2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kizlar dun babalar gunuydu ya esumin babalar gununu kutladuim cocuklarda kutladi sonra gittik eve cayci aldik vardi evde onu is yerine goturdu esim alalim dedik carrefour da kampanya varmis ev aletlerinde birinci urunu alana ikinci %50 indirim yapiliyormus ben de kendime epilasyon aleti aldim 100 lira dan 50 ye dustu esim eve gelince oh babalar gunu ama hediyeyi sana aldik e alsaydin kendine birsey o zaman dedim orada da dedim sen birsey istiyormusun diye hayir dedi ben de babalar gununde kendime hediye aldim ama anneler gununde hediye gormedim ne yapayim:)))

Bi ara biz topikçe blw ye sarmıştık

tatlıyla arası yok bizimkinin canım ama akşam gidince makarna denerim biraz sağol canım

Canim ilk etapda az az denesen zorlamadan iki uc kasik yesin zamanla arttirarak devam edersin puturluye de gecerken oncelikle catalla ezip verebilirsin sonra biraz daha az ezersin yavas yavas alisir insallah
sağol canım ilk etapta daa az blendırlıycam sonra çatalla ezerim ama eline mutlaka bişiler ver dedi kendi yemeye alışması da lazımmış onun içinde şimdilik en mantıklı makarna geliyor iice haşlarsam yumuşar boğazına kaçma ihtimalide azalır diye düşünüyorum bakalım

inşallah canım izin almam ne yazık ki zor şuan atama ve bütçeleme dönemindeyiz çok yoğun buralar miranın hiç açlık çekeceğini düşünmüyorum onuda deniycem ama olmadı az az sık sık beslicem

bütün doktorlar birbirinden farklı zaten bizimki böyle diyo ama aşının hafifletme etkisi çok ii mutlaka yapılmalı dedi

bizde annemle konuştuk çıkınca ne olursa olsun kussa da yapalım uğraşalım diye aslında balıkta mantıklıymış inşallah bir an önce alışırlar

benim hediyem yetişmedi malum ama eşime demedim bişi aldım diye babalara alırken gel sanada alalım dedim yok dedi ısrar ettim almadı sende ii yapmışsın yemeyenin malını yerler :))

@minnakkartal sana bir kaç önerim olacak, eğer gün içerisinde huzursuz bir bebek değilse mira kız o zaman çok fazla yemek için zorlama, çünkü her çocuğun yapısı farklıdır, kimi anne sütüne daha düşkündür, kimi yemeklerin üstüne tatlı niyetine içer, kimi bebek her verileni yer, kimisi öğürür.
Kv bana aşıladığı bir şey var, yemiyorsa asla ısrarcı olma, bırak yemesin, aradan biraz zaman geçince çok az da olsa mutlaka yiyecektir.
bizim bebekler daha tam yutmayı, çiğnemeyi tam olarak halledebilmiş değiller, ağızlarına farklı bir dokuda yiyecek geldiği zaman öğürüyor, yemek istemiyorlar, bunu kendin de deneyebilirsin. Sadece ön dişlerinle mira kıza vermek istediğin şeyi sen de tat, ama bir anne gibi değil, ilk defa yiyormuş gibi, dokusuna bak, ağzında nasıl bir izlenim veriyor kapat gözlerini bir deneyimle, bebekler için yepyeni bir dünya için göreceksin ki çok zor onu yemek, hele bize kolay gelen şeyler onlar için inanılmaz derecede karmaşık.

Neyi ne kadar yiyor çok bilmiyorum ama, sebze ağırlıklı mı, meyve ağırlıklı mı yoksa hamurişi ağırlıklı şeyleri mi daha çok seviyor gözlemle, neyi çok seviyorsa onu neden sevdiğini bulmaya çalış, tat, koku, yumuşaklık vs? ve diğer verdiklerinde de benzer şeyleri vermeye çalış.
Dipnot: Eğer sana akıl vermek gibi düşündüysen kusuruma bakma

zaten ne kadar zorlasamda değişen bişi olmuyo miranın tek derdi emmek ben çalışırken bütün günü yarım kase çorbayla geçiriyor şimdi verdiği menüyü uygulama şansım hiç yok ben sadece pütürlüye alıştırmayı denicem artık bir kaç kusmalarını mecbur göz ardı edicem böyle böyle alışacak diye umuyorum tavsiyelerin için teşekkür ederim kaçırdığım şeyleri yakalama fırsatım oluyo böylece

Bence evde olmaman daha iyi sen olunca nasılsa emecek diye mira da sende daha esnek olursunuz iş biraz annene düşüyo oyınla filan yedirmeye çalışacak biz pepenin şarkılarını açıyoruz başkona çıkıyoruz anca öyle
Bi de bence sık sık verme bekle acıksın az az atırtırdıkça açlık hissetmiyolar bence

