2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar iki gün önce ilk sebze püremizi verdik patates Havuç ve kabak ile normal püre kıvamındaydı.oğlum dün kaka yapmadi bugün çığlıklar atarak bildiğini uzun uzun kaka yaptı katı yani.(bacaklarını yuvarı kaldırdım Altını açıp )çok üzüldüm ter içinde kaldı bir daha patates vermeyeceğim ona uzun bir süre.her şeyi elime yüzüme bulaştırıyorum son zamanlar onu hep Bıraktığım için çok vicdan azabı çekiyorum .çok kötü hissediyorum 2 gündür:(

iyi geceler benim kizim 6 ekim 3300 kg dogdu, 3 hafta once 7 400 kg 68 cm idi simdi kilo aynidir ama 70 cm olmustur kisalan elbiselerden anliyorum, 1.5 ay once 2 alt disler patladi bi ara rahatlamisti simdi ustler patlicak diliyle oynayip duruyor aksama dogru huzursuzlaniyor, genel olarak gece uykularimiz iyi, desteksiz oturamiyor henuz, orumcekle ziplaya ziplaya ilerliyor hali nin ustunde gidemiyor... ek gidaya gelince 3. ayindan itibaren vermeye baslamistim simdi ise puturlu seyler veriyorum, kendi yediklerimizden de verebilirim artik.... bu benim ikinci daha rahat ve relaksim ilkine bakarak ama abimiz rahat vermiyor bazen hirpaliyor buda ayri bi konu... :)) herkese kolayca bebegini buyutur insallah allah yardimciniz olsun.

Kızlar iki gün önce ilk sebze püremizi verdik patates Havuç ve kabak ile normal püre kıvamındaydı.oğlum dün kaka yapmadi bugün çığlıklar atarak bildiğini uzun uzun kaka yaptı katı yani.(bacaklarını yuvarı kaldırdım Altını açıp )çok üzüldüm ter içinde kaldı bir daha patates vermeyeceğim ona uzun bir süre.her şeyi elime yüzüme bulaştırıyorum son zamanlar onu hep Bıraktığım için çok vicdan azabı çekiyorum .çok kötü hissediyorum 2 gündür:KK43:

Canım kendini suçlu hissetme isteyerek bırakmıyor sun ki.ayrica sebze püresi verirken kabak şimdilik kullanma çünkü mevsimi değil. Ben sebze çorbası yapıyorum içine patates. Havuç. Ispanak. Princ çok azda zeytinyağı koyup çorba yapıyorum sonra püre kıvamında veriyorum

Canım benim de oğlum hep ayakta durmak istiyor ve 3 aydır flan kollarında tutup yürütüyordum Ayakları üzerinde zıplamaya da cok seviyor.ayakta durmasında ne gibi bir problem varmış hiç içim rahat değildi zaten ayaktaydım :KK43:

Canım doktor daha erken olduğunu kalça çıkığına vs neden olabilir dedi doktor bacak kasları henüz o kadar gelişmemiş

Kızlar iki gün önce ilk sebze püremizi verdik patates Havuç ve kabak ile normal püre kıvamındaydı.oğlum dün kaka yapmadi bugün çığlıklar atarak bildiğini uzun uzun kaka yaptı katı yani.(bacaklarını yuvarı kaldırdım Altını açıp )çok üzüldüm ter içinde kaldı bir daha patates vermeyeceğim ona uzun bir süre.her şeyi elime yüzüme bulaştırıyorum son zamanlar onu hep Bıraktığım için çok vicdan azabı çekiyorum .çok kötü hissediyorum 2 gündür:KK43:
Canım sakin ol kendini üzme, kabız olma ihtimali icin ben bi cay kaşığı saf zeytin yağı gezdiriyorum corbalarına.

