kafana takıp üzülme sakın ...

canım ya kolay gelsin..

ahc canım ya tamam hayvanlara zarar vermesinler ama böyle durumlar olmamalı. senin ve bebeğini böyle. korkutmaya buna izin vermeye kimsenin hakkı yok.

bu plesanta yaşlanma olayı canım takip edilmesi gereken bir süreç. Damla çok şükür 38 i buldu. hayırlısı olsun canım.
inşallah sağlıcakla kucağına alırsın.

sağol canım

canlarım merhaba.ben dünden berı çok kotuyum.gunde bır ondan on kere wcye çıkıp halada çıkmaya devam eder mi?ıste ben bu durumdaym.gecelerım ishal sancısından haram oldu,dun gece bırfe buna bulantı eklendı.sabah bir güzelde çıkatmadmmı.sonra aşırı su kaybındanmı ne bas dönmesı başladı.yerın dıbıne batsın bu şuruplar.pazar olmasa dr a gtcektık.esım bile çok korktu.yrn doktora gtcem bana ılac vermeyın dıcem.gerekirse kansız olayım demirim düşük olsun napayım bnm vücudum bu ılacları kabul etmiyor cekılcek dert dglmıs.damla bu zamana kadar nasıl dayandı pes yanı
kan hapındanda olabilir ama enfeksiyon belirtileride aynı canım bi git doktora

Kızlar central Hospital de doğum yapacaklar fiyat aldı mı?
Gulprenses miydi bir arkadaş bu hafta fiyat alacaktı...... Biz yarın doktora biraz daha indirim yapmasını istiycez 4750 demişti ama onun hastaları sürermiş bunun altına inmez diyor... :-(.
Bu arada akşamdan beri vajinamın bir tarafında ağrı var sürekli idrarım var hissi veriyor... Rahim içine doğru acı sızlama huzursuzluk hâli var... Vallahi artık dayanamıyorum 37 ye bir gelseydim hergünüm korkuyla ağlamakla geçiyor eşimde atandığım yerde tuttuğumuz evle uğraşıyor... Yanımda olmamasıda ayrı korkutuyor beni... Annem yanımda ama hep hasta akşam doktora gitmek istedim anneme bakıp vazgeçtim eşim olsa hadi kalk derdim...
bendede çok oluyor son haftalarda normal heralde bende erken dogum riskim nedeniyle çok korkuyorum

kızlar sabah yazdım ama gören olmadı lansonih kullanan varmı aranızda

Back
X