• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Eki Görüntüle 1371061

benm sıpa aynen bu sekilde yatıyo teyzeler:)duzeltiyorum tekrar atıyo kafayı
canim bizim kullandigimiz normal yastiklarin yumusak olanini desene bi bakalim nasil yatacak benim kizim da uyuyacagi zaman burnunu bi kuytuya sokmaya calisiyo heralde nefesinin sicakligi hosuna gidiyo normal yastikta icine gömüluyo ya hemen kafayo yana ceviriyo belki sizinkide oyle bi durumdur
yani asagi yukari benziyo yatis tarzlari

mltm, post: 38811624, member: 442171"]Eki Görüntüle 1371061

benm sıpa aynen bu sekilde yatıyo teyzeler:)duzeltiyorum tekrar atıyo kafayı[/QUOTE]
normaldir canım öyle seviyordur.zamanla daha ne huylar edinecekler bakalım :)

gece boyu bi büyük kızıma bi küçüğe bakarken sabahlar oldu öksürük ikisini de mahvetti şimdi pekmez tereyağı pişirip vericem şifaa olur inşallah peditus un bi faydası yok kuzuma kontrol ümü beklesem bgn başka bi doktora mı götürsek bilemedim

Canım biz 2 haftadır iyiyiz diyebilirim maşallah ama memeye güveniyo hep emiyo.yedirmeyi deniyince hemen memeyi arıyo ağlıyo.böyle deildi ona yanıyorum zaten

Canım elimle bişeler verince kusuyo bildiğin midesi bulanıyo.:))zorlamıyorum tiksinmesin diye inş. zamanla yer

Aliyasine maşallah diyelim.çok zor uykusuz bebiş.ben beşik te sallıuodum elim yoruldu şimdi ayağıma aldım tabi ninniler müzikler eşliğinde.gündüz 2 sefrr uyudu ilkinde öyleğin 12 ,10 dk.ikincisi akşamüstü 4 te de yarım saat.peki ben delirmiyimdekim delirsin.zayıflık konusunu hiç açma bende 49 dum asla alamazdım ilk doğumdan sonra 34 bedendim.yemek nasıl yiyo bu millet derdim ama şuanda geceleri sabahlara kadar yiyorum doymuyorum 64 kiloyum.yaşasın yemek yemek

Evet canı yarın dene tin tin sesi duyarsın umarım:))belkide bizimkide dişe huysuzlanıyoda yemiyo

Çok geçmiş olsun miniklerine canım.

Sağol canım inşallah geçecek

Aaa ayni benim oğlum.kafasini geriye doğru atiyor ve bazende beşiğin kenarlarina burnunu dayayip uyuyor. Nefessiz kalacak diye korkuyorum.duzeltiyorum. ayni pozisyona geri dönüyor. UOTE="kmltm, post: 38810305, member: 442171"]kızlar oglum uyurken kafasini hep geriye atarak yatıyor.düzeltiyoruz surekli.dr a sordm reflusu olan bebekler oyle yatar kusuyor mu dedi.dogdugundan beri bikac kez kusmustur herhalde reflu falan yok.korkulacak bisey yok dedi o zaman.szin bebislerde boyle bisey var mi?benm oglanin tarzi mi bu yoksa:)[/QUOTE]
Aa

Cnm eşim öğretmen olduğu için biliyorum. Görevlendirme yapildiginda kadron kendi okulunda kaliyor.görevlendirmen bitince tekrar kendi okuluna geri dönüyorsun.gorevlendirdigin okulda yeterli ders varsa kendi okulunda derse girmene gerek yok.tabi kendi okulunda ihtiyaç yoksa.OTE="kmltm, post: 38810950, member: 442171"] A ankara12 bisey daha sorcm.gorevlendirmede kendi okulumuzda da calisma sarti var mi yoksa sadece gorevlendirildgmz okulda mi derse giriyoruz?
bi de tekrar kendi okulumuza donemiyoruz değil mi?bir donem sonra kadroya mi geciriliyoruz?
ben merkezdeym de ilceye gorevlendirme istycem ikinci donem icin.olursa eger sadece 2. donem mi ilcede olurum yoksa bundan sonra gorevlemdirildigim okulda mi çalışırım?

