2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Valla canım çocuklar arasında ayrım yok ama bebek olduğu için daha çok seviliyor zaten ağzımda yıllardır hep kızlara alışmış oglumada sürekli kizim diyordum daha yeni yeni alıştım seninkininde sacinin maşallahi var ozaman kestirmek en iyisi belki nazar bile degiyordur.ayrica bizim topikte eskilerden senle ben kaldık galiba herkes çocukları dogurunca kaçtı
Ayy evet ben de oğlumun adına çok zor alıştım hep yeğenimin adını söylüyordum .seninksi de normal kaç Yıldır hep kızım kızım.çok şanslısın bence Allah evlatlarını bağışlasın canım .
evt canım eskilerden bir biz kaldık.burayı bırakıp gidenlere biraz kızgınım tabiki herkes kocaman kendi iradeleri ile hangi forumda olmak istediklerini seçtiler.ama hamilelikte o kadar aktiftik ,çok güzeldi forumumuz bırakıp giden arkadaşlar da çok mutluydu ,şimdi Çocuklarımızı büyütürken de istedim beraber Olmayı.ama kendi tercihleri.zaten bazıların gitmesi iyi bile oldu.sürekli övünenler vardı,sürekli ön planda olmaya çalışanlar ilk de onlar gitti.neyse biz bize yeteriz yeni arkadaşlarımız da eskileri aratmıyor .bu hali de güzel biraz da aktif olsak iyi olur ama şimdi hamilelikteki gibi rahat değiliz ancak bu kadar oluyor sanırım.

Ayy evet ben de oğlumun adına çok zor alıştım hep yeğenimin adını söylüyordum .seninksi de normal kaç Yıldır hep kızım kızım.çok şanslısın bence Allah evlatlarını bağışlasın canım .
evt canım eskilerden bir biz kaldık.burayı bırakıp gidenlere biraz kızgınım tabiki herkes kocaman kendi iradeleri ile hangi forumda olmak istediklerini seçtiler.ama hamilelikte o kadar aktiftik ,çok güzeldi forumumuz bırakıp giden arkadaşlar da çok mutluydu ,şimdi Çocuklarımızı büyütürken de istedim beraber Olmayı.ama kendi tercihleri.zaten bazıların gitmesi iyi bile oldu.sürekli övünenler vardı,sürekli ön planda olmaya çalışanlar ilk de onlar gitti.neyse biz bize yeteriz yeni arkadaşlarımız da eskileri aratmıyor .bu hali de güzel biraz da aktif olsak iyi olur ama şimdi hamilelikteki gibi rahat değiliz ancak bu kadar oluyor sanırım.

Doğru diyorsun canım herkesin kendi kararı saygı duymamiz lazım oğlunun adı ne merak ettim

Merhaba kizlar, dun kontrolumuz vardi asilarimizi olduk cok fazla huzursuzluk cikarmadi cok sukur ama kilo alimi azalmis 580 gr almis hastaydik bu ay onunda etkisi vardir tabii ama cok moralim bozuldu :( zaten 800-900 gr civari aliyordu ama bu ay cok az almis. Doktora meyve sularindan tattirabilir miyim diye sordum tavsiye etmem emmeyi reddedebilir dedi sonra kilo alimi da az olunca istersen gunde iki ogun ek gidaya baslayabilirsin dedi sebze corbasi ve meyve suyu olarak ama ben kararsiz kaldim bu ay da kilo alimini takip etsem ona gore 5.ayda baslariz belki size de bir danisayim dedim. Bir yandan veriyim de kilosu artsin diyorum diger yandan onlari omur boyu yiyecek simdi bol bol anne sutunu alsin diyorum kafam cok karisti :(

Merhaba kizlar, dun kontrolumuz vardi asilarimizi olduk cok fazla huzursuzluk cikarmadi cok sukur ama kilo alimi azalmis 580 gr almis hastaydik bu ay onunda etkisi vardir tabii ama cok moralim bozuldu :KK43: zaten 800-900 gr civari aliyordu ama bu ay cok az almis. Doktora meyve sularindan tattirabilir miyim diye sordum tavsiye etmem emmeyi reddedebilir dedi sonra kilo alimi da az olunca istersen gunde iki ogun ek gidaya baslayabilirsin dedi sebze corbasi ve meyve suyu olarak ama ben kararsiz kaldim bu ay da kilo alimini takip etsem ona gore 5.ayda baslariz belki size de bir danisayim dedim. Bir yandan veriyim de kilosu artsin diyorum diger yandan onlari omur boyu yiyecek simdi bol bol anne sutunu alsin diyorum kafam cok karisti :KK43:
Canım ben olsam bir ay daha beklerdim ,tamam meyve Suları ile flan daha iyi kilo alır ama kof kilo anne sütüyle az alsın ama anne sütüyle alsın istiyorum ben .benim oğlumda 700 gr almış .şurda çok az kaldı.çocuklar zYıflıktan zafiyet geçirmiyorlar sonuçta.açlıktan ağlamıyorlar,gelişim gerilikleri yok.zaten Hayatları boyunca o yiyecekleri yiyecekler senin de Dediğin gibi.ayrıca ek gıdaya geçince de her şey Güllük gülistanlık olmuyormuş.gaz atakları yeniden başlayabiliyormuş.sen de iyi düşün canım.

