• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Corbalara kiyma katan arkadaslarm daha oncede sormstm cevapta verdnz ama bidaha sorim :) kiymayi once suda haslayip snra o suyami sebzeleri atiyosnz nasi yapiyosnz ? Yoksa ayri biyerde haslayip snradn icinemi atiysnz tecrubelerinizi beklyrm
Yaklasik 2 aya yakindir ben suda kaynatiyorum bacim...
Benim oglum icin aldigim minik dokum tencerem var 1-2 saat iyice pisiriyorum... suyu cekyikce su ilave ederek tabi...
En sonunda pisirecegim malzemeleriDe icine atip 1 saatte oyle pisiriyorum ... (kisik ateste)

Doktora götürmüştüm oğluşumu bugün.sebep iştahsızlık ağlama ve uykusuzluk.uyurken kendini geri atıyodu dönmeye çalışıyodu falan.ultrasondan bağırsak hareketlerini incelediler yine gaz varmış oğluşumda.ve karnında küçük gaz bulutları.gelir gelmez ilaçlarını verdim 2 saattir uyuyo
Gecmis olsun bacim...
Uyurken benim pasada yan yatiyor kendini geri atiyor acaba bizdekinin sebebide gaz midir ki...
Ohhh uyusun rahat rahat pasa ♥

A ankara12 bisey daha sorcm.gorevlendirmede kendi okulumuzda da calisma sarti var mi yoksa sadece gorevlendirildgmz okulda mi derse giriyoruz?
bi de tekrar kendi okulumuza donemiyoruz değil mi?bir donem sonra kadroya mi geciriliyoruz?
ben merkezdeym de ilceye gorevlendirme istycem ikinci donem icin.olursa eger sadece 2. donem mi ilcede olurum yoksa bundan sonra gorevlemdirildigim okulda mi çalışırım?

kusura bakma canm uzun oldu ama netten arastrnca net bisey bulamıyorum herkes de farkli bisey soyluyor sana soraym dedm

Görevlendirme sonunda dönersin, 1 yıl da 1 dönem de olabilir. Boşsa tayin olana kadar görevlendirme olur. Kadroya geçmek yok. Eski okulda derse girmene gerek yok.

bende baktim dun vtect ebebek te var 129 lirami neydi ama onun ustune oturamiyo digeri gibi görüntüsü guzel karar veremedim bende daha da zamani var nasilsa diyip biraktim

bende d vitaminini cok onensemiyodum keyfe keder veriyodum bana da boyle dedielr vermeye baslasim duzenli

vtech en uygun kargo dahil 114, kraft kliksada 119 +kargo aldidoda kargo dahil 135. akakce den baktım.

arkadaslar gunaydin siz yurutec aldiniz mi. kullaniyir musunuz. ozellikle erkek bebekler icin. bende alsammi ki? yada su ilk adim arabalari daha mi faydali? yine kafamda deli sorularrrrrr :)))

Ben de kararsızım. Arkadaşlarım doktor önermese de almış, çokta memnunlar. Araştırdığım kadarıyla en büyük zararı güvenlik tedbirleri, yürüteç üzerindeyken çarpmalara karşı gözünü 4 açman gerek. Ayrıca kademeli olanlar varmış, boyuna göre ayarlanabilen türden almak lazımmış, çocuğun ayaklarını basması için önemliymiş. Komşum söyledi, doğru olduğunu düşünmüyorum, o kadar baskı olmaz, erkek bebeklerde kısırlık yaparmış. En büyük yararı çocuğa özgürlük duygusu tattırmasıymış, bu da herşeye değer. Geç yürüme vs. olayları var çok saçma, ben yaşımı 2 ay geçince yürümüşüm, yürütecim yoktu, burda bi arkadaş 5 aylıkken yürütece binmiş 10 aylıkken yürümüş, @hiraysen di sanırım. İlk adım arabalarının ahşabından bir arkadaşım kendisi oğluna yapmıştı, 10 aylıkken yürümüştü.

gece boyu bi büyük kızıma bi küçüğe bakarken sabahlar oldu öksürük ikisini de mahvetti şimdi pekmez tereyağı pişirip vericem şifaa olur inşallah peditus un bi faydası yok kuzuma kontrol ümü beklesem bgn başka bi doktora mı götürsek bilemedim

Geçmiş olsun.