kusura bakma canm uzun oldu ama netten arastrnca net bisey bulamıyorum herkes de farkli bisey soyluyor sana soraym dedm[/QUOTE]
Cnm

aynen canm ben de ogluma tarhana verdm bugün .normalde yaptgm cok tatsizdi icmiyodu ben de olsam icmem:) ama bizmki gbi yaptm bugn(yagi salcasi ve tuzu azck tabi)1 kase icti.cok da kasmiyorum artik ek gida isini.

ben de başlıycm yarin insallah canm:)64 kiloyum 1 hafta sonra kac olcm bakalım:)basarabilirim insallah:)

canm d3 veriyorz ya bebeklere guya d3 alan bebekler daha cabuk cikarirms disi benmki 7.5 aylik oldu tik yok:)

A ankara12 canm bebegm emmiyor dogdugndan beri memeyi alinca ögürmeye başlıyor:(hala arada deniyorum ama yok:(sagiyorm o yüzden gittigi yere kadar.

bi de sen görevlendirme istycem dyodun.sartlari neler?ben de evin yakinindaki okulu istiyorum ama 2.5 yillik ogretmnim isteyebilir miyim?ne yapmam gerekiyor?
Canim bende sagarak veriyorum artik yetmemeye basladi sutum. Onceden daha cok cikiyordu gittikce azalmaya basladi bnde mama ya basladim. Zatn ek gidayi daha yeni yeni aliyor. İlk defadan yemesi iyiydi kulak iltihabi olunca hic kasik almadi. Sanki sifirdan ek gidaya gectik gibi az az veriyorum artik. O yuzdn mama veriyorum ve her gecen gun mama miktari artiyor ona uzuluyorum. Sutum kesilmese bali :( senin nasil canm yetiyo mu sutun

Ayyyyy nihayet bitti sayfalar :) 4 günlük anne evi macerasından sonra çekirdek ailemle pazar pazar güneşi gördük ve gezmeler tozmalara çıktık :)
Baya muhabbet dönmüş burda yetişebildiğim kadarını cevaplayayım ben de.
Bizim oğlan hala minik heralde anakucağı iş görüyo hala. Mama sandalyesinde bile kaykıldığı için hala almadık. Bu aralar tek gündemim oğluma bu ay en az 500 gr aldırmak, resmen besiye çektim kuzumu, bakalım haftaya 7. Ay kontrolümüz var ve inşallah bu ay kilo alıp uzamıştır. Son iki ay yerimizde saydık çok üzülmüştüm.
Tüm bunların sebebi de pis reflüymüş kızlar, tedaviye başladığımızdan beri oğlum yemeye de başladı, kusma ve geğirme sona erdi ve o tokluk hissi ortadan kalktığı için acıkıp yemeye başladı. O yüzden bebeğinizdeki reflü sinyallerini ciddiye alın kızlar gelişimini çok kötü etkiliyor.
Diş meselesinin esamesi okunmuyor bizde hala, ne beyazlama ne tırtık. Gerçi bu aralar olmaması da iyi bir de diş iştahsızlığı çıkmasın daha yeni yemek işinde yol katetmişken . Kilo boy meselesine çok taktığımı da düşünmeyin , takıntılı değilim ama son iki ay persentil eğrisinde büyük geri düşüş oldu bizde :(
Uyku işinde bizimki de yan yatmaya başladı, seviyor da kendisi dönüyor :)
Bizden de şimdilik bu kadar.
Canim cok sevindim yemeya baslamasina darisi basimiza. Bende son kontrolde gittigimde hic kilo almamisti kulak iltihabindan dolayi bi hafta asiri zayifladi. Daha bu hafta iyi cok sukur yemeye basladi yavastan. Bizim kiz dogdundan bedi cok kusuyordu. Az bisi emsin hemen geri cikariyordu. Artik emdikten snra kaldirmiyordum pek. Daha yeni yeni duzelsi cok sukur ole kusmuyor pek. Reflu belirtileri neler canim