Merhaba kizlar, dun kontrolumuz vardi asilarimizi olduk cok fazla huzursuzluk cikarmadi cok sukur ama kilo alimi azalmis 580 gr almis hastaydik bu ay onunda etkisi vardir tabii ama cok moralim bozuldu :KK43: zaten 800-900 gr civari aliyordu ama bu ay cok az almis. Doktora meyve sularindan tattirabilir miyim diye sordum tavsiye etmem emmeyi reddedebilir dedi sonra kilo alimi da az olunca istersen gunde iki ogun ek gidaya baslayabilirsin dedi sebze corbasi ve meyve suyu olarak ama ben kararsiz kaldim bu ay da kilo alimini takip etsem ona gore 5.ayda baslariz belki size de bir danisayim dedim. Bir yandan veriyim de kilosu artsin diyorum diger yandan onlari omur boyu yiyecek simdi bol bol anne sutunu alsin diyorum kafam cok karisti :KK43:

Canim ek gıdaya geçmek için acele etme anne sütünü reddetmek ister.benimkide buay sadece 500 gram almış iki gün önce doktora goturdum normal dedi artık eskisi kadar kilo almaz yavaşlar dedi zaten çocuk yaşadığı sürece yemek yicek.bence 5.ci ayının bitmesini bekle

Benim kızımda 500 gr almış canım bu ay sağlık ocağında aşı için gittiğimizde ölçtürdük ebe normal artık çok almaz dedi istersen 15 gün sonra yine gel ölçelim dedi çocuğu zorluyorum resmen emsin diye gündüz 3 dk anca duruyo memede diye geçen gece dayadım durdum sonra nöbet tuttum sancıdan uyumadı meleğim ozamandan beride huzursuz ayaklarını kasıyo sürekli :(( gündüz maksimum 3 saatte bir emmek istiyo ama düzgün emmiyo belkide buyüzden kilo alımı yavaşladı bize doktorumuz 4.ay dolunca istersen başla demişti bi gün elma suyu verdim kakasını zor yaptı vazgeçtim vermiyorum

Buarada kızlar kan damlasının yan etkisini gören varmı ben 1 haftadır kullanıyorum herşey normaldi dün akşama doğru kakasını zorla yaptı bugün sabah yaptı ama bütün gece uyutmadı hala da rahatlamadı yawrum kasıp duruyo kendini ve kakasıda sümüksü sebebi ne olabilir acaba poff :(

Benim oğlum da kilo almıyor. 2 aydır aylık 500 gr alıyor. Çünkü emmeyi sevmiyor. Sütüm olduğu halde emzirememek çok acı. 3 4 dk emip kendini çekiyor ve tekrar vermeye çalışınca bağırıyor daha da zorlarsam ağlıyor. Sadece uyurken düzgün emiyor o yüzden de kendi kendine uyuyabilen bebeğimi 1 aydır emzirerek uyutuyorum. Vermesem saatlerce meme istemiyor hatta hiç vermesem daha mutlu sanki. Biberonla içireyim dedim onu da almıyor. Doktorumuz bazı bebekler sütü sevmez ek gıdaları iyi yer. 5. Ayına kadar idare edelim ek gıda başlarız onu da yemezse bu çocuğun mizacı bu böyle kabul edeceksiniz dedi. Benden nasıl iştahsız bi çocuk doğdu hiç anlamıyorum:) sütüm olduğu halde mama başlamayı bile düşünüyorum tadını sevip içer belki. Gerçi bu gidişle olan süt de gidecek :(

3. Aydan itibaren görme alanları çok açıldığı için memede durmak işlerine gelmiyormuş buna yalancı emme reddi deniyormuş. Ama altta bi soru olmadığından emin olmak için yine de idrar tahlili yaptık çünkü o da kilo alımında azalmaya ve emmemeye neden olurmuş.

