2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
ben de gaz sancısını tam olarak anlamış değilim zaten:) kilo almıyor mu peki aç olduğunu nasıl anladınız
canım izmirdeyim ben bulamam her halde o otu zaten problem gaz değilmiş galiba açlıktan ağlıyormuş kuzum şimdilik öyle gözüküyor yani:KK43:
sayfayı yeni okudum kusura bakma . benim göğüslerim boşalınca hemen incir yemeye başlıyprum ıhlamur kaynatıp içiyorum bol su içiyorum gaz yapar diye içmyordum ama dişlerim alarm verince süt içmeye başladım yatarken onunda çok faydasını gördüm bide yeşil üzüm anında süt yapıyor bunları bi dene istersen. bide gerçekten uykusuzluk yorgunluk sütü çok azaltıyor dinlenmekk de çok önemli

arkadaşlar slm, oğlumun gaz samcısı mucizevi bir şekilde bitti. sab simplex kullanıyordum, pek de işe yaramıyordu fakat bırakırsam kötü olur endişesi taşıyordum. perşembe sabahı bir çimdik rezene tohumunu çay bardağına koydum, üzerine bardağın dörtte biri kadar kaynar su döktüm ılınınca bebeğime 4-5 çay kaşığı verdim. bebeğim gaz sancısu çekmiyor üç gündür, sadece gazını yaparken biraz mızmızlanıyor ama dizime yatırınca pırt pırt atıyor. üstelik bben ağızdan gazını çıkarmıyorum. gündüz uykuları arttı, çünkü gaz sancısu onu uykusundan uyandırıyordu. sab simplexi vermiyorum üç gündür.

Kızlar merhaba. Daha önce yazmştım hani kızım sabah 4-5 lere kadar uyumuyor ağlıyor diye. Doktora gittik. 55 günlük kilosu 4,070 boy 58 cm. Kilosu sınırda dedi akşamları 1 kez 60 cc mama ver dedi ağlarsa ben de 2 gündür 60 gündüz 60 gece veriyorum mışıl mışıl uyuyor. Ama ben çok üzülüyorum sütüm yetmiyor mu şimdi kilosu az mı sizce?? Humana içmeye başladım, beslenmemi arttırdım şimdi gazdan ağlıyor kızım diye bazı şeyleri yemekten çekiniyordum çok bir şey yemiyordum.
Akşamları 7 de bir başlıyor kızım emmeye gece 12 lere kadar yarım saatte bir emiyor en sonunda mama veriyorum sakinliyor ağlamıyor. Acaba o kadar uzun süre emince boşalıyor mu memeler???
Ne yapmalıyım YARDIMMM??
Canim günde en az 3 bardak humana iç. Öyle bi dolduruyor ki memeyi o. Et süt ihmal etme.bir de sürekli emzir ince süt kalmıyor. Oturtmak gerekiyor 2 saatte bir en fazla yarım saat en az 15 dk emzir.memeye süt salgılanmasının için zaman vermek gerekiyor. Yarim saatte bir emerse sut gelmez ki az az olur o da yetmez bebege.Süt emdikce gelen bir şey. Bence senin sutun de yeter ama duzeni oturt.Mama mümkün oldukça az vermeye çalış. Ama bebek durmadan agliyorsa cigirir gibi o zaman doymuyor demekmis.

canım ben doktora gittim galiba açmış bizim kız ondan ağlıyormuş. 2 gündür mama takviyesine başladım istemeye istemeye:KK43: Ama kuzum rahatladı keyfi yerine geldi resmen ya uyuyor mamadan sonra ya da gülücükler saçıyor. Ne yapsam bilemedim mamayı istemiyorum. Sütüm artsın diye uğraşıyorum ama hep memede olunca da birikmiyor ki:KK43:

hadi ya peki aç olduğunu nasıl anladı doktor kilo alımı mı azmış benim sütüm var çk şükür ama bilemedim

merhaba kizlar bi sorum olacak cekinnerek soruyorum, iliskiye girenler agrilariniz oluyomu ?? bende hem agri var hemde kuruluk, kayganlastirici kullaniyoruz ama yinede agriyor :( ilk dogumumdan sonrada boyle olmustu esim daha anlayisliydi emzirme sonlarinda normale donmustu ama simdi anlamak istemiyor Sabah tavir yapti bagirdi cagirdi gitti kendimi suclu hissediyorum keske disimi siksaymisim diyorum :) neyse bakicaz artik kadinlikta zor vallahi :) tavsiyeleriniz varsa lutfen yazin...
Mrb CNm hatirladin ins bebegin nasıl inşallah iyidir op mis kokulunu yerime. Obur meseleye gelince ben doğumdan sonra 3 ay öyle olmuştum sanki ilk geceyi yaşıyordum ama zamanla geçiyor erkeklerden anlayış bekleme okuz geldiler okuz gidickler maalesef. O sana anlayışlı olsun illa yoluna girsin diyosan sıcak su buharına otur iyi geliyo rahime