Benim oğlum 21 Ekim sezeryanla 38+1 de 3420 gr 51 cm doğdu. 18 nisanda 8740 gr ve 72 cm idi (2 gün önce) gün içinde iki kez yoğurt bi sebze bi meyve püresi yiyoruz. (Kavanoz maması) yavaş yavaş çorbaya başliicaz. Desteksiz oturamıyor öne Düşüyor. Dişlerimizin kaşınması tavan yapmış durumda artık dilini çiğneyerek dudağını ısırarak kaşımaya da başladı ama kızarıklık şişlik fln yok henüz. Emeklemeye de hiç yüzü yok sırtüstü durmaktan hoşlanmıyor zaten ama ayakta durmaya bayılıyor zorla oturtuyorum çok az bi destekle ayakta durabiliyor ve sürekli ayağa kalkmak istiyor (doktorumuz erken daha kalkmadın dedi) elinden tutunca oturmaya değil ayakta durmaya yukarı yöneliyor :)
Annelik taslamak istemem ama cok zor durumda kalmadıkca kavanoz maması vermesiniz daha iyi olur. Organik morganik yazıyo ama sonucta icinde mutlaka katkı maddesi vardır. Bir de cok püre kıvamında olduğu icin mutlaka sıkınıtı yasayabilirsiniz. Onun yerine, cam rende alıp bir adet mevsim meyvesi rendeleseniz daha sağlıklı olur hem kahvaltıdan sonra suyunu da iciririsiniz.

kızlar ben kahvaltı ya başladım peynir zeytin karıştırıp kayısı muhallebisi ile yada pekmezle tatlandiriyorum.öğlene çorba veriyorum genelde yayla tarhana bazen içlerine ıspanak arıyorum aksama doğrudan yoğurt içine armut püresi filan kayıyorum onu yiyor yoğurdu sade sevmiyor.kendim bal kabağının çok severim kizimada vermek istiyorum.haftaya onu deniycem balkabagini haslayip içi e pekmez katmayı düşünüyorum bakalım sevecekmi.birde yeşillik ekleyenler oluyormuş çorbaya maydonoz dere otu filan hic bu konuda fikri olan var mi

Kahvaltınız harika ama onların hepsini ayrı ayrı verin de damak tadı gelişsin. Tuzsuz peynir(mümkünse dil peyniri kalsiyum acısından zengin), cok az yumurta sarısı, kücük bir parça salatalık, cok az zeytin ici verin. Ara öğün icin rendelediğiniz meyvenin suyunu da kahvaltıda icirebilirsiniz. Bebeklerin damak tadları bu aylarda gelişiyor. Yeme sorunu yaşamayın ilerde.

Ispanak icin biraz erken, icinde nitrat var. Cok cok az konabilir belki ama doktorumuz 8. ayda başlayın dedi.

Ben ara öğününde bal kabağı yapıyorum. Kücücük bir dilimi haşlıyorum, icine muz ya da pekmez koyup tatlandırıp yediriyorum.

En sevdiği sey ekmek :D Yağ hücreleri gelişmesin su asamada diye bir dilimden az tam buğday ekmeğini ara öğünde kemirmesine izin veriyorum :D

Bu hafta da brokoli vericem eline bakalım ne yapıcak. Kendi yemeyi becerebilecek mi?

Canım kendini suçlu hissetme isteyerek bırakmıyor sun ki.ayrica sebze püresi verirken kabak şimdilik kullanma çünkü mevsimi değil. Ben sebze çorbası yapıyorum içine patates. Havuç. Ispanak. Princ çok azda zeytinyağı koyup çorba yapıyorum sonra püre kıvamında veriyorum
ben de öyle yaptım ama patates koymalıydım sanırım.ama aslında sonra biraz okuyunca ve işteki arkadaşlarla bugün konuşunca hemen hemen herkes ek gıdaya geçince böyle problemler yaşamış.
Bilmiyorum neden dün çok duygusaldım yarım saat ağladım.bilerek yapmadım ama benim yüzümden çok acı çektiğini düşündüm .neyse böyle büyüyecekler sanıyorum ,biraz daha rahat olmaya çalışacağım bazen oluyor ama bazen çok pimpirikli oluyorum.

Canım doktor daha erken olduğunu kalça çıkığına vs neden olabilir dedi doktor bacak kasları henüz o kadar gelişmemiş
ben okadar çok tuttum ki kendisi çok sevdiği için acaba yeniden gidip kalça ultrasonu mu çektirsem.inş. bir şey olmamıştır.