Benim oğlum da kilo almıyor. 2 aydır aylık 500 gr alıyor. Çünkü emmeyi sevmiyor. Sütüm olduğu halde emzirememek çok acı. 3 4 dk emip kendini çekiyor ve tekrar vermeye çalışınca bağırıyor daha da zorlarsam ağlıyor. Sadece uyurken düzgün emiyor o yüzden de kendi kendine uyuyabilen bebeğimi 1 aydır emzirerek uyutuyorum. Vermesem saatlerce meme istemiyor hatta hiç vermesem daha mutlu sanki. Biberonla içireyim dedim onu da almıyor. Doktorumuz bazı bebekler sütü sevmez ek gıdaları iyi yer. 5. Ayına kadar idare edelim ek gıda başlarız onu da yemezse bu çocuğun mizacı bu böyle kabul edeceksiniz dedi. Benden nasıl iştahsız bi çocuk doğdu hiç anlamıyorum:) sütüm olduğu halde mama başlamayı bile düşünüyorum tadını sevip içer belki. Gerçi bu gidişle olan süt de gidecek :KK43:
Seni anlıyorum canım benim kızımda aynı 3-4 dk emiyo bırakıyo bir daha da asla tutmuyo tutturmaya çalışırsamda ağlıyo benimkide 500 gr aldı anne sütü emen bebeklerde 500 gr alt sınırmış ama napalım böyle hafiften etli bi bebekti artık değil napalım sağlıklı olsunlarda inşAllah yapçak bişey yok

Bu arada size de demiri 4. Ayda mı başladılar? Bizim 4. Ay daha bitmedi ama demir önermedi kimse henüz.

Kısa süreli emen bebeklere karanlık sessiz uyaranın olmadığıbir yerde emzirme öneriyorlar. Öyle yapıyorum ben de. Mümkünse kımıldamıyorum ses çıkarmıyorum çünkü hemen bırakıp etrafa bakıyor. Meme için annesinin yakasına yapışan ağlayan bebeklere öyle özeniyorum ki :(

Kısa süreli emen bebeklere karanlık sessiz uyaranın olmadığıbir yerde emzirme öneriyorlar. Öyle yapıyorum ben de. Mümkünse kımıldamıyorum ses çıkarmıyorum çünkü hemen bırakıp etrafa bakıyor. Meme için annesinin yakasına yapışan ağlayan bebeklere öyle özeniyorum ki :(

Kısa süreli emen bebeklere karanlık sessiz uyaranın olmadığıbir yerde emzirme öneriyorlar. Öyle yapıyorum ben de. Mümkünse kımıldamıyorum ses çıkarmıyorum çünkü hemen bırakıp etrafa bakıyor. Meme için annesinin yakasına yapışan ağlayan bebeklere öyle özeniyorum ki :KK43:
Aynen bende canım baca kapağı duvar kağıdı perde pencere kapı üzerimdeki kıuafetler hatta parmağım herhangi birine bakıp memeyi bırakıyo bütün odalarım aşırı ışık görüyo :(( 4.ay dolunca sağlık ocağında ebe verdi bize ama hemen kullanmadım doktorumuzu aradım o da onay verince kullanmaya başladım canım 4.ay aşıları için aile sağlık merkezine gidiyosan sana da vereceklerdir mutlaka

Doğru hatırlıyorsun canım bizde Ayaz Bekir koyduk sadece Ayazi kullanıyoruz
adıyla yaşasın canım çok güzelmiş adı.

Benim kızımda 500 gr almış canım bu ay sağlık ocağında aşı için gittiğimizde ölçtürdük ebe normal artık çok almaz dedi istersen 15 gün sonra yine gel ölçelim dedi çocuğu zorluyorum resmen emsin diye gündüz 3 dk anca duruyo memede diye geçen gece dayadım durdum sonra nöbet tuttum sancıdan uyumadı meleğim ozamandan beride huzursuz ayaklarını kasıyo sürekli :KK43:( gündüz maksimum 3 saatte bir emmek istiyo ama düzgün emmiyo belkide buyüzden kilo alımı yavaşladı bize doktorumuz 4.ay dolunca istersen başla demişti bi gün elma suyu verdim kakasını zor yaptı vazgeçtim vermiyorum

Buarada kızlar kan damlasının yan etkisini gören varmı ben 1 haftadır kullanıyorum herşey normaldi dün akşama doğru kakasını zorla yaptı bugün sabah yaptı ama bütün gece uyutmadı hala da rahatlamadı yawrum kasıp duruyo kendini ve kakasıda sümüksü sebebi ne olabilir acaba poff :KK43:

canım bizimde kakası sümüksü oldu demirden sonra.buarada biz de çok gaz yapıyor 5 gündür ne zaman versem 15-20 dk içinde ağlamaya başlıyor.Dün 2 damla sabah 2 damla gece verdim daha rahat oldu.4 damla veriyoruz biz ama internette kilo başına 1 damla diyor 7 damla vermem lazım sanırım ama sağlık ocağındaki hemşire 4 damla dedi.Siz kaç damla veriyorsunuz?

Back
X