Canım ben hasta olduğumda doktor bana antibiyotik ve yanında soğuk algınlığı için Aferin hap verdi emzirdigimi söyledim biz zaten bunları bebeklere de veriyoruz dedi şu an hastayım yine verdiği Aferini iciyorum bence kullanabilirsin ama peditus sana etki etmeyebilir içinde kaç yaşa kadar kullanıldığı yaziyordur bir bak istersen geçmiş olsunkizlar acil bisey sorcm soguk aldm bwn de galiba ilac kullanamyoruz ya peditus icsem bisey olr mu?
Haklisin canım doktor olarak senin sorularını cevaplayamamis hatta kötüsunu söylemiş bence başka bir doktora daha götürKızlar muayeneden geldik hem sinirim hem moralim bozuldu doktoru hiç beğenmedim bi sürü kan testi istedi yaptırmadım bu arada iki doktor daha var Aklımda onlarada gidicem onlarda isterse kan testi yaptırıcam şuan sadece süt ürünleri diyeti uygulıcaz hoş dolapta sağdığım sütlerden mecbur vericem oda tam yapılamıcak gibi yinede denicem miranın kilo alamaması normal ayda 100-150 grdan fazla beklemeyin persentili belli bir yaşında anca sekiz buçuk olur faln gibi şeylerde söyledi allahım o an nasıl boğmadım o Adamı bilmiyorum kusuyo diyorum azalmış ama diyo 18 aya kadar kusan var diyo doğru düzgün fiziki muayene bile yapmadı Öylece geldim eve eşim bizi almaya geldi telefonda anlattım yolda keşke kan aldırsaydın diyo sinirim tepemde
Kızlar muayeneden geldik hem sinirim hem moralim bozuldu doktoru hiç beğenmedim bi sürü kan testi istedi yaptırmadım bu arada iki doktor daha var Aklımda onlarada gidicem onlarda isterse kan testi yaptırıcam şuan sadece süt ürünleri diyeti uygulıcaz hoş dolapta sağdığım sütlerden mecbur vericem oda tam yapılamıcak gibi yinede denicem miranın kilo alamaması normal ayda 100-150 grdan fazla beklemeyin persentili belli bir yaşında anca sekiz buçuk olur faln gibi şeylerde söyledi allahım o an nasıl boğmadım o Adamı bilmiyorum kusuyo diyorum azalmış ama diyo 18 aya kadar kusan var diyo doğru düzgün fiziki muayene bile yapmadı Öylece geldim eve eşim bizi almaya geldi telefonda anlattım yolda keşke kan aldırsaydın diyo sinirim tepemde
Ben de izmirdeyim canım. 800 gayet iyimiş. Hiç kaçırma derim biz bakıcıya 1100 tl veriyoruz. Haftaiçi 8-18 Cumartesi 13 e kadar geliyor. Şimdilik evdeyim daha çok bana yardımcı oluyor. Günlük ev işi, yemek genelde sabahları bebeğe o bakıyor. Bu bizim 4. Bakıcımız ilki 800 e geldi diğerleri hep bu fiyat daha ucuzunu bulamadım.bu arada ilki hariç diğerlerini şirketten buldum
Canım bende abime yazdım cevap gelmedi yazınca yazarım burayakizlar acil bisey sorcm soguk aldm bwn de galiba ilac kullanamyoruz ya peditus icsem bisey olr mu?
evet canım öyle yapıcam canımın sıkıldığıyla kaldımHaklisin canım doktor olarak senin sorularını cevaplayamamis hatta kötüsunu söylemiş bence başka bir doktora daha götür
sağolasın gidicem başka doktorada ona göre karar vericem artıkİyi yapmışsın bencede..
Çok geçmiş olsun arkadaşım..
Kesinlikle başka bir doktora götür..
