2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Peki siz gösterdiniz mi yoksa kendisi mi öğrendi? Benimki 40 gününden beri yüzüstünden sırtüstüne dönüyor ama çok sinirleniyor ağlıyor. Ama başka türlü dönmüyor. Oyuncak koyuyorum almaya çalışsın diye hiiiç oralı değil

Peki siz gösterdiniz mi yoksa kendisi mi öğrendi? Benimki 40 gününden beri yüzüstünden sırtüstüne dönüyor ama çok sinirleniyor ağlıyor. Ama başka türlü dönmüyor. Oyuncak koyuyorum almaya çalışsın diye hiiiç oralı değil
benimkide oyle yüzüstü yatmayi hiç sevmiyor. Sırtüstü yattiginda, altini açarken falanda sağa sola dönüyor. Kendisi öğrendi. Tam tur donemiyor ama.zaten yatmayida sevmiyor. Hep kucaktayiz.

mrb ben şu an kızıma elma rendeleyip veriyorum cam rendede yarın da havuç vericem ama aklıma takılan bi şey var verdiğimiz ek gıdayı emzirmeden önce mi sonra mı vermeliyiz ya da ikisinin arasını ne kadar zaman tutmalıyız bunu ayarlayamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

Önce emzirip yeterince anne sütü aldıktan sonra ek gıdayı vermen gerekiyor. Çünkü bebeğin mide kapasitesi sınırlı. Anne sütü 100 ccde 150ye yakın kalori içerirken havuç 100ccde 30 kalori içeriyor. Eğer önce havuçla karnını doyurursan bebeğin yetersiz besin almış olur.

Arkadaslar uyku egitimi konusunu konusmussunuz... Su var ki halinden memnun birinin boyle bisey yapmasina zaten gerek yok. Tracy de ayni seyi soyluyor, ayni yatagi paylasmaktan, kucaklayarak-emzirerek, sallayarak uyutmaktan sikayetci degilseniz, devam edin. Ama ilerde, daha da buyuduklerinde, artik kucakta uyutmak daha da zor geldiginde, ya da sallamak ya da baskasi sizi daha cok yordugunda...kendi kendine uyumasini ogretecekseniz, bilin ki cok daha zor olacak simdikinden. Koklesmis bir aliskanliktan vazgecirmek tabi daha zor... Aglatma konusuna gelince, o konuda da, korkmayin canini yakmiyorsunuz, ustelik yanindasiniz diyor, onun aglamasi hey ben boyle uyumuyordum, bu da nerden cikti aglamasi oldugunu soyluyor. Vee eger vazgececekseniz aslaa baslamayin diyor, cunku mutlaka az ya da cok aglayacak, ve eger siz o agladiginda vazgecerseniz, ona sadece daha cok agladiginda istedigini elde edebilecegini ogretirsiniz diyor. Bir de tabi istikrar lazim, 2 gun sonra misafir gelecekse, ya da siz gidecekseniz erteleyin. En azindan 1-2 hafta bu duzen devam etmeliymis... Velhasil kelam... Annenin psikolojisinin de onemli oldugunu dusunuyorum. Dinlenmeye bile firsati kalmiyor insanin... Ben daha once egitim demeyim ama kendi kendine uyutabildim bebegimi, tam 2 hafta tatil gibiydi bana, ta ki annemlere gidip 1 hafta kalana ve onlarin da kizimi yanlislikla! Kucaklarinda uyutmalarina kadar. En kisa zamanda bu defa uyku egitimi adi altinda, yatir kaldiri denicem, simdilik gelen gidenden kendime guvenemiyorum, kucaga, ziplamaya geri donduk... Daha da fazla vakit gecmesinden korkuyorum, cunku aglamasina ben de dayabilecegimi sanmiyorum...