Canım sakin ol kendini üzme, kabız olma ihtimali icin ben bi cay kaşığı saf zeytin yağı gezdiriyorum corbalarına.
canım ben de püreye zeytin yağı ekledim ama yinede böyle oldu:(

Annelik taslamak istemem ama cok zor durumda kalmadıkca kavanoz maması vermesiniz daha iyi olur. Organik morganik yazıyo ama sonucta icinde mutlaka katkı maddesi vardır. Bir de cok püre kıvamında olduğu icin mutlaka sıkınıtı yasayabilirsiniz. Onun yerine, cam rende alıp bir adet mevsim meyvesi rendeleseniz daha sağlıklı olur hem kahvaltıdan sonra suyunu da iciririsiniz.
ben de hazır mamaların en azından raf ömrü uzun olsun diye içine bir şeyler eklendiğinden eminim yoksa elmayı püre yapsak maksimum 2 gün dayanır sonra alkolleşir.ben de zor zaman buluyorum ek gıda için bir şeyler yapmaya ama annem bir de onunla ilgilenip yorulmasın diye yapıyorum bence sen de vakit yaratmaya çalış canım.

Kahvaltınız harika ama onların hepsini ayrı ayrı verin de damak tadı gelişsin. Tuzsuz peynir(mümkünse dil peyniri kalsiyum acısından zengin), cok az yumurta sarısı, kücük bir parça salatalık, cok az zeytin ici verin. Ara öğün icin rendelediğiniz meyvenin suyunu da kahvaltıda icirebilirsiniz. Bebeklerin damak tadları bu aylarda gelişiyor. Yeme sorunu yaşamayın ilerde.

Ispanak icin biraz erken, icinde nitrat var. Cok cok az konabilir belki ama doktorumuz 8. ayda başlayın dedi.

Ben ara öğününde bal kabağı yapıyorum. Kücücük bir dilimi haşlıyorum, icine muz ya da pekmez koyup tatlandırıp yediriyorum.

En sevdiği sey ekmek :KK70: Yağ hücreleri gelişmesin su asamada diye bir dilimden az tam buğday ekmeğini ara öğünde kemirmesine izin veriyorum :KK70:

Bu hafta da brokoli vericem eline bakalım ne yapıcak. Kendi yemeyi becerebilecek mi?
Ben brokoli vermiştim eline baya sömürmüştü suyunu yeniden vereyim diyorum artık biraz pütürlü olarak yemesine de izin verebilirim.
Kabak bugün ben de alacağım tarçın koysak olur mu içine ?pekmez için doktorun bir şey dedi mi nedense hiç şekerli şeyler vermek istemiyorum ne kadar doğal şekerden de olsa.
ıspanak için ben de nitrat var diye biliyorum henüz erken.
Dil peyniri tavsiyen için teşekkür ederim mutlaka alıp yedirmeye çalışacağım.
bir yerde okumuştum meyve suları şeker açısından zengin lif açısından fakir içeceklerdir.onun yerine püre verin diye.
Ben daha hiç meyve vermedim 1 haftaya vereceğim önce sebzelerin tadına baksın istiyorum .

Sanırım siz Bio sertifikası denen bir şey duymadınız kaliteli kavanoz mamaları bu sertifikaya sahip ve sıkı denetleniyor. Ayrıca her sebzenin vitamin değeri kaybolmaması için haşlanması gereken sıcaklık ve süre farklı siz her sebze için bu süre ve sıcaklıkları bilip ona göre yapıyorsanız saygı duyarım. Bence kavanoz maması+sebze çorbası+yoğurt muhteşem üçlü...

ben okadar çok tuttum ki kendisi çok sevdiği için acaba yeniden gidip kalça ultrasonu mu çektirsem.inş. bir şey olmamıştır.

ben de hazır mamaların en azından raf ömrü uzun olsun diye içine bir şeyler eklendiğinden eminim yoksa elmayı püre yapsak maksimum 2 gün dayanır sonra alkolleşir.ben de zor zaman buluyorum ek gıda için bir şeyler yapmaya ama annem bir de onunla ilgilenip yorulmasın diye yapıyorum bence sen de vakit yaratmaya çalış canım.

