2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bugün wcyle resmen kanka oldum her ayaga kalktigimda bi ugruyorum ve alt tarafimda baskı hissediyorum iki doğum yaptım sanci nedir bilmiyorum benim gibi olan varmi sık sık wc ve alt tarafta yurudukce baskı ve ayrica gece acayip alakasız rüyalar görüyorum
valla ben iç çamaşırı değiştirmekten telef oldum,ayağa kalktığım ana wcye gitmezsem üstüme kaçırabiliyorum bu durum çok moral bozucu :( ayakta durduğum zamanda bebiş içerden vurmaya başlıyor ve uzun süre ayakta duramıyorum :(doğumdan sonra düzelir inşallah

iyi akşamlar teyzelerrrrr:) herkes ne güzel haberlerle gelmiş. bizimde bugün kontrolumüz vardı.36. haftamız 2 gün sonra bitiyor artık 37 oluyoruz Allah"ın izniyle. çok şükür bi sıkıntımız yokmus. sadece dr umuz biraz ufak tefek dedi. 2,5 kg muş.benimde aklım karıştı gerçekten çok mu küçük sizce.

valla bizimkisi 2,100 bu durumda siz daha şanslısınız

Normal canim aslında ama yinede insan tedirgin oluyor benim 24.haftadan beli erken doğum riskim var progestan kullanıyorum erken doğmasın diye ama çok sukur 35.haftayi gördüm doktorumda bu haftadan sonra risk azaldi diyor çarşamba kontrolum var inşallah ilacı biraktirir.yani anlicagin 24 haftada doğum pozisyonunundaydi bebek.
bnmkı 28.haftada donmuştu.önceden de bir kaybım var.buraya kadar getıren Rabbim sonunu da getırır sen yeter ki korkma ve ona teslim ol annesı oglusunu alcaksn inş kucagna

Kızlar bugün biz de gittik doktora. 2819 gr olmuşuz. Kilomuz iyi ama plasentada kireçlenme başlamış. Dr suyu aniden azalırsa, kilo alımı durursa sezaryene alırız, takip edelim dedi ama buna rağmen kontrolü 2 hafta sonraya verdi. Haftaya sadece nst var. Bunun dışında bir problemimiz yok, çatı muayenesini de 10 gün kala yapacakmış. Ben doktorun rahat tavrından çok sıkıntılı bir durum olmadığı sonucunu çıkardım. Sonuçta haftada düzenli 250 gr artışı oluyor, bir öncekinde 2280di şimdi yaklaşık 550 gr fazlası var:) siz ne dersiniz?

hayirli aksamlar kizlaarr,
artik herkesi dogum telasi sardi, benimde bayadir vajinada elektrik carpintisi, adet agrilari, hatta agrili agrisiz sancilarim da var, son bir haftadir surekli idrarimi kaciracakmisim gibi oluyor en cok ta geceleri sayisiz tuvalete gidip gelmelerim bitmiyor... dun doktor kontrolum vardi ve bebegin kafasi yerlesmis ama aciklik olmadigini soyledi, daha vaktimiz varmis yani, normal doguma engel gormuyorum dedi ama gunum gecerse suni sanci verilmeyecek tabi ilkiim sezeryan oldugu icin ( daha oncede yazmistim yurtdisinda 1 sezeryann sonrasi normal yapilabiliyo...) insallah yazarim buraya normal dogurdum diye tabi miniklerimiz saglikli gelsinde herseye raziyim

hayirli aksamlar kizlaarr,
artik herkesi dogum telasi sardi, benimde bayadir vajinada elektrik carpintisi, adet agrilari, hatta agrili agrisiz sancilarim da var, son bir haftadir surekli idrarimi kaciracakmisim gibi oluyor en cok ta geceleri sayisiz tuvalete gidip gelmelerim bitmiyor... dun doktor kontrolum vardi ve bebegin kafasi yerlesmis ama aciklik olmadigini soyledi, daha vaktimiz varmis yani, normal doguma engel gormuyorum dedi ama gunum gecerse suni sanci verilmeyecek tabi ilkiim sezeryan oldugu icin ( daha oncede yazmistim yurtdisinda 1 sezeryann sonrasi normal yapilabiliyo...) insallah yazarim buraya normal dogurdum diye tabi miniklerimiz saglikli gelsinde herseye raziyim
Merhaba canım,
Okalar güzel anlatmışsın ki benimde aniden elektrik çarpıyor gibi oluyor vajinamda.birde çatı ağrılarım son bir haftadır başladı.idrar konusunda ;gribim ve hapşurdukça biraz kaçırıyorum altıma.sürekli çamaşır değiştiriyorum.kadar hareketliyim ki nedense 40. Haftayı göreceğimizi düşünmüyorum.hissediyorum artık çok aşağıda.

