2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar basardimm:)) sütüm arttı hem nasıl maşallah. Anne isteyince her şey oluyormuş. Ama tabi iyi haber bu .kötü demiyorum ama pek sevimli olmayan bi haberim daha var.tsh seviyesi düşmedi ve ilaca başladık her gün bir hap iciriyorum oğluma. 3 yasa kadar kullancaz dusmezse takiplerde.uzulmuyorum desem yalan ama yine de allaha binlerce kez şükür ediyorum. Ilaci olan bir rahatsızlık verdiği için. Sizler neler yapıyorsunuz kimseler yok bu aralar ozledim

çok geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin. eminim çok iyi olacak zamanla. sütünün artmasına çok sevindim ben ne yaptıysam daha fazla artıramıyorum, sanırım kızım emmediği için. bana önerebileceğin bir şeylerin varsa çok sevinirim :)

slm kızlar benim de oğlum bir kaç gecedir huzursuzdu normalde akşam 9 da uyuyp 3 gibi emmek için kalkan çocuk saat başı uyanıyordu. cuma günü bir de 4. ay aşılarını yaptırdım. sabah 4 gibi ateşini ölçmek isterken uyandı ağlamaya başladı bir baktım alt sol dişi patlamış, meğer huzursuzluğu ondanmış. bir iki haftadır sürekli dilinin ucunu alt damağına sürüp duruyordu. neyseki ateşi 37,5 i geçmedi ve bugün gayet rahattı. bu arada demir damlası verdiler dört damla yeterli olurmuş altıncı aya kadar. ben de iki sabah iki akşam vermeyi düşünüyorum. ayrıca verdikten hemen sonra emzir dedi doktor dişlerinin rengini değiştirmesin diye.
dişiniz hayırlı olsun :) benim kızında eli hep ağzında yakındır patlaması gibi geliyor. biz de demire başladık ama süt ile arasında yarım saat olsun dediler. hemen emzirmek demirin emilimini azaltabilir. bi sorun isterseniz siz yine de

Kizlar dogumdan sonra kilolariniz ne alemde. Ya ben cok zayifladim. 14 kilo almistim hepsini verdim birde ustune 3 kilo verdim. Her goren cok zayiflamissin diyor bende zayiflamak istemiyorum ama elimde deil. Sizce emzirmekle mi alakali yoksa cok mu yoruluyorum :KK43:
bende doğumda 8 kilo almıştım 10 kilo geri verdim, hem de yememe rağmaen. yorgunluğa bağlıyorum bende. ama sağlık yerindeyse bi sakıncası da yok.

kızlar bebislerinizi kucaginizda oturtuyomusunuz benimki oturmaya pek meraklı.bilemedim oturtsammi.biyerine zararı olurmuş.oturup etrafı izlemeye bayılıyor.
ben oturtuyorum kısa süreli. çabuk sıkılıyor zaten. 4. aydan itibaren başlanabilir ufak ufak diye biliyorum ama çokta zorlamıyorum zaten.

kızlar merhaba, bugün 4. ay aşılarımızı olduk. şimdilik bi yaramazlık yok bakalım. kilo alımı da fena çıkmadı çok şükür. yüzükoyun yatırmıştım bugün döndü sırt üstü :) yakında diğer türlüde döner her halde. sütümüde sağıp biberonla vermeye devam ediyorum. ama sütümü şöyle bol bol bi artıramadım. süt yapıcı bi çok şeyi de yiyorum ama olmadı bi türlü. saat 9- 12-15-18-21 beslenme saati. gece 21 den sabah 9 a kadar da emzirerek getirmeye çalışıyorum. yaklaşık 100 cc sütü içiyor yada 80 cc mamayı. birazını kusuyor bazen. baya düzene oturdu. arada deniyorum emzirmeyi gündüz ama basıyor yaygarayı.

benim de saçlarım çok dökülüyor özellikle banyodan sonra. ve çok yorgun görünüyorum. büyüdükçe bebişlerimiz yorgunlukları da artıyor. ama çokta sevimli oldu. tepkileri kahkahaları mır mır anlatması bütün yorgunluğumu alıyor.

