2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kizlar merhaba doktordan geldik bebegim 61 gunluk 5400gr 61 cm olmus.rengi biraz soluk dedim kansizlik bu aylarda oluyor 4.ayda kan damlasina baslaniyor ,
geceleri sakin uyandirma aglamayan bebege meme yok dedi.duzenini bozarsan cok zorlanirsin uyku da gerekli dedi.rotavirusu asisini 3.ve 5.ayda 2 doz vurduracagiz.sali gunu ikinci ay asilari var
Yaklastikca korkuyorum.ins.cok agrisi olmaz.

Kızlar normal doğum yapmiştim Yarin tam 60 gün olacak 10 gün önce alt tarafta zoklama tarzında bir agrı ve akıntı sebebiyle doktora gittim.çok ağır enfeksiyon olduğumu söyledi muhtemelen hamilelikte de vardı dedi.zaten hamilelikte de vardı bir kaç kez fitil kullandım ama geçmemiş .ama dikişlerin iyi dedi.neyse şimdi 10 günde verdiğifitilleri kullandım emzirdiğini için ilaç vermedi.emzirmeseydiniz çok kuvvetli ilaçlar var dedi 1 haftada geçerdi dedi.
Şimdi enfeksiyon Geçmiyor .ne yapamalıyım benzer durum yaşayan var mi?
ahh canim bende gecen doktora gittim burnum tikali sinuzit agrisina benzeyen agrilarim var alnimda ve cevresinde, tam ilac yaziyodu ki emziriyorum dedim, malesef cok kuvvetli bisey yazamadi...sinuzit icinde radyo cektirmem lazim...

Kizlar merhaba doktordan geldik bebegim 61 gunluk 5400gr 61 cm olmus.rengi biraz soluk dedim kansizlik bu aylarda oluyor 4.ayda kan damlasina baslaniyor ,
geceleri sakin uyandirma aglamayan bebege meme yok dedi.duzenini bozarsan cok zorlanirsin uyku da gerekli dedi.rotavirusu asisini 3.ve 5.ayda 2 doz vurduracagiz.sali gunu ikinci ay asilari var
Yaklastikca korkuyorum.ins.cok

Maşallah inşallah kansızlık yoktur canım.Ayrıca çok sevindim doktorun bebeği uyandırma dediğine.Bebeğim 12 gibi uyuyor 5buçuk gibi kalkıyor zaten akşam 5 6 dan sonra hiç uykusu yok kıyamıyorum bende.

E="perfectlilith, post: 38279696, member: 644554"]Slm arkadaşlar aslında Eylül annesi olmayı beklerken normal doğum istediğim için ve bebeğim 42. haftaya kadar gelmediği için 7 Ekimde sezaryenle anne oldum. Sizleri üye olmadan takip ettim fakat aklıma takılan sorularım vardı bu sebeple katılmak istedim aranıza, tecrübeli anneler yardımcı olabilirseniz sevinirim. Oğlum 4500 gr 53 cm doğdu. Diabetim vs yoktu. Doğduğunda ödemi vardı ama 12. gününde 4700 olmuştu. yani ödemi attıktan sonra kaça düştü bilmiyorum ama 12. gününde doğum kilosunu geçmişti. 1. ay kontrolünde 5500 gr 61 cm di. Bugün 2. ay aşısını yaptırmaya götürdüm 7100 gr 65 cm olmuş. anne sütü dışında ek besin vermedim, sağlık ocağındaki çalışan bir ay sonra tekrar getirin sanki hızlı gidiyor dedi. İlçede yaşıyorum ve en yakın şehir 180 km doktora götüremedim henüz kar vs dolayısıyla. Yani ilk ay 1 kg ikinci ay 1,5 kg almış. Normal midir bu artış?[/QUOTE]
Benimde dogumum 29 eylül görünüyordu 41+1 de 7 ekimde sezaryenle doğum yaptım. Bebeğim 2 aydır 1400 er gram kilo aliyor.gayet normal.telaslanmayin.sadece anne sütü aldiklari icin biraz daha hareketlenmeye basladiklarinda duzene girecektir kilolari

selam arkadaşlar, bebeklerinizi gece nasıl besliyorsunuz? ben üç saate kadar ellemiyorum artık bebeğime ağlamıyorsa, bazen uyanmıyor ama uykuda vermeye çalışıyorum bir kaç yudumda olsa. gaz için göğüs ucuma azıcık çörek otu yağı sürüyorum emerken alıyor. işe yaradı gibi. bu arada gebelik diyabetim olduğu için 8 kilo almıştım sadece. çok sıkı diyetteydim ve insülin kullandım. doğumdan sonra 10 kilo verdim. ama iştahım açıldı tekrar korkarım alırım yine :-)

