sende bendensin valla,hoşgeldin aramıza... Bende tamamen kendi isteğim ile sezeryancıyımve hiçbişey hiçkimse fikrimi değiştiremiyor.. Ayrıca sezeryan olup çok iyi geçen ve rahat eden çok örnek var benim önümde,o yüzden kötüleri örnek almıyorum sende öyle yap.. Forever sezeryan, tam destekçimin
Şimdi internetten başka bişey araştırıken şu bilgilere rastladım;
Hamilelikte karında ve kasıktaki KASILMALAR (braktonhiks kasılmaları) nedir?
16ncı hafta civarında başlar. Günde 3 yada 4 defa gelir. Özelliği tek taraflı olmasıdır. Buna rahmin büyüme ağrıları denebilir. Fizyolojik (normal) bir durumdur. Çift taraflı olursa saat başı ritmik gelirse önemsenmeli ve doktora haber verilmelidir.
Hangi durumlarda acilen doktora haber verilmelidir? (hamilelikte acil durumlar nelerdir?)
1-Lekelenme dahi olsa en küçük vajinal kanama durumlarında,
2-Kasıklarda ve karında çift taraflı saat başı gelen kasılmaların olması,
3-Ellerde ve ayaklarda ödem (şişme)
4-İdrar yaparken yanma ve zor idrar yapma
5-Akıntının çok pis kokması
6-32nci haftadan sonra son birkaç gündür bebek hareketlerinin kuvvetinde ve sayısında azalma olması veya son 24 saattir bebeğin hiç oynamayışı durumlarında (30uncu haftaya kadar bebeğin hareketlerinin az olmasının anlamı yoktur)
7-İnatçı kusmalarda
8-Ağrı kesicilere cevap vermeyen şiddetli baş ağrılarında
9-Bilinç bulanıklığında
10-İdrarın çok azalması durumlarında
11-Titreme ve 38 derecenin üzerinde ateş
12-Büyük tansiyonun (maksima) 140mm(14) çiva basıncının üzerinde olması veya küçük tansiyonun (minima) 90mm(9) çiva basıncından yüksek olması durumlarında
13-Vajinadan su gelmesi durumun (normal vajinal akıntı kıvamlı ve konsantredir. amniyon sıvısı zarı yırtıldığı zaman gelen su idrar gibi bir sudur, kıvamlı değildir. Tereddüt edilirse evde tunusol kağıdı bulundurulmalı sarı turnusol kağıdına gelen akıntı birkaç damla dökülür. Renk mavi olursa (alkaliktir) gelen su, su kesesinden geliyordur acilen doktora haber vermek gerekir. Eğer turnusol kağıdında renk değişikliği olmazsa vajinal akıntıdır (asidiktir) endişelenecek bir durum yoktur.
14- 28inci haftadan sonra karında hiç gevşemeyen devamlı sertleşmelerin ve ağrıların olması (dekolman plecanta) durumunda. Bu durumda eş (plecanta) rahim duvarından erken ayrılmıştır veya plecantada yırtık olmuştur. Çok acil bir durumdur bir an önce müdahale etmek gerekir.