Açıkçası ben de baya ayakta tuttum işin kötüsü bir de kendi kalkmaya çalışıyor engel olmak çok zor tekrar ultrason çektirmek benim aklıma da geliyor ama bilemiyorum

O kavanoz mamalarının Havası alınmış meyve sebzeyi bozan oksijendir o nedenle hava alan kavanoz mamaları asla kullanılmaz ayrıca bana bu şekilde yardımcı olabilecek bi annem de yok malesef çaresiz kaldığım halde yine de evde yapacaktım çok araştırdım bu mamaları ve hiçbir açıklarını bulamadım

Açıkçası ben de baya ayakta tuttum işin kötüsü bir de kendi kalkmaya çalışıyor engel olmak çok zor tekrar ultrason çektirmek benim aklıma da geliyor ama bilemiyorum

O kavanoz mamalarının Havası alınmış meyve sebzeyi bozan oksijendir o nedenle hava alan kavanoz mamaları asla kullanılmaz ayrıca bana bu şekilde yardımcı olabilecek bi annem de yok malesef çaresiz kaldığım halde yine de evde yapacaktım çok araştırdım bu mamaları ve hiçbir açıklarını bulamadım

Sanırım siz Bio sertifikası denen bir şey duymadınız kaliteli kavanoz mamaları bu sertifikaya sahip ve sıkı denetleniyor. Ayrıca her sebzenin vitamin değeri kaybolmaması için haşlanması gereken sıcaklık ve süre farklı siz her sebze için bu süre ve sıcaklıkları bilip ona göre yapıyorsanız saygı duyarım. Bence kavanoz maması+sebze çorbası+yoğurt muhteşem üçlü...
Üslubunuz ne kadar cirkin.

Hoscakalın

ben de öyle yaptım ama patates koymalıydım sanırım.ama aslında sonra biraz okuyunca ve işteki arkadaşlarla bugün konuşunca hemen hemen herkes ek gıdaya geçince böyle problemler yaşamış.
Bilmiyorum neden dün çok duygusaldım yarım saat ağladım.bilerek yapmadım ama benim yüzümden çok acı çektiğini düşündüm .neyse böyle büyüyecekler sanıyorum ,biraz daha rahat olmaya çalışacağım bazen oluyor ama bazen çok pimpirikli oluyorum.
canım ben de püreye zeytin yağı ekledim ama yinede böyle oldu:KK43:
Ben brokoli vermiştim eline baya sömürmüştü suyunu yeniden vereyim diyorum artık biraz pütürlü olarak yemesine de izin verebilirim.
Kabak bugün ben de alacağım tarçın koysak olur mu içine ?pekmez için doktorun bir şey dedi mi nedense hiç şekerli şeyler vermek istemiyorum ne kadar doğal şekerden de olsa.
ıspanak için ben de nitrat var diye biliyorum henüz erken.
Dil peyniri tavsiyen için teşekkür ederim mutlaka alıp yedirmeye çalışacağım.
bir yerde okumuştum meyve suları şeker açısından zengin lif açısından fakir içeceklerdir.onun yerine püre verin diye.
Ben daha hiç meyve vermedim 1 haftaya vereceğim önce sebzelerin tadına baksın istiyorum .
Annelik hep üzgün bir ruh hali cnm :) Hep benim yüzümden oldu hissi. Biraz daha sakin olmaya calıs. Sen calısan bir annesin, sora öğrene tecrübe ediyorsun. Kabız ya da ishal olması, kakasının renginin değişmesi normal dedi doktorum. Yeter ki gözlemle.
Keci boynuzu pekmezi kullanabilirsin dedi, tabi iyi bir marka. Sonucta meyveden yapılıyo ya hic yemiyorsa bir cay kasığı kadar verebilirsin dedi. Yoğurt yemediği icin öyle veriyor. Tarcın da serpebilirsin cok az tatlandırıyo sonucta ama kızım tarcını cok sevmedi ben vermiyorum o yüzden.

Balkabağı denedin mi, onu da verebilirsin, icine cok az muz koyuyorum ben.

Brokoliyi nasıl verdin? Ben de deneyeyim ama korkuyorum cok boğazına kacırır diye.

