- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
Gökçe kandil simidine bayıldı :)Evet onuda direk ağzından çıkarıyo. Elinde biberon su içsin habire.
Bizimki de kağıt yırtmaya bayılıyor, peçete veriyorum eline, parça pinçik ediyor.canım benim kızımda emeklemiyo. Koltuk gibi yüksek yerlere tutunup kalkamıyo. Bulaşık mak. Gibi alçak olacak. Ondanda korkuyo. Tutunarak yürüyo ama ondada dönüp dönüp bana bakıyo korkuyo.Biz daha anlamlı tek kelime konuşmuyoruz. Babababa diye uzatıyo anca anlamsız ağzının içinde konuşuyo. Üstelik ben çoğu zaman yemeğimi bile eşim geldikten sonra yapıyorum. Eev işlerinin çoğunu akşam eşimle yapıyorum. Kızımın yanından ayrılmıyorum. Sürekli konuşuyorum ama durum böyle. Vicdan azabı çekme bence. Her çocuğun gelişimi farklı ben doktora sorduğumda normal neyini dert ediyosun dedi.
İnt ne oyunlar oynayabilirim diye baktım bende epey. Oyuncağına kurdele bağlıyorum. Kurdeleyi çekince oyuncağın geldiğini gösterdim bi kaç kez. Sonra oyuncağı saklıyorum. Kurdelenin ucunu açığa koyuyorum. Çekerek oyuncağı yaklaştırıyo kendine.
Alüminyum folyoya oyuncak sarıyorum yırtarsk açıyo. Geri sarmaya çalışıyo.
Üst üste konan kuleleri tek tek sırayla eline veriyorum. Birazda yardımla üst üste koyduk. Önceleri deviriyodu koyarken şimdi devirmeden kendi dizebiliyor. İç içe koyması için yine sırayla veriyorum onları koyuyo. Yaptıkça hoşunada gidiyo. Elinizde yoksa o kuleleri tavsiye ederim alın.
Şekilleri yerleştirme kovasını seviyo. Örneğin eline yuvarlağı veriyorum deliği gösteriyorum kendi yerleştiriyo. Şimdi tüm şekilleri yerleştiriyo bu şekilde. Yuvarlağı sadece ben göstermesemde buluyo.
Kağıt yırmayı çok seviyo dağıtmayı başından aşağı dökmeyi. Sofrabezi seriyorum altına toplaması zor oluyo diye. Şarkılar söyleyip alkış yapıyorum. Hareketler yapıyorum onları taklit etmeye çalışıyo.
Birde şu eşleştirme oyun kartları var ya. Aynı şekilleri ters çevirerek buluyosun. O kartlardan varmış evde hayvanları gösteriyorum anlatıyorum seslerini çıkarıyorum anlatıyorum onları çok seviyo. Böyle hayvan kartları bulabilirseniz bunuda tavsiye ederim.
Resmen maymunluk yapıyorum karşısında. Başka oyunlar oynayan varsa bende önerilere açığım. Sıkıldım:/
Hahaha :) eşim olsa ona güzel nazlanırdım ama anneme çok nazlanamıyorum da. Sağolsun gökçeye bakıyo ama Gökçe beni istiyo. Ayyy anneannesinden çok üvey dedesinde duruyo. Adama bayılıyor arkasından melül melül bakıyor :)nazlancak yer ariyomusun sende anana gittin hemen hasta ilgi istiyon tabi seni gidi seniii
Densiz. Bi bebeğe bu lafı edebilen insanın suratına bakasım gelmez. Melek onlar ya. Büyük bile olsa denmez ilk görüşte ki fotolarınıfa gördük ne büyüğü? Ne kadar büyük olabilir yani.Kızlar dün dayımın eşine sinir oldum. Ne mal bi kadın yaaa. Gökçeyi görür Görmez dediği ilk şey kulakları da kocamanmış olmuş. Ben duysaydım sen tipine hiç baktın mı derdim ama duymadım. Buarada kendi iki oğluda kepçe.
