2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Günaydın anneler. Sabah sabah oğluma 40cc su karışımlı imek sütünü afiyetle içirmeye başardım hem de hiç zorlanmadan :) oğlumun huyunu bildiğim için hazırladığım sütü küçük biberonuna koyup mama sandalyesinin önüne bıraktım. Dönüp bakmadım bile bilerek koymuşum gibi olmasın diye. Hiç içirmeye çalışmadım. Malımı bildiğim için yeni olan birşeyi hemen ağzına götüreceğinden emindim ve öyle de oldu, lıkır lıkır içti hepsini :) ben içirmeye çalışsaydım sırf tepki olsun diye ağzını bile sürmeyecek tadını bile almayacaktı eminim :)

Tabi canim korkmazmisin canin yanmazmi.ben benim kuzum park yataktan düştüğünde nasil korkup hep kendimi suclamistim.seninkinin ustune devrilmis bide.allah korumus valla
gunaydinlar tebrikler hadi gözün aydin canim.ben daha inek sutu hic vermedim

Benim de bu sabah ilkti o yüDen kabul etmez diye korktum baya ama doğru stratejiyle içirmeye başardım

Çok iyi olmuş ya:) artık çözmüşsün sıpayı:)
Bende mi içirsem ki acaba ya yoğurt peynir yemiyo. Hatta yoğurt çorbası nile içmiyo. Günlük süt alıp deneyeyim.
Dün sormuştun sanırım ama cevabını göremedim. Bu sütü kaynatıp ılıtıp mı içirdin yoksa direk oda sıcaklığına gelince mi verdin

Canım yarı yarıya suyla karıştırdım cezbede kaynattım, ılınınca da verdim. Gerçi oğlum süt ürünlerini çok sevdi peynir yoğurt vs bana çekmiş sanırım, hamileyken günde yarım litre süt içerdim :)))

Nasil yeni bir sey oldugunu anladi kerata:)devam sutu falan icmiyormuydu?
Yok canım anne sütü dışında hiçbişey almadı şimdiye kadar hatta çok denedik ama aptamili almadı eve giren çıkan tüm yeni şeylerden haberdardır ve bi karıştırıp merakını giderir. Gerçi biberondan sürekli su içer bunun için de evin çeşitli yerlerinde boyunun ulaşacağı noktada su dolu biberonları car istediğinde alıp içsin diye. Belki su sanıp aldı sonra da tadını beğenim devam etti. Ama ben içirmeye çalışsam eminim su bile içmezdi (

Cok teşekkür ederim canim mutlu ettin beni

Cok geçmiş olsun canim simdi nasil gokce badina falan visi olmadi inşallah

Ohh afiyet olsun kuzuya:)) Sen süt olayını çözmüşsun canım, darısı başımıza :))

Aaay bu pasta patlatmaya çok hevesliyim şimdi daha da heveslendim..inşallah bikaç güzel poz yakalanabilecek resimler çıkar,Efe'de izin verir..bakalım..

Aaaay okurken yüylerim diken diken oldu valla..çok geçmiş olsun..kazalar giderek artıyor artık malesef..
Aaay şu sıralar Efe'de böyle..geçiyor kapının arkasına,ille kapatcak kapıyı..ne anlıyorsa

K kaapi

http://www.kekevi.com/2015/01/27/7673/
Canım yaptığım kek tarifi bu. Ver fırına diye bi program var orda izlediğim bazı şeyleride yaptım. Unu yumurta sarısıyla şekerin olduğu karışıma tarifteki gibi sırayla ekledikten sonra mikserle değil elimle silikon. Ucu düz olan şeylerle karıştırdım. Fazla karıştırmamak gerekiyomuş un eklendikten sonra. Pürüzsüz olmasına gerek yok tamamen karışsa yeter. Yumurta aklarını ekledikten sonrada yavaş yavaş yine kaşıkla karıştırmak gerekiyomuş çok söndürmeden. Hatta kabın kenarına kaşığı falan vururuz ya onlarınfalan yapmamak gerekiyomuş içindeki kabarcıklar. Kaybolfuğu için pandispanyanın sertleşmesine neden oluyomuş. Kalıba döktükten sonrada sağa sola hafif sallayarak yada spatulayla üzerini düzleştirmek gerekiyomuş. Yine düzleşsin diye kalıp yere vurulmayacakmış.
Bu şekilde yaptım. Piştikten sonra tezgahta iyice soğuttum. Yağlı kağıttan ayırdım. Temiz bi yağlı kağıdın üzerine hafif pudra şekeri serpiltirdim. Keki onun üzerine koydum. Çözülürken yapışmasın kağıda diye.Etrafını tamamen yağlı kağıtla kapattım. Sonrada poşetin içine koyup buzluğa attım.
Kullanmadan bi kaç saat öncede buzluktan çıkardım poşeti açtım. Yağlı kağıtla koydum tezgaha. İyice çözüldükten sonra katlarına ayırdım.
güzelde olmuştu canım. 5 gün önceden yaptım keki bu şekilde. Kremasınıda öyle erken yaptım buzdolabına attım kavanozla. Doğum gününden bir gece önce hepsini birleştirdim. Buzdolabında beklerse şeker hamuruyla kaplamak daha kolay oluyomuş. Tüm şekilleri falanda bir gün önceden yaptım. Son gğn sadece birleştirdim kolay oldu.

Bende yapayım ya çok heveslendim cidden :) ne kadar eğlenmişsinşz
Normal kek yapar pudingle kremşantiyle kaplarım yeter. Sırf foto için istiyorum

Canım zaman ayırıp uzun uzun yazmışsın çook teşekkür ederim. Sen atlattin inşallah ben de altından kalkarim

Ohhh iyi yapmissin herkes haddini bilecek

geçmiş olsun biz de hergün kaza geçiriyoruz hep peşindeyken bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…