2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Kızlar bebişlerimiz 6 aylık oldular. Ne durumdalar paylaşırmısınız... Boy ve kiloları nasıl oturabiliyorlarmı diş çıkarmaya bailadılar mı nasıl besleniyorlar vs

Benimki 7 ekim doğumlu biraz iri doğduğu için hep önden gidiyor. 10,5 kg ve 73 cm. Dört aylıkken diş çıkarttı. Ek gıdaya geçtik, yoğurt, elma muz, armut, kayısı, tarhana çorbası, yayla çorbası, kahvaltılık veriyorum tuzsuz. Balık v et ufak ufak tattırmalık veriyorum. Sürünmeye başladı. 10 sn kadar desteksiz oturabiliyor.

Çıkarma sorunu bizde de var canm 2.gün bugün ama bu normal bence sürekli sütü sindiren bağırsaklar nelerle uğraşıyo ben kızıma 5 aylıkken başladım ama hiçbirşeyi 1 fincan bile yediremedim tükürdü yalnızca tadını aldı 6 aylık olduğu an başladı 1 fincan yemeye şuan 6,5 aylık yeni yeni 1 çay bardağına çıktık gece 2 maksimum 3 saatte bir uyanıp emiyo su da elimden geldiğince veriyorum kahvaltı bulamacını formül mamayla hazırladım 3 kez 3 kezde ıhlamur kullandım üstüne su da verdim ama değişen bişey olmadı
Buarada kabızlık sorunu yaşayan arkadaşlar her anne gibi bende herşeyi evimde doğal hazırlamaya çalışıyorum 1,5 aydır kaka problemine zeytinyağı ve kaynatıp püre yaptığım günkurusu kayısı ile çözüm bulmaya çalıştım olmadı 6 gün sonunda kızıma lavman yaptık mecburen doktorumuzun ısrarıyla kayısı püresi aldım en iyi olduğunu düşündüğüm için hipp aldım ve gerçekten etki etti kakasını yumuşattı evet kavanoz meyve ve sebzelerine karşıyım ama hiçbirşey etki etmiyorsa mevsimi gelene kadar kaka sorunu yaşadığında kayısı püresi ara ara vericem damarlarının çatlamasından yada fitil atıp lavman yapmaktan iyidir neyse bunu öneri olsun diue yazdım
Bizde de kabizlik sorunu var bende gun kurusu kayisiyip haslayip yogurduna katiyorum ama fayda etmedi armut falan da kar etmiyor. 6 gunu biliyor bazen ve sonrasi cok kotu ikinmaktan kipkirmizi oluyor agliyor kaka yaparken icim gidiyor ve kucagimda tutuyorum oturur pozisyonda yoksa yapamiyor bu ara basimiz dertte kakayla. Bende denicem kavanoz kayisiyi canim dedigin gibi fitilden iyidir aci cekiyor resmen kuzum yaa. Peki her gun mu veriyorsun

Arkadaşlar ek gıdayla ilgili olarak ben de bir arakdaşımın tecrübesini paylaşmak istiyorum. Arkadaşım ilk çocuğunda ek gıdaya geçerken faydalı olur diye çorbalarını sürekli et suyuyla yapmış ve bu yüzden ilk çıcuğunda çok ciddi böbrek rahatsıZlıkları yaşamış, bebeklerimizi hayvansal gıdalara alıştırmalıyız ama yavaş yavaş yapmak gerekir, ben minik minik et ve balık tattırıyorum ama çorbalarını şimdilik suyla pişiriyorum. Bir anda fazla yüklenmemek gerekir. Etin içindeki mineral ve tuzlar böbreklerini yorabilir yavrularımızın.
Kırmızı etler arasında en kolay sindirilebilen kuzu etiymiş başlanacağı zaman üç kere çekilmiş az Yağlı kuzu Kıyma etiyle başlanabilir 10 gr fln