Kızlar hep gazdan bahsediyoruz acaba doğum kiloları ne alemde benim karnimda sanki 6 aylık hamileymisim gibi duruyor 5 kilom var nasıl gidicek bilmiyorum sizlerde durum nasıl kilolariniz gittimi
Annelik farklı birşey doğsunlar diyoruz doğuyor 40 telaşı o bitiyor sabırsızlıkla ilk dişi bekliyoruz falan şimdi sen belki onların hayaliyle uyuyosundur cnm ben öyle olurdum hep acele ettirirdim çocuğa dişi erken çıktı 3 aylıkken çorba içiriyodum şimdide çişe alıştırmaya çalışıyorum 18 aylık henüz yani diyeceğim bilinç altında hayal kuruyorsundur inş o günlerde gelick

Selam kızlar bebeğim ağızdan ve alttan rahatça na gazını çıkarıyor ama kakasi nı yapamıyor siz neler kullanıyorsunuz iki çocuğum da hiç böyle bişey olmadı bana cvp yazın kızlar humananin kimyonlu rezene çayını kullanıyorum masaj yapıyorum ama kakasi ni yapamıyor

Bayanlar birşey sormak istiyorum. Bebeklerinizle disari cikiyormusunuz? Bugun annemle arabasina bindirip yürüyüş yapalim dedik, sonra korktum acaba usuturmu diye.malum kis gunu.birde bizimki uyanık olduğu zamanlarda hep kucakta.huysuzluk yapar aglarmi diye düşündüm. Vazgectik.

Kizlar rotavirisu asisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?saglik ocagindaki doktor bebeklerde ishal cok tehlikeli ishale de genellikle bu virus sebep oluyor dedi 3. Ve 5. Aykarda iki doz halinde yaptirilabilir dedi.devlet karsilamiyormus.
Çok karşıyım ve yaptırmadım oğluma ne gereği var bna göre ishal olacak zaten diş çıkarırken bu yaz anam ağladı ishalden diş çıkarıyodu azıları. Ama size kalmış bişey tabi bu aşı şurda bikaç senedir var he bide biz rota aşısı mı olduk karma aşılar ayına gore yetiyor bence

Bayanlar birşey sormak istiyorum. Bebeklerinizle disari cikiyormusunuz? Bugun annemle arabasina bindirip yürüyüş yapalim dedik, sonra korktum acaba usuturmu diye.malum kis gunu.birde bizimki uyanık olduğu zamanlarda hep kucakta.huysuzluk yapar aglarmi diye düşündüm. Vazgectik.
Bebeklerin tek uslu olduğu yer sokaktır bizimki hala sever kışında çıkıyoruz sen bi kozmonot al bide atkı tak annesi arada hava alsın iyidir temiz hava bşycik olmaz

Annelik farklı birşey doğsunlar diyoruz doğuyor 40 telaşı o bitiyor sabırsızlıkla ilk dişi bekliyoruz falan şimdi sen belki onların hayaliyle uyuyosundur cnm ben öyle olurdum hep acele ettirirdim çocuğa dişi erken çıktı 3 aylıkken çorba içiriyodum şimdide çişe alıştırmaya çalışıyorum 18 aylık henüz yani diyeceğim bilinç altında hayal kuruyorsundur inş o günlerde gelick

Annelik kutsal bişey anne olunca annemin kıymetini daha çok anladım bi ilk çocuğumda çok derdim bi kırkı çıksın. Emeklesin.yurusun derken ilkokul 2 sınıfa geçti zaman çok çabuk geçiyor ama insanoğlu sabırsız oluyor. Bende ikinci cocuguma cisini alıştırdim inanki çok sabır isteyen bişey ama seninki çok küçük daha

Selam kızlar bebeğim ağızdan ve alttan rahatça na gazını çıkarıyor ama kakasi nı yapamıyor siz neler kullanıyorsunuz iki çocuğum da hiç böyle bişey olmadı bana cvp yazın kızlar humananin kimyonlu rezene çayını kullanıyorum masaj yapıyorum ama kakasi ni yapamıyor
Cnm ben oğlumun hafif kabızlık durumunda sıcak duş aldırırdım karnını ovardım olmadı kulak çubuğu varya pamuklu popo deliğini hafif ucuyla uyarırdım hemen bi gaz çıkarır kakasını yapardı etkili yontem he unutmadan zeytinyağına sürerdim çubuğu

All
Annelik kutsal bişey anne olunca annemin kıymetini daha çok anladım bi ilk çocuğumda çok derdim bi kırkı çıksın. Emeklesin.yurusun derken ilkokul 2 sınıfa geçti zaman çok çabuk geçiyor ama insanoğlu sabırsız oluyor. Bende ikinci cocuguma cisini alıştırdim inanki çok sabır isteyen bişey ama seninki çok küçük daha
Allah bağışlasın yavrularını. Evet erkenci çıktı çişini soyluyor ama dr erken diyor bakalım zorlamıycam

Bebeklerin tek uslu olduğu yer sokaktır bizimki hala sever kışında çıkıyoruz sen bi kozmonot al bide atkı tak annesi arada hava alsın iyidir temiz hava bşycik olmaz
Daha hic dışarı cikarmadik küçük diye korkuyorum. Ama cok istiyorum cikip oglumla gezmeyi.tesekkur ederim cevabin icin.