Ohh afiyet olsun. Bizim küçük hanım ekmek türü şeyleri yemeyi değil yedirmeyi seviyo. Küçük küçük bölüp ağzımıza tıkıyo :))Gökçe kandil simidine bayıldı :)
peçete verince yırtıp ağzına atıyo direk:/ kağıdı yırtmayı çok seviyo ama. Mendille bizde oynayalımmmm:)Bizimki de kağıt yırtmaya bayılıyor, peçete veriyorum eline, parça pinçik ediyor.
Biz mendille de oyun oynuyoruz, mendili tutuyorum, elini uzatıyor çekiyorum, elinden kayması çok hoşuna gidiyor, genelde alt değişiminde oynuyoruz:)
tam uzayana kadar sürüyo heralde iştahsızlık inşallah bir an önce eskisi gibi olur bizimki umutsuz vaka artık belli ki benim kızım sana çekmiş :)Seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan. Eskiden herşeye ağzını direk açan çocuk gitti herşeye burnunu kıvırıyo. Karpuz çilek portakal mandalina armut rlma hiç bi meyveyi yemiyo. Yemeklerdede resmen çeyrek porsiyona düştükgittikçede azalıyo. Dişten dişten diyodum 2 hafta oldu hala ne dişi :/ çok zormuş gerçekten
ay bizimkine de dedesi dedi bi kaç kez bant tak falan diye halbu ki eşim ve abiside biraz kepçe :)) bende en sonunda ne yapayım ameliyat mı ettireyim yani dedim şimdi bişi demiyo ne gıcık insanlar o değil parkta orda burda ay küçükmüş ay zayıfmış bilmem ne diyenler var asıl onları boğasım geliyorKızlar dün dayımın eşine sinir oldum. Ne mal bi kadın yaaa. Gökçeyi görür Görmez dediği ilk şey kulakları da kocamanmış olmuş. Ben duysaydım sen tipine hiç baktın mı derdim ama duymadım. Buarada kendi iki oğluda kepçe.
bizimki de o kadar güzel yaladı ki kutudaki tüm simitleri tek tek sonrada babasıyla bana yedirmeye çalıştı :))Gökçe kandil simidine bayıldı :)
Zaten ailede seven yoktur onu. Dedikoducunun tekidir. Herkes dayım için katlanır. Dayım fesatlık nedir bilmez. Sırf bana gıcıklığına dedi gerizekalı onu. Hayır büyük olabilir kulağı benimde büyük abiminde büyük ama çocuğu ilk gördüğün an denilecek laf mı yani. Dayıma gidesim yok şimdi.Densiz. Bi bebeğe bu lafı edebilen insanın suratına bakasım gelmez. Melek onlar ya. Büyük bile olsa denmez ilk görüşte ki fotolarınıfa gördük ne büyüğü? Ne kadar büyük olabilir yani.
Ohh afiyet olsun. Bizim küçük hanım ekmek türü şeyleri yemeyi değil yedirmeyi seviyo. Küçük küçük bölüp ağzımıza tıkıyo :))
peçete verince yırtıp ağzına atıyo direk:/ kağıdı yırtmayı çok seviyo ama. Mendille bizde oynayalımmmm:)
Kulağını yapıştır diyen bile oldutam uzayana kadar sürüyo heralde iştahsızlık inşallah bir an önce eskisi gibi olur bizimki umutsuz vaka artık belli ki benim kızım sana çekmiş :)
ay bizimkine de dedesi dedi bi kaç kez bant tak falan diye halbu ki eşim ve abiside biraz kepçe :)) bende en sonunda ne yapayım ameliyat mı ettireyim yani dedim şimdi bişi demiyo ne gıcık insanlar o değil parkta orda burda ay küçükmüş ay zayıfmış bilmem ne diyenler var asıl onları boğasım geliyor
bizimki de o kadar güzel yaladı ki kutudaki tüm simitleri tek tek sonrada babasıyla bana yedirmeye çalıştı :))
Tam uzayana kadar mı:)) çıkacak diş sayıyını düşünürsek bu süreç bi döngü halinde sürecek demekki :)) yandık desene.tam uzayana kadar sürüyo heralde iştahsızlık inşallah bir an önce eskisi gibi olur bizimki umutsuz vaka artık belli ki benim kızım sana çekmiş :)
ay bizimkine de dedesi dedi bi kaç kez bant tak falan diye halbu ki eşim ve abiside biraz kepçe :)) bende en sonunda ne yapayım ameliyat mı ettireyim yani dedim şimdi bişi demiyo ne gıcık insanlar o değil parkta orda burda ay küçükmüş ay zayıfmış bilmem ne diyenler var asıl onları boğasım geliyor
bizimki de o kadar güzel yaladı ki kutudaki tüm simitleri tek tek sonrada babasıyla bana yedirmeye çalıştı :))
evet kendi çocuğu için bunu diyosa herşey beklenir bazı insan başkalarıyla uğraşırken mutlu oluyolar bence ay siniri bozdum mu oh inşallah şeklinde besleniyolar ve ne yazık ki çoğu akrabaZaten ailede seven yoktur onu. Dedikoducunun tekidir. Herkes dayım için katlanır. Dayım fesatlık nedir bilmez. Sırf bana gıcıklığına dedi gerizekalı onu. Hayır büyük olabilir kulağı benimde büyük abiminde büyük ama çocuğu ilk gördüğün an denilecek laf mı yani. Dayıma gidesim yok şimdi.
