selam hanımlar,
benim ilk kızım emmeyi sevmezdi, zorlayarak 9-10 ay kadar emdi, yaşında tamamen bıraktı. her ay 500 gr alıyordu asla fazla almazdı. dr hiç mama demedi. 4. ayda ek gıdaya başlangıç yaptık, 6. ayda doyacak kadar ek gıda istedi, meme verince ağlardı :)
çok şükür sağlıklı, kolay kolay hasta olmaz, ama zayıf, hala zayıf. 21 aylık ve 11 kg sadece ama mutlu ve sağlıklı bir çocuk.
şimdi kardeşi 4 aylık oldu, onu kıskandığı için yeniden emmeye başladı ve inanın süt ikisine de yetiyor. sütüm azaldı, bitiyor diye ben de çok telaş yaptım ama rahatlık, huzur sütü artırıyor emin olun buna.
büyük hala kilo almazken miniğim her ay tek memeye rağmen 700-800 gram alıyor. üstelik 2450 gr doğmuştu şimdi 5,500 olmuş.
yani kızlar aç bebek ağlar, uyumaz, huzursuz olur, kaka çiş yapmaz vs vs bir sürü belirti var. her bebek farklı. kimi az emer doyar, kimi çok emer doyar. uyku düzenini bozmayın aç zannedip. iyice araştırın çözümleri.
bir de bebeğe en çok anne baba nazar eder, sürekli okuyun hem bebeğe hem kendinize. manevi rahatlık çok işe yarıyor.
yazdıkların beni daha da rahatlattı teşekkür ederim. emme ısrarım aslında biraz bencilce. emme keyfini yaşamak istedim ama olmuyor hep uyuyor. hemşire ısrar et inadı kırılır dedi ama onu ağlatmaktansa uykuda emziririm daha iyi. psikoloji ve maneviyat kesinlikle etkliyor. bende özellikle emzirirken uyurken okumaya çalşıyorum Allah kabul ederse. benim kızım açken bile tepki vermiyor çok. 100 gr almış 25 günde ama hiç anlamdım. çişi biraz azdı fark ettim ama çok keyfi yerinde olunca üzerinde çok durmadım. uykusuna ben de ellemiyorum ama bu aralar beslenmeye biraz yüklendik. doğum kilosuda düşüktü biraz gelişşsin istiyoruz. ama biraz daha rahatım artık :)