Merhaba canım,
Okalar güzel anlatmışsın ki benimde aniden elektrik çarpıyor gibi oluyor vajinamda.birde çatı ağrılarım son bir haftadır başladı.idrar konusunda ;gribim ve hapşurdukça biraz kaçırıyorum altıma.sürekli çamaşır değiştiriyorum.kadar hareketliyim ki nedense 40. Haftayı göreceğimizi düşünmüyorum.hissediyorum artık çok aşağıda.
aynen canim bende surekli ic camasiri degisitiriyorum, evet artik cok asagida, vllh bi 10 gun once gelse hic fena olmaz :) gunumu gecmek istemiyorum tabiherseyi rabbim bilir...

Maşallah size cevval arkadaşım:) normal doğum konusunda bu kadar istekli olmanız bile ne kadar bilinçli olduğunuzu gösteriyor. İnşallah çok rahat ve sağlıklı doğumlarınız olur. Selim beye de maşallah:)

Kızlar bende göbeğin sadece pamuk ve kaynatılmış suyla temizlenip kuru tutulması gerektiğini biliyorum, birşey sürmeye gerek yok bence, olsa da doktoru söyler zaten.
Amin inş. Saol canım :))
Bende bugün tv de izledim bebek bakımıyla ilgili güzel bilgiler aldım :) Göbek için de aynen senin dediğin gibi suyla temizlenmesi gerektiği söylendi.
Eğer göbek bağı çok kalın olursa kuruması çok zaman alacağı için ancak o zaman alkol le temizlenebileceğini söyledi. Asla kapalı tutulmamalı ve havayla teması kesilmemeli dedi. Bebekle ilgili beni en tedirgin eden konulardan biriydi içim biraz daha rahat şimdi...

Kızlar bugün biz de gittik doktora. 2819 gr olmuşuz. Kilomuz iyi ama plasentada kireçlenme başlamış. Dr suyu aniden azalırsa, kilo alımı durursa sezaryene alırız, takip edelim dedi ama buna rağmen kontrolü 2 hafta sonraya verdi. Haftaya sadece nst var. Bunun dışında bir problemimiz yok, çatı muayenesini de 10 gün kala yapacakmış. Ben doktorun rahat tavrından çok sıkıntılı bir durum olmadığı sonucunu çıkardım. Sonuçta haftada düzenli 250 gr artışı oluyor, bir öncekinde 2280di şimdi yaklaşık 550 gr fazlası var:) siz ne dersiniz?
Bence kilosu çok iyi...Eğer ciddi bir durumun olsa Dr un 2 hafta sonraya randevu vermezdi diye düşünüyorum. Ama Dr ların her fırsatta sezeryan demeleri beni cidden rahatsız ediyor..Bu da genelde hep son haftalarda oluyor. Bakalım benim Dr ne zaman sezeryan diyecek.
Umarım herşey senin için yolunda gider.

kavuşmaya az kala bebekleri daha iyi beslemek için neler yemek lazım ya teyzeler? hergün yumurta yiyorum süt içiyorum her gün olmasada düzenli olarak et tüketiyorum başka neler olabilir sizce.

kavuşmaya az kala bebekleri daha iyi beslemek için neler yemek lazım ya teyzeler? hergün yumurta yiyorum süt içiyorum her gün olmasada düzenli olarak et tüketiyorum başka neler olabilir sizce.
Yoğurt ve peynir de çok yararlı, ayrıca sütün olması için rezene ısırgan ve papatya çayı çok iyi geliyormuş. Doğumun rahat olması için de bol bol hurma tavsiye ediyorlar. Bebeğin suyu için ise armut yenmeliymiş.
Balık sezonu da açıldı haftada 2 kez balık yemeliymişiz.Semizotu ve mevsim yeşillikleri de çok yararlı.Günde 2-3 ceviz, 4-5 fındık ve badem yenmesi çok yararlı aksatmadan ben yedim. Aklıma gelenler bunlar canım umarım yararlı olur ;)

bır bez kaldı almam greken bırde bıberon.ama bıberonu smdıden alma dıye dıretıorlar ben anlamdm.almazsam sagdıgm sutlerı nasıl vercem kı.kasıklada zor olmazmı blmyrmkı.gecen markete gdıp bez alaym dedım kocısle.o kdr çok cesıt varkı bon bon baktık öyle.yenıdogan molfix yazana bakıom göbek yerı varmı anlamadık almadan çıktık :) en ıyısı bılen bırıyle gtmek.sanrm 40gunden sonra bnde yıkanabılır bezlere geccem yoksa bu bez fıyatlaryla tek maaş la idare etmek çok zorlasır