Kızlar peki sırtüstü yatarken kafasını kaldırabiliyolar mı elinden tutunca

T
kizlaaaar geçen ay yani 3. ay kontrolde 600 gram alan oglusum geçen hafta 4. ay sağlık ocağı kontrolunde 300 gram almis :KK43: bir arkadaş 4.aydan sonra günde şu kadar gram almalı diyordu ne kadardı o rakam?
aynı sağlık ocağına son ölcümden bir hafta sonra yani bugün yine gittim aynı tartı olsun diye 30 gram almış sadece. çevremdeki herkes ek gıda baskısı yapmadan siz bir yol gösterin kilo alması doğru orantılı gitsin diye ne yapmalıyım.
sadece anne sütü alıyor ilk ay 1.250 2. ay 1.000 kilo almıştı. 2 aydır çok az alıyor. Bu ay içinde sünnet oldu ve geçen sağlıkocağına gidisimizden bu yana da gripbunlar da etkilemiş olabilir mi :KK43:
Tabi ki etkilemistir arkadasim. Hangimiz hastayken daha istahliyiz ki bebekte ayni istah devam etsin. Ama sana tavsiyem ek olarak sütünü sagip miktarina bakman. Belki biraz azalmis olabilir mi? Bir de proteinden zayif besleniyor olabilir misin? İkisinden biri varsa, onlari cozdugunde daha iyi kilo alabilir. Bir de boyu nasil? Acaba kilosu az ama boyu mu daha cok uzuyor? Eger oyleyse belki zayif ama uzun bir bebek olacaktir hep, cok takilmamani tavsiye ederim. 6. Aya az kaldi, ek gidalar icin acele etmeye gerek yok bence...

Kızlar peki sırtüstü yatarken kafasını kaldırabiliyolar mı elinden tutunca
Elinden tutmasam da kaldiriyor kafasini... Elinden tutarsam tüm gövde oturur hale geliyor. Ama daha sadece yan pozisyondayken sirtustu donebiliyor kizim. Gerci o kadar kucakta ki bu da bir ilerleme benim icin... Totosu yere degmicekmis hanimin...

slm arkadaşlar ben de bebeğimin tesadüfen kendi kendine uyuyabildiğini gördüm" bebeğim genelde emerken uyurdu" çok zorlanırsam hamakta sallayarak uyutturdum. genelde saat yedi sekiz gibi benim yatağımda yatarak emip uyurdu, öylece bırakırdım bir saat sonra uyanınca tekrar emip derin uykusuna geçince beşiğine koyardım. bir kereside ne yaptıysam uyumak istemedi, gülücükler atıp duruyordu ben de biraz hoplatıp zıplattım yatağımda sonra mutfakta kısa bir işim vardı oğlumu beşiğine koydum işimi halledip geldiğimde kendine kendine uykuya daldığını gördüm. ondan sonraki günlerde emzirip karnını doyurup biraz oynadıktN sonra beşiğne veya benim yatağımın üzerine bırakıp gece lambasını açıp odadan çıktım, arada bağırıp çağırınca yanına gidip gene oyunlar yapıyordum. böylece 10 gün kadarkendi kendine uyudu. sonra birden huyu değişti baktım huzursuz kendi kendine uyumak istemiyor meğer üst dişleri zorluyor muş ( ilk dişi dördünücü ayını doldurduğunda çıktı, şimdi beş aylık oldu üst ve alt yan kesici dişler çıkıyor) . şu sıralar diş sıkıntıları azaldıtekrar başladı kendi kendine uyumaya. bu arada gündüz bakıcıyı ne kadar tembihlesem de hamakta veya beşiği sallayarak uyutuyor. buna rağmen akşam kendine kendine úyuyabilìyor. hatta iki gündür kendisi yan dönüp öyle uyuyor pozisyonunu kendi belirliyor. işe başladığımdan beri oğlum daha fazla emmek istiyor' ben de akşam uyutmadan önce yarım saat kırkbeş dakika emziriyorum bu da onu çok rahatlatıyor. bir de sabah beşte emmek için uyandığında yanıma alıyorum o emerken ikimiz bir saat kadar koyun koyuna yatıyoruz ve bunun bebeğimi çok rahatlattığını görüyorum.