Meyve suyunu da kahvaltısını yaparken icsin diye veriyorum :) Hemen akabinde de rendesini yiyo.

Ek gıdaya geçişte herkes yaşıyo galiba bu sıkıntıyı yoğurt da kabız yapabiliyor aklında bulunsub yavaş yavsş çözeceğiz bu sıkıntıları inş

Ben kimseye hakaret etmedim ama araştırmadan bilmeden bi konuda yorum yapmak ne kadar mantıklı sizce
Ben size kibarca bisi yazdım degil mi? Iki yorum Arasında fark var. Araştırmasam kızıma her gun meyve rendelemek yerine o mamalardan dayardim

Annelik hep üzgün bir ruh hali cnm :) Hep benim yüzümden oldu hissi. Biraz daha sakin olmaya calıs. Sen calısan bir annesin, sora öğrene tecrübe ediyorsun. Kabız ya da ishal olması, kakasının renginin değişmesi normal dedi doktorum. Yeter ki gözlemle.
Keci boynuzu pekmezi kullanabilirsin dedi, tabi iyi bir marka. Sonucta meyveden yapılıyo ya hic yemiyorsa bir cay kasığı kadar verebilirsin dedi. Yoğurt yemediği icin öyle veriyor. Tarcın da serpebilirsin cok az tatlandırıyo sonucta ama kızım tarcını cok sevmedi ben vermiyorum o yüzden.

Balkabağı denedin mi, onu da verebilirsin, icine cok az muz koyuyorum ben.

Brokoliyi nasıl verdin? Ben de deneyeyim ama korkuyorum cok boğazına kacırır diye.

Meyve suyunu da kahvaltısını yaparken icsin diye veriyorum :) Hemen akabinde de rendesini yiyo.[/QUOTE]
brokoliyi haşlayıp eline meyve filesinde verdim canım ama artık öylece eline de verebilirim zaten sap kısmını veriyorsun yeşil kısmını değil onunda içini sömürüyor biraz nekadar vitamin alıyorsa kardır diye düşünüyorum..
Ben aslında böyle bir anne değildim hatta ben de telkinler verirdim burda arkadaşlara sakin olmaları için flan ama artık işe gitmek zor geliyoır oğlumu bırakıp vicdan azabı çekiyorum çektikçe de oğlumla daha çok ilgileniyorum hele ek gıdaya başladık ya sanki yanlış gidiyorum gibi geliyor .bir garip ruh hali.
balkabağını yarın pazardan alıp deneyeceğim mutlaka tarçın koyarım belki biraz da elma rendelerim muz hiç vermedim ama bu son kabızlıktan sonra biraz da vermeyeceğim snaırım.Meyve suyu konusunda ben de vereyim arada zaten sonrasında püre de veriyormuşsun .

Ek gıdaya geçişte herkes yaşıyo galiba bu sıkıntıyı yoğurt da kabız yapabiliyor aklında bulunsub yavaş yavsş çözeceğiz bu sıkıntıları inş
inş. canım her yeni gün yeni şeyler çıkıyor .inş. oğlum yemek yemeyi seven bir çocuk olur ,biraz da onun endişesi var ben de yemek ile ilgili olumlu düşünsün istiyorum sadece yoğurt verirken kabız olmamıştı ne zamanki sebzeye geçtik böyle oldu .bugün gidince poposuna bakacağım nasıl olmuş inş. çatlak flan oluşmamıştır.

Ben size kibarca bisi yazdım degil mi? Iki yorum Arasında fark var. Araştırmasam kızıma her gun meyve rendelemek yerine o mamalardan dayardim

Canım tartışmayın herkes kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor .Belki de çok zorlanıyor yoksa herkes taze meyve sebze var kavanoz mamayı tercih etmek istemez ama sonuçta o da yaptığının iyi bir şey olduğuna inandıracak ki kendini en değerli varlığına verebilsin.herkes şartlarınca bir şeyler yapıyor biz en fazla kendi doğrularımızı sunarız.Burası çok güzel aman tartışma flan olmasın.
Benim de annem yok yardımcı annem sadece çocuğuma bakıyor işten geldikten sonra bu tip şeyleri kendim hazırlıyorum zevk alıyorum mesela yarın balkabağı alacağım için çok heyecanlıyım.Birbirimizin heyecanını kırmasak iyi olur.