Corbalara kiyma katan arkadaslarm daha oncede sormstm cevapta verdnz ama bidaha sorim :) kiymayi once suda haslayip snra o suyami sebzeleri atiyosnz nasi yapiyosnz ? Yoksa ayri biyerde haslayip snradn icinemi atiysnz tecrubelerinizi beklyrm

Canım ben hafta sonu şöyle yaptım. Az bir miktar et aldım ama sana kıyma almanı tavsiye ederim. Birazda çorbalık kemik aldım. Et ve kemiği haşladım. Kemikleri sudan çıkardım. Eti blendardan geçirdim ama zor oldu, o nedenle kıyma tavsiye ederim. Bunu evde bulunan 24 gözlü buzluğa koyup dondurucuya attım. Bugün sebzeler haşlandıktan sonra 1 tane et suyu tabletimi çıkarıp yemeğe attım, 5 dk kaynadıktan sonra kapattım. Kaldı 23 et suyu tableti.
Bu arada et suyunu atmadan önce sebzeleri çıkardım, çünkü oğlum uyurken çorbasını hazırladığım için ses olmasın diye süzgeçten geçiriyorum, et parçaları süzgeçten geçmezse diye yemeğin suyunu sonradan ekleyeceğim, etsuyu sebzesiz suda çözüldü yani. Sebzeleri püre haline getirdim bekliyor şuan. Oğlum uyuyor, uyanınca etsulu sebze suyumu ısıtıp bebek ekmeğiyle ıslatıp sebze püresine ilave edeceğim. Çok karışık oldu. İnşallah anlatabilmişimdir.
Bi ara tavuk suyu tableti de hazırlayacağım.
Böyle olunca çabuk pişen sebzeler için her seferinde et pişirmemiş olacağım. Zaman sıkıntısı ortadan kalkacak.

Doktora götürmüştüm oğluşumu bugün.sebep iştahsızlık ağlama ve uykusuzluk.uyurken kendini geri atıyodu dönmeye çalışıyodu falan.ultrasondan bağırsak hareketlerini incelediler yine gaz varmış oğluşumda.ve karnında küçük gaz bulutları.gelir gelmez ilaçlarını verdim 2 saattir uyuyo
Gecmis olsun canim hangi ilaci verdi canim gaz damlasimi

AA bak onu dememişti gerçi ben yeşil fasülye 1 kez kullandım onu da az yapmıştım bitmişti ama diğerlerini kaldığında ertesi güne bırakıyotun
Ben çok nadir ertesi güne bırakıyorum. yeşil fasulyeyi bırakmamak gerektiğini okumuştum bir yerde. Gerçi şuan mevsimi de değil :)

Canım kızına vtech ilk adım arabası almıştın, kullanıyor musunuz, memnun musunuz? Ben de almak istiyorum. Seninkiyle şu model arasında kaldım. Tavsiye eder misin?
Canım Gökçe bayılıyor ilk adım Arabasına . henüz tam olarak kullanamıyoruz çünkü Gökçe 10 gündür ayaklarının üzerine sağlam basmaya başladı tek başına onu kullanamaz. Ama önündeki aparatı çıkıyor ve Gökçe onunla çok güzel oynuyor :) ben tavsiye ederim. Sağlam bi oyuncağa benziyor dandik bişey değil.

Bebeklerine balik veren anneler balik verdiğiniz gun emzirdiniz mi yada ne kadar sonra emzirdiniz sut ya bişi olur mu acaba diye
Ben aynı gün emziriyorumda mama da veriyorum canım doktor hiçbişey olmaz dedi bana.
Merhaba, hatırladığım kadarıyla en son bakıcı arıyordun. Bulmuş ve işe de başlamışsın. Hayırlı olsun. O zamanlar şirketten arıyordun, bakıcıyı nerden buldun, sakıncası yoksa çalışma saatleri , ücreti, neler yaptırıyorsun, güven problemi oldu mu vs. fırsat bulup yazarsan sevinirim.
Selam, evet bakıcı aradım uzun süre sonra internetten buldum, teyzesizsiniz diye bir site önce baya tereddüt ettim ama bir çok kişi ile o siteden telefonlarını alıp görüştüm aylık bir ücreti var sitenin 29 tl ydi galiba onu ödeyince telefon numaralarını görebiliyorsun bakıcıların. Şehir ve ilçe yada özellik seçerek arıyorsun. Oradan en içime sinenle de anlaştım, işten ayrılmayı bile düşünmüştüm o kadar umutsuzdum aslında. H içi her gün saat 9-18 arası geliyor. çocuğun yemeğini ve varsa ütülerini yapıyor ve 1000 tl veriyorum. Güvenemem die düşünmüştüm ama o kadar içim rahat ki şu an insan anlıyor aslında konuşma tarzı bakışı yada çocuğu tutuşundan bile. Elbet riskleri var ama çalışmak zorunda olduğumuz için de en çok güvenebileceğimiz özelliklerde birisine emanet etmek durumundayız. Ben ararken öğrenim durumuna şivesine kendi aile yapısına vs bir çok şeye bakmıştım. Sen de mi arıyorsun?