Ben de biberon aldım ama tedirginim alışırsa diye. O nedenle kaşık biberon alacağım. Kayınvalidem ebe, biberon verme sakın, kaşıkla ver, bardakla ver dedi. Minnacık bebeği kaşıkla bardakla nasıl besleyebilirim :(

cnm korkma bndede oluor.genede çok olursa doktora görün.bnde günlerdir aptal saptal rüyalarla bogusuorm.bır kaç gündür de wcye gıdıorım skıstgmı sanarak,bsey gelmıor pek.bebek aşağı ınıor ya.baktımkarnım aşağı düşmeye başlamış.dogum yakın galıba dıe korktum.ustelk gecen aşırı ishal oldgmu yazmstm kotuydum hanı.o zamandan berı hemeroıdım azdı.6gun oldu hala geçmedi normalde hıc rahatsz edıp böyle yapmazdı.krem aldık ıns yarar yoksa ben doktora oramı açmak ıstemıorum ya

Bende de hemoroid sıkıntısı var bugünlerde. Bence bebek çok aşağıda olduğundan baskı yapıyor, o nedenle hemoroid oluyoruz. Katı halde satılan kakao yağını hafif eritip, pamukla o bölgeye sürüyorum. Çok rahatlatıyor, tavsiye ederim. İlaçsız atlatmaya çalışıyorum. Doktora gidince açıp bakmıyor merak etme. Sadece ilaç yazıyor. Mecbur kalırsan doktoruna söyle bence.

Maşallah canım her şey yolunda çok güzel :)

Çok şükür canım, sağolasın.
Maşallah size cevval arkadaşım:) normal doğum konusunda bu kadar istekli olmanız bile ne kadar bilinçli olduğunuzu gösteriyor. İnşallah çok rahat ve sağlıklı doğumlarınız olur. Selim beye de maşallah:)

Böyle yatıran, nazlayan birileri olunca eminim güzeldir ama benim gibi ailesinden uzak olanlar için son ay bayağı zormuş :KK43:yinede Allah yardım ediyor tabi, bu halimize çok şükür..

Sizin de gözünüz aydın canım, maşallah Denizcik'e:) ama nstde o kadar tutması iyi değil ya, 20 dkdan sonra gelmeyince çağırtıyorum ben hemşireyi, sonuçta elektrik dalgası neme lazım..

Kızlar bende göbeğin sadece pamuk ve kaynatılmış suyla temizlenip kuru tutulması gerektiğini biliyorum, birşey sürmeye gerek yok bence, olsa da doktoru söyler zaten.

Bende Sürmeli için baktım tüm geçmişe ama bugün hiç yazmamış galiba, iyidir inşallah tez zamanda müjdeli haberini alırız

Ben anlamadım ki nst de ne kadar kaldığımı :( Ama başka kızlar kalkıp gitti, ben kaldım. Oradan huylandım. Sonra eşim dedi ki neredeyse 1 saat kaldın. O zaman dank etti. Haklısın bak hiç düşünmedim zararlı olabileceğini.

iyi akşamlar teyzelerrrrr:) herkes ne güzel haberlerle gelmiş. bizimde bugün kontrolumüz vardı.36. haftamız 2 gün sonra bitiyor artık 37 oluyoruz Allah"ın izniyle. çok şükür bi sıkıntımız yokmus. sadece dr umuz biraz ufak tefek dedi. 2,5 kg muş.benimde aklım karıştı gerçekten çok mu küçük sizce.

Çok ufak değil annesi, üstelik ölçümler yanıltıcı olabiliyor. Sıkma canını. Hem sağlıklı olsun da minnak olsun, sorun değil.

valla ben iç çamaşırı değiştirmekten telef oldum,ayağa kalktığım ana wcye gitmezsem üstüme kaçırabiliyorum bu durum çok moral bozucu :KK43: ayakta durduğum zamanda bebiş içerden vurmaya başlıyor ve uzun süre ayakta duramıyorum :KK43:doğumdan sonra düzelir inşallah

Canim ya böyle sizin sıkıntılari duyunca benimki basit gibi geldi bende okadar sorun yok zaten bana dışarı bile yasak biraz yürüyüş yapim hemen karnim sertlesiyor ayrica bu sıkıntılar doğumdan sonra gecicek merak etme

Yönetmelik açık ve net canım bir kaç kere okumuşluğum var kamu kuruluşlarında en az 5 haftasını ekleyebiliyorsun. Ama benim de kafam karışık doktora soracağım bu gidişte mesela ben 36. haftada ayrılmayı düşünüyorum veya 37 diyelim hemen ilk hafta doğum yaptım hemen doğum sonrası raporunu mu yazıyorlar yoksa 16 haftalığı bütünüyle baştan mı yazıyorlar? Baştan yazılıyorsa iyi yoksa öncesi sonrası diye ayırırsa biraz sıkıntı olabilir. Aslında her şey doktorda bitiyor gibi geliyor bana. :)

