- 20 Kasım 2013
- 1.352
- 323
- 103
2 haftada 300 gram nası alınıyo bana da öğretinnnnnnnne guzel maşallah sana ve kuzuna
bak işte 12 gundur kılo almadım dıyen bı kişikızlaaaaaaar nedir bunun sırrı acabaaa
Kadrajcım ben de iki haftadır hiç kilo almamışım bebeğim 350gr almış. 23nisan çalışmalarıyla uğraşırken iyi koşuşturdum. Demek yapabiliyoruz da zor oluyor.
Merhaba kızlar
Dün sabah dr kontrolümüz vardı, dr artık her hafta geleceksin dedi. NST ye bağladılar, bazı kızımın hareketleri diye düşündüğüm sertleşen hareket kasılmaymış. Ama bunlar manalı kasılmalar değil, korkma olur bu ay böyle dedi. Sadece kasılmalar belli aralıklarla ve artarak devam ederse, kanaman olursa, tutamadığın bir miktar idrar olursa(hatrı sayılır bir miktar yarım bardak, bir bardak gibi), bebeğin hareketlerini hissedemezsen hemen acile geliyorsun oyalanmadan dedi.
Kızıma gelince bir haftada sadece 40 gr almış ve 2200 olmuş, boyuna bakmadık bu sefer ama 40 lı cm lerdeydi en son.
Ama çok kilolu tombul bir bebek olmayacak dedi, korkma 3000 i bulur doğuma kadar dedi. Bakalım ne kadar durursa o kadar bekleyeceğiz dedi
İşte bizden bunlar var, geçmişe bakamadım iyi haberlere maşallah yeni cicilere güzel günlerde sağlıkla kullanın inşallah diyorum. Hasta olanlara da şifalar diliyorum.
Kızımla öpüyoruz sizi :)
Canım güzel haberlerle gelmişsin çok sevindim Maşallah kızına sağlığı yerindeymişya kiloyu nasılsa alır zamanla hem zayıf doğan bebek için daha iyi toplanır derler.Bizde sezi öpüyoruz kızımla.
ben ekmeği kestim kızlar. Acıkınca kuru yemiş ya da meyve yiyorum. Şu iki ayda ne kadar az alırsak bizim için o kadar iyi , sıcaklarda bastırıyor çok zorlanırız valla.
Canım sakın ekmeği kesme.Benim diyetimde günde 9 dilim tam buğday ekmeği var ve azaltımıyor doktorlar.Çünkü bebeğin beyin gelişimi için günde 225 gr karbonhidrata ihtiyaç varmış.Eğer ben başka şeylerden alıyorum diyorsan bilemem ama bildiklerimi söylemek istedim.
Amin canım.Ben baya kilo almıştım 1.5 ay öncesine kadar 10 kilo almıştım.Önce 1 ayda 1 kilo verdim 15 gündür de almıyorum.Kilo almakla ilgili bir endişem yoktu bebeğim sağlıklı olsun gerisi önemli değil diyordum ama işte adı kadar tatlı olmayan şu şeker beni böyle yaptı.
ömrü uzamış derler canım boyle ruyalarda, Allah bebişinizle beraber size uzun omurler versınayrıca ıyı kı ruyayaı sen gormemıssın, anlattıgından bu kadar etkılendıysen sen gorsen tahmın edemıyorum
göğsünü sıcak tut canım, gece yatarken ütü ile havlu ısıtıp goğsune koyabılırsın,sonra salep içmek çok yumusatıyo, ballı limon, bı de zencefıl ıyı gelıyo.. hatta toz zencefılle balı karıstırıp hap kapsulu gıbı yapıp yutuyolar, ha bı de turk kahvesıne karabıber serpip içerlerdi bızım ordaamma şey varmış haa
2 haftada 300 gram nası alınıyo bana da öğretinnnnnnnne guzel maşallah sana ve kuzuna
bak işte 12 gundur kılo almadım dıyen bı kişikızlaaaaaaar nedir bunun sırrı acabaaa
ben makarna filan yiyorum o yüzen ekmeği kestim. Doktoruma ekmeği bıraktığım halde kilo almaya devam ediyorum dediğimde o zaman bi şeyleri yanlış yapıyorsun ne yiyorsan yarısını ye demişti. Ekmeği kesme de demedi. Hurmayı da sordum doğumu başlatıyor diyor millet, doktorum yok öyle bişey çok vitaminlidir istediğin kadar ye dedi. :44: :96:
güzel haberler getirmişsin canım bizlere..maşallah..şöyle bi 34-35'leribulsakta rahatlasak erken doğumlardan korkmasak...
