- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
ya emzirmenin en zor yanı bu geliyor bana da ölçü yok ne kadar emiyo belli değil beni en çok bu endişelendiriyor gecede sağıp gözlemlemeye gücüm yetmiyorCanim ben emziriyorum sabaha kadar sürekli uyanıp emiyor belli bir ölçü yok bizde
arkadaşlar.. selamlar herkese...akıllı tlf olmayınca bilgisayardan anca geç yazıyorum..walla süpersiniz ben ev çocuklar anca giriyorum neyseee..
bakıcıdan bahsetmiştim.. anlaşamadık....aslında anlaşmıştık ama şimdi yan çizdi...parayı az buldu, o sorun değil de,benim sohbetim var öğleden sonra sana ders koyarlarsa nasıl gideceğim derken beni sinir etti..ben de bakmak istiyorsan bazı şeylerden feragat edeceksin dedim.. ben istemiyorum dedim .. çok ama çok sinirlendim..aslında kendisi aklıma çok yatmıyordu .aynı apt dayız diye ,tanıyoruz diye ,yeni birine nasıl güvenicem diye anlaşmıştım...ve bakıcı arayışına başladım..çok şükür buldum... inşaallahh hayırlı olur.. zaten önce allaha sonra onlara emanet...bi düşünüyorum da :eve gelince yavrumu sağlam bulayım başka bişey istemiyorum.......
İŞİMDEYİMGÜCÜMDEYİM arkadaşım çok teşekkürler beni düşündüğün için... ben kendi evimde bakıtmak istiyorum..ilk oğlumda komşuya bırakmıştım. şimdi çok hata etmşim diye düşünüyorum
Maşallah canım çok sevindim kilo almasına inşallah böyle devam ederkızlar 7. ay kontrolümüzden döndük ve emeklerim boşa çıkmamış oğlum 550 gram almış hem de 16 gün içerisinde. şöyle ki 6. ay kilosu 8275 idi ama o ara doktorumla ilgili sıkıntılar vs doktor değiştirdim ve reflü teşhisi vs derken 31 aralıkta yeni doktorumuza gittik ve ne göreyim aradaki 2 haftalık süreçte oğlum 50 gram kaybetmiş ve 31 aralıkta kilosu 8225 idi, bugün ise tam 16 gün sonra 8875 :) besiye çekmelerim işe yaramış :) boy 69 olmuş 1 cm cik artmış kafa 44,5 olmuş 1,5 artmış :) mutlu oldum valla :)
gelelim diğer meselelere beslenme programımız genişledi değişti, daha fazla şey yedirme savaşı demek bu bize ama olsun :) reflü ilaçlarına devam, hatta bu durum düzeldiğinde uykular da düzene girecekt,r dedi drumuz. uykus sorunu ile ilgili başkaca çözümler olarak, kış ve kaloriferler yandığı için çocuk kuruyor olabilir dedi, bu nedenle emmeye kalkabilirmiş, yatmadan burnunu açmamızı ve evi nemlendirmemizi tavsiye etti,.
mama yememe meselesine gelince sevgili @Bunekibuneki cim, mamayı sevdiği yiyeceklere katabileceğimizi, ya da starbucks gibi yerlerde satılan vanilya aromalarından çok az damlatabileceğimizi söyledi. ben yoğurt yaptığımı söyledim mamaları o da olur dedi. gece çayını sevdiği için mamayı gece çayına yapmayı sordum, şöyle bir tarif verdi ağır olmamaası için ;30 cc gece çayı hazırlayıp, 90 cc su ekleyerek 120 cc de seyreltip bu sıvıya mama hazırlayabileceğimizi söyledi.
diş elbette esamesi bile yok, diş miş beklemiyoruz arkadaşlar.