Araştırdın da ne buldun hangi Dr katkı var demiş hangi lab testi ile ispatlanmış bizim doktorumuz çapa mezunu ben çocuklarıma verdim ama çorba ve yoğurtla destekledim diyo o mamalar Bio sertifikalı nenelerimizden kalma bilgilerle gelmeyin bi doktor Yazısı bi lab testi vs varsa tamam haksızım diicem hatalıyım diicem cidden bulursanız ben de yaptığım yanlıştan dönmek isterim evet benim için kolay değil her gün taze püre yapmak ama yine de oğlum için yapacaktım şayet bi zararını bulabilseydim

Araştırdın da ne buldun hangi Dr katkı var demiş hangi lab testi ile ispatlanmış bizim doktorumuz çapa mezunu ben çocuklarıma verdim ama çorba ve yoğurtla destekledim diyo o mamalar Bio sertifikalı nenelerimizden kalma bilgilerle gelmeyin bi doktor Yazısı bi lab testi vs varsa tamam haksızım diicem hatalıyım diicem cidden bulursanız ben de yaptığım yanlıştan dönmek isterim evet benim için kolay değil her gün taze püre yapmak ama yine de oğlum için yapacaktım şayet bi zararını bulabilseydim
Gerçekten tartışabileceğim bi insan değilsiniz. Yok olmuyor. Suç bende.

Gerçekten tartışabileceğim bi insan değilsiniz. Yok olmuyor. Suç bende.
Yani verecek cevabınız yok kulaktan dolma bilgilerle tavsiye veriyorsunuz cidden cahilliğime verin ya bilmiyorum merak edip soruyorum Zararlı olduklarını ispatlayan bi belge varmı
Eski usuller çok entersan geçen bi teyzeyle karşılaştım tanımam etmem Öylesine sohbet ediyoruz çorbalara başliicam dedim nasıl yapcam dedi sebze koy karabiber koy tuz koy tavuk koy rondoda geç (doktorumuz bastıra bastıra tuz yok baharat yok ete daha var diyo) dedim saol teyze ööle yapiim ben ama cidden eskilerin bazı yaptıkları çok yanlışmış Kulaktan dolma yapmayalım Diye uğraşıyorum

ömrümde çocuk bakmadım 6 ay öncesine kadar en ufak bi fikrim de yoktu hep okudum çalıştım vs Şu anda çocuğuma bakacak kimsem olmadığı için istifa ettim Ne öğrendimse doktorlardan öğrendim o yüzden cidden cahilliğimden soruyorum zararı nedir hangi test yapılıp da ispatlanmış???

Bu şekilde aşağılamalarınızla cidden biyere varamayız ben size seviyeniz şu bu demiyorum üslubunuza laf etmiyorum açık ve net soruyorum

Arkadaşlar hepimiz ek gıdaya başladık hem çok heyecan verici hem yorucu bazen eğlenceli bazen sinir bozucu bir dönem bence :)) benim sütüm azaldığı ve kızımın kilo alımı durma noktasına geldiği için ve mama vermek istemediğim için ek gıdayı günde 4 öğün vermeye başladım kahvaltı bulamacı-meyve püresi-tarhana-muhallebi anne sütü 24 saatte 5 kez emebiliyo o da çok değil buarada ek gıdaya geçeli 1 ay oldu
Sorum şu lütfen bilgisi olan benim yaşadığımı yaşayan varsa yazsın beslenmesini anlattım çünkü çok az idrar yapıyo yada bana öyle geliyo eskisi gibi değil kızımın 9 saat geçtiği halde bezi dolu dolu olmuyo önceden dereye düşmüş gibi şişerdi birkaç saat içinde şimdi hem miktarı az hemde rengi sarı su da her katı gıda öğününden sonra 3 tatlı kaşığı veriyorum aslında yarın doktora götürsem mi enfeksiyon olsa keyfi olmaz diyo herkes bilemedim napsam

Back
X