@yaz yagmuru evet canım azad gibi bir meme süt düşkünü nasıl bırakır calla çok üzülüyorum
M mutube canım bazı insanların hatırı için değil 2, 12 saatlik yol bile çekilir ama Abi'n daha geçen gün doğumgününde ayıp ermişti, şimdi de halden anlamaz bencillikle seni üzüyor buna izin verme , ya he he de geç ya da otur anlat olduğu gibi.
@minnakkartal canım seni öyle iyi anlıyorum ki, biz de 3 ay nerdeyse yeme içme yoktu sadece benim sütümle ayaktaydı oğlum, azıcık zorlasam burnundan le kusıyordu, biçok tadı zaten reddediyordu. Ben de asla düzelmez derken maşallah şimdi azada bazı şeyleri yedirirken mutluluktan ağlayacak gibi oluyorum.
Ben şöyle yaptım canım, sevdiği şeyleri tespit etti. Ki zaten üç taneydi tarhana kivi yoğurt. Yedirmek istediğim herşeyi az az kullanıp, asıl bu sevdiği şeylerin tadını baskın tutup yemeklerini hazırladım. Tabi blendır kullandım o zaman hep ve hatırlarsınız ben psikopat gibi çocuğun ellerini kollarını sarıp zorla ağzına döküyordum ;( kötü bir davranış ama en azından azad da onları yiyince ölmeyeceğini anladı. Yavaş yavaş yemek meselesini kırdık, genel yemek yemeye karşı olmaktan çıkıp ayrım yaptı eyvaşlah o ne yerse onu verdim. Kaşığı reddedince elimle yedirdim. Çorba bile istemese ekmek banıp elimle yedirdim. 9. Ayda kaldırdım blendırı, şimdi çok zora gelirsem çatalla eziyorum. Eline vermeye de salatalıkla başladım. Salatalığın içini kabak gibi oyuyordum, azad içini eme eme dış kabuğunu posa olarak bırakıyordu. Inşallah süzelir miracım ama en önemlisi gastroya geri bi gidin İnan asıl faydayı ondan gördüm ki keşke daga erken gitseymişim 3 ay kaybettim ben de

bende annemde aç kalıyo diye azıcık da olsa az yesin diye sürekli elimizde bişiler peşinden geziyoruz belki buda hata tabi arayı açmak lazım annemde didinip duruyo bakalım yeni programa nasıl adapte olucaz

teşekkürler canım bizim sevdiğimiz tek şey emmek ki doktor asıl sorunun bu olduğunu söylüyor bu şekilde emerse ek gıdayı kabul etmez diyor bense emiyo diye mutlu oluyodum kafam allak bullak gastro için artık gerek yok dedi kusmalar sadece zorlama ve tatlı tatlarda oluyosa diye bu konuda tereddütlüyüm ama önce şu yeni önerdiği süt azaltmayıda denicem yine hiçbişi yemez ve kusarsa elbette tekrar gidicem pütürlü başka bi savaş tabi ilk etapta biraz blendırı azaltıcaz sonra çatalla ezme eline vermek için salata olabilir sağol canım önünede makarna koyucam bu bir iki hafta bunlara yönelicez sonuç yine hüsran olursa artık ne yaparım bilmiyorum

Bi de sıkma canını sağlıklı ya sen ona bak. Yemek yedirmeye stresli iş haline getirme belki ondan da etkileniyordur. Azad yemek yemese bile kendime yemek hazırladığımda mutlaka salça olur benim yemeğime ettafımda dolaşıp durur ben de o arada ona da yediririm bi de öyle dene belki siz yerken heveslenir

canım gökçede elinde tutarak bişey yemez. Çok teşfik ettim ama birtek ekmek yiyo onuda kuş yemi kadar minik minik koparıp ağzına atıyo. Muzu sömürmeyi sever.
Birde hipp in elmalı pirinç patlağı var onu severek yiyo alıp bir dene istersen. Çok tatlı değil hafif elma tadı var. Ağızdada eriyo salyayla. Gökçe baya alıştı buna bisküvi falan verince atıyo direk mirada sever belki

ne zaman doktora gitsem canım sıkılıyo psikolojim bozuluyor ondan sonra bir iki hafta mirayla çok uğraşıyorum sonuç kaşık görünce bile öğürür hale geliyor ama bu kez annemi de eşimide tembihledim lütfen bana engel olun diye o yüzden belki benim stresim daha bi itiyodur mirayı keşke azıcık bizimkide salça olsa bu kez yumuşak bi şekilde denicem herşeyi bakalım
onu denedim canım yine burda duymuştum sanırım ama sevmedi mesela can eriğini seviyo koparmıyor ama emiyo öle ekşili tatlar peşindeyim belki salatalık olabilir bbakalım