Arkadaslar uyku egitimi konusunu konusmussunuz... Su var ki halinden memnun birinin boyle bisey yapmasina zaten gerek yok. Tracy de ayni seyi soyluyor, ayni yatagi paylasmaktan, kucaklayarak-emzirerek, sallayarak uyutmaktan sikayetci degilseniz, devam edin. Ama ilerde, daha da buyuduklerinde, artik kucakta uyutmak daha da zor geldiginde, ya da sallamak ya da baskasi sizi daha cok yordugunda...kendi kendine uyumasini ogretecekseniz, bilin ki cok daha zor olacak simdikinden. Koklesmis bir aliskanliktan vazgecirmek tabi daha zor... Aglatma konusuna gelince, o konuda da, korkmayin canini yakmiyorsunuz, ustelik yanindasiniz diyor, onun aglamasi hey ben boyle uyumuyordum, bu da nerden cikti aglamasi oldugunu soyluyor. Vee eger vazgececekseniz aslaa baslamayin diyor, cunku mutlaka az ya da cok aglayacak, ve eger siz o agladiginda vazgecerseniz, ona sadece daha cok agladiginda istedigini elde edebilecegini ogretirsiniz diyor. Bir de tabi istikrar lazim, 2 gun sonra misafir gelecekse, ya da siz gidecekseniz erteleyin. En azindan 1-2 hafta bu duzen devam etmeliymis... Velhasil kelam... Annenin psikolojisinin de onemli oldugunu dusunuyorum. Dinlenmeye bile firsati kalmiyor insanin... Ben daha once egitim demeyim ama kendi kendine uyutabildim bebegimi, tam 2 hafta tatil gibiydi bana, ta ki annemlere gidip 1 hafta kalana ve onlarin da kizimi yanlislikla! Kucaklarinda uyutmalarina kadar. En kisa zamanda bu defa uyku egitimi adi altinda, yatir kaldiri denicem, simdilik gelen gidenden kendime guvenemiyorum, kucaga, ziplamaya geri donduk... Daha da fazla vakit gecmesinden korkuyorum, cunku aglamasina ben de dayabilecegimi sanmiyorum...
Çok güzel özetlemişsin gerçekten.kitap o kadar uzun o kadar çok şey anlatıyor ki hepsini burda paylaşmak mümkün değil. O yüzden uygulamadan önce yanlış birşey yapmamak için muhakkak okumak lazım. Bizim ağlatmalı yöntem olarak bahsettiğimiz bebeği yatağa koyup gidiyorsun atıyorum ilk gün 5 dakika sonra 2. Gün 10 dk 3. Gün 15 dakika. Çocuk odada tek başına ağlıyor. Ama yatır kaldırda hep bebeğin başındasın. Tracy hogg özellikle ağlayan bebekle ilgilenmemek tek başına bırakmak onu önemsememektir diyor hiç tasvip etmiyor. Benim oğlum sallanmayı hiç bilmiyor. 3.ayında şişt pat yöntemiyle çok güzel uyuyordu. Emsin diye kendin alıştırdım memede uyumaya çünkü çok az emiyordu. Şimdilik memnunuz ama bakalım sonra napıcaz :(

T

Tabi ki etkilemistir arkadasim. Hangimiz hastayken daha istahliyiz ki bebekte ayni istah devam etsin. Ama sana tavsiyem ek olarak sütünü sagip miktarina bakman. Belki biraz azalmis olabilir mi? Bir de proteinden zayif besleniyor olabilir misin? İkisinden biri varsa, onlari cozdugunde daha iyi kilo alabilir. Bir de boyu nasil? Acaba kilosu az ama boyu mu daha cok uzuyor? Eger oyleyse belki zayif ama uzun bir bebek olacaktir hep, cok takilmamani tavsiye ederim. 6. Aya az kaldi, ek gidalar icin acele etmeye gerek yok bence...
protein konusuna yuklenmeye başladım evet. boyu uzuyor evet sanırım oraya gidiyor ama boy da kiloyu agirlastirmaz mı onu bilemedim. ilgilenip alternatif sunduğun için teşekkür ederim. Ek gıda ben de istemiyorum o yüzden bu arayisim. şimdi öksürük de var sanki kilo veriyor gibi. iyi olur inşaallah.

Kızlar günaydın
Aranızda ek gıdaya başlayıp kabızlık sorunu yaşayan varmı? Kızım en son salı günü kakasını yaptı akşam ilk kez boncuk kadar kahve tonlarında kaka yapmış bugün doktorlar grevde diye doktorumuzu arayamadım sağlık ocağındaki ebe bol bol zeytinyağı ver dedi günde 3 kez birer tatlı kaşığı kadar midesi bulanır yawrumun acaba başka seçenek varmı diye size sorayım dedim

Kızlar günaydın
Aranızda ek gıdaya başlayıp kabızlık sorunu yaşayan varmı? Kızım en son salı günü kakasını yaptı akşam ilk kez boncuk kadar kahve tonlarında kaka yapmış bugün doktorlar grevde diye doktorumuzu arayamadım sağlık ocağındaki ebe bol bol zeytinyağı ver dedi günde 3 kez birer tatlı kaşığı kadar midesi bulanır yawrumun acaba başka seçenek varmı diye size sorayım dedim
boncuk boncuk veya zeytin taneleri gibi ve koyu renk kaka aç olduğunu da gösterebilir derler.