bizden şimdilik bu kadar :)
Bizimkileri bilmem ama öykü içer kesin, maşallah kızına sen kebap falan da başlarsın artık :)Bi de gecen gun markette bunu gordum doktora sorucam acaba tadi mama gibimi belki bunu icerler Eki Görüntüle 1376053
Bn yogurt yemiyo diye danone aldm yicekmi merak ettmBizimkileri bilmem ama öykü içer kesin, maşallah kızına sen kebap falan da başlarsın artık :)
Bugün Dr a hazır yoğurt sordum da büyümix verilebilirmiş haberin olsun
Çok şükür özellikle burada bakıcı ile ilgili yazılanları okuyunca daha iyi anladım bunu ama şunuda söyliyim bir arkadaşımın bebeğine bakıcı bakıyor ama bakıcının evinde geçenlerde kar yağdığında almaya gitmiş annesi senin elin yüzün soğuk gel biraz ısın çocuğu tutcan birazda rüzgar kessin demiş o kadar düşünüyo çok memnun arkadaşım annelerimiz yaşlarında falan bir kadın buraya ofise de geldiler sıcak biri tavsiye üzerine seçmişti arkadaşım dilerim sende bakıcına gönül rahatlığıyla emanet edebilesin bebeğiniçok şanslısın minna kartal keşke benim annem yada k.validem aynı şehirde olsaydı
Bn yogurt yemiyo diye danone aldm yicekmi merak ettm
Kızlar bu tatli bebislerimiz sayesinde nasılda anladik annemizin değerini meger ne zor büyütmüşler bizi. Zor ama bi okadarda güzel birseymis anne olmak
Bende kızımı en son 6da yatırıyorum 40 dk uyuyor gece uykusuna 10 buçuk gibi yatıyor ama uykular berbat.45 dk sonra kesin kalkıyor tekrar yatırıyorum tam olarak dalması 2 saati falan buluyor.Saat başı da kalkıyor nerdeyse.Gündüz çok mu uyutmalıyım az mı sizce?Sabah 9a doğru uyanıyor 11buçukta yatırıyorum 45 dk uyuyor 2 buçukta yatırıyorum yine 45 dk uyuyor.En son da 6 buçukta yatırıyorum 40 dk uyuyor kurulmuş saat gibigünaydın canım çok tebrik ediyorum ne kadar güzel ben gece üşütürüm diye banyo yaptırmaktan çekiniyorum ev sıcak olsada bizimki üstünü falan çok açıyo acaba denesemmi bilemedim ya
Günaydın benim kızımda birkaç gündür 7 de kalkıyor sonra bir saat falan uyuyup derin uykuya dalıyormuş böylece bütün uyku saatleri kayıyor gecede çok geç yatıyor
Benim kızımda ııı ııı ıı kendine ninni bile söylüyor o yüzden ne kadar oyalamaya çalışsamda uykusu varsa uyuyor
Saol canım:))ya bu daha da zor . geçen gün 50 günlük bebeğiyle bir anne sınava geldi ( bu arada ben özel bir üniversitede çalışıyorum) annesi sınavda bebiş teyzesinde nasıl ağlıyor apar topar annesini çağırdılar emzirme odası yok kendi sağım yaptığım odayı verdim belki bende anne olmasam anlamayabilirdim şartların zorluğunu Allah yardımcın olsun canım başarıyla ver derslerini inşallah
Canım hayırlı olsun bakıcınız.benim de kv üstte annem çok yakın ikiside bakmak istiyo amaaaaa işşş yokkkk ve en yakın zamanda çalışmaya başlamam lazım.ev yaptırıyoruz çok para lazım.eşyalarıda değişmek istiyorumarkadaşlar.. selamlar herkese...akıllı tlf olmayınca bilgisayardan anca geç yazıyorum..walla süpersiniz ben ev çocuklar anca giriyorum neyseee..
bakıcıdan bahsetmiştim.. anlaşamadık....aslında anlaşmıştık ama şimdi yan çizdi...parayı az buldu, o sorun değil de,benim sohbetim var öğleden sonra sana ders koyarlarsa nasıl gideceğim derken beni sinir etti..ben de bakmak istiyorsan bazı şeylerden feragat edeceksin dedim.. ben istemiyorum dedim .. çok ama çok sinirlendim..aslında kendisi aklıma çok yatmıyordu .aynı apt dayız diye ,tanıyoruz diye ,yeni birine nasıl güvenicem diye anlaşmıştım...ve bakıcı arayışına başladım..çok şükür buldum... inşaallahh hayırlı olur.. zaten önce allaha sonra onlara emanet...bi düşünüyorum da :eve gelince yavrumu sağlam bulayım başka bişey istemiyorum.......
