2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497

evet canım İstanbul'dayım Anadolu yakasında...
Sorma!! Taktım valla sonda olayına...
:18:
 
Merhaba kizlar. Nasilsiniz. Uzuun zaman du yazmayali ali eren beyle ugrasip birbirimize alisma evresindeyken baska biseye bakma firsatim pek olmuyor. Ama bugun artik tamam dedim yazacagim dogum hikayemi.
26 mayis tarihinde rutin nst kontrolumuz vardi. Nst de bir turlu haraketleri duzelmedi yemedigim cikolata icmedigim kadar sekerli cay ictimki yillik seker stogumu doldurdum. Dr m Arzu hanim ultrasonla baktiginda suyumun azaldigini ve o hafta icersinde bebegi almasi gerektigini soyledi. Halbuki dogum 6 haziranda gerceklesecekti. Bizi ayri bir telas aldi tabi beklenmeyen bir anda. Kesin olarak son kontrolunu yaptiginda 29 Mayis sabahi dogumu gerceklestirecegini soyledi. Hemen hastaneye gidip oda islerini vs hallettik. Gayrettepe Florance nightingle de dogum yapacaktim.

29 Mayis sabahi evden senlik halinde hatta konvoy halinde ciktik. Dogum odasi icin suslemelerim vizim puset vs 2 araba gittik. Herkes yanimizdaydi. Hastaneye varsigimizda saat 7 olmak uzereydi ve girdigimiz gibi odamaiza yerlestik hemen tahliller kayitlar basladi. Amleiyat onlugumu giydirmeye gemdiler ve heyecan artmaya baslamisti. Aglamamam gerekiyordu aglarsam annem babam esimde aglayacamti biliyorum. Dinc ve mutlu gorunuyordum ki hala dogum yapmamis arkadaslara tavsiyem elinizden gelebiliyorsa aglamayin. Amelyat icin son hazirliklari tamamlayip beni goturmeye geldiler. Orasi biraz daha fazla huzunluydu. Ameliyathaneye girdigimds ise beni anestezi uzmani karsiladi. O kadar icten aciklayici bir ifadeyle yaklasti ki bir kere daha dogru karar verdigime sukur etmistim. Dogumum epidural sezaryen olacakti. Bana ayrintisiyla herseyi anlarti ve isleme basladi. Once bir yardimcisiyla beni oturttular. Elime bir yastik verip ayaklarimin altinada sandalye koyup one dogru egilmemi istedi. Omurga arasina uyusturucu igneyi yapacaktiki katateri takabilsin. Elime takilan serum ignesinden daha az bir aciyla belime uysuturucu yapildi. Sonrasinda yapilan islemi ise hic hissetmedim. Katater takilip ilac verildiginde bacaklarimda isinma hissettim ve islem tamamdi uyusma baslamisti. Daha sonra tekrar sedyeye uzatildim ve sonda takildi.
Bu islemde bittikten sonra Arzu hanim geldi ve kesiyi atip ali eren beye bir adim daha yaklastilar o sirada esimide iceriye aldilar. 2 dk icerisinde oglumuz dunyaya gozlerini acmisti Arzu hanim daha cikarir cikarmaz gamzelerini gordu oglumun esim durmadan bana tarif ediyordu burusuk ama saclarida var diye o sirada bi ciglik ve evet oglumun ilk sesi kulaklarimdaydi o an dunya durmustu hemen gormek istiyordum. Yanagi yanagima degdiginde ise butun hayatim boyunca yaptigim en guzel seyin o oldugunu anlamistim.

Kisa bi sure sonra esimi ve oglumu disariya aldilar ve bana hafif bir sakinleatirici daha verdiler cakir keyif bir halde son dikisleride attilar ve müşade odasina aldilar. O sirada kataterdeki ilacin bitmesi neniyle ilac degisimi yaltilar sadece o anda agrim biraz fazla idi narkoz ve ameliyathanenin soguklugu etkisiyle titremelerim vardi beni isittilar ve ilacimida verip yukariya kendi odama goturmek uzere amelyathaneden cikardilar. Kapidan ciktigimda ise butun herkes oradaydi. Yarabbim dedim sukurler olsun ki annem babama ailem dostlarim sevenlerim var yanimda bu ani paylastim. Rabbim isteyen herkese saglikla evlatlarini kucaklarina almayi nasip etsin.
Ve hala dogum yapmamis arkadaslarim tek tavsiyem epidural sezaryen. Ben normal dogumdan korktum, genel anestezi ile sezaryenden de uyanamamaktan komrtum tek cozum bu idi benim icin ve cok ama cok memnun kaldim. Hastanenizi ve anestezi uzmaninizi ve bebek yogun bakimini iyi arastirin sonucta hayatinizi emanet edeceksiniz.