Gecmis olsun cnm igne cokzor ya biz kullandik sis oluyo igne yerleri yakiyo bide heralde cok kotu oluyo. Ama mecbur kaliyoruz nekadar istemesekteHasta olan be rklere ve annrlere gecmis olsun .Bizde gecen gun idrar ver.istik maalesef yune ureme cikti foktor antibibiyotik verdi ama bu kez igne .Benim de si irim bozuldu minicik yavrum on tane igne yiyecek nadil dayanacak.Kizlar anne olmak ne zormus Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Sıkma canını, kötü bişey yoktur ama önemsemeyecek bişey de değil, doğru tedaviye mira da düzelir. Kan aldırmamalıydı iyi yapmışsın, bizim çocuk dru da gastroentroloji dru da kan tahlilinin kesin doğru sonuç vermediğini boşuna çocuğun canı yandığını söyledi kaka (gaita) testi yaptırdık biz gerçi ondan çıkan sonuç bile güvenli değilmiş ama kandan daha iyi dedi Dr. En doğru yöntem annenin gözlemiymiş. Biz de aynı şeyleri yaşadık ve ben reflü olduğunu düşünüyorum ve şuruplarla toparlanır. Bizim tosun öyle olduKızlar muayeneden geldik hem sinirim hem moralim bozuldu doktoru hiç beğenmedim bi sürü kan testi istedi yaptırmadım bu arada iki doktor daha var Aklımda onlarada gidicem onlarda isterse kan testi yaptırıcam şuan sadece süt ürünleri diyeti uygulıcaz hoş dolapta sağdığım sütlerden mecbur vericem oda tam yapılamıcak gibi yinede denicem miranın kilo alamaması normal ayda 100-150 grdan fazla beklemeyin persentili belli bir yaşında anca sekiz buçuk olur faln gibi şeylerde söyledi allahım o an nasıl boğmadım o Adamı bilmiyorum kusuyo diyorum azalmış ama diyo 18 aya kadar kusan var diyo doğru düzgün fiziki muayene bile yapmadı Öylece geldim eve eşim bizi almaya geldi telefonda anlattım yolda keşke kan aldırsaydın diyo sinirim tepemde
Sağol canım inşallah mirada toparlanır birde şans özelden bir sorum oldu ama :))Sıkma canını, kötü bişey yoktur ama önemsemeyecek bişey de değil, doğru tedaviye mira da düzelir. Kan aldırmamalıydı iyi yapmışsın, bizim çocuk dru da gastroentroloji dru da kan tahlilinin kesin doğru sonuç vermediğini boşuna çocuğun canı yandığını söyledi kaka (gaita) testi yaptırdık biz gerçi ondan çıkan sonuç bile güvenli değilmiş ama kandan daha iyi dedi Dr. En doğru yöntem annenin gözlemiymiş. Biz de aynı şeyleri yaşadık ve ben reflü olduğunu düşünüyorum ve şuruplarla toparlanır. Bizim tosun öyle oldu
hepinize teşekkür ederim kızlar şimdi döndüm işe mirakız bir buçuk ayda sadece 120 gr almış ve 1 cm uzamış totalde 7770 gr 74 cm tabi o kadar az yemeye ne bekliyorum dimi doktor kilo persentili baya sıkıntılı bir hal aldı dedi bu ara ciltteki alerjide iice artmıştı kusma kabızlık ve genel muayene sonucu bizi gastroya yönlendirdi akşam 6 buçuğa randevu aldım kan alınacakmışultrasonda isteyebilir dedi. gıda alerjisi kabızlığı bu kadar tetiklemiş olabilir dedi ama en çok çölyaktan şüphelendim ama kesin durumu gastro söyler dedi sanırım test sonucuna göre belli olacak durum canım bi hayli sıkkın anlayacağınız he kabızlık için şimdilik bir toz verdi günde üç kez yiyeceklerine kat biogaiaya devam dedi tabi ne yiyoda neye
katacağım onu da bilmiyorum
sizler boyle anlatinca doktor konusunda ne kadar sansli oldugumuzu anliyorum bizim doktor guzelce muayen edip bize de anlatiyor ve sorularimizi cevapliyor bazen soru sormaya bile gerwk kalmadan kendiso anlatiyor cokda guler yuzlu ve samimiBu arada bende hic bir doktordan memnun kalamiyorrcekten işini severek yapan çok az. Bu istisnai bi durum ama Kizim 5,5 aylikken vucudu tamamen kabarmisti ozaman tatildeyfik alerjiside daha yeni patlak vermisti neyse acile gittik apar topar surekli agliyordu cocuk hastanesine doktor 5 dk sonra geldi kusura bakmayin sizide beklettim yemege kadar gitmistim dediki boyle diyeni hic duymamistim daha sonra gayet guzel ilgilendi kaninada bakariz ama kan tahlili yaparsak bebek oldugu icin kani azalicak kansizlik halsizlik yapicak vucut kendini toparlamak icin cok ugrasucak demisti cok mantikli geldi zaten kanlari ne kadarki bende artık cok gerekmedikce kan vermiyorum baska hastaneye gitmeyi tercih ediyorum