Bebeğim 64 günlük gece uykusunu bölmüyorum 5 6 saat bile uyusa.Ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum.Gaz sorunu hiç geçmiyor.Birde zinco kullanan var mı?

Ayrıca arkadaşlar kilo vermek için nasıl egzersizler yapıyorsunuz benim basenler ve yanlardaki fazlalıklar çok rahatsız ediyor.Çok mutsuzum zaten bu süreçte dışarı çıkamıyorum çıkmak ta istemiyorum açıkçası.

merhaba kizlar bi sorum olacak cekinnerek soruyorum, iliskiye girenler agrilariniz oluyomu ?? bende hem agri var hemde kuruluk, kayganlastirici kullaniyoruz ama yinede agriyor :( ilk dogumumdan sonrada boyle olmustu esim daha anlayisliydi emzirme sonlarinda normale donmustu ama simdi anlamak istemiyor Sabah tavir yapti bagirdi cagirdi gitti kendimi suclu hissediyorum keske disimi siksaymisim diyorum :) neyse bakicaz artik kadinlikta zor vallahi :) tavsiyeleriniz varsa lutfen yazin...

merhaba kizlar bi sorum olacak cekinnerek soruyorum, iliskiye girenler agrilariniz oluyomu ?? bende hem agri var hemde kuruluk, kayganlastirici kullaniyoruz ama yinede agriyor :KK43: ilk dogumumdan sonrada boyle olmustu esim daha anlayisliydi emzirme sonlarinda normale donmustu ama simdi anlamak istemiyor Sabah tavir yapti bagirdi cagirdi gitti kendimi suclu hissediyorum keske disimi siksaymisim diyorum :) neyse bakicaz artik kadinlikta zor vallahi :) tavsiyeleriniz varsa lutfen yazin...
Canım önceleri cesaret edemedim sonra enfeksiyon çıktı 62 günlük oldu bebeğimhiç ilişkiye girmedim eşimle.benim eşimde artık sinirli tavırlar sergiliyor ama artıksadece anne gibiyim hiçbir şey istemiyorum enfeksiyon geçtikten sonra da düzelmezsem büyük sorunlar yaşayacağız sanırım şimdilik enfeksiyonun bitmesini bekliyor.kadınlıkçok zor gerçekten.:(1

merhaba kizlar bi sorum olacak cekinnerek soruyorum, iliskiye girenler agrilariniz oluyomu ?? bende hem agri var hemde kuruluk, kayganlastirici kullaniyoruz ama yinede agriyor :KK43: ilk dogumumdan sonrada boyle olmustu esim daha anlayisliydi emzirme sonlarinda normale donmustu ama simdi anlamak istemiyor Sabah tavir yapti bagirdi cagirdi gitti kendimi suclu hissediyorum keske disimi siksaymisim diyorum :) neyse bakicaz artik kadinlikta zor vallahi :) tavsiyeleriniz varsa lutfen yazin...
Ne demek yaa disimi siksaydim ne hakkı var sana bu sebeple bağırmaya. Su an okadar sinirlendim ki .suçlu biri varsa o esin canım.