çok geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin. eminim çok iyi olacak zamanla. sütünün artmasına çok sevindim ben ne yaptıysam daha fazla artıramıyorum, sanırım kızım emmediği için. bana önerebileceğin bir şeylerin varsa çok sevinirim :)
Canim ben sutumu artirdim hem nasıl cesme gibi. Ama hiç sorma benim canım oğlum 3 4 gündür emmemeye basladi durduk yere .etrafa çok bakıyor ondan mi bilmem.yani o etmedikçe azalacak ama sağarak idare etmeye çalışıyorum.yinede umudu kesmiyor um emecek!! Şimdi söyliyim. 1 numara bende kuru dut var ya onu kaynatıp içiyorum inanılmaz faydası oldu.ayni zamanda lansinoh elektrikli çift taraflı pompa aldım o da çok artırdı. 10 dk sagiyorum gün içerisinde 3 4 kez.ama gece uykusuzluktan kalkamadim offf bikaç gü dur hemen farkediyor ya ne emek isteyen bi şey bu süt işi. Bi de hurma yedim.belki 5 6 gün emzirme kampi var ya onu yaptım. Canım göğsümde yumrular olmuş gece o derece arttı. Ama o ara benim oğlum da deli gibi emiyordu tabi çocuk emmeyi nce daha zor ama olmayacak şey değil. Hiç beklemiyordum emziriyorum öbür gogsumden 10 cc kendi boşalıyor süt. Öyleydi .bi de her gün kıyma kavurdum yedim aksatmadan. Sütüm yağlı olsun diye kolayindan. Yani başka hiç bi işin olmayacak. Annemleydim. Eve gittim 2 günde süt biraz azaldı yine iyi ama.gece kalkıp 2 kez sağmam gerekiyor.aksattim bu ara:( Benim oğlan 2 dk emip uyuyakaliyor geceleri.Sonra sagdiklarimi kaşıkla veriyoruz biraz zor ama alisiyor kaşığa artık. Zaten emzik biberon tutamiyor. Ama lansinoh elektrikli baya iyi .şimdi 120 130 falan çıkıyor 2 3 saatte.ama aksatmadan yapsam cesme:)) canım kesin artar sütün bak kesin ama çok yorucu çocuk emmeyince

Canim ben sutumu artirdim hem nasıl cesme gibi. Ama hiç sorma benim canım oğlum 3 4 gündür emmemeye basladi durduk yere .etrafa çok bakıyor ondan mi bilmem.yani o etmedikçe azalacak ama sağarak idare etmeye çalışıyorum.yinede umudu kesmiyor um emecek!! Şimdi söyliyim. 1 numara bende kuru dut var ya onu kaynatıp içiyorum inanılmaz faydası oldu.ayni zamanda lansinoh elektrikli çift taraflı pompa aldım o da çok artırdı. 10 dk sagiyorum gün içerisinde 3 4 kez.ama gece uykusuzluktan kalkamadim offf bikaç gü dur hemen farkediyor ya ne emek isteyen bi şey bu süt işi. Bi de hurma yedim.belki 5 6 gün emzirme kampi var ya onu yaptım. Canım göğsümde yumrular olmuş gece o derece arttı. Ama o ara benim oğlum da deli gibi emiyordu tabi çocuk emmeyi nce daha zor ama olmayacak şey değil. Hiç beklemiyordum emziriyorum öbür gogsumden 10 cc kendi boşalıyor süt. Öyleydi .bi de her gün kıyma kavurdum yedim aksatmadan. Sütüm yağlı olsun diye kolayindan. Yani başka hiç bi işin olmayacak. Annemleydim. Eve gittim 2 günde süt biraz azaldı yine iyi ama.gece kalkıp 2 kez sağmam gerekiyor.aksattim bu ara:KK43: Benim oğlan 2 dk emip uyuyakaliyor geceleri.Sonra sagdiklarimi kaşıkla veriyoruz biraz zor ama alisiyor kaşığa artık. Zaten emzik biberon tutamiyor. Ama lansinoh elektrikli baya iyi .şimdi 120 130 falan çıkıyor 2 3 saatte.ama aksatmadan yapsam cesme:)) canım kesin artar sütün bak kesin ama çok yorucu çocuk emmeyince

Canım benim kız da 5 dk emip bırakıyor doyuyor mu anlamıyorum diğer memeye geçiyorum tutup tutup bırakıyor yüzüme bakıp gülüyor oyun yapıyor resmen cadı ben de doyuyordur her halde diyorum. gece tek memeyi hiç vermedim sabah sağdım 100-120cc çıktı ama geceleri eskisi gibi dolmuyor göğüslerim azalmış mıdır acaba süt? Kilo alımı da sınırdaydı benim kızın.
Maşallah çok sevindim sütünün artmasına canım:) Humana ve rezene de çok işe yarıyor ben hep içiyorum ama benim pek iştahım yok az yemek yiyorum:(

canım emzirmenin etkisi çok büyük bence ,ben de tüm kilolarımı verdim şimdi işe başladım iki hafta da 2 kg daha vermişim.hiç istemiyorum zaten çok zayıfım ama ister istemez gidiyor.bir de saçlarım iyice beyazladı.hiç boyatmadım bu yaşıma kadar.ama toplayamıyorum bile artık.2 ay sonra yine hepsini boyatmadan ışıltı attıracağım.çok yıpranmış hissediyorum kendimi .

