2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

hay ağzına sağlık, aynen de öyle ben de sezaryenciyim, yani sizin bu yazdıklarınızı okuduktan sonra daha da bir öyle oldum malum normal doğumu isteyen anneler yakınlar vs. sanki sezaryene girmişler gibi sürekli kötü örnekler verip insanı korkutmaya çalışıyorlar. ben de aynını düşünüyorum vajinamda kesik olacağına ve öncesinde bahsettiğin onca komplike yerine girersin ameliyatını olur çıkarsın zaten sezaryen de artık eskisine göre daha gelişmiş durumda, benim ablam ebe-hemşire kendi isteğiyle 2 kızını da sezaryen ile dünyaya getirdi ne kilo sorunu oldu ne dikiş 4 günde ayağa kalktı. bence sen de mantıklı düşünüp yerinde karar vermişsin bunu buraya bu şekilde yazman bana daha da çok cesaret verdi, ben de kendi doğum günümde sezaryene giricem allah yardımcımız olsun doğum sonrasını da kısa sürede kolayca atlatalım inşallah
buarada kelimenin aslı sezeryan mı, sezaryen mi sezaryan mi diye aklıma takılıp duruyordu dediğim gibi ablam ebe hemşire olduğu için önce ona sordum sonra da netten araştırdım ''sezaryen''miş doğrusu sizinle de paylaşayım dedim

içimi bir başka konuda rahatlatan başka bir yorum daha olmuş bu diyordum bi ben miyim evi temizliği bırakan diye,benim de ev küçük olmasına rağmen artık temizlik yapamıyorum inşallah eşim bugün bir süpürge tutup yerleri silecek ben de toz alabilirim herhalde kolumu kaldırcak halim yok çünkü, ayrıca aynen dediğin gibi doğuma 20 günüm var ve hala bebeğin uyku setini falan sermedim ben de bir tek kıyafetleri yıkadım bekliyorum doğum çantamı da hazırlamadım, hehehehe aynıymışız yaa yavaş yavaş acele ederiz artık bizde nasılsa 3 hafta var daha

dr mız 4 hazirana gün verdi inşallah kızım o zamana kadar bekler .bu arada kızım için yaptığım kurabiyeleri eklemek istedim sizlere başarabilir isem tabi

Son düzenleme:

Valla bunu duymam iyi oldu cok sagol canimmm. Anali babali buyut evladini insallah.. Hayirli evlat olsun sana bailesine ve devletine insallah..

Suni sancıyla doğumu başlatabiliyorlar canım ama su az olunca zor oluyormuş galiba en azından doğum hikayelerinden okuduğum kadarıyla... bu durumda da en iyisi doktora güvenmek...

Bu ara benim bu gün sütlü kahve gibi lekelenmelerim oldu herhalde dünkü çatı muayenesinden ama devamı velmediği için doktoruda aramadım zaten erken bi 38 bitsin sonra gelsin mümkünse..

dr mız 4 hazirana gün verdi inşallah kızım o zamana kadar bekler .bu arada kızım için yaptığım kurabiyeleri eklemek istedim sizlere başarabilir isem tabi

canımcım bu yorumuna eklediysen eklenmemiş canım...

su azaldığı zaman normal doğum esnasında sıkıntı olur diye biliyorum ben..bi arkadaşım var,33.haftaya yeni girmişti suyu geldi biraz,sonra hastanede yattı ve suyu giderek azaldı..suni sancı verilip normal yapabilirdi ama doktor riskli dedi o yüzden o da sezeryan oldu..yani su yeterli seviyede değilse zorlama ve riske atma bence..

Canim benim bundan 4 sene once yani kizima hamileyken suyum sinirdaydi. Benim doktorum proftu cok guveniyordum. Hergun degil ama haftada bir takip ediyordu suyunu. 39. haftamda sezaryenle dogum yaptim ve sezaryen olmamin tek sebebi suyumun az olmasiydi.