Kulağını yapıştır diyen bile oldugenetik yani ne yapayım. Benim yiğenim için çok derlerdi çok Zayıf neyle besliyorsunuz vs acayip sinir olurduk. Maşallah şimdi gayet iyi kilosu. Gökçe nin kulağına kocaman diyen yengemin küçük oğlunun kalbi doğuştan delikti erken doğmuştu hep annem yardımcı oldu. Maddi manevi. İnanırmısın çocuğu bir kez bile kardiyolaga götürmediler. O kadar zayıftı ki çocuk mira yanında şişko kalırdı. Bi kez dedim. Bi çocuk kardiyolojisine götürseniz belki kalbinden dolayı kilo alamıyordur diye. ama biz mercekle baktık kapanmış delik die kafa buldular benimle. Bu yapıda bi insandan da Gökçem için farklı bişey demesini bekleyemem sanırım.
Tam uzayana kadar mı:)) çıkacak diş sayıyını düşünürsek bu süreç bi döngü halinde sürecek demekki :)) yandık desene.
Bu arada keşke dedeye japonla yapıştırıyım sitersen deseydin :)
Gökçenin gözler ilk doğduğunda yeşil gibiydi. Kvler renkli göz sarışınlık hastası.
Kp de yeşil gözlü. Çok tatlı bize benzeyecek çok tatlı bize benzeyecek deyip deyip dururdu. Şuan kızım benim bildiğin kopyam kaşından gözünden tırnaklarına ayak parmaklarına kadar:)) eskiden çok tatlıydı gözleri renkliydi der durur şimdi. Bi gün dayanamadın lesn takıyım isterseniz nesi var çocuğun dedim. Bi daha demedi. İnsanı çileden çıkarıyolar. Sanki biz siparişle özellikle böyle olsun dedik. Allahın verdiği kaş göz kulak. Ne yapmamızı bekliyoşarsa :)
Bizim de sabah kahvaltısı iki üçgen peynir ve bi yemek kaşığı normal peynirle kavrulmuş tam yumurta. Beyazını da yiyo artık. Yumuşacık da oluyor :) üstüne de bi danino yedi hadi bakalım :)
Herkes kahvaltı yapmış biz kızımla yeni uyandık :) Yanımda uyuyunca bu saate kadar uyuyor sıpa tabi bende.
Dünde acile gittim gerizekalı doktor! Boğazıma yada herhangi başka bi yerime bakmadan şikayetimi dinleyip ilaç yazdı gönderdi. O an doktora Şiddete evet dedim içimdenakşam p kadar kötüydüm ki Acıbadem acile gittim bu sefer. Ordaki en azından Boğazıma baktı iğne yaptı gönderdi. Akşam 3 pijama değiştirdim. Sırılsıklam oldu çamaşırlarına kadar. Üzerimde anamın 2 beden büyük donumdan Düşen pijamaları var şuan ayağa kalksam düşecek Boğazım berbat yutkunurken kulaklarım başta olmak üzere bütün başım ağrıyo. Offf bi izne ayrılıp anama geldim hasta oldum.