Ben de yarın tekrar doktora ve hastaneye danışıcam bakalım ne diycekler

bnmkı 28.haftada donmuştu.önceden de bir kaybım var.buraya kadar getıren Rabbim sonunu da getırır sen yeter ki korkma ve ona teslim ol annesı oglusunu alcaksn inş kucagna

Herkesin farkli sıkıntısı var ama cok sukurki bu haftalara geldik benim doktorum 35 haftadan sonra risk kalmıyor diyor oyüzden simdi daha rahatim Rabbim herkese hayirli doğum nasip etsin

Iyi geceler annecikler .. Uzun zamandır gebelik urtikeri ile basın dertteydi burda daha önce yazdım ama cok dikkate alınmadım...igne ve ilaclarla yogun kaşıntımı engelledi doktorlar . Kötü bir surec geçirdim . Kullandığım igne ve ilaçlar erken dogum riskini oluşturdu. Ve bugun kontrole sabah gelmek için kalktığımda kan akıntım oldu.hastaneye geldigimde doktor nst ye bağlatti ve sancı çıktı. Ve sonrasında kontrolde 4cm açıklığım vardı ve bende ağrı yoktu.sadrce 1kere adet sancısı gibi bisey hissettim . Doktor cok kolay normal dogum yapabileceğimi ama cocuk Dr ve anestezi uzmanı 35 hafta altında risk almadıkları için sezeryan yapmak zorundayız dedi. Birde bebek küçük oldugu için riske atmayalım dedi.kahvalti yapmamıştım sansa ve sabah kanı görünce hemen dusa girip abdest alıp dua etmiştim..ve epidural sezeryan ile dogum yaptım.cok rahat bir dogum oldu.esim dogumdaydi ve destegi stresimi azalttı. Cok şükür kuvezde degil kilosu cok iyi herseyi iyi. Benim ağrım var ama epidural sagolsun hafifletiyor .sindilik bu kadar görüşürüz kızlar bize dua edin :)

Canim damla'dada plesanta yaşlanması vardi bak neguzel bi problem olmadan kızını kucağına aldi bence iki hafta ara verme haftalik kontrollere git eger aklında cok soru işareti varsa başka doktor belki rahatlatır

Ben de pazartesi doğum iznine ayriliyorum çünkü son 3 haftam kaldı. Dr.um doğum öncesi olan 8 haftalık izninin en fazla 5 haftasını doğum sonrasına aktarabilecegimi belirtmişti, son 3 hafta kala calissak da sonrasina eklenmeyecegi için boşuna çalışmaya gerek yok, bilgin olsun
Evet canım sonunda anladım ben bu izin işini :)

Iyi geceler annecikler .. Uzun zamandır gebelik urtikeri ile basın dertteydi burda daha önce yazdım ama cok dikkate alınmadım...igne ve ilaclarla yogun kaşıntımı engelledi doktorlar . Kötü bir surec geçirdim . Kullandığım igne ve ilaçlar erken dogum riskini oluşturdu. Ve bugun kontrole sabah gelmek için kalktığımda kan akıntım oldu.hastaneye geldigimde doktor nst ye bağlatti ve sancı çıktı. Ve sonrasında kontrolde 4cm açıklığım vardı ve bende ağrı yoktu.sadrce 1kere adet sancısı gibi bisey hissettim . Doktor cok kolay normal dogum yapabileceğimi ama cocuk Dr ve anestezi uzmanı 35 hafta altında risk almadıkları için sezeryan yapmak zorundayız dedi. Birde bebek küçük oldugu için riske atmayalım dedi.kahvalti yapmamıştım sansa ve sabah kanı görünce hemen dusa girip abdest alıp dua etmiştim..ve epidural sezeryan ile dogum yaptım.cok rahat bir dogum oldu.esim dogumdaydi ve destegi stresimi azalttı. Cok şükür kuvezde degil kilosu cok iyi herseyi iyi. Benim ağrım var ama epidural sagolsun hafifletiyor .sindilik bu kadar görüşürüz kızlar bize dua edin :)

Canim nediyosun sen okurken okadar heyecanlandımki cok cok gecmis olsun ve Allah anali babalı buyutsun nezaman doğum oldu peki bebegin kilosu nekadardi ayy ikinci bebegimiz senden geldi hic beklemedigimiz kisiydin.ayrica bebeginin saglikli olmasına cok sevindim arkadaşım:nazar::nazar::nazar:

Back
X