Eki Görüntüle 1371061

benm sıpa aynen bu sekilde yatıyo teyzeler:)duzeltiyorum tekrar atıyo kafayı
Aynen canım.bide benimki uyumuyo gece sallıyım diyom sallanmıyo.kafasını atıyo dönmeye çalışıyo.bu gece dönebilmiş yüzüstüydü.sonra sağ tarafa döndü tabi uyanıyo

kızlar oglum uyurken kafasini hep geriye atarak yatıyor.düzeltiyoruz surekli.dr a sordm reflusu olan bebekler oyle yatar kusuyor mu dedi.dogdugundan beri bikac kez kusmustur herhalde reflu falan yok.korkulacak bisey yok dedi o zaman.szin bebislerde boyle bisey var mi?benm oglanin tarzi mi bu yoksa:)
Benimki de oyle hem de nasil birbyatmak o oyle ben kafai oyle kiysam yarim saate biynum tutulur ben de bi benimki cins saniyodum acaba benimkinin de reflusu var mi

A apriori11 ampuller yandi bir anda beynimde. Benimki de 2 ay yerinde saydi onceden guzel kg aldigi icin geri dusmedik egrimiz cok egildi ama gelisim olarak iyiydim diye ses etmedim. Seninkiyle benimkinin tepkileri benziyodu benimkinin de acaba reflusu vardi da dr anlamadi mi?? Ya bugun gidebilirsem demete gidicem onu da soyleyyim de baktirayim. Eger ole bisey cikarsa bizim doktorun benden isitecegi var. surekli gozlemleyelim deyip duruyo iki saat gozlerimi uzerine dikerim valla gozlemse gozlem!

A ankara12 bisey daha sorcm.gorevlendirmede kendi okulumuzda da calisma sarti var mi yoksa sadece gorevlendirildgmz okulda mi derse giriyoruz?
bi de tekrar kendi okulumuza donemiyoruz değil mi?bir donem sonra kadroya mi geciriliyoruz?
ben merkezdeym de ilceye gorevlendirme istycem ikinci donem icin.olursa eger sadece 2. donem mi ilcede olurum yoksa bundan sonra gorevlemdirildigim okulda mi çalışırım?

kusura bakma canm uzun oldu ama netten arastrnca net bisey bulamıyorum herkes de farkli bisey soyluyor sana soraym dedm
iki okulun müdürleri görüşerek açık ders saatini ne süresini konuşuyorlar..ben görevlendirme çok çalıştım.karşı okulda 1 dönem açık oluyor gidermisin diyorlar ben de ok diyorum .dönem sonunda asıl öğr geliyor senin görevlendirme bitiyor .. zaten görevlendirme yazısında hangi sürelerde olacağı mutlaka belirtilir..

gece boyu bi büyük kızıma bi küçüğe bakarken sabahlar oldu öksürük ikisini de mahvetti şimdi pekmez tereyağı pişirip vericem şifaa olur inşallah peditus un bi faydası yok kuzuma kontrol ümü beklesem bgn başka bi doktora mı götürsek bilemedim
benim oğlumdada çok öksürük yaşadık.. önemli olan ateşin olmaması...sen adaçayı ver canım biz de rahatlatmıştı bebeği...sen peditusa devam et.. biz de öks şurupları işe yaramadı. zaten iyi de değilmiş..benim kızkardeşimin eşi aile hekimi geçmeyince biz ona sormuştuk,bize peditusa devam demişti,öylelikle geçti ama hemen geçti diyemem..şimdi yok şükür..