hasta olan bebişlere ve annelere çok geçmiş olsun. doğum günü geçen benişlerin de doğum günü kutlu olsun. nice güzel yaşları olsun. oğlum telefonu elime aldırmadığı için okuyorum sadece. sizlere birşey danışmak istiyorum. oğlum emeklemiyor. kendi kendi ayağa kalkamıyor. koltuğun kenarında biz destek olursak ayakta duruyor. baba dede anne gel mama kelimelerini canı isterse söylüyor. kısa süreliğine oyuncakları ile oynuyor. yürüteçle etrafı karıştırmaya bayılıyor. oğlumun bedensel, zihinsel, motor becerileri için hangi oyunları oynamalıyım? siz hangi oyunları oynuyorsunuz? bazen ev işleri uyku derken oğlumun bu yönünü ihmal ettiğimi düşünüyorum. vicdan azabı çekiyorum.
Kızlar dün dayımın eşine sinir oldum. Ne mal bi kadın yaaa. Gökçeyi görür Görmez dediği ilk şey kulakları da kocamanmış olmuş. Ben duysaydım sen tipine hiç baktın mı derdim ama duymadım. Buarada kendi iki oğluda kepçe.
penesilinde değişik bir durum varmış canıö. 40 kere vuruldun bişey olmadı 41. De alerjik etki gösterebiliyomuş. Böyle hastalar görülmüş. O yüzden artık vurmadan önce koldan deri altına azıcık enjekte edip bi etki olup olmadığına bakıyolar. Bsnada doktor söylememişti. Vurulduğum poliklinikte söylediler. 30 prenesilin vermişlerdi en son sabah akşam hem popomu hem kolumu delik deşik ettiler.
Eve geldiğinden beri daha iyiymiş zaten. Yarın doktorda derse yapatırırsın çok hızlı etki eder zaten.
Seninde aklınds bulunsun test işi iki oğlun daha var. Penesilini test yapmadan vururlarsa uyar mutlaka.bazıları işgüzarlık yapıyo
olur mu öyle şey csnım ya. Ama haklısın burası insana çok iyi geliyo. Seni anlayan bir sürü insan var. İnsanı rahatlatıyo en azından
ben böyle dediğinde bu kadar tatlı, akıllı uslu, masum çocuk daha doğuramam. Bu işi zirvede bırakmak istiyorum. Başka çocuk yspmayalım diyorum
Biraz daha iyi dir inşallah.
Gece atesimiz hafifti teyzeler 37 ve altina dustu ama sabahtan bu yana iki kez kaka yapti ustune gwcmis ishal yesil renkli dunde uc kez kaka yapmisti son ikisi boyleydi hastanedeki dra soyledim hatta antibiyotigin etkisidir dedi bugun kendi doktorumuza goturcem bunun disinda yarim omlet yedi cok sevindim gunlerdir hicbir sey yemiyordu @Akaibu canim tesekkur ederim bilgi verdigin icin ama ajsam test yapmadan yapilacakti o yuzden korktum riskli geldi bana bazen tvde goruyoruz Allah korusun kotu seyler olabiliyor nasil test yapmadan yaparlar ki anlamiyorum@yaz yagmuru Ece nasıl oldu?