Canım çabucak atlatın inşallahBu ozel hastaneler hic bir ise yaramaz hep goturdugum hastaneye oturduk nerdeyse bakamayiz diceklerdi yani cocuk hast geldik 3 kere hava alcak 1.yaptik ama kiyameti kopardi bekliyoz simdi offf cok zormus
ishali ayrı kabızı ayrı zor hem bize hem onlara yarın hemencik olup bitsin sen ii ol kuzuna daa ii bak canımIshalden dolayi hiranin alti pisik oldu her degistirisimde krem suruyorum doktr ynede olucak demisti. Ousikten ote yanik gbi dokunamiyorum agliyo. Bnde oturdum agladm snirlerim bozuldu. Yarin bnm mr var yne. Bide emziremicem hep emmek istiyo. Byle birakip gtmekte canimi skiyo
Bakalım ilk etapta Gözlem yapıcam bir iki doktor daha isterse kanda baktırırım artık sağol canım doktor seçmekte hastanede o kadar zor ki şimdi daa ii anlıyorumCanim sut alerjisini bilmiyorum ama yumurta icin bize kan testi yapmislardi cikmamisti alerji testi yapmislardi ozaman çıktı @minnakkartal
canım bu kadar detaylı yazdığın için çok teşekkür ederim ilk etapta bende Gözlem yapıcam bende bi Çok şeyi vermiyordum ama bu kez daa detaylandırıcam o arada bakıcam diğer doktorlar ne dicek@minnakkartal kan testi yapıldı ama negatif çıkması alerjinin olmadığı anlamına gelmiyor daha çok senin gozlemlerin önemli. Bizim alerjiler 7 aylık olduğunda kesinleşti yani ek gıdalara gecmemizle hayatımız kabus oldu ama bendaha 2.5 aylık ken suphelenmeye başladım ve süt ürünleri ni tuketmedim ara ara tukettigimde kizimda kusmalar oluyordu bu durum alerjisi olduğu diğer gıdaları tukettigimdede oluyordu.mesela elifin yulafa,irmige,domates,tavuk. balık. ,mısır unu,fındık. ,fıstık. ,badem.aycicek yağı. dana eti ,yumurta. çilek, tahin ve pekmeze var. Ben diyetteyim bunları tuketmiyorum kızım baslarda mira gibi ek gıdaları reddediyor yada iki üç kaşığı gecmiyordu ama simdi simdi bişeyler yiyebiliyor biraz uzun anlattım umarım yardımcı olmusumdur.
sağol canım oh sende ne güzel yapmışsın işlerini benim kızımda başkasına gidip üstüne bana gelmiyo ah bu kızlar diyorumGecmis olsun canim mira kiloya degil boyaa gidiyo cubuk kraker gibi kiz olcak yani desene
ben bugun giremedim ev temizligi yaptim camlari kapilari sildim yani bi bahar temizligi yaptim sonunda kizim da yurutecle pesimde dolanip durdu artik babasi giderken kapidan cikinca aglamaya basladi keske babasina yapsa komsu geldi bi ara oda gidince bu sefer de ona da agladi ciglik cigliga isim var benim bu kizla
En kısa zamanda doğru doktor ve tedaviyi bulursunuz inşallah. Miranın kilosu az ama boyu çok iyi maşallah. Uzun olduğu için de iyice zayıf gözüküyordur senin gözüne. Boy kilodan daha önemli bence.Kızlar muayeneden geldik hem sinirim hem moralim bozuldu doktoru hiç beğenmedim bi sürü kan testi istedi yaptırmadım bu arada iki doktor daha var Aklımda onlarada gidicem onlarda isterse kan testi yaptırıcam şuan sadece süt ürünleri diyeti uygulıcaz hoş dolapta sağdığım sütlerden mecbur vericem oda tam yapılamıcak gibi yinede denicem miranın kilo alamaması normal ayda 100-150 grdan fazla beklemeyin persentili belli bir yaşında anca sekiz buçuk olur faln gibi şeylerde söyledi allahım o an nasıl boğmadım o Adamı bilmiyorum kusuyo diyorum azalmış ama diyo 18 aya kadar kusan var diyo doğru düzgün fiziki muayene bile yapmadı Öylece geldim eve eşim bizi almaya geldi telefonda anlattım yolda keşke kan aldırsaydın diyo sinirim tepemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?