Calisan annelerr bisey sorucam . Isteysen emziremediginz icin sut sagiyomusunz. Sagiyosanizda kac saatte br

Canim cok sevindim yemeya baslamasina darisi basimiza. Bende son kontrolde gittigimde hic kilo almamisti kulak iltihabindan dolayi bi hafta asiri zayifladi. Daha bu hafta iyi cok sukur yemeye basladi yavastan. Bizim kiz dogdundan bedi cok kusuyordu. Az bisi emsin hemen geri cikariyordu. Artik emdikten snra kaldirmiyordum pek. Daha yeni yeni duzelsi cok sukur ole kusmuyor pek. Reflu belirtileri neler canim
Sürekli kusmadı benim oğlum sadece tahıla kustu alerjiden şüphelenildi ama alerji de olsa reflüyü tetiklermiş. En belirgin belirtisi sürekli geğirme ihtiyacı duymasaydı , emerken doğru düzgün emmezdi, sürekli doğrulup kucağımda geğirirdi, bazen bu geğirmeler sonucu ağzından mide suyu gelirdi, salya gibi dikkat çekmiyor ama koklayınva kusmuk kokulu bir su olduğunu gördüm. O yüzden doğru takip etmek lazım bebeğin sinyallerini. Ben de başta aynı hataya düştüm ama her huysuzluğu dişe yormamak lazım, ha dişse ne ala ama değilse de teşhis ve tedavi bebeklerimizi rahatlatıyor. Sana da çok geçmiş olsun umarım düElir bebeğin

A apriori11 ampuller yandi bir anda beynimde. Benimki de 2 ay yerinde saydi onceden guzel kg aldigi icin geri dusmedik egrimiz cok egildi ama gelisim olarak iyiydim diye ses etmedim. Seninkiyle benimkinin tepkileri benziyodu benimkinin de acaba reflusu vardi da dr anlamadi mi?? Ya bugun gidebilirsem demete gidicem onu da soyleyyim de baktirayim. Eger ole bisey cikarsa bizim doktorun benden isitecegi var. surekli gozlemleyelim deyip duruyo iki saat gozlerimi uzerine dikerim valla gozlemse gozlem!
Canım demet de alerji dedi ezber gibi ben dedim reflüden şüpheleniyorum, o zaman maslakta gastroentrolojiye yönlendireyim dedi, gittik be belirtiler rwflüymüş, alerji kökenli reflü de varmış o da olabilirmiş işte kaka testi verdik sonuç bekliyoruz uzun sürüyor biraz. Ha Enver bey Dr, reflünün çok yaygın olduğunu, bebeklerin mide kapakçıklarının gevşek olduğunu bu nedenle yemeklerin borudan yukarı kaçtığını söyledi, ama bizde 6 ay sadece anne sütü olduğu için kapakçığın gevşek olması sorun olmamış ama ne zaman ek gıdaya geçtik midenin kabul etmediği herşey gevşek kapakçıktan yukarı itilmiş. Şurupları kullandığınızdan beri hem yeme rahatladı hem uyku :) bizim persentil ilk 4 ayda 75 üzeri iken 5. Ayda 50 civarına 6. Ayda 50 min altına geriledi. Ha motor gelişimi iyi ve aşırı zayıf değil diye arzu pek sallamıyordu ama het bebeği özelinde değerlendirmek lazım, azad zaten iri bebek doğdu, sonrasında en azından gelişim eğrisi aynı olmalıydı. Dur bakalım besiye çektim kuzuyu zorla morla bakalım haftaya 7. Ayda ne kadar olmuş olacak :) bu arada seni ve sarı kedini rüyamda gördüm :)

Canim kulak iltihabi oldugunu nasil anladiniz belirtisi neydi bizimkide kulagini kasiyor ama ben dişe yoruyorum

Back
X