Kızlar günaydın
O kaka şekli kabız olduğunu gösteriyor benim doktorum öyle söylemişti okadar zeytinyağ verilirmi bebeğe ebe şaşırmış olmalı :) humananın bebekler için rezenesi iyi gelebilir kabızlığına ben hergün veriyorum 50 ml çok faydalı oluyor.tabi sen bilirsin doğrusunu ama okadar zeytinyağ taraftarı değilim.

Bence hemen maske alip kullanmalisin cnm cunku ben faranjit oldum kizima bronstit olarak geri dondu 3.5 aykikken btonsit oldu kuzum ve doktora ben faranjit olmustum alakasi var mi diye sordugunda onun bunyesi daha cok zayif ayni mikrop daha farkli sonuc gosterir demisti yani bebeklerin bunyesi daha hassas bir an once onlem almani tavsiye ederim.

Üzüldüm ya kıyamam. Ben hala gribim kızıma yanaşmayayım diyorum ama mümkün değil tabi tahmin edersin, Maske iyi fikirmiş ama 3 gündür maruz kaldı bana yavrucak zaten:( İnşallah hastalanmaz çok korkuyorum kendime de kızıyorum hasta oldum diye:(

kızlar bebeklerin izi oturtuyomusunuz destekli.yoksa erkenmi.nerdeyse 5 aylık olcaklar

Canım biz doktorumuza sorduk 4 aylıkken, muayene etti koltuğa falan oturtmayın ama kucağınızda destekle oturabilir dedi. ama bizim kız oturmak istiyor gibi hiç yatmak istemiyor ya dönüveriyor yüzüstü ya da kafa hep kalkık ıhh ıhh yapa yapa kendini kaldırmaya çalışıyor. Biz sadece kucağımızdayken oturtuyoruz şimdilik.

Kızlar merhaba uzun zaman geçiyor yazamıyorum buraya ama arada hep okuyup faydalanıyorum sizlerden:)
Kızlar benim minik küçükken de çok tıkanırdı uzun zamandır olmuyordu son bir kaç gündür gene başladı, bir an tıkanıp nefessiz kalıyor çok korkuyorum hemen kucağıma alıyorum burun-ağız bölgesinden sıvı sesleri geliyor:( Hala korkudan reflü yatağında yatırıyorum. Bazen kusunca tıkanıyor bazen kusmadan. Neden olabilir sizce??
Ben gaz ilacını falan bıraktım artık 2 haftadır falan vermiyorum onunla ilgili midir acaba?
Bir de yeni bir huy edindi oyuncağa ulaşmak için falan kendini sıkıyor ıhh yapa yapa, oyuncağı elinden alınca da başlıyor ağlamaya kendini sıka sıka normal mi böyle kendini kasması? yapıyor mu sizin bebişlerde???

boncuk boncuk veya zeytin taneleri gibi ve koyu renk kaka aç olduğunu da gösterebilir derler.
Canım boncuğu miktar belirtmek için söyledin şekli o değil önceden sarının tonları olurdu ilk kez kahve ve çok minicik yellenirken kaçırmış gibi yawrum ama onu yapmak için bile çok uğraştı :((

O kaka şekli kabız olduğunu gösteriyor benim doktorum öyle söylemişti okadar zeytinyağ verilirmi bebeğe ebe şaşırmış olmalı :) humananın bebekler için rezenesi iyi gelebilir kabızlığına ben hergün veriyorum 50 ml çok faydalı oluyor.tabi sen bilirsin doğrusunu ama okadar zeytinyağ taraftarı değilim.
Bende milupa sade humana kimyonlu rezene var onlardan vereyim bari canm dün verdim aslında ama sadece birkaç tatkı kaşığı o da etki etmedi sanırım sağol canm :))

Buarada arkadaşlar ben muhallebi olarak 1 kez aptamil sütlü pirinçli verdim ve 4 kez kaka yaptı demiştim ertesi gün hipp pirinçli vermeye başladım o günden beri de kabız hipp te sadece pirinç unu ve b1 vitamini var aptamil daha çeşitli içerik olarak sebep gerçekten muhallebi mi bilmiyorum ama sizde kullanmaya başlarsanız bi ön bilgi olsun istedim :))

Back
X