Bu arada bende en az senin kadar normal dogum istiyordum ama riske atamadim cnm

kızlar yardımınıza ihtiyacım var. bugün 36+1 im ve bebeğim 3 kilo olmuş. kafam karışık biraz. bende şeker var ve şekerim yükseliyor genelde. ben de doktora kendim teklıf ettım 38. haftada bebeği suni sancıyla alalım dedim çünkü bişey olacak dıye çok korkuyorum. o da 38 olsun da konuşuruz dedi. ama şimdi korkmaya başladım. iç açılma olmadan suni sancı zor olur mu zor olacak tabı ama ya doğuramazsam.sezaryen olayım dıyorum herkes yok nıye sezeryan oluyosun dıye bi sürü laf. en başta kayınvalidem normal olur dıyıp duruyorlar çok sinir oluyorum. ne yapayım yoksa akışına mı bıraksam

Bence sezaryen ol arkadasim hic riske atma

Canım, ablam 38 de açılması olmadan suni sancı almış, 2 gün sancı çekmiş boş yere, bebek ve kendisi krize girmiş, sezeryana almışlar, açılma olmadan çok zor, doktorun ne derse onu yap.

Bence sezaryen ol arkadasim hic riske atma

canım sende de şeker vardı sen ne yapacaksın

Canımblam 38 de açılması olmadan suni sancı almış, 2 gün sancı çekmiş boş yere, bebek ve kendisi krize girmiş, sezeryana almışlar, açılma olmadan çok zor, doktorun ne derse onu yap.

doktor haftaya konuşalım dedi. herhangi bişey demedi.

canım sende de şeker vardı sen ne yapacaksın

doktor haftaya konuşalım dedi. herhangi bişey demedi.

Benim kontrolum pazartesi insallah. Herseyi detayina kadar soracagim. Sekeri hemoroidi hepsini komplikasyon icin cok kucuk bir ihtimal var derse sezaryen olmayi dusunuyorum. Yok bi zatari sekerinde hemoroidin de derse normal dogum yaparim anca. Canimi icindekino sokakta bulmadim cok kiymetliyiz ikimiz de 😄 kendi kendimi simartiyim bari :)

Valla bunu duymam iyi oldu cok sagol canimmm. Anali babali buyut evladini insallah.. Hayirli evlat olsun sana bailesine ve devletine insallah..

Sağol cnm sende sağsalim al kucağına inşallah yalnız doğumdan sonra dikkat et sakın kabız olma biraz can sıkıcı oluyor:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bacim yazini okudum cevap vermek istedim...
Kendimden ornek vereyim...
3 mayis gecesi ilk suyum geldi...
Idrar mi suyum mu emin olmadigimdan uyudum ...
Sabah ezanina dogru sicaklik hissedip kalktim hemwn esimi uyandirip hastaneye gittik...
Suyum azalmisti...
Normal dogum dusundugum icin doktorum 12 saat daha vaktimiz oldugunu soyledi...
Suni sanciyla dogumumu gerceklestirecekti....
Nst ye baglandim sanci falan yok ...
Ama hemen yatis yapildi ciger gelistirici igne oldum ve nst ye bagli kaldim...
Oglen 12 ye dogru bebegimin kalp atislari iki uc kere 80 lere indi....
Bende fenalastim kalp atisini dusuk gorunce tansiyonum baya oynadi eminim...
Hemen solunum cihazina bagladilar falan tabi bana ters giden birseyleri oldugunu soylemediler....
Hemen sezeryana aliyoruz dedi...
Sonuc : Sezeryan ile bebegimi aldiklarinda yavrumun sesi cikmamis...
Hemen kostur yogun bakima almislar...
Oksijen vermisler vs. Sesi cikmaya baslamis...
Ve hala cok pismanim gece idrar icin kalktigimda akinti olunca gitseydim diye...
Belki bebegim yogun bakimda yatmak zorunda kalmayacakti...
Yaptiklari ciger gelistirici ignede baya sikistirmis yavrumu...
Bebekleri oldukca rahatsiz edermis cunku...
Sana arkadas tavsiyesi bacim bence git doktoruna yavrunu bekletme...
Sonradan pisman olacagin bir karar verme...
Birkac gun ha once ha sonra...
Bana suni sancida vermisler sancim 60 lardaydi acilmam yoktu....
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…