Bizde kızımla sağlık ocağına gittik son izlemimiz vardı hemşire kalp atışlarını
Dinlerken kızım salladı bi tekme rahatsız oldu hanımefendibi daha doğumdan
3 gun sonra gitcez artik hazırla cantani falan dedi bundan sonra gelmek isteyebilir dedi
Bakalım ne kadar dayancak hanımefendi
valla iyice kötüledim canım ya zencefil tarcın keçi boynuzu bunların üçünü bi kaynattım içtim iki gündür balla ama geçiremedim özellikle bugun ciğerlerim sökülüo öksürürkenhatta her ökrürmemde karnım çekilio annem öksürükten doğurursun bu gidişle dedi ufff bebeğimde benle çekio bu hastalıgı keske çalışabilir raporu almasaydım sahlebi deneyim çok saolll
Kim demis dogumu baslatiyor hamileligimde yedigim hurmayi bu yasima kdr yemedim simdiye dogurmustum ozaman ben:))))
valla iyice kötüledim canım ya zencefil tarcın keçi boynuzu bunların üçünü bi kaynattım içtim iki gündür balla ama geçiremedim özellikle bugun ciğerlerim sökülüo öksürürkenhatta her ökrürmemde karnım çekilio annem öksürükten doğurursun bu gidişle dedi ufff bebeğimde benle çekio bu hastalıgı keske çalışabilir raporu almasaydım sahlebi deneyim çok saolll
Canım güzel haberlerle gelmişsin çok sevindim Maşallah kızına sağlığı yerindeymişya kiloyu nasılsa alır zamanla hem zayıf doğan bebek için daha iyi toplanır derler.Bizde sezi öpüyoruz kızımla.
Ben az kilo almış diye hayıflandım ama dr haftasıyla uyumlu bir bebek, sorun değil haftaya tekrar bakacağız ama 3000 i bulsa doğuma kadar yeterli dedi. İçim rahatladı accık :)
Teşekürler
ben 2-3 haftadır çok yoğun bir şekilde öksürüyorum. 2 hafta önce gittim akut bronşit dedi, antibiyotik verdi ama başlamamıştım. en son dayanamadım dün başladımaynı zamanda zencefil+bal karışımı içtim. artık antibiyotikten mi yoksa zencefilden mi bilmem bugün iyiyim biraz. yarım çay kaşığı zencefile, bir tatlı kaşığı bal ekleyip macun gibi karıştırıp yiyosun iyi geliyor baya. oğlumu da rahatlatıyor. bir de yine oğluma günlük sakızı diye bir bitki var onu uyguladım o da iyi geldi. kendime de bir kaç kez yaptım ama düzenli yapmadım, geceleri rahatlatıyor nisbeten. ben kendime hiç bakamıyorum çok ihmal ettim, siz dikkat ederseniz atlatırsınız bence. benim öksürükler de kusturana kadar devam ediyordu, kriz gibi geliyordu kötüydü baya. Çok geçmiş olsun.
Maşallah
Bu yeni nesil hep aceleci zaten :)
Benim bugün 34+1 ama yine de 35-36 daha sağlıklı oluyor malum ...
37 yi beklerse sevinirim dedi dr dün bakalım bekleyecek gibi aslında dedi.
Haftaya erken doğuma karşı aldığım ilacı bırakabiliriz dedi ama ürkütüyor beni doğrusu, zaten benim kız aceleci :)
Hayırlısıyla sağlıkla gelsinler de önümüzdeki hafta 2500 ü bulursak daha bir rahatlayacağım sanki
ay her yerde yazıyor filan. Rahim ağzını açıyormuş doğumu başlatıyormuş diyorlar. Ben de korkumdan yemiyordum:26:
ay her yerde yazıyor filan. Rahim ağzını açıyormuş doğumu başlatıyormuş diyorlar. Ben de korkumdan yemiyordum:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?