Benimki 7 ekim doğumlu biraz iri doğduğu için hep önden gidiyor. 10,5 kg ve 73 cm. Dört aylıkken diş çıkarttı. Ek gıdaya geçtik, yoğurt, elma muz, armut, kayısı, tarhana çorbası, yayla çorbası, kahvaltılık veriyorum tuzsuz. Balık v et ufak ufak tattırmalık veriyorum. Sürünmeye başladı. 10 sn kadar desteksiz oturabiliyor.
Hay maşallah ne güzel büyümüş kahvaltılık olarak ne veriyosun bi de tarhana işini nasıl çözdün yazın yapmıştım ben de çocuğa yediririm diye ama içinde tuz var kimse bana tuz koyma demedi ki :((((

Hay maşallah ne güzel büyümüş kahvaltılık olarak ne veriyosun bi de tarhana işini nasıl çözdün yazın yapmıştım ben de çocuğa yediririm diye ama içinde tuz var kimse bana tuz koyma demedi ki :KK43:(((

Kahvaltida cokelek, yogurt kaymagi, yumurta sarisi cok az, kusburnu marmeladi veriyorum. Bazen ekmek icini ufak ufak recele vs baniyorum,yaninda ihlamur iciriyorum. Toz tarhana ile corba yapiyorum, icinde bir miktar tuz var ama veriyorum. Dogru mu yapiyorum bilmiuorum. Tadina bakinca tuzlu degil gibi ama yapim asamasinda konuluyormus. Arkadasin kv desi yapmisti. Yayla corbasi verliyorum. Mercimek corbasini da cok sevdi oglum ama gaz yapar diye cekiniuorum vermeye.

Kızlar haftaya yolculuğa çıkacağız 2 gece kalıp geri döneceğiz aslında bebişle gittiğim için biraz tedirginlik yaşıyorum malum ek gıdaya da geçtik yol için neler hazırlayabilirim kızım için yardımcı olur musunuz?

Arkadaslar blw (baby led weaning) beslenme uygulayan var mi aranizda? Dr'unuza danistiniz mi hic?

Kızlar haftaya yolculuğa çıkacağız 2 gece kalıp geri döneceğiz aslında bebişle gittiğim için biraz tedirginlik yaşıyorum malum ek gıdaya da geçtik yol için neler hazırlayabilirim kızım için yardımcı olur musunuz?
Kücük kavanozlara yoğurt, meyve püresi, sebze püresi koyabilirsiniz. Emziriryorsunuz zaten. Orda da ev sahibinden yardım istersiniz

c

nm ya ben eline ekmek filan vermeye çok korkuyorum boğazına takılır diye.fazla abartiyrum galiba.ıspanak nitrat konusunda haklisin çok az veriyorum.brokoli ve karnibahar için internette 8 ay yaziyor
Ben de cok korkuyorum ekmekten, hatta ödüm kopuyor, cünkü ıslatıp koparıyor. Kuru tarafını kontrollü vermeye calıısyorum ya da kahvaltıda peynirle. Cok zormuş cocuk büyütmek gercekten. Eskiden de böyle mi yapıyolardı acaba

Arkadaşlar ek gıdayla ilgili olarak ben de bir arakdaşımın tecrübesini paylaşmak istiyorum. Arkadaşım ilk çocuğunda ek gıdaya geçerken faydalı olur diye çorbalarını sürekli et suyuyla yapmış ve bu yüzden ilk çıcuğunda çok ciddi böbrek rahatsıZlıkları yaşamış, bebeklerimizi hayvansal gıdalara alıştırmalıyız ama yavaş yavaş yapmak gerekir, ben minik minik et ve balık tattırıyorum ama çorbalarını şimdilik suyla pişiriyorum. Bir anda fazla yüklenmemek gerekir. Etin içindeki mineral ve tuzlar böbreklerini yorabilir yavrularımızın.
Doktorum da bana kemik al suyunu kaynat ve corbalarına koy dedi, koymasam mı acaba bu hafta alacaktım ben de.

Benim de dünyalar kadar büyük bi problemim var :D Benim icin büyük insanlık icin kücük daha doğrusu.

Kızım her akşam en gec 20,00 de gece uykusuna yatar. Saat 22,00 ye kadar saat başı uyanıyor. Sonra (beraber yatıyoruz) Sabaha kadar emiyor. Son bir haftadır süt bittiği icin sanırım 4 te uyanıyor. 50 ml mama yiyip (kaşıkla güc bela) tekrar uyuyır. 7 dede kalkıyor. Gündüz 15 er dakika uyuyor her iki saatte bir.