İŞİMDEYİMGÜCÜMDEYİM arkadaşım çok teşekkürler beni düşündüğün için... ben kendi evimde bakıtmak istiyorum..ilk oğlumda komşuya bırakmıştım. şimdi çok hata etmşim diye düşünüyorum
Canım işte o yüzden iki haftadır burada söyleyip duruyorum kusmaları ciddiye alın, bu basit bir yemek beğenip beğenmeme meselesi değil, midenin kabul etmemesi gaz yapması reflü vs. Muhakkak teşhis ve tedavisine yönelin. Biz tedaviye başladığımızdan beri ben azadın damak zevkini hiç sallamadım, listede ne varsa hileyle zorla bir şekilde belirtilen porsiyonda yedirdim ve hiç kusmadı. Yani kusmanın sebebi zorlama diyip geçmbvkv.eyin bence. İnşallah akifcik de iyileşir
bE
Bende kızımı en son 6da yatırıyorum 40 dk uyuyor gece uykusuna 10 buçuk gibi yatıyor ama uykular berbat.45 dk sonra kesin kalkıyor tekrar yatırıyorum tam olarak dalması 2 saati falan buluyor.Saat başı da kalkıyor nerdeyse.Gündüz çok mu uyutmalıyım az mı sizce?Sabah 9a doğru uyanıyor 11buçukta yatırıyorum 45 dk uyuyor 2 buçukta yatırıyorum yine 45 dk uyuyor.En son da 6 buçukta yatırıyorum 40 dk uyuyor kurulmuş saat gibisizin öğle uykularınız nasıl?
arkadaşlar.. selamlar herkese...akıllı tlf olmayınca bilgisayardan anca geç yazıyorum..walla süpersiniz ben ev çocuklar anca giriyorum neyseee..
Çok şükür özellikle burada bakıcı ile ilgili yazılanları okuyunca daha iyi anladım bunu ama şunuda söyliyim bir arkadaşımın bebeğine bakıcı bakıyor ama bakıcının evinde geçenlerde kar yağdığında almaya gitmiş annesi senin elin yüzün soğuk gel biraz ısın çocuğu tutcan birazda rüzgar kessin demiş o kadar düşünüyo çok memnun arkadaşım annelerimiz yaşlarında falan bir kadın buraya ofise de geldiler sıcak biri tavsiye üzerine seçmişti arkadaşım dilerim sende bakıcına gönül rahatlığıyla emanet edebilesin bebeğini
benim kızıma yoğur alerji yaptı aslında ne güzel meyveleri yedirebilmiştim yoğurtla doktor sekizinci aydan sonra yeniden deneyelim dedi bu arada iki kez de anne sütüyle denedim çok sulu oldu dibinden beş altı kaşık aldım alerji yapmadı ama beş altı kaşık için çok fazla süt gidiyo diye bıraktım şimdi keçi sütü ile deniycem belki o alerji yapmaz
Benim annem birde şimdi benim kızımı büyütüyor anneme bakıp annelik uzun hiç bitmeyecek zor ama hazzı müthiş bir mutluluk yolculuğuymuş meğer diyorum. bi de buna anne oldum anladım
bn de çyle diyorum eşime ama o da internet oratmında herşeyin şifresini buluyorlar diye oraya koymak istemiyor fotoğraflarıBen gmail açtım gayet rahat oldu ay ay başlıklar açtum
ben televizyonda bi programda izlemiştim. tv de görüntüler arka arkaya geldiği için alışıyormuş çocuk buna okulda da dikkat dağınıklığına sebep olabiliyormuş. yani öğretmenin anlattıkları yavaş ve dikkatini çekici gelmiyormuş.?Size 2 sorum olck kzlar gecendr sordm ama kiyma yoktu icjnde kiyma olan cirbayi ertesi gun icryomsnz
Brde televzyon izlettryomsnx ya bn btn gun tek basima tvacik. Hep izlio yani tv dr izlettrmicen dedi tv aslnda ama ne mumkun
bnm kızım akşam 8 den sabah 8 e kadar 2 saate bir uyanıp her seferinde 120 ya da 150 cc arası mama içiyor.gece kaç kere besliyorsunuz bebişleri ben muhallebi yedirince hiç uyanmıyoda uku arasında bi defa süt veriyorum gece 120 cc en fazla oda
neden komşuna baktırmakla hata yaptm dedn cnm anlamadm? ben de komşuma bırakacağım da ikinci dönem?arkadaşlar.. selamlar herkese...akıllı tlf olmayınca bilgisayardan anca geç yazıyorum..walla süpersiniz ben ev çocuklar anca giriyorum neyseee..