canım kesinlikle ihmal etme. Ben pazar gecesi bir uyandımki yatak ıslak çamaşırım sırılsıklam. aman allahım oldum. Eşimde vardiyada iştydi. Uyku tutmadı sitresten n ebu sumu bebek kıpır kıpır içimde yatakda bir oyna bir buyana derken 1 saati geçirdim. Sonra abimi aradım hastaneye gittim acile bakıldı edildi birşey yok dediler. En azından içim rahatladı. Bende analdımki o gece ben yatağ akaçırmışım ayyyy nasıl utandım. milleti de ayağa kaldırmıştım((
ayy pufpuff içimi rahatlattın inan, çünkü bundan bahsettiğimde insanlar direk kötü taraflarından bahsediyor ya da sanki annelik sadece normal doğumla olacak bir şeymiş gibi eleştirel bir tavırla yaklaşıyorlar başta da kendi annem ama ablam da beni destekliyor kendi de sezaryenle doğum yaptığı için. peki bu doğum sonrası kiloları vermek sezaryende daha mı çok zaman alıyor? bu konuda söylenenler ne kadar doğru bilmiyorum. Buarada senin doğum tarihin belli mi? bir de bu bahsettiğiniz doğum listesini ben göremedim link falan varsa atar mısın ben de yazayım bilgilerimi
bilgilerim de şunlar: şuan yaş 28 ama kendi doğum günümde doğum yapacağım için 29 yaş, erkek, 13 haziran adı ateş ares ve şehir newyork beni de eklerseniz sevinirim
merhaba arkadaşlar,
ben bugün doğum öncesi iznime ayrılıyorum. 1 hafta erken ayrılacağım 37. hafta değil 36da yani. artık zor oluyor çünkü işe gidip gelmeler...
erken doğum yapan arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun. bebekleriniz sağlıklı, hayırlı, uğurlu olsun.
benim gibi bebeğini kucağına almayı bekleyenler sağlıklı ve kolay doğumlar geçirsin inşallah... hepimiz çok sağlıklı ve mutlu şekilde bebeklerimize hayırlısıyla kavuşalım canlarım.
bundan sonra uzun süre yazamazsam Allah'a ısmarladık.
hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum...
yardımlarınız ve her zaman desteğiniz için teşekkür ederim.
Inanin bunu yazmak oldukca zor ama 1 saat sonra cikiyorum ve kalbimin yarisini burada birakiyorum
Oglum birkac gun daha burada misafirmis bacilar....
Ayrica erken dogumumu tetikleyen sey enfeksiyonmus....
Gozunuzu seveyim duzenli olarak kan idrar tetkiklerinizi yaptirin....
Ben yaptiriyordum ama son zamanlarda kasintim falan oldu umursamadim pek....
Meger enfeksiyondanmis....
Kana da gecmis cok sukur bebegime gecmemis ama....
3-4 tane antibiyotik igne ile dusurebildiler....
Bol bol dualarinizi bekliyorum kardeslerim....
Hastanede oglumla ani olarak saklayabilecegim tek bir eesmim bile yok....
Cok uzuluyorum babamiza belli ettirmemeye calisiorum cunku biliyorum ki oda benim gibi canimizi burada birakip gitmek onada zor geliyor....
Bebegim icin onca yaptigim hazirlik...
Kapidaki hosgeldin bebegim yazisi var ama bebegim gelmedi bu odaya
Kusuruma bakmayin cok doluyum yazmakla bile zorluk cekiyorum ....
Oglen aksam ugrayicam buraya bebegimin bana ihtiyaci var....
Hep yaninda kalmak isterdim ama tedbir icin iki kere girmeye izin var....
Bizden haberler bunlar bacilar....
Dualarinizi eksik etmeyin....
Rabb'im hepinizi saglicakla kavustursun yavrulariniza ve birlikte gule oynaya cikip evinize gisin ins.
