Kizlar bende bugun 38+4 oldum ve sezeryan icin gun belirlendi allahin iznyle cumartesi genel anestezyle alincak kemik yapim cok basik oldugu icin normale cok musait dilim.. Pufpuff sende benim gibi sondaya takmissin bende sondadan cok korkuyorum ama dr um ilk gebeligi olanlara genelde takmioruz takarsak ta uyutunca takariz dedi brz rahatladim.. Sen istanbuldamisin
Aynen oyle haftada bire dusen kontroller ve gecmek bilmeyen bir haftaValla sabir kalmadi sanki 4 haftada bir doktora giderken zaman daha cabuk geciyodu simdi haftada bir gidiyoruz ama sanki cooook zamandi kontrole gitmemisim gibi ooy bi kucagimiza alsak su bebisleri acayip depresif oldum
Merhaba kizlar. Nasilsiniz. Uzuun zaman du yazmayali ali eren beyle ugrasip birbirimize alisma evresindeyken baska biseye bakma firsatim pek olmuyor. Ama bugun artik tamam dedim yazacagim dogum hikayemi.
26 mayis tarihinde rutin nst kontrolumuz vardi. Nst de bir turlu haraketleri duzelmedi yemedigim cikolata icmedigim kadar sekerli cay ictimki yillik seker stogumu doldurdum. Dr m Arzu hanim ultrasonla baktiginda suyumun azaldigini ve o hafta icersinde bebegi almasi gerektigini soyledi. Halbuki dogum 6 haziranda gerceklesecekti. Bizi ayri bir telas aldi tabi beklenmeyen bir anda. Kesin olarak son kontrolunu yaptiginda 29 Mayis sabahi dogumu gerceklestirecegini soyledi. Hemen hastaneye gidip oda islerini vs hallettik. Gayrettepe Florance nightingle de dogum yapacaktim.
29 Mayis sabahi evden senlik halinde hatta konvoy halinde ciktik. Dogum odasi icin suslemelerim vizim puset vs 2 araba gittik. Herkes yanimizdaydi. Hastaneye varsigimizda saat 7 olmak uzereydi ve girdigimiz gibi odamaiza yerlestik hemen tahliller kayitlar basladi. Amleiyat onlugumu giydirmeye gemdiler ve heyecan artmaya baslamisti. Aglamamam gerekiyordu aglarsam annem babam esimde aglayacamti biliyorum. Dinc ve mutlu gorunuyordum ki hala dogum yapmamis arkadaslara tavsiyem elinizden gelebiliyorsa aglamayin. Amelyat icin son hazirliklari tamamlayip beni goturmeye geldiler. Orasi biraz daha fazla huzunluydu. Ameliyathaneye girdigimds ise beni anestezi uzmani karsiladi. O kadar icten aciklayici bir ifadeyle yaklasti ki bir kere daha dogru karar verdigime sukur etmistim. Dogumum epidural sezaryen olacakti. Bana ayrintisiyla herseyi anlarti ve isleme basladi. Once bir yardimcisiyla beni oturttular. Elime bir yastik verip ayaklarimin altinada sandalye koyup one dogru egilmemi istedi. Omurga arasina uyusturucu igneyi yapacaktiki katateri takabilsin. Elime takilan serum ignesinden daha az bir aciyla belime uysuturucu yapildi. Sonrasinda yapilan islemi ise hic hissetmedim. Katater takilip ilac verildiginde bacaklarimda isinma hissettim ve islem tamamdi uyusma baslamisti. Daha sonra tekrar sedyeye uzatildim ve sonda takildi.
Bu islemde bittikten sonra Arzu hanim geldi ve kesiyi atip ali eren beye bir adim daha yaklastilar o sirada esimide iceriye aldilar. 2 dk icerisinde oglumuz dunyaya gozlerini acmisti Arzu hanim daha cikarir cikarmaz gamzelerini gordu oglumun esim durmadan bana tarif ediyordu burusuk ama saclarida var diye o sirada bi ciglik ve evet oglumun ilk sesi kulaklarimdaydi o an dunya durmustu hemen gormek istiyordum. Yanagi yanagima degdiginde ise butun hayatim boyunca yaptigim en guzel seyin o oldugunu anlamistim.
Kisa bi sure sonra esimi ve oglumu disariya aldilar ve bana hafif bir sakinleatirici daha verdiler cakir keyif bir halde son dikisleride attilar ve müşade odasina aldilar. O sirada kataterdeki ilacin bitmesi neniyle ilac degisimi yaltilar sadece o anda agrim biraz fazla idi narkoz ve ameliyathanenin soguklugu etkisiyle titremelerim vardi beni isittilar ve ilacimida verip yukariya kendi odama goturmek uzere amelyathaneden cikardilar. Kapidan ciktigimda ise butun herkes oradaydi. Yarabbim dedim sukurler olsun ki annem babama ailem dostlarim sevenlerim var yanimda bu ani paylastim. Rabbim isteyen herkese saglikla evlatlarini kucaklarina almayi nasip etsin.
