2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Slm kozlar ben sezaryan oldum ama çok kotu gecti4300 oldu bebeğim ciikarkwn solunum sikintisi yasadi şekeri düşmüş su an yoğun bakimda ben daha hic görmedim benimde kanamam var o kadar Ör bir doğum oldu ki kizlar lutffen dua edin ya iki gündür birsey vermiyolar kanama nedeniyle

Kizlar benim bebek 3 hafta once 2500 gr idi bugun 37+5im 2900 çıktı doktor normal aralikta ama kilosu ortalamadan düşük dedi neden oyle çıktı hiç anlamadım şimdiye kadar kilosu hep ileriden gidiyordu sizin 38. Hafta icinde bebeklerinizin kilosu ne kadardı inşallah bir sikinti yoktur.

Çatı muayenesi de oldum çatı kapalı imiş henüz olmayanlar hiç korkmayın kendinizi rahat bırakırsanız hicbirsey hissedilmiyor.cati simdi kapalı ama acilir değilmi sizin 38. Haftada nasıldı

Cwnim benim en son 35+2 de 2400-2500 civari dedi doktor 38+4 te sezeryan olacagim kismetse doktor normal ortalama 3civari dogar dedi hem 38haftalik gebelik ortalamasinda hamileliktakvimindede yaziyo ortalamayi2950 vermisler bence gayet iyi yani benim ablam iki dogum yapti ikisinide 38+4 te sezeryanla dogurdu biri 2720 digeri 2950 dogdu cok sukur cokta sagliklilar ve anne sutuyle cok kisa surede cok kilo aldilar ikisininde bebekli tombis tombisti ... yani her bebek kendine ozgu kilo demek saglik demek degil hem bebekler belirli bir haftaya kadar standart geliyolar sonrasi anne baba faktoru irsi ozelliklere gkre gidiyo mesela bende esimde kendimizi bildik bileli zayif minyon tipliyiz kimse yasimiza iananmaz tutupta bizden iri yari bi bebek cikacak degil eminim oda minyon olacak ....

ben de geçen pazartesi gitmiştim en son yani önceki pazartesi 37+1 dik 2950 çıkmıştı. normal ama küçük demişti doktor siz gibi. ben bugün de gidicem kontrole benmde doğumum yaklaştı bakalım ne dicek doktor. benm sürekli değişyodu doğum tarihim yani 03-10 ekim arası gidip geliodu bakalım bu kez ne çıkıcak. bende artk hep tetikteyim. burayı da yeni keşfettim bileydim daha önce gelirdim:) benim işte 10 gün önce gittiğimde 1cm kadar açılmam vardı kan gibii akıntı gelmişti ağrılarım vardı falan biz de bebk gelcek sandık ama haalaa gelmedi benim meleğim,gelmeye de niyeti yok heralde:) bu gün de uyuyamadım yine doktora gtcez diye heycan yaptık galiba(=
Forum geçmişini baya okudum son hafta ölçümleri genelde yanıltıcı oluyormuş doğru olmayabiliyormus , doktorda bu haftalarda böyle sapmalar oluyor dedi zaten hersey normal dedi ama insanın ici yine de rahat etmiyor ki.sanirim böyle cikmasi normal +-500 sapma oluyormuş simdiye kadar hep ilerideydi bence benin de senin bebek de 2900den fazladır olcumden kaynaklı bir hata olabilir.senin 10 gün once açılma varmış benim daha çatı kapalı anladigim ya umarim açılır normal doğum olsun istiyorum bir de yurt disindayim sezeryan falan olursam 7sim daha zor annem falanda uzak esim ne kadar ilgilenebilecek zor olur. İnşallah gününe kadar doğar

Cwnim benim en son 35+2 de 2400-2500 civari dedi doktor 38+4 te sezeryan olacagim kismetse doktor normal ortalama 3civari dogar dedi hem 38haftalik gebelik ortalamasinda hamileliktakvimindede yaziyo ortalamayi2950 vermisler bence gayet iyi yani benim ablam iki dogum yapti ikisinide 38+4 te sezeryanla dogurdu biri 2720 digeri 2950 dogdu cok sukur cokta sagliklilar ve anne sutuyle cok kisa surede cok kilo aldilar ikisininde bebekli tombis tombisti ... yani her bebek kendine ozgu kilo demek saglik demek degil hem bebekler belirli bir haftaya kadar standart geliyolar sonrasi anne baba faktoru irsi ozelliklere gkre gidiyo mesela bende esimde kendimizi bildik bileli zayif minyon tipliyiz kimse yasimiza iananmaz tutupta bizden iri yari bi bebek cikacak degil eminim oda minyon olacak ....
Canim şimdiye kadar haftasından ileride gidip 2 3 haftada geri dudunce beslenemiyor mu diye iskillendim açıkçası. Yoksa bende minyonum canim tombis olsun diye bir derdim yokda allah korusun bebege yemek giden gobek bagibda beslendiği damarlardw falan bir sıkıntı olmasın insanın akkiha ister istemez hersey geliyor. Sagol canım içim rahatladı biraz :KK68:

Slm kozlar ben sezaryan oldum ama çok kotu gecti4300 oldu bebeğim ciikarkwn solunum sikintisi yasadi şekeri düşmüş su an yoğun bakimda ben daha hic görmedim benimde kanamam var o kadar Ör bir doğum oldu ki kizlar lutffen dua edin ya iki gündür birsey vermiyolar kanama nedeniyle

Arkadaşım çok geçmiş olsun, sezeryan da çıkarken nasıl solunum sıkıntısı oldu ki canım hiç anlamadım. Allah yardımcınız olsun, bebeğin durunu nasil sen nasılsın. 2 gündür sana mı birsey vermiyorlar kanaman var diye. Cok üzüldüm Allah en kısa sürede şifa versin kardeşim.

çok geçmiş olsun neden solunum sıkıntısı yaşamış acaba bebeğin söylediler mi? umarım en kısa zamanda bebeğin iyileşir seninde ağrıların geçerde rahatça evinize dönersiniz.

Günaydın herkese...
Kartal çok geçmiş olsun... inşallah hastanesen çıkarsınız sağlıkla biran önce.

Kızlar benim bazı sorularım olacak cevaplarsanız sevinirim.Benim bebeğim ters olduğu için sezeryan yapacaklar acaba içimden çıkarırlarken ağzına birşey kaçma ihtimali var mıdır? birde şimdiden süt yapan çaylardan içsek iyi gelir mi acaba?

aramzdada sdce bi gun var.benimde aynı şeyler işte bebegn hareketleride önceki gbi dgl çok kuvvetli.sen yne yalnz dglsndr benim eşmde cumaya kadar gece çalşyo ben tekm ne kdar ahle apartmanı olsada esm olmaynca tdrgn olyorum.saolsn kaynanamda daha gelmdi bi yandanda ona bozuluyorum :KK43:
Yalnızım canım gündüzleri akşam eşim gelene kadar. Ara ara sancı hissetmeye başladım ben. Gittikçe şiddeti ve sıklığı artar 1 hafta içinde doğurmuş olmayı umudediyorum.
Yine hasta gibiyim burnum tıkalı zaten. Son bir haftadır ya enerjiğim ya halsiz arası yok.
Hastane yakın diye ataşehirdeyiz normalde tuzladaydık.kv lerde tuzladalar didimdelerdi gelmişler dün eşim aradığında kv neden gelmiyorsun diye sitem etmeye başladı. Arabamız yok yeni ev aldık.hamile eşini bırakıp onlara gitmesini kalmasını istiyor. Eşimde sinirlendi sizin 5.torununun olabilir ama benim ilk. Ve bebeğimin doğumundan eşimin yanında olmak istiyorum dedi. Kv.demde abisi kardeşi yanında birşey olmaz dedi. Eşim fena sinirlendi. Eşimle ben cidden çok yalnızız. Tam bir çekirdek aile..hassas bir insanım şu halimde çok daha hassasım. Ne benim Ailem ne de eşimin ki huzur vermiyorlar. Hiç halimi düşünmüyorlar. Neyseki eşimin ilgisi herşeye bedel :)

Canım çok geçmiş olsun. İkinize de acil şifalar. İnş.en kısa sürede meleğini kucağına alıp hast.den çıkarsın. Hayırlısı olsun cnm...

Yalnızım canım gündüzleri akşam eşim gelene kadar. Ara ara sancı hissetmeye başladım ben. Gittikçe şiddeti ve sıklığı artar 1 hafta içinde doğurmuş olmayı umudediyorum.
Yine hasta gibiyim burnum tıkalı zaten. Son bir haftadır ya enerjiğim ya halsiz arası yok.
Hastane yakın diye ataşehirdeyiz normalde tuzladaydık.kv lerde tuzladalar didimdelerdi gelmişler dün eşim aradığında kv neden gelmiyorsun diye sitem etmeye başladı. Arabamız yok yeni ev aldık.hamile eşini bırakıp onlara gitmesini kalmasını istiyor. Eşimde sinirlendi sizin 5.torununun olabilir ama benim ilk. Ve bebeğimin doğumundan eşimin yanında olmak istiyorum dedi. Kv.demde abisi kardeşi yanında birşey olmaz dedi. Eşim fena sinirlendi. Eşimle ben cidden çok yalnızız. Tam bir çekirdek aile..hassas bir insanım şu halimde çok daha hassasım. Ne benim Ailem ne de eşimin ki huzur vermiyorlar. Hiç halimi düşünmüyorlar. Neyseki eşimin ilgisi herşeye bedel :)
Böyle hassas bir dönemde destek olmaları gerekirken köstek olan insanlara çok kızıyorum. Neyseki anlayışlı bir eşin var. Allah bozmasın.