merhaba canim hosgeldin bende sezeryan yapcam insallah benim tüp bebek dr ondan sezeryan diyo ama ben zaten normal dogum yapamayacaktim acayip korkuyorum vajinaya dikis atilma yirtilma konulari filan beni korkudan öldürüyor ablam iki tane sezeryan yapti tamamen kendi istegi ile aynen dedigin gibi 2-3 gun sonra toz alacam diye kalkmisti annem zorla yatirdi kilo konusuna gelince masallah tipi cok duzgun dun bi magazaya girdik beraber ona dedilerki sende dogur da gor filan muhabbet arasi e benim iki yane var dedi millet sasirdi yani ne o cok yatmalara ne de kilo verememelere inanamiyorum ben epidural sezeryan olacak benimki genel anestezi degil sen nasil düşünüyosun
ayy pufpuff içimi rahatlattın inan, çünkü bundan bahsettiğimde insanlar direk kötü taraflarından bahsediyor ya da sanki annelik sadece normal doğumla olacak bir şeymiş gibi eleştirel bir tavırla yaklaşıyorlar başta da kendi annem ama ablam da beni destekliyor kendi de sezaryenle doğum yaptığı için. peki bu doğum sonrası kiloları vermek sezaryende daha mı çok zaman alıyor? bu konuda söylenenler ne kadar doğru bilmiyorum. Buarada senin doğum tarihin belli mi? bir de bu bahsettiğiniz doğum listesini ben göremedim link falan varsa atar mısın ben de yazayım bilgilerimi
bilgilerim de şunlar: şuan yaş 28 ama kendi doğum günümde doğum yapacağım için 29 yaş, erkek, 13 haziran adı ateş ares ve şehir newyork beni de eklerseniz sevinirim
Canlarr gerği düşünüldüden hala haber yokmu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Inanin bunu yazmak oldukca zor ama 1 saat sonra cikiyorum ve kalbimin yarisini burada birakiyorum
Cok uzuluyorum babamiza belli ettirmemeye calisiorum cunku biliyorum ki oda benim gibi canimizi burada birakip gitmek onada zor geliyor....
Rabb'im hepinizi saglicakla kavustursun yavrulariniza ve birlikte gule oynaya cikip evinize gisin ins.
Herşeyden önce hayırlısı nasılsa öyle olsun..ve herşeyden önce sen kendin neyi nasıl istiyorsan,nasıl iyi hissedeceksen öyle yap..kimsenin dediğinede kulak asmabenim en yakın arkadaşım sezeryan oldu 1 sene oldu,o da aynı ben gibi canı çok tatlıdır..hamileliğinde 25 kiloya yakın aldı toplamda ve doğumdan sonra diyet falan yyapmamasına rağmen 1 sene dolmadan verdi tüm kiloları..ayrıca sezeryanıda acaip rahat ve güzel geçti..ben birebir şahidiyim onun doğumuna sonrasına..o yüzden rahat ol ama şöylede bişey var,birazda bu bünye meselesi..herkeste aynı olmayabiliyor..şans artık,kader..
Bu arada listemiz topiğin en baş ilk sayfasında canım,ekliyorum hemen
Arkadasim bebegin hayirli olsun oncelikle . bende 1 hafta önce doğum yaptim. Benimde oğlusum 1 haftadir solunum cihazina bağlı kuvezde. İçimizden o geçenler anlatılmaz yasanir arkadasim. Bizi tek mutlu edecek rahatlatacak şey saglikla bebeislerimizle hastaneden ciktigimiz an olacak.herşey yarim kalmis gibi hissediyorsun odasina yanimiza bile gelemedi yavrularimiz.ama allahima siginiyorum. Bebeğime gün içinde sürekli sut sagarak vakit geciriyorum. Gidiyorum görüyorum. Dokunuyorum ona. Daha kucagima almadim ama olsun diyorum yeterki o iyi olsun. Bizimde allahin izniyle bebislerimizle olacagimiz günler gelec k inş. Onun hayalini kurarak bi nebze de olsa rahatlatmaya calisiyorum.
ben genel anestezi istiyorum yani yatayım kalkayım bebeğim kucağımda olsun mantığısenin doğum tarihi belli mi peki? aynen ben de vajina yırtılması ve dikiş olayından çok korkuyorum zaten kendimce diyorum öyle özel bir bölgede dikiş olacağına karnımda olsun. benim ablamda 1.80 boyunda tipi yerinde bi hatun tabiki kızlık zamanındaki kilosunda değil ama gören 2 çocuğu olmasına şaşırıyor, iyi bari en yakınlarımızda iyi örneklerimiz var, umarım kolayca geçer ameliyatlarımız ve sonrasında da biz de ablalarımız gibi hemencik ayağa kalkar kısa zamanda da kilolarımızı veriririz
düşündüm onu ama başa çıkılcak gibi durmuyor..baksana hâlâ cinsiyet bile belirtmeyenler varzaten haziran gelsin,listede dolu olmayan isimleri silcem ,isteyen eksiksiz bilgi ile bidaha verir..yoksa liste boş gibi ilgilenilmiyor gibi duruyor..