Aynen canım nasıl beyazladı anlatamam benim saçlarım sarı olduğu için belli olmuyor çok şükür ben de hiç boyatmadım ve boyatmak istemiyorum, dökülmeyi söylemiyorum bile. Bir de cildim acayip kuruyor, kimyasal krem de kullanmak istemiyorum ne kullansam bilemedim. Kızlar tavsiyeniz var mı??? Ben de kendimi çok bakımsız hissediyorum :(

Kızlar ilişki esnasında ağrısı olanlar vardı. Benim de çok yanmam vardı dr hafif enfeksiyon var dedi bi fitil verdi yanma azaldı ama hala ağrı var sizlerde durum nasıl normale döndü mü yoksa dr gitsemmi bilemedim

Canım benim de yanmam çok fazla ama doktora gitmedim. Sezeryan oldum ama neden yanma oluyor anlamıyorum çok sinir bozucu bir şey:( Hiç adet de olmadım daha ilgisi var mı bilmiyorum. Doktora gitsem mi bilemedim, fitil tamamen geçirdi mi?

Canım benim de yanmam çok fazla ama doktora gitmedim. Sezeryan oldum ama neden yanma oluyor anlamıyorum çok sinir bozucu bir şey:KK43: Hiç adet de olmadım daha ilgisi var mı bilmiyorum. Doktora gitsem mi bilemedim, fitil tamamen geçirdi mi?
Çok aşırıydı yanmam baya azaldı canım ama hafiften hala var baya aralıklı oluyor ilişkiler ve de aklım hep çocukta yorgunluk falanda acaba ondan mı diyorum. Geçmezse gene giderim doktora diyorum bakalım. Senin de yanman çoksa git bence çünkü ben de akıntı enfeksiyon belirtisi falan hiç yoktı

İyi geceler kızlar moralim çok bozuk oğlum yaklaşık 15 gündür meme emmek istemiyor kucağıma yatirdigim anda kendini geriye doğru iteliyo yanına uzanarak emzirme ye çalışıyorum ama onu bile istemiyor emmeyince sanki sutumde azaldı gibi inşallah memeyi bırakmaz kızlar birde dün asimizi olduk ama çok huzursuzluk yapıyor

Benimki de cok merakli yatiriyorum kafasini kaldiriyor resmen oturmsk istiyor. Gecen gun denemek icn sadece birkac saniyeligine koltugun kosesine oturttum cok tatliydi yaa cok hosuna gitti. Yarin doktora gidicez sorucam mutlaka 4 ayi doldurduk artikk
Cnm doktor ne dedi oturtma konusunda

İyi geceler kızlar moralim çok bozuk oğlum yaklaşık 15 gündür meme emmek istemiyor kucağıma yatirdigim anda kendini geriye doğru iteliyo yanına uzanarak emzirme ye çalışıyorum ama onu bile istemiyor emmeyince sanki sutumde azaldı gibi inşallah memeyi bırakmaz kızlar birde dün asimizi olduk ama çok huzursuzluk yapıyor
slm benim buyuk oglumda ayni senin anlattigin gibi yapardi anneme soyledim oda bana...ilk basta biraz sut sag daha sonra sicak dusa girmemi soyledi eger yine ise yaramassa sutumu sagip goguslerime surmemi istedi yaptim iyi oldu biraz ..inslh duzelir hersey o anda cok uzuluyor insan

Canim
Canim aynı durum bizde de var off çok zor .çok üzülüyorum. 5 6 gündür emmiyor gece bile uyanmiyor çocuk dün 1 kez uyandı 1 dk emdi daldı yine kesin kilo kaybı olcak.neden böyle biri yardım etsin çok uzgunum:(

Canım benim kız da 5 dk emip bırakıyor doyuyor mu anlamıyorum diğer memeye geçiyorum tutup tutup bırakıyor yüzüme bakıp gülüyor oyun yapıyor resmen cadı ben de doyuyordur her halde diyorum. gece tek memeyi hiç vermedim sabah sağdım 100-120cc çıktı ama geceleri eskisi gibi dolmuyor göğüslerim azalmış mıdır acaba süt? Kilo alımı da sınırdaydı benim kızın.
Maşallah çok sevindim sütünün artmasına canım:) Humana ve rezene de çok işe yarıyor ben hep içiyorum ama benim pek iştahım yok az yemek yiyorum:KK43:
Canim 5 dk az en az 15 dk emmesi gerekiyor son sütü yağlı sütü alabilmesi için. Benimki de aynı konuşup duruyor meme başında A u diye çok tatlı ama emmesi gerek nası yapcaz bilmem.canim her gün et yemek gerek be de aksatiyorum malesef. Süt daha yağlı oluyor bu kesin.ben 10 günde kontrol ettirdim 300 350 civarı alıyor 10 günde. Ama şimdi emmemeye basladi öyle almicaz düşecek kesin.biberon almıyor kaşıkla doke saca çok zor oluyor.100 120 tek meme supermis canım iyi bence sütün ama ssagmayi ihmal etme çünkü hiç güven olmuyor azaliveriyor sık sık emiyorsa iyi ama.benimkine vermesem hiç acikmicak gibi