Allah acil sifalar verdin canim ikiniz de tez zamanda sagliginiza kavusursunuz insallah...

Gunadin canim bosver salla gitsin, tabi ben ne kadar böyle desemde insan üzülüyor ama bu üzüntüyü en asgari düzeyde yasamaya calis bebegini düsün ben öyle yapiyorum, ben de evde gunduzleri tekim esim aksam 9 gibi geliyor, bahcesehirdeyim gunduz ani bir durum olursa taksiye atlayio hastaneye gidicem yapacak bisry yok onemli olan eslerin nirbirine destegi, masallah senin esin de ilgiliymis gerisi boş :)

Kızlar merhaba 37 .haftamdyim bebegimin kafa gelişimi 40 gobek gelisimi 36 da kalmış, bayramdn sonra çarşamba gtcm doktra, suyu yetrli kilisuda 2900. Neden gobk gelişimi durdukio_O
Canım bende de durum aynı. Devletteki doktor korkuttu. Kendi doktorum ne olacak kız sana en fazla besleyememiş derler, dedi. Sakatlık durumu filan olur mu dedik. Yok zayıf dedi. Benim ki normal doğum olacak inşallah. Kızıma diyordum kızım kilo al ama normal doğum olacak şekilde olsun diye. Yavrum çok ciddiye almış. :)

Hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda toparlarsın canım

Geçmiş olsun canım, hiç merak etme Allah'ın izniyle her şey yoluna girer. Allah yardımcın olsun.

Kızlar bir şey soracağım:
Şimdi normal doğum için hastaneye gidince hastahanede kıyafet değiştiriliyor mu? Hastane giysisi filan mı giyiniyoruz? Yoksa doğum esnasında kendi kıyafetlerimiz mi oluyor üstümüzde? Doğumdan sonra duş alabiliyor muyuz? Diyelimki sancım geldi lohusa pijamamı mı giyinip gideyim.
Ayy, millet nasıl doğuracağım diye düşünür ben de böyle saçma şeyler düşünüyorum.

Canim hastaneye gittiginde eger acilman yeterli ise dogumhaneye aliyorlar sadece alt tarafini cikartirlar ya da komple soyundurup ameliyat kiyafeti giydirirler yaninizda gecelik bulundurmanizi tavsiye ederim eger hemen dogum gerceklesmezse ya da acilma tam degilse yuruyeceksiniz ve sanciniz basladiginda hemen catala geri donup ikinmaya baslayacaksiniz bunun icin giyinip soyunma islemi sancilarin geri gitmesine neden olacagindan gecelik daha mantikli oluyor yukariya siyirirsiniz ve doguma baslarsiniz ameliyat kiyafeti giydirme sebepleri acil bir durumda zaman kaybetmeden ameliyata alabilmek icin her hastanenin kurali farkli oluyor.pijamalari daha sonra giyinirsiniz dogum bittikten sonra odaniza ciktiginizda. Dus olayi da hastaneye bagli kimi hastane aldiriyor kimi aldirmiyor Allah korusun saglik problemi olur uzun kalirsaniz sacinizi yikamak icin yaninizda bulundurun ben koydum cantama....

Cok gecmis olsun canim sen de saglikcisin diye hatirliyorum biliyorsun bu tur sorunlar yasaniyor ama Allah in izniyle atlatacak insallah icini ferah tut...

Canim hastaneye gittiginde eger acilman yeterli ise dogumhaneye aliyorlar sadece alt tarafini cikartirlar ya da komple soyundurup ameliyat kiyafeti giydirirler yaninizda gecelik bulundurmanizi tavsiye ederim eger hemen dogum gerceklesmezse ya da acilma tam degilse yuruyeceksiniz ve sanciniz basladiginda hemen catala geri donup ikinmaya baslayacaksiniz bunun icin giyinip soyunma islemi sancilarin geri gitmesine neden olacagindan gecelik daha mantikli oluyor yukariya siyirirsiniz ve doguma baslarsiniz ameliyat kiyafeti giydirme sebepleri acil bir durumda zaman kaybetmeden ameliyata alabilmek icin her hastanenin kurali farkli oluyor.pijamalari daha sonra giyinirsiniz dogum bittikten sonra odaniza ciktiginizda. Dus olayi da hastaneye bagli kimi hastane aldiriyor kimi aldirmiyor Allah korusun saglik problemi olur uzun kalirsaniz sacinizi yikamak icin yaninizda bulundurun ben koydum cantama....
Sağol canım yaa, çok yardımcı oldun. Allah razı olsun. :)

Back
X