Canım maşallahsende güzel haberler getirmişsin...Özellikle kan değerlerin çok çok iyi :) Dahiliyecinin seni bırakması normal :)
Bebeğin doğum kilosu çok da önemli değil hatta birçok kişi zayıf bebek daha güçlü oluyor diyor.
Ultrason cihazlarına da cidden güven olmuyor ya da Dr ların ölçümüne benim ki 1 hafta içinde 50 cm oldu sonra 47 cm e düştü :)
Bunlar çok mühim değil. Vaktiyle sağlıkla kucağımıza bir alalım inş.
Sağol canım. Evet çok haklısın, ben de doğumdan önce kilosu için başka doktora da görüneyim mi diye düşünüyorum ama sonuçta doğduğunda öğreneceğiz nasılsa kilosunu boyunu. Sağlıkla gelsinler, sağlıkla büyüsünler de.
Göbek bakım seti ne diye düşündüm bir an. Göbek bakmı ile ilgili bildiğim şeyler şunlar;
- 10-15 gün içinde düşer. Düzmezse doktora başvurun.
- Kanama ve iltihap görülürse doktora başvurun.
- Göbek bebek bezininin altında kalmamalı ne kadar hava ile temas ederse o kadar çabuk iyileşir.
- Özellikle banyodan sonra göbek etrafının(bebeğin bütün kıvrımlı yerleri de öyle) iyi kurulanması yeterli.
Kızlar alkolle temzileniyor sanırım göbişleri. Bir arkadaşım başından geçeni anlattı da aklınızda olsun diye yazayım. Alkolü direkt göbişine dökmüşler yavrumun. Alkol orada ıslak ıslak kalmış, göbeği çürütmüş. Göbeği koku yaymaya başlamış oğlunun. Aman direkt dökme, pamukla gazlı bezle falan sür alkolü dedi.