Canim

Canim aynı durum bizde de var off çok zor .çok üzülüyorum. 5 6 gündür emmiyor gece bile uyanmiyor çocuk dün 1 kez uyandı 1 dk emdi daldı yine kesin kilo kaybı olcak.neden böyle biri yardım etsin çok uzgunum:KK43:

Napicam bilmiyorum kucağıma yatirdigim anda kıyamet kopuyor akşam sutumu sagdim biberona koydum onuda içmedi birde mama alıp denicem

merhaba haimlar, herkes sutunden bahsetmis, benim kizim da bazi donemler az emiyor , hele gecen ay geceleri hic emmiyordu ve sabahlari sadece iki kez emip birakiyordu sadece 500 gram almisti ama bu ay iyi gidiyor goguslerim bi ara bayagi doldu ama kizim huzursuzlandi sutun cok akmasindan ...neyse bazen cok sutlu olmakta iyi olmuyor :) simdi tekrar azaldi gibi ama kizima yetiyor bol bol emzirin sut gelecektir, bide ben hic sagmadim sutumun ne kdr geldiginide bilmiyorum bakmaya kalksam az cikacak sanip takinti olacak en iyisi mi hic gerek yok...bide dakika tutmayin sutun yagli kismi en sonnlarda sannardim gecen de ablam tersini diyor bebek ilk 5 dkda alacaginin yarisini almis oluyo dedi, kaliteli sut icinde guzel beslenin, sut yapan seyler yemek gibi sanki bazen kalorili seyler yemekte gerekiyo.... :)

Benim kizim da yapti oyle bir ara goguslerim catlicakti nerdeyse ama kizim bronsit olmustu ben ona baglamistim. Uyurken hep firsat kolladim ama o halde kilo kaybetti kizim birkac gunde 150gr verdi. Insan cok uzuluyor gercekten hem beslenenemesi hem de aramizdaki en guzel bag emzirmek emmeyince sanki bizden kopuyomus gibi geliyor. Simdi duzeldi cok sukur cok uzun uzun emmiyo ama sizinki de en kisa zamanda duzelir insallah

merhaba haimlar, herkes sutunden bahsetmis, benim kizim da bazi donemler az emiyor , hele gecen ay geceleri hic emmiyordu ve sabahlari sadece iki kez emip birakiyordu sadece 500 gram almisti ama bu ay iyi gidiyor goguslerim bi ara bayagi doldu ama kizim huzursuzlandi sutun cok akmasindan ...neyse bazen cok sutlu olmakta iyi olmuyor :) simdi tekrar azaldi gibi ama kizima yetiyor bol bol emzirin sut gelecektir, bide ben hic sagmadim sutumun ne kdr geldiginide bilmiyorum bakmaya kalksam az cikacak sanip takinti olacak en iyisi mi hic gerek yok...bide dakika tutmayin sutun yagli kismi en sonnlarda sannardim gecen de ablam tersini diyor bebek ilk 5 dkda alacaginin yarisini almis oluyo dedi, kaliteli sut icinde guzel beslenin, sut yapan seyler yemek gibi sanki bazen kalorili seyler yemekte gerekiyo.... :)

Benimde oğlum bu ay 500 gram almış her ay çok güzel kilo alıyor du bu ay düştü emmeyince sutumde azaldı sanki ne kadar emerse okadar damarlar açılır emzirmek için ne şebeklik yapıyorum inşallah geçici bir süredir hemen geçer

ysmn8590, post: 39499287, member: 310970"]Benim kizim da yapti oyle bir ara goguslerim catlicakti nerdeyse ama kizim bronsit olmustu ben ona baglamistim. Uyurken hep firsat kolladim ama o halde kilo kaybetti kizim birkac gunde 150gr verdi. Insan cok uzuluyor gercekten hem beslenenemesi hem de aramizdaki en guzel bag emzirmek emmeyince sanki bizden kopuyomus gibi geliyor. Simdi duzeldi cok sukur cok uzun uzun emmiyo ama sizinki de en kisa zamanda duzelir insallah[/QUOTE]
Beninmkide arada oksuruyor acaba onunla alakali olabilir mi emmemesi

Back
X