Ve hala dogum yapmamis arkadaslarim tek tavsiyem epidural sezaryen. Ben normal dogumdan korktum, genel anestezi ile sezaryenden de uyanamamaktan komrtum tek cozum bu idi benim icin ve cok ama cok memnun kaldim. Hastanenizi ve anestezi uzmaninizi ve bebek yogun bakimini iyi arastirin sonucta hayatinizi emanet edeceksiniz.
Dogum bekleyen arkadaslarim Allah hepinizin yardimcisi olsun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Valla sabir kalmadi sanki 4 haftada bir doktora giderken zaman daha cabuk geciyodu simdi haftada bir gidiyoruz ama sanki cooook zamandi kontrole gitmemisim gibi ooy bi kucagimiza alsak su bebisleri acayip depresif oldum
Kizlar bu benim ikinci sezaryenim olacak. Ilk bebegimde rutin kontrollerime ozelden profa gidiyordum. O zamanlar sezaryen icin 3000 tl istemisti. Bu miktar bana cok geldigi icin beni baska doktora yönlendirmesini istemiştim ve sadece bir kez gördüğüm bir doktor girdi ameliyatima ama cok şükür çok memnun kaldım. Hiç sıkıntım olmadı.
...
Gecen hafta rutin kontrollere gittigim doktoru bırakıp ilk sezaryenime giren doktora gittim tekrardan. Çünkü bu sezaryenime de onun girmesini istiyorum ayın 23ne de gun aldık.
Asıl soruya gelecek olursak, esim daha kapsamli olan ve doktorlarida başarılı deneyimli bir baska hastanede ameliyat olmami istiyor aradaki fiyat farkina ragmen. Ama ben ilk sezaryenimi yapmis olan doktorda kendimi daha guvende hissedecegim ve yine sorunsuz kolay bir sezaryen gecirecegime inaniyorum. Ama esimin fikri kafami karistirdi. Siz olsaniz ne yapardiniz? Biraz karisik oldu ama umarım anlatabilmisimdir.
Kizlar bende bugun gittim kontrole haftaya crsamba yatis vr. Persembe de dogum. Catiya bakmadi haftaya bakicam ona gore karar vericem dedi. Catim.normal.doguma musaitse suni sanciyla dogum yapacagim. Suni sanciyla dogum.yapan varmi acaba biraz tirsiyorum.acikcasi
Slm kizlar bizde yarin yatis yapiyoruz oglen saat 12 de Allah nasip ederse genel anestezi ile ogluma kavusucam dualarinizi esirgemeyin detaylari sonra yazabilirim inş.
Mrb. Tatliskolar. Bugun son kontrolumuzu de olduk. Ama bende sanci namina birsey yok. Bebegin suyu falan ii dr. C.tesiye kadar bekleyelim suni sanciyi dener olmadi sonrasinda sezeryan yapariz dedi. Hic istemefigim bir durum. Allah ya dimcim olsun. Duan edin lutfen
Ben c.tesi ysatis yapilacam suni sanci verecekler olmadi sezeryan
Herşey iyi gitti kizima kavustum yarın ins cikicam eve detayları yazarım
Kizlar bu benim ikinci sezaryenim olacak. Ilk bebegimde rutin kontrollerime ozelden profa gidiyordum. O zamanlar sezaryen icin 3000 tl istemisti. Bu miktar bana cok geldigi icin beni baska doktora yönlendirmesini istemiştim ve sadece bir kez gördüğüm bir doktor girdi ameliyatima ama cok şükür çok memnun kaldım. Hiç sıkıntım olmadı.
...
Gecen hafta rutin kontrollere gittigim doktoru bırakıp ilk sezaryenime giren doktora gittim tekrardan. Çünkü bu sezaryenime de onun girmesini istiyorum ayın 23ne de gun aldık.
Asıl soruya gelecek olursak, esim daha kapsamli olan ve doktorlarida başarılı deneyimli bir baska hastanede ameliyat olmami istiyor aradaki fiyat farkina ragmen. Ama ben ilk sezaryenimi yapmis olan doktorda kendimi daha guvende hissedecegim ve yine sorunsuz kolay bir sezaryen gecirecegime inaniyorum. Ama esimin fikri kafami karistirdi. Siz olsaniz ne yapardiniz? Biraz karisik oldu ama umarım anlatabilmisimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?