Dogum bekleyen arkadaslarim Allah hepinizin yardimcisi olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Aliprensin annesi cok guzel anlatmissin valla ama ben epiduralle uyusmamaktan ya da o an cok heycanlanip tansiyonum oynamasndan fln cok korkuyorum hos genel anestezide de korktgm sey cok :) kisacasi gun belli olunca heycandan cok korku sardi beni ..medipol kosuyolunda dogun yapicm orda yapan veya yapicak olan ark varmi burda ?
 
Valla sabir kalmadi sanki 4 haftada bir doktora giderken zaman daha cabuk geciyodu simdi haftada bir gidiyoruz ama sanki cooook zamandi kontrole gitmemisim gibi ooy bi kucagimiza alsak su bebisleri acayip depresif oldum
Aynen oyle haftada bire dusen kontroller ve gecmek bilmeyen bir hafta

Allah anali babali büyütsün canim. Darisi bize olsun
 
Valla sabir kalmadi sanki 4 haftada bir doktora giderken zaman daha cabuk geciyodu simdi haftada bir gidiyoruz ama sanki cooook zamandi kontrole gitmemisim gibi ooy bi kucagimiza alsak su bebisleri acayip depresif oldum

Aynen canım hele bide evde beşiği kıyafetleri gördükçe hemen almak istiyorum kucagima
 
Kizlar bu benim ikinci sezaryenim olacak. Ilk bebegimde rutin kontrollerime ozelden profa gidiyordum. O zamanlar sezaryen icin 3000 tl istemisti. Bu miktar bana cok geldigi icin beni baska doktora yönlendirmesini istemiştim ve sadece bir kez gördüğüm bir doktor girdi ameliyatima ama cok şükür çok memnun kaldım. Hiç sıkıntım olmadı.
...

Gecen hafta rutin kontrollere gittigim doktoru bırakıp ilk sezaryenime giren doktora gittim tekrardan. Çünkü bu sezaryenime de onun girmesini istiyorum ayın 23ne de gun aldık.

Asıl soruya gelecek olursak, esim daha kapsamli olan ve doktorlarida başarılı deneyimli bir baska hastanede ameliyat olmami istiyor aradaki fiyat farkina ragmen. Ama ben ilk sezaryenimi yapmis olan doktorda kendimi daha guvende hissedecegim ve yine sorunsuz kolay bir sezaryen gecirecegime inaniyorum. Ama esimin fikri kafami karistirdi. Siz olsaniz ne yapardiniz? Biraz karisik oldu ama umarım anlatabilmisimdir.
 

Canim doktor kadar diğer ekip üyeleri de önemli bebek ve senin için onları da düşünerek karar ver derim ben inşallah gerek falan kalmaz ama Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi iyi olan bir yer olsun
 

Ben c.tesi ysatis yapilacam suni sanci verecekler olmadi sezeryan

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Slm kizlar bizde yarin yatis yapiyoruz oglen saat 12 de Allah nasip ederse genel anestezi ile ogluma kavusucam dualarinizi esirgemeyin detaylari sonra yazabilirim inş.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Mrb. Tatliskolar. Bugun son kontrolumuzu de olduk. Ama bende sanci namina birsey yok. Bebegin suyu falan ii dr. C.tesiye kadar bekleyelim suni sanciyi dener olmadi sonrasinda sezeryan yapariz dedi. Hic istemefigim bir durum. Allah ya dimcim olsun. Duan edin lutfen

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 


Allah yardimciniz olsun kızlar. Saglicakla alin yavrularinizi kucaginiza
 
Herşey iyi gitti kizima kavustum yarın ins cikicam eve detayları yazarım
 
Günaydın bayanlar :)

Gecenden beri ara ara uyanıp uyanıp durdum şimdide sabah ezanından beri ayaktayım bi türlü heyecandan uyku gelmedi :) allahın izniyle bende bugün sabah 8 de yatış yapicam suni sancı verilcek. İnşallah tez vakitte suni sancıyla normal doğum yaparım.

Kızlar dualarınıza çok ihtiyacım var korku ve mutluluk bi arada allah yardımcımız olsun. Sancı anında hepinize dua edicem kolaylıkla bebişlerinizi kucağınıza alın diye.

Allah yar ve yardımcımız olsun :)


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Herşey iyi gitti kizima kavustum yarın ins cikicam eve detayları yazarım

Gözün aydın canım :) allahın izniyle inşallah bugün yatış yapıyorum 8 de suni sancı verilek, bende hayırlısıyla tez vakitte kızıma kavuşurum inşallah :)



iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
gunydn kızlar dun gece rahmımde uyuz bır kasıntıyla uyandm kasırknde knttm sanrm çok fenydı ama neydıkı o anlmdm
 

Senin kendini rahat ve güvende hissetmen çok önemli. İçinden neresi geçiyorsa orada sezeryanını yaptırmaya özen göster.
Ama ben başka bir hastaneden gün aldım, Avrupa yakasında bize uzaktı. Kızım bir gün önce gelmek istedi ve Anadolu yakasında bize yakın olan ve benim takiplerimi yapan dr a nasip oldu mecburen :) şükür iyiyiz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…