All
Allah bağışlasın yavrularını. Evet erkenci çıktı çişini soyluyor ama dr erken diyor bakalım zorlamıycam

Sağol canım Hepimizin ki ni bagislasin.cisi için acele etme ben iki çocuğu muda 2.5 yaşında ogrettim doktor lar acele etmeyin diyor hem daha bilinçli oldukları için iki günde öğreniyor lar

Mrb CNm hatirladin ins bebegin nasıl inşallah iyidir op mis kokulunu yerime. Obur meseleye gelince ben doğumdan sonra 3 ay öyle olmuştum sanki ilk geceyi yaşıyordum ama zamanla geçiyor erkeklerden anlayış bekleme okuz geldiler okuz gidickler maalesef. O sana anlayışlı olsun illa yoluna girsin diyosan sıcak su buharına otur iyi geliyo rahime
merhaba canim hatirladim tabiki :), iyi gidiyor simdilik 2 cocukla duzen oturttuk sayilir artik, ay dedigin gibi sanki gerdege giriyorum vllh :) neyseki ozur diledi, tavsiyen icin cok tesekkur denicem canim sicak su buharini, sende op oglusunu benim yerime....

Kızlar merhaba. Daha önce yazmştım hani kızım sabah 4-5 lere kadar uyumuyor ağlıyor diye. Doktora gittik. 55 günlük kilosu 4,070 boy 58 cm. Kilosu sınırda dedi akşamları 1 kez 60 cc mama ver dedi ağlarsa ben de 2 gündür 60 gündüz 60 gece veriyorum mışıl mışıl uyuyor. Ama ben çok üzülüyorum sütüm yetmiyor mu şimdi kilosu az mı sizce?? Humana içmeye başladım, beslenmemi arttırdım şimdi gazdan ağlıyor kızım diye bazı şeyleri yemekten çekiniyordum çok bir şey yemiyordum.
Akşamları 7 de bir başlıyor kızım emmeye gece 12 lere kadar yarım saatte bir emiyor en sonunda mama veriyorum sakinliyor ağlamıyor. Acaba o kadar uzun süre emince boşalıyor mu memeler???
Ne yapmalıyım YARDIMMM??

merhaba, öncelikle stres sütünü iyice azaltır, mama veriyorum diye canını sıkma, etrafta o kadar çok mama ile büyüyen çocuk var ki. bildiğim kadarı ile bi emme en fazla 40 dk olmalı, o da 20 bi memede 20 bi memede. ama ben değiştiriyorum çünkü almıyor sonra. ben günde 5 litre sıvı alıyorum. 3 ü su, yarım litresi süt, yarım litresi komposto, 3 bardak humana, bi bardak boza içiyorum. muz elma armut tüketiyorum. kimyonu sofradan eksik etmiyorum ve rezene çayı içiyorum. çok faydasını gördüm.sen emzirebildiğin kadar emzir, yetmediği yerde mamanın bi zararı olmaz bence, aç kalmasından iyidir. bir de göğüs ucuma çörek otu yağı sürüyorum ara ara o da gazına iyi geliyor. inşallah iyi olur bebişlerimiz.

Ne yapmalıyım YARDIMMM??

merhaba, öncelikle stres sütünü iyice azaltır, mama veriyorum diye canını sıkma, etrafta o kadar çok mama ile büyüyen çocuk var ki. bildiğim kadarı ile bi emme en fazla 40 dk olmalı, o da 20 bi memede 20 bi memede. ama ben değiştiriyorum çünkü almıyor sonra. ben günde 5 litre sıvı alıyorum. 3 ü su, yarım litresi süt, yarım litresi komposto, 3 bardak humana, bi bardak boza içiyorum. muz elma armut tüketiyorum. kimyonu sofradan eksik etmiyorum ve rezene çayı içiyorum. çok faydasını gördüm.sen emzirebildiğin kadar emzir, yetmediği yerde mamanın bi zararı olmaz bence, aç kalmasından iyidir. bir de göğüs ucuma çörek otu yağı sürüyorum ara ara o da gazına iyi geliyor. inşallah iyi olur bebişlerimiz.

Canim benim oglumda kakasini yapmak icin hep destege ihtiyac duyuyo ben genelde spor yaptiriyorum zeytin yagigla poposunu bas parmagimla ovuyorum bide internette bi bebk hemsiresinin vidyosunu izlemistim gaz masaji zeytinyagiyla onu yapiyorum zorlana zorlana da olsa yapiyo bazen cok agliyo karni agriyo sanirim en zor anlarimiz o anlamda insallah bi ay sonra rahatlarlar doktorun dedigi gibi kiyama ben onlara cok zor oluyo insani ici gidiyo

Back
X