Kızlar merhaba. Daha önce yazmştım hani kızım sabah 4-5 lere kadar uyumuyor ağlıyor diye. Doktora gittik. 55 günlük kilosu 4,070 boy 58 cm. Kilosu sınırda dedi akşamları 1 kez 60 cc mama ver dedi ağlarsa ben de 2 gündür 60 gündüz 60 gece veriyorum mışıl mışıl uyuyor. Ama ben çok üzülüyorum sütüm yetmiyor mu şimdi kilosu az mı sizce?? Humana içmeye başladım, beslenmemi arttırdım şimdi gazdan ağlıyor kızım diye bazı şeyleri yemekten çekiniyordum çok bir şey yemiyordum.
Akşamları 7 de bir başlıyor kızım emmeye gece 12 lere kadar yarım saatte bir emiyor en sonunda mama veriyorum sakinliyor ağlamıyor. Acaba o kadar uzun süre emince boşalıyor mu memeler???
Ne yapmalıyım YARDIMMM??

Canim benim seni cok iyi anliyorum 4-5gun oncesine kadar bizde oyleydik ama artik daha rahatiz artik ara ara gecede uyuyo ve aglama krizleride bitti sadece karni acikinca gazi gelince uyumak isteyince agliyo hemen problemini hallediyorum keyfi yerine geliyo bio gia ya gectim son bir haftadi omu fayda etti yoksa kendimi duzene girdi bilmiyorum ama cok sukur iyiye dogru hidiyoruz simdi altini temizleyip alttan sporla ustteni doyurduktan sirtini ovarak gazini cikardiktan sonra karnini doyurduktan sonra uyumak istiyo yer besiine koyuyorum emzigini veriyorum bazen aliyo bazen almiyo salliyorum yuzume bakaraktan sakince uyuyo bazen kisa sure uyuyup uyaniyo salliyorum geri daliyo bazen uzun uyuyo eskiden saatlece aglrdi uyumazdi ne yapsam aksam saatleri bi baslaedik gece 4-5-6 ya kadarartik ne zaman pes ederse uyurdu helak olurduk gece insallah sizde biran once duzene girersiniz Allah yardim etsin

bizim sorun gaz değilmiş galiba mama verince kızım akşam en geç 1,5 gibi uyumaya başladı ve sabah 5-6 ya kadar uyuyor 2 gecedir. Ama mama vermek istemiyorum doktor ver dedi kilosu sınırda dedi. 55 günlük 4070 kg. 3.400 doğmuştu of ya ne yapcam şimdi sadece anne sütü alsın istiyorum ama açlıktan ağlayınca da dayanamayıp veriyorum mama sonra rahatlıyor uyuyor

bizimki de aynen yatağa bırakır bırakmaz ağlamaya başlıyo uyumaya korkuyorum artık heran uyanacak die aynen sesli sesli gaz çıkarıyo çıkarırken de ağlıyo bizimki de dün 5.30 da uyudu helak oluyoruz gündüz uyutmıym diyorum uyuyunca da kıyamıyorum ben zinco kullandım şimdi de sab simplex kullanıyorum pek işe yaradığını düşünmüyorum ama belki hafifletiyodur die kullanmaya devam ediyorum benimki gezdirince rahatlıyo biraz evet bi çözüm bulursak haberleşelim pek umudum yok ama inşallah 3 ayda biter bu gaz sancıları
canım ben doktora gittim galiba açmış bizim kız ondan ağlıyormuş. 2 gündür mama takviyesine başladım istemeye istemeye:( Ama kuzum rahatladı keyfi yerine geldi resmen ya uyuyor mamadan sonra ya da gülücükler saçıyor. Ne yapsam bilemedim mamayı istemiyorum. Sütüm artsın diye uğraşıyorum ama hep memede olunca da birikmiyor ki:(

ayvadane diyoruz biz internete baktım adı görüntüsü aynı sarı bitki acı tadı var üşütmeye karın ağrısına iyi geliyo bikaç gündür oğluma bir iki çay kaşıgı vermeye başladım acayip gaz çıkarıyor nerde oturuyorsun
canım izmirdeyim ben bulamam her halde o otu zaten problem gaz değilmiş galiba açlıktan ağlıyormuş kuzum şimdilik öyle gözüküyor yani:(