Canım Gökçe bayılıyor ilk adım Arabasına . henüz tam olarak kullanamıyoruz çünkü Gökçe 10 gündür ayaklarının üzerine sağlam basmaya başladı tek başına onu kullanamaz. Ama önündeki aparatı çıkıyor ve Gökçe onunla çok güzel oynuyor :) ben tavsiye ederim. Sağlam bi oyuncağa benziyor dandik bişey değil.
Aynen benim bebiş de o oyuncağını çok seviyor çıkarıyorum önüne koyuyorum baya vakit geçiriyor onunla :)

Ben kıymayı haşlayıp ayrı bir yerde hazırladığım çorbanın içine katıyorum yani kıymayı haşladığım suyla çorba yapmıyorum içinden kıymasını alıyorum sadece :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    61,4 KB · Görüntüleme: 92
  • image.webp
    image.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 93
Calisan anneler isteykenn sut sagiyomusunuz?

Görevlendirme sonunda dönersin, 1 yıl da 1 dönem de olabilir. Boşsa tayin olana kadar görevlendirme olur. Kadroya geçmek yok. Eski okulda derse girmene gerek yok.

vtech en uygun kargo dahil 114, kraft kliksada 119 +kargo aldidoda kargo dahil 135. akakce den baktım.

Ben de kararsızım. Arkadaşlarım doktor önermese de almış, çokta memnunlar. Araştırdığım kadarıyla en büyük zararı güvenlik tedbirleri, yürüteç üzerindeyken çarpmalara karşı gözünü 4 açman gerek. Ayrıca kademeli olanlar varmış, boyuna göre ayarlanabilen türden almak lazımmış, çocuğun ayaklarını basması için önemliymiş. Komşum söyledi, doğru olduğunu düşünmüyorum, o kadar baskı olmaz, erkek bebeklerde kısırlık yaparmış. En büyük yararı çocuğa özgürlük duygusu tattırmasıymış, bu da herşeye değer. Geç yürüme vs. olayları var çok saçma, ben yaşımı 2 ay geçince yürümüşüm, yürütecim yoktu, burda bi arkadaş 5 aylıkken yürütece binmiş 10 aylıkken yürümüş, @hiraysen di sanırım. İlk adım arabalarının ahşabından bir arkadaşım kendisi oğluna yapmıştı, 10 aylıkken yürümüştü.

Geçmiş olsun.
evet canm bide merdivenlerden dusup bayilmisligim var yurutecten:) bn kullaniyorm biraydr kizim gayet mutlu.is yaparken koyuyorum sadece. Daha guzel basiyo artik muzik actigimda veya sevdigi reklamlarda ayaga kalkip zipliyo bile. Bnm 10tane yigenim var kuzenimin ikitane cocugu var hepsi yurutec kullandi. Teyzem ayse onere gtti hep hamileyken dogumdan sonra oda yurutec kullandi. Dikkat etmek gerekiyo sehpa vs olmamali odada

ben azck yagda kavurdum canm kiymayi iyice pisince de buzdoabi posetine koyup buzluga attm.corbasina koyuyorum birer kasik.pratik oluyor.et suyunu da A ankara12 nin dedgi gbi yaptm.normalde de oyle yapardm zaten eti bir seferde haslayp buzluga atıyorum suyunu da soguyunca atıyorum.bebegime de ayni seyi yaptm.her seferinde pisirmis olmuyosun boylece tavsiye ederim

gecmis olsun canm

H honeymoney isimdeyimgucumdeyim isimdeyimgucumdeyim cok ozendm yahu ben de alcm bu arabalardan:)
bu arada gokcenin instagramdaki fotoları cok tatli yahu:)maşallah:)

evet canm bide merdivenlerden dusup bayilmisligim var yurutecten:) bn kullaniyorm biraydr kizim gayet mutlu.is yaparken koyuyorum sadece. Daha guzel basiyo artik muzik actigimda veya sevdigi reklamlarda ayaga kalkip zipliyo bile. Bnm 10tane yigenim var kuzenimin ikitane cocugu var hepsi yurutec kullandi. Teyzem ayse onere gtti hep hamileyken dogumdan sonra oda yurutec kullandi. Dikkat etmek gerekiyo sehpa vs olmamali odada

aynen canm ben de yalnz birakmiyorm ve oturma odasini bosalttik sehpa falan yok:)zigonlari da kaldrcm onlara goz dikti oğlum:)))
bu arada yurutec kullanan annisler dikkatli olun cok hareketlendiler.benm oglan dun dusen topuna dogru egilirken yurutecin kenarini kaldrdi hafiften.aman yalnz kalmasin benm gozm ustunde surekli.kaldi ki bizim yurutecmz ağır digerlerine gore.ona rağmen ucunu kaldrdi

Bugün hiçbir iş yapmadım tüm gün Azadla oynaşıp durdum, öptüm kokladım :) 10 gündür hastalığım yüzünden yavrumu kucağıma alamamıştım doya doya. 10 günün acısını çıkardık ana oğul ama ikimiz de pert olduk :)

Back
X