Gece ne kadar tok yatırırsam yatırayım mutlaka uyanıyor. Meme ağzında olsun istiyor, gercekten acıktığında ise süt bitmiş oluyor. Nasıl baş etmem gerekir bu durumla.

Benim de dünyalar kadar büyük bi problemim var :KK70: Benim icin büyük insanlık icin kücük daha doğrusu.

Kızım her akşam en gec 20,00 de gece uykusuna yatar. Saat 22,00 ye kadar saat başı uyanıyor. Sonra (beraber yatıyoruz) Sabaha kadar emiyor. Son bir haftadır süt bittiği icin sanırım 4 te uyanıyor. 50 ml mama yiyip (kaşıkla güc bela) tekrar uyuyır. 7 dede kalkıyor. Gündüz 15 er dakika uyuyor her iki saatte bir.

Gece ne kadar tok yatırırsam yatırayım mutlaka uyanıyor. Meme ağzında olsun istiyor, gercekten acıktığında ise süt bitmiş oluyor. Nasıl baş etmem gerekir bu durumla.
Gerçekten açlıktan mı alışkanlıktan mı uyandığını tebit etmek gerekir benim kızım hep aynı aralıklarla uyandığından alışkanlık diyorum ben emZik niyetine kullanıyor beni ve arada dediğin gibi 4 gübi uyanıp uyumak bilmiyor eğer açlıktansa sütünü arttırma önlemleri alabilirsin yok alışkanlıksa o konuda ben de çaresizim

Kücük kavanozlara yoğurt, meyve püresi, sebze püresi koyabilirsiniz. Emziriryorsunuz zaten. Orda da ev sahibinden yardım istersiniz
Gideceğimiz yol arabayla 5 saat falan acaba o sürede yoğurt ekşir mi ve ya meyvelerin püresi bozulur mu acaba meyveyi ve rendeyi de alsam diye düşündüm ama o da arabada hiç olacak iş değil gibi

Gerçekten açlıktan mı alışkanlıktan mı uyandığını tebit etmek gerekir benim kızım hep aynı aralıklarla uyandığından alışkanlık diyorum ben emZik niyetine kullanıyor beni ve arada dediğin gibi 4 gübi uyanıp uyumak bilmiyor eğer açlıktansa sütünü arttırma önlemleri alabilirsin yok alışkanlıksa o konuda ben de çaresizim
Neler denedim sütü arttırmak icin olmuyor :( artmadı.

Alışkanlıktan yapıyor olabilir ama cok yoruluyorum gercekten

Gideceğimiz yol arabayla 5 saat falan acaba o sürede yoğurt ekşir mi ve ya meyvelerin püresi bozulur mu acaba meyveyi ve rendeyi de alsam diye düşündüm ama o da arabada hiç olacak iş değil gibi
ek gıda vermeden o gün sadece emzirsen olmaz mı?

ek gıda vermeden o gün sadece emzirsen olmaz mı?
Benim de sütüm az gibi bi de zayıf kızım biraz içim rahat etmez ki aç kalır düşüncesi işte şimdi aklıma geldi artık bi kovaya buz falan koysam içine de kavanozlarla yoğurt sebze meyve püresi koysam olurmu ki

Benim de dünyalar kadar büyük bi problemim var :KK70: Benim icin büyük insanlık icin kücük daha doğrusu.

Bende ise basladigimdan beri ayni sorunlari yasiyorum calisiyormusun bilmiyorum ama ben kizimin bu kadar sık uyanmasini bana ozlemine bagliyorum gunduz hic ememiyor biberon da almiyor bineronu isirarak az az iciyor. Cok yorgun ve bitkinim ayni odada kendi yataginda yatiyor bende yanima mi alsam acaba daha mi kolay olur

Hazir kavanoz mamasi alirsin o zaman canim bozulma ihtimali de var yanina alacaklarinin iki gunde hazir mama yese bir zarar olmaz diye dusunuyorum

Back
X