Kızlar merhaba. Daha önce yazmştım hani kızım sabah 4-5 lere kadar uyumuyor ağlıyor diye. Doktora gittik. 55 günlük kilosu 4,070 boy 58 cm. Kilosu sınırda dedi akşamları 1 kez 60 cc mama ver dedi ağlarsa ben de 2 gündür 60 gündüz 60 gece veriyorum mışıl mışıl uyuyor. Ama ben çok üzülüyorum sütüm yetmiyor mu şimdi kilosu az mı sizce?? Humana içmeye başladım, beslenmemi arttırdım şimdi gazdan ağlıyor kızım diye bazı şeyleri yemekten çekiniyordum çok bir şey yemiyordum.
Akşamları 7 de bir başlıyor kızım emmeye gece 12 lere kadar yarım saatte bir emiyor en sonunda mama veriyorum sakinliyor ağlamıyor. Acaba o kadar uzun süre emince boşalıyor mu memeler???
Ne yapmalıyım YARDIMMM??

Selam canım.Öncelikle moralini yüksek tut sütüm yetmiyor diye düşünmemeye çalış.Etrafında sütün az gibi yetmiyor mu gibi söylemleri duyuyorsan ya kulaklarını kapat yada söyleyen kişilerle konuş söylemesinler.Bir annenin sütü ikiz bebeğe yetecek kadar olur tabi herşey doğru uygulandığında.Bol bol dinlen gerekmiyorsa iş yapma ve de süt artıran yiyecekleri ye.Birde benim içeceğim var onu dene istersen bende işe yaradı.Kuru kayısı kuru incir çekirdekli siyah üzümü güzelce kaynat taze elma armutu da indirmeye yakın koy soğuyunca blerndırdan çekip içersen işe yarıyor günde 2 3 bardak iç.Umarım fayda görürsün.Bebeşinle sağlıklı günler...

Ne yapmalıyım YARDIMMM??
canimm bence hic uzulme mama verdiginde rahat uyuyorsa actir demekki, bebegini ac kalmamali zaten sutun de yetmeyebilir her bunye bir degil bence bunu oncelikle kabullen, ben ilkimde gogusler saril saril akardi simdi nerdeeeee oyle gogusler yumusak ama doyuyor, 4 aya gelince ek gidaya baslamayi dusunuyorum sende biraz daha errken baslarsin, yogurt pure halinnde hazirlarsin...sutunde artabilir daha bol su tuket ve yediklerine ozen goster...

bizim sorun gaz değilmiş galiba mama verince kızım akşam en geç 1,5 gibi uyumaya başladı ve sabah 5-6 ya kadar uyuyor 2 gecedir. Ama mama vermek istemiyorum doktor ver dedi kilosu sınırda dedi. 55 günlük 4070 kg. 3.400 doğmuştu of ya ne yapcam şimdi sadece anne sütü alsın istiyorum ama açlıktan ağlayınca da dayanamayıp veriyorum mama sonra rahatlıyor uyuyor
evet canim cok kilo almamis ama uzulme bosyere ille ane sutu diye sartlandirma kendini, ne emerse o kardir zaten ama ac kalmasida normal degil ben olsam mama verirdim, anne olarak kizin icin enn iyisini sen bilirsin tabiki

Ne demek yaa disimi siksaydim ne hakkı var sana bu sebeple bağırmaya. Su an okadar sinirlendim ki .suçlu biri varsa o esin canım.
evet canim dogru soyluyorsun... aslinda esim anlayislidir, bu problemler gecici oldugunuda biliyor ama cok agir konustu dunn ve bugunde ayni sekilde, kendince hakli bende bisey demiyorum zaten gerek duymuyorum konusmaya vallah, ofkesi gececektir...

Ne yapmalıyım YARDIMMM??

Canim kilosu banada azmis gibi geldi ama kendinide illa anne sütü vercem diye sartlandirma sonuçta sen elinden geleni yapıyorsun inşallah bol bol sutunde olur ben bile bazı akşam lar çocuğum güzel uyusun diye arada mama veriyorum sakın üzülme öyle yada böyle bi şekilde buyucekler

canım izmirdeyim ben bulamam her halde o otu zaten problem gaz değilmiş galiba açlıktan ağlıyormuş kuzum şimdilik öyle gözüküyor yani:KK43:
ben de gaz sancısını tam olarak anlamış değilim zaten:) kilo almıyor mu peki aç olduğunu nasıl anladınız

Back
X