Bizimki her sabah 5 zeytin yiyor baska da bisey yemiyor belki 1 yumurta sarisi yer. Peyniri hic sevmiyor zeytini tadinca digerlerini tukuruyorBizim de sabah kahvaltısı iki üçgen peynir ve bi yemek kaşığı normal peynirle kavrulmuş tam yumurta. Beyazını da yiyo artık. Yumuşacık da oluyor :) üstüne de bi danino yedi hadi bakalım :)
Sıpa yoğurt peynir tadı aldığı hiç bişeyi yemiyo. Kaşar denedim onuda yemedi. Güya omlet yapayım dedim tatlı kaşığı kadar peynir koydum onuda yemedi. Sinir oldum. Ihlamurla omleti karıştırıp yedircem artık
Canım değil park yatak oda bile olsa kendisini hareketlerini kısıtlayan bi yere soktuğunda eti koparılıyormuş gibi ağlıyor benimki. Kendi karşılaşınca kaç kez denedim içini oyuncak doldurdum oyalasaydı park yatak da alırdım ama ne oyalanması evi başıma yıktıA apriori11 ve @temmuzhaziran mesajim ozellikle size:)emre de durmuyo yerinde hatta yataktan bikac kez dustugu icin park yatak almstk.cok sevdi yatagni uyumadigi zamanlarda bile icinde oynamak istiyo.kenarlarina tutunup kalkiyo sonra da arkaya atiyo kendini kikir kikir guluyo:)oyuncaklarni da atyorm icine en azindan nerde oldgu biliyormtavsiye ederim valla gunde bikac saat de olsa vakit geciriyo icinde.bi de su havuz toplarndan alip doldurcm icine daha cok kudursn
Seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan. Eskiden herşeye ağzını direk açan çocuk gitti herşeye burnunu kıvırıyo. Karpuz çilek portakal mandalina armut rlma hiç bi meyveyi yemiyo. Yemeklerdede resmen çeyrek porsiyona düştükgittikçede azalıyo. Dişten dişten diyodum 2 hafta oldu hala ne dişi :/ çok zormuş gerçekten
valla herkes takmış benim kp de yürüdü mü hadi yürüsün ne zaman yürücek delirdim emekleyene kadar da böyleydi hiçbişi kesmiyor yürüyünce koşsun sonra zıplasın falanda derler bide şimdi mira zayıf olduğu için tabi hiç kimse annesi gibi bakamaz diolar beni övme değil annemi yerme dertleri bi gün çok pis patlıcam haberleri yokKv de hep biseyler ogretmeye calisir emreye.diger torunlariyla kiyaslar.onalr babaanneyle buyudu biz ayriyiz ya ici gidiyo ben cocugu buyutuyorm diye.sanki bu cocugu ben dogurmadim:)emre 9 aylikken emekledi ve o suredr desteksiz oturamiyodu.yok bu cocuk nasl oturamaz yok izin vermyosnz pimpiriklisinz eline bisey vermiyosunz falan.zamani gelnce emekledi su an desteksiz de oturuyo kendi kendine oynuyo alkis yapiyo eline biseyler alip yemeye calisiyo.her cocuk farkli.hazir oldgnda kendi yapiyo zaten zorlamaya ne gerek var.sanki erken oturan emekleyen cocuk cok zeki bizimkiler gerizekali
çok şükür canım inşallah çıkmaz ateşi tekrar bakalım kendi doktoru ne dicek doğum günü bugün müydüGece atesimiz hafifti teyzeler 37 ve altina dustu ama sabahtan bu yana iki kez kaka yapti ustune gwcmis ishal yesil renkli dunde uc kez kaka yapmisti son ikisi boyleydi hastanedeki dra soyledim hatta antibiyotigin etkisidir dedi bugun kendi doktorumuza goturcem bunun disinda yarim omlet yedi cok sevindim gunlerdir hicbir sey yemiyordu @Akaibu canim tesekkur ederim bilgi verdigin icin ama ajsam test yapmadan yapilacakti o yuzden korktum riskli geldi bana bazen tvde goruyoruz Allah korusun kotu seyler olabiliyor nasil test yapmadan yaparlar ki anlamiyorum
bizimkinin kahvaltısıda minicik bir dilim kaşar peyniriBizimki her sabah 5 zeytin yiyor baska da bisey yemiyor belki 1 yumurta sarisi yer. Peyniri hic sevmiyor zeytini tadinca digerlerini tukuruyor
Benim kv esime yurumuyir usikli terlik alin dikkatini ceker falan demis esimde gelmis elif niye yurumuyor ayaklarinu niye yamuk basiyilor diyo kafaya takti adam. Her cocuk farkli gelisimi farkli dedim sustu. Bu akrabalar sadece moral bozarlarevet kendi çocuğu için bunu diyosa herşey beklenir bazı insan başkalarıyla uğraşırken mutlu oluyolar bence ay siniri bozdum mu oh inşallah şeklinde besleniyolar ve ne yazık ki çoğu akraba
yani ne bilim bizim tüm huysuzlukları tam uzayana kadar sürüyo belki iştahta öyledir tam bilmiyorum çünkü miranın zaten işltahı olmadığı için yemeyi etkileyen bişi olmadı bide bizim ilk dişler üç ay önce çıkmıştı şimdi üçüncü geliyor yani arada baya es verdi peşpeşede gelmeyebiliyor
valla şimdide taktı her telefonda yürüyomu diyo sağlık sıhhat özledik yerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?