Ben bu topiğe ilk kez yazıyorum, 33+3 haftamtayım bugün doğum yapacağım hastaneden posta geldi ve 39. haftada yani 13 haziranda (kendi doğum günümde) sezaryen ile doğum gerçekleşecekmiş. ama sezaryen benim kendi seçimim çünkü normal doğumdan ölesiye korkuyorum, biliyorum çoğunuz bana normal doğumu ya da epidüral ı önerecek ama korkum kesinlikle mantığımın önüne geçiyor, ablam hemşire ve tercihen 2 kızını da sezaryen ile dünyaya getirdi ve sonrasında hiçbir sıkıntısı olmadı hatta 4. gün evinde temizlik yapmaya başladı, umarım benim de o kadar kolay olur. yalnız şöyle bir durumum var, ben newyorkta yaşıyorum ve eşimle kayınpederimden başka da kimsem yok benimle ilgilenecek. Ailemden kimse de gelemicek doğuma. Baştan beri kendimce cok zor bır hamılelık gecrdim aşırı bulantı ve kusma, aşırı mide yanması, kabızlık vb. ayrıca hamilelikten öncesinde de varolan Huzursuz Bacak sendromu beni hamileliğim boyunca mahvetti, doktorum kullanmakta oldugum ilaçlarımın hamileliğe zararı olduğundan bırakmamı söyledi bu da başından beri uyumama ve dinlenmeme çok kötü etki etti. şuan zaten biyolojik saatim tamamen şaşmış durumda, sabah 7ye kadar oturup aksam 3e 4e kadar yatıyorum o da rahatca uyuyabilirsem. bebeğim erkek ve masallah çok hareketli bazen kaburgalarım kırılacakmış gibi oluyor tekmelerinden. zaten çokta ağırlaştım hiçbir iş yapamaz oldum. 55 kilo ile hamile kaldım en son kontrolümde yani 2 hafta önce sanırım 70 kilodaydım, nasıl vericem o kadar kiloyuu çok tedirginim bu yuzden de. bu kadar kilo cok agır geldi bana, kaya gibiyim oturduğum yerden kalkamıyorum resmen. zaten hep yalnız oldugum için de kendimi çok dinliyorum. neyse cok yazdım sizleri de sıkmayayım. sadce siz den sezaryen ile ilgili olabildiğince cesaretlendirici bilgiler ya da ne bileyim örnekler istiyorum yani mümkünse erken doğum yapıp bebeğini hala kucaklayamayan arkadaslara ve benim gibi son haftaların sıkıcılığından bunalmış arkadaşlara sağlık ve sabır dilerim. hepinize sevgi ve selamlarımı sunarım.
yok canim belli degil beklenen.dogum tarihim 28 haziran ama doktor henuz tarih vermedi dogumu gerceklestirecek olan doktor onemli bence yani operatorlugune guvendigin bi doktorsa bence hic korkma allahin izniyle kalkariz hemen ayrica topiklerde de cok var sezeryanla doguran ozellikle ikizler topiginde dusun onlarin bi de iki bebek ona ragmen sorunsuz atlatan cok
yok canim belli degil beklenen.dogum tarihim 28 haziran ama doktor henuz tarih vermedi dogumu gerceklestirecek olan doktor onemli bence yani operatorlugune guvendigin bi doktorsa bence hic korkma allahin izniyle kalkariz hemen ayrica topiklerde de cok var sezeryanla doguran ozellikle ikizler topiginde dusun onlarin bi de iki bebek ona ragmen sorunsuz atlatan cok
pufpuf ben bebişin ismini yazmıştım eklenmemiş canım onu da ekler misin. ismi elif olacak inş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?