Kizlar ben krndim bakiyorum ama size yazmadan duramadim komsumun kizina bakici geliyo anne öğretmen saglik ocaginda karşılaştim bakiciyla inanin bebegi tanimasam annesi sanardim bebegi asiya getirmişti bakici
arkadasimin annesi de bebek bakti orda da anne hemşire, annesi gelince bebegi agliyodu annesine gitmemek icin cunku koca kadin cocuk gibi oynuyodu
Insallah sizlere de böyle bakicilar denk gelir
anladm cnm doğru diyorsun.ama benim 2 hafta eşim bakacak gece çalışırken 1 hafta komşum bakacak.o da bu yaza tayinimiz çıkıyor inşallah seneye annem bakar.o yönden dert etmeme gerk yok o zmnbebeişnaz arkadaşım.. ben evine bırakmak istemedim ilk oğlumda evine bırakmıştım..çocuğum aralarda ziyan oldu.işini yaptı evini süpürdü,bulaşığını yıkadı.misafirini ağırladı.çocuğum da tv nin önünde kaldı.. allah var bi zarar ziyan olmadı şükür bunun için bişey diyemem ama bakıcılık değil de bekçilik yaptı..
maşallah 16 gün için güzel kilo alımı ,benim oğlum geçen ay 300 gr almıştı ben ek gıda konusunda başarısızım sanırım,kusma vs değil sadece yemek istemiyor yani ilk başlarda kandırabiliyordum ancak şimdi numaralarımı yemiyor haliyle yemeğini de. beslenme programında neler vardı mesela?yani menünden kısa da olsa bahsedersen mutlu olurum. bakıyorum çoğu anne ceviz kıyma vs bana çok uzak gelen gıdalara geçmiş maşallah :)kızlar 7. ay kontrolümüzden döndük ve emeklerim boşa çıkmamış oğlum 550 gram almış hem de 16 gün içerisinde. şöyle ki 6. ay kilosu 8275 idi ama o ara doktorumla ilgili sıkıntılar vs doktor değiştirdim ve reflü teşhisi vs derken 31 aralıkta yeni doktorumuza gittik ve ne göreyim aradaki 2 haftalık süreçte oğlum 50 gram kaybetmiş ve 31 aralıkta kilosu 8225 idi, bugün ise tam 16 gün sonra 8875 :) besiye çekmelerim işe yaramış :) boy 69 olmuş 1 cm cik artmış kafa 44,5 olmuş 1,5 artmış :) mutlu oldum valla :)
gelelim diğer meselelere beslenme programımız genişledi değişti, daha fazla şey yedirme savaşı demek bu bize ama olsun :) reflü ilaçlarına devam, hatta bu durum düzeldiğinde uykular da düzene girecekt,r dedi drumuz. uykus sorunu ile ilgili başkaca çözümler olarak, kış ve kaloriferler yandığı için çocuk kuruyor olabilir dedi, bu nedenle emmeye kalkabilirmiş, yatmadan burnunu açmamızı ve evi nemlendirmemizi tavsiye etti,.
mama yememe meselesine gelince sevgili @Bunekibuneki cim, mamayı sevdiği yiyeceklere katabileceğimizi, ya da starbucks gibi yerlerde satılan vanilya aromalarından çok az damlatabileceğimizi söyledi. ben yoğurt yaptığımı söyledim mamaları o da olur dedi. gece çayını sevdiği için mamayı gece çayına yapmayı sordum, şöyle bir tarif verdi ağır olmamaası için ;30 cc gece çayı hazırlayıp, 90 cc su ekleyerek 120 cc de seyreltip bu sıvıya mama hazırlayabileceğimizi söyledi.
diş elbette esamesi bile yok, diş miş beklemiyoruz arkadaşlar.
bizden şimdilik bu kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?