he bu arada kızlar yumurta yemesinin çok önemli olduğunu söyledi doktor ondaki proteini başka hiçbişeyden alamaz dedi ben ağır gelir alerji falan dedim asla dedi hergün yedirmeye bak dedi hoş nohut kadarı haftada iki gün zor yediriyorum ama sütü azaltınca yer belki bir de et çok önemli kemik suyu falan hikaye her çorbasında bol bol et olsun hatta pütürlü yese artık köfte falan vermen lazım dedi bi şeye katılmadan sadece et bizimki için umudum yok ama yumurta et veya kemik suyu ile ilgili soru işareti olan için yazayım dedim

he bide demir damlası 6 damla veriyodum bir ay daha verelim 8 damla olarak bir ay sonra da keseriz dedi
d vitamini multitabs kullanıyoduk onun yerine efavit verdi balık yağı artı vitaminmiş onu da bir buçuk yaşına kadar kullanırız bir buçuk yaşında kan tahlili yapalım dedi
bu ay üç değil iki aşı yapacakmış zatüreyi menenjitle birlikte bir sonraki ay yaparız dedi

Aprioriden iki yeni uydurma yemek tarifi
1- 10-12 adet hipp büskiviyi sütle iyice ezdim, içine 1 yemek kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı bal ve 4-5 tane dövülmüş ceviz koydum, koca kase ara öğün çıktı. (Sonra bu çocuk neden durmuyor dememeliyim tabi enerji bombası :)))
2- tencerede 1 tatlı kaşığı un kavurfum tereyağıyla, su olarak da haşladığım tavuğun yağlı suyunu koydum. İçine biraz bulgur biraz yeşil mercimek ve didiklenmiş tavuk eti koydum. Onlar kaynarkrn ayrı kapta yoğurt un ve yumurtayı çırptım. İçine kaynayan sudan azıcık alıp ılıştırdım ve çorbaya yavaşça ekledim. Güzel ve besleyici bi çorba oldu. Allah'tan biraz fazla yapmıştım akşama biz de bunu içeriz. Çok beğendim ve ara sıra kendimize de yapmayı düşünüyorum.
Şimdiden bebelere afiyet olsun

Sen bi öğünde 4-5 ceviz koy bal ver pekmez ver durmuyo de cidden :))
Afiyet olsun azada

gökçede bizim yediklerimize hiç sulanmaz. O kadarda heveslendirmrye çalışıyorum ama tık yok sıpada.
Sen biraz rahat olmaya çalış canım. Sevdiği bişey varsa onlarla başla iyi kötü. Balık çorbasına unla limonla yumurta sarısıyla terbiye yapabilirsin. Hem yumurtada yemiş olur. Ekşiyi seviyosa limon yemesinide kolaylaştırır belki

Afiyet olsun Azada bende iki seftali ceviz pekmez karistirp verdim kayisi da ekliyirdum icine ama bitmis corba da tarhayi sutle yaptim tereyagi koydum icine degisik geldi Eceye yedi

anne sütüne kat yumurtayı öyle ver:)

Son düzenleme:
Sen bi öğünde 4-5 ceviz koy bal ver pekmez ver durmuyo de cidden :))
Afiyet olsun azada
Aynen ya bugün işk kez denedim sonra da uyutmaya çalıştım tabi de uyur mu hiç :))

Azad da ekşi sevdiği için ve tatlı şey dudağına değse kusardı. Tüm meyveleri kivi ile çorbaları tarhana işe veriyordum. Bugün o tatlı bombayı yerken ağlayacaktım sevinçten :))
Afiyet olsun Azada bende iki seftali ceviz pekmez karistirp verdim kayisi da ekliyirdum icine ama bitmis corba da tarhayi sutle yaptim tereyagi koydum icine degisik geldi Eceye yedi
Afiyet olsun eceye de, ben de son zamanlarda tarhanaya labne peyniri katmaya başlamıştım bi kaşık hoşuna gidiyordu. Sütle yapmayı da deneyeyim sever belki

Evet bosuna korkuyomusum Allah yardim ediyo zorlanmadim cok sukur:)

Ben rapor hakkimi okullar acilinca kullanacam. Haftaya tatil mi iki gun bilmiyorum

Evet canm mudurum msj atmisti tatil diye

Ne güzel ya abi kardeş oynuyolar. Çok hevesleniyorum ama bir o kadar da korkuyorum.

Ben de cok korkuyorum.en az 3 sene olmali aralarinda yoksa kafayi yerim

Canm bi sknti yokmus cok sukur.ben de arkadaslarla ayni seyleri soylycektim.ben sadece meyveyi verirken blendr kullaniyorum.catalla ezerek basladim hala bile eziyorm arada tam olarak taneli yiyemiyo.eline bisey vermeye ben de korkuyorum hala.

Valla tam bombaymis ben de ceviz veriyorum her gun.ruseym veriyorm bi de meyveyle